Dog.bg Форуми : Пострадало младо куче - Сопот

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пострадало младо куче - Сопот

#1 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 July 2008 - 06:38 PM

Здравейте! Вчера, прибирайки се от работа видях куцащо кученце, първо мислех само да му дам малко хляб /друго нямах/, обаче после видях, че освен задната лапа, на която не стъпва и долната му челюст е накриво. Общо взето прибрахме го, заведохме го на лекар, но той каза, че без снимка няма как да каже точно какво трябва да се прави. Днес ще го водим на рентген, после ще видим точно какво може да се направи. И буквално преди 5 мин говорех с една позната по телефона, тя каза че го хранела там където го намерих /случват се съвпадения  / Та тя каза, че кучето е така от около 3 седмици, че е спало под една кола, но човекът не го е видял и ......ето го резултатът. Мога да го задържа само временно, защото имам вече едно пак прибрано. Много се надявам да се намерят добри хора, които биха го гледали с любов, дори челюстта да остане така накриво, защото то не е виновно че пострада така /както и много други, за съжаление/. Засега това е, като имам новини, ще пиша.  Между другото, кучето е женско.

#2 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 17 July 2008 - 06:40 PM

Пак съм аз. След рентгена стана ясно, че кучето няма счупени кости, но челюстта му е изкривена и май ще остане така. На самото куче това няма да пречи, единственно че не може да хапе. На задната лапа има скъсани ставни връзки /мисля, че така звучеше/. Операцията ще е много скъпа....Но и тук има едно "но". Доктора каза, че след време кучето ще може да стъпва на лапата, ще може да живее и така, няма да му пречи. Това е положението, много се надявам да се намери дом и за това животинче.

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 July 2008 - 06:48 PM

Адмирации за това, че се погрижихте за това куче и че му давате шанс за нов живот.
Като стъпи на крака - направете хубави снимки и пускайте много обяви.
Ако имате нужда от финансова помощ - можете да дадете тук 3 имена и адрес (за пощенски запис) - който има желание да помогне.

п.п. Кучето е мног красиво. Направо си го прдеставям здраво и охранено - ще е прекрасно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 18 July 2008 - 11:47 AM

Здравейте, пак! Имаме малко проблеми, кучето се наспа /почти два дена само това правеше/, и става много активно, което по-принцип не е лошо  :blink: но ни се налага да го държим във банята защото нашето реагира доста агресивно, и може до стане беля.... А ние сме на работа цял ден, така че сидят затворени едното в коридора , другото във банята. Само, че това няма да може да продължи дълго. Моля, ако имате идеи, пишете.... :rolleyes:  Да имахме двор, вообще нямаше да пускам темата, щеше да остане при нас, но ние жевеем на квартира.
Много благодаря на bushkata за топлите думи  :blink: бих искала да кастрираме кученцето, но най-близкия град е Пловдив, а там доколкото знам няма безплатни кастрации, така че аз ще ви дам данните си, ако може някой да помогне финансово, ще се радвам.....

Благодаря на всички предварително и много ще чакам и съвет как да сприятеля двете кучета.

#5 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:55 PM

А вашето момче ли е или момиче?

#6 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 18 July 2008 - 07:26 PM

Нашето и то е женско.
Ето още малко снимки: http://www.snimka.bg...album_id=265334

#7 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2008 - 10:29 AM

Цитат

Благодаря на всички предварително и много ще чакам и съвет как да сприятеля двете кучета.

Сега е уикенд, можете да го използвате.
Изведете ги заедно на разходка да видите как ще потръгнат отношенията. Когато се приберете въведете първо новото куче, после влезте с вашето. Ако ги водите някъде с кола постъпвайте също така. Не им давайте поводи за конкуренция, не ги хранете едновременно и на едно и също място. Не им давайте играчки, за които може да се скарат. Нека вашето не си мисли, че ще изгуби внимание или ласки. Вижте как ще се държат и ще имате насока.

#8 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 21 July 2008 - 11:43 AM

Здравейте! Благодаря за съвета! Така и постъпихме, извеждаме ги заедно. Сприятелиха се донякъде, поне вънка играят много добре заедно. Но вътре, като останат сами, пак ги разделям. Не знам, какви са шансовете да намерим на това кучо дом, но много ми се иска, затова ще пиша тука да излиза темата, да не ни забравят  :blink: Кучето е страхотно, тича като лудо, независимо, че ползва само три крака, въобще не отстъпва на нашето, само, че още е много слабо. 90% съм сигурна, че е било домашно, защото има изградени хигиени навици, стиска по цял ден, съвсем спокойно прие и каишката. Върви на повод. Вчера успяхме да я изкъпем, сега е чисто, обезпаразитено. Постоянно се опитва да оближе всичко живо покрай нея..... Тази сутрин, честно казано, гледайки как щастливо тича и подскача, направо се разплаках. :'(  Тази вечер ще я снимаме навън, после ще кача и снимките. Лек ден на всички!

#9 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 23 July 2008 - 12:46 PM

Качих още снимки в албума, вижте я нашата сладурана http://www.snimka.bg...6...843&lp=-175

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 03:11 PM

Толкова ми харесва таз кучинка! Направо й пускай обявите. Може да й провърви  внезапно бързо.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#11 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 July 2008 - 09:33 AM

Здрасти на всички! Имаме и малко видео, ако някой иска да види как тичаме, кажете как да направя да може да се гледа или който иска да ни види пишете, ще изпратя файла  :blink:

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 10:44 AM

Ако не е прекалено голям - можеш да го качиш тук.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 July 2008 - 01:58 PM

Покрай това животно аз ще се науча на много неща май..... Вече мога да намалявям обема на снимки, да пускам обяви, ето последното ми постижение - качих видео тука: http://www.vbox7.com.../play:af20e4d1 http://www.vbox7.com.../play:e0332f1e       За мен това е много  ;D

#14 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 29 July 2008 - 11:52 AM

Добър ден на всички!  Малко новини и въпроси..... в петък ще кастрираме кучето, поне един от проблемите ще се реши. А въпросът ми ще бъде по повод операцията на задната лапа. Както гледам, повечето лекари казват, че трябва да се оперира, обаче е доста скъпичко. Какво да правя, да се мъчим да намерим пари или да пробвам така да намерим дом, скачайки на три крака. Уф, не знам....  Да ви кажа честно всяко едно ново мнение ми дават сили и увереност, че все някак си ще успеем да задомим кученцето..... Така че - чакам.

#15 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 12:34 PM

Според мен трябва първо диагноза. А поне тук във форума все още няма такава  - нали снимките не били добри. При поставена диагноза (еднаква от поне  2ма лекари) вече може да мислиш дали да го оперираш или не. Спред диагнозата зависи и операцията - цени, успеваемост, време и степен  на възстановяване и съответно опасности ако не се оперира.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 30 July 2008 - 11:29 AM

Ето една прясна снимка, може би не е много добра, ама не мога да накарам кучето да стои мирно  :blink:

#17 Потребителят е офлайн   ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2008 - 12:46 PM

:wub:Ама вие ставате все по-хубави и с това клепнало уше, голяма чаровница е!

#18 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2008 - 12:57 PM

милата хубавица

много й стискаме палци и лапи да си намери обичен дом :wub:
ще си позволя и да кача ето тази снимка от албумчето,
че ми е многггггооооооооо любима

Усмивка
Качена снимка