Dog.bg Форуми : Въпрос за апетита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпрос за апетита Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2007 - 10:32 AM

Здравейте имам женско хъски на 5 месеца и нещо няма апетит....преди време докато сменяше повечето зъби се беше разтроила докато ходи по нужда ходеше по 10 13 пъти на ден...ветеринара и някакъв лечебен Royal Canine я оправиха.......но бяха доста скъпи тези гранули 2кг 35 лв ..........както и да е това е минало.....но сега нещо е загубила апетит почти не яде давам и гранули Фрискас или и правя някакви больони без значение какво и давам яде по много малко а като ходи по нужда пак е разтроена ама поне ходи по 3 4 пъти на ден което смятам че е нормално но няма апетит иначе е жизнена бяга играй....много обича да спи :)
въпроса ми на кратко е защо няма апетит....

#2 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 10:35 AM

:blink:

Прикачени файлове

#3 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 11:06 AM

Здравей Петьо,
не знам дали точно аз съм човека, който да ти дава съвети, но преди време аз имах подобен на твоя проблем. Аз имам немски среден шпиц на почти 9м. При нас се оказа, че е от честата смяна на храната. Тъй като много го глезихме и той се правеше на ударен и постоянно капризничеше за храната, но от както го храня с Роял канин от един и същ вид- нямам никакви проблеми. Като добавка му давам в малко кисело мляко витамини на прах sa-72 май бяха
Поздрави: Ива
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 11:48 AM

еми да често му сменям храната то не бяха роял канин гранули после някви по обикновени после по скъпи давам му больони  давам му и домашна храна кото остане с хляб :) и ся в едната купичка има гранули фрискас в другата гледам го изяло больона а курите от хляба ги оставило......и смятам докато не изяде всико което съм му дал ако трябва и 5 дена да ги яде друго да не му дам нещо на интересни май се правим  :rolleyes: :rolleyes:

#5 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 11:52 AM

Според мен кучето трябва да свикне с една основна храна. Ако ще му даваш гранули, то трябва да яде само тях, ако друга то само от другата, докато му се оправи коремчето и свикне или пък докато поотрасне малко
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 November 2007 - 11:54 AM

Не трябва да се сменя храната от раз. Дори когато минаваш от един вид гранули на друг - трябва да става постепенно - с постепенно смесване на двата вида, докато остане само новия  вид.
А кори от хляб с бульон - направо  не виждам защо му ги даваш? По-добре залей гранулите с бульона или сложи  месо в него, не хляб.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#7 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 12:05 PM

въпроса е че преди 3 4 дена омиташе всичко каквото и сложа....и изведнъж рязко и спадна апетита

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 November 2007 - 12:10 PM

Ако продължава да няма апетит, а да има разстройство - значи нещо не е наред.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#9 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 November 2007 - 12:13 PM

Ами заведете кучето на ветеринарен лекар, да го прегледа, да направи някое и друго изследване. Ако всичко е наред /и оправите разтройството/ просто се спрете на ЕДИН вид храна /гранули по-добре/ и давайте само тях. Има кучета, които просто не обичат да ядат много и това не е чак толкова странно /ако лекаря е казал, че няма друга причина/.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#10 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 12:20 PM

ще се посъветвам с ветеринар ама мн страно загуби апетита за 3 дена точно като застуди изведнъж и тя спря да яде :) яде ама не много той и баща ми постояно и дава някви неща докато яде 100 пъти му казах да не го прави.........

#11 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 November 2007 - 12:24 PM

Еми време е да се установи някакъв режим на кучето, че очевидно така не му е добре. Кучето трябва да има постоянна храна, постоянен режим, с определени часове за ядене. Награди да се дават само когато са заслужени и да не е през 5 мин. То и аз да ям постоянно в часовете за вечеря няма да ми се яде. Айде посъветвайте се с лекаря и пишете резултатите.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#12 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 12:28 PM

благодаря на всички :)

#13 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 05:34 PM

лекаря каза че има някаква епидемия във Варна но засега само и би няква инжекция за апетит :)

#14 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 09 November 2007 - 08:07 PM

здравей и от мен,аз имам овчарка на 2 години и имам периодично същия проблем.Ние основно се храним с месо,гранули не яде или ако яде много малко.Правили сме абсолютно всички изследвания и клинично тя е напълно здрава,но както яде с добър апетит така рязко спира да яде,в момента пак сме така.А аз започнах да забелязвам че това го прави месец-два преди да се разгони,точно преди самото разгонване започва да яде много и е постоянно гладна,незнам и аз какво да си мисля.Иначе разходки и правя по два пъти на ден всяка по час и половина като поне половин час я натоварвам доста апосле я оставам да играе с други кучета.Ние по същия начин сме жизнени само дето няма разстройство.
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#15 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 11:10 AM

е да ама мойто куче не се разгонва все още :)

#16 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 01:56 PM

Petyo на нас ни се случи така един път  :huh:
Вие на гранули ли сте??  :blink:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#17 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 01:58 PM

А и между другото забравих.......Имаш много сладко кученцеееее  :->) :->)  ;)
User's Signature

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#18 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 02:32 PM

на гранули на больони с месо и хляб :) вашия проблем как мина.......откакто и спря апетита гранули не яде вече 3 4 дена само бульон с месо и хляб и то много по малко отколкото преди...

#19 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 04:36 PM

Аммм значи мене ме посъветваха да им слагам нещо отгоре върху гранулите, но ако пак не иска да яде........ без гранули всичко друго, главно месо, щото те на месо не отказват, така че ще има полза. И вече като започне с яденето на другите неща, лека полека пак на гранулки и там още какво и слагате, ама рязко не бива, щото стомахчето става на нищо  ;) ;) ;) Както видях ходили сте на лекар, това е хубаво, предписа ли ви нещо??  :blink: :blink:
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 04:45 PM

глупости ваксина за апетит :) не съм чувал за токова нещо сигурно някви витамини и би с инжекция аз отидох да видя дали е здрава и е здрава питах човека от които я взех и той каза че неговата също е правила този номер и той не и давал два дена нищо и тя си прояла нормално....защото мойта яде попара с месо и бульон и остава малко гранули въобще не яде ама днеска и давам една филия хляб и я изяде веднага давам и една глава от сафрид пак я изяде веднага върти ми някви номера преди 3 4 дена кото и да и сложа облизва купичката... се едно е нова...затова обмислям и аз варянта 2 дена да не и давам да яде...щото ся ако я науча че номерата и минават и и дам повече месо или нещо такова после пак ще ми се прави на интересна :) в

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни