Dog.bg Форуми : Волфхонд Саарлоос

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Волфхонд Саарлоос

#1 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 July 2005 - 09:27 PM

Линдерт Саарлоос (Leendert Saarloos) (1884-1969) бил голям ентузиаст в много начинания. За него се твърди че бил  стар морски вълк, отказал се от  начина си на живот поради глухотата си. Страстно влюбен в природата и животни той хвърлил котвата си в нидерландският Дордрехт и превърнал градината си в нещо като резерват за  чакали, лъвове, вълци, лисици и мамуни. От всичките тези диви и екзотични същества той най-голямото предпочитание отдавал на вълците. Той  е смятал че   опитомените животни, каквито са сега кучетата, до някъде губят от природните си качества, че дори и носят белезите на израждане, като многобройни болести например. работата върху новата порода била започната според различни източници през 1923 или 1930 година. Саарлоос събира мъжкият старотипен НОК Жерар фон Франсениум с  вълчицата Флер от ротердамската зоологическа градина. Няколко кучила дават прекрасни хибриди, но  предпазлив и сдържан характер. Женските от първото поколение са били инбридвани от баща им, за  да сеполечи основа за сериозна селекционна работа с цел по-нататъшното развитие на породата. Изминаха близо 40 години в работапо породата, и през 1975 шест години след смъртта на Саарлоос породата се признава от холандския киноложки клуб.

FCI Стандарт №311
Качена снимка
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2 Потребителят е офлайн   uzundio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2005 - 06:02 PM

Ima li pone 1 predstavitel v BG ot tazi poroda? Dokolkoto razbrah se opitvat da negi razprostraniavat tezi strahotni ku4eta-vjltsi...za6to!?!

#3 Потребителят е офлайн   uzundio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 July 2005 - 06:07 PM

d) d) d)

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 July 2005 - 06:29 PM

uzundio
Здравейте,
не съм чувала някой да има вълчак или волфхонд с родословие в Бг. Иначе по кварталните градинки всеки втори със сиво куче претендира да разхожда почти вълк.

пишете на български, моля)
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2005 - 10:39 AM

Фурия,Благодаря за страхотната тема w)
За жалост нямам много свободно време от както съм в Бг за нет,но успях да се въздаржа да не напи6а някой ред и аз.
Съ6то имам малко инфо относно породата.Истината е,4е не са много разпространени за6тото са сравнително млада порода и освен това характерът им изисква професионално отно6ение.Малко са хората който умеят да контролират такова животно и в пове4ето слу4ай дори когато у ку4ето настъпи полова зрялост стават не само агресиви,но и опасни.Все пак при тях инстинктите са много по силно изразени и това оказва влияния върху целият нрав на ку4ето.
Надявам се един ден да успея поне да зърна такова ку4е и да имам 6тастието да го наблиодавам известно време.
Поздрав w)

#6 Потребителят е офлайн   boxer4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2005 - 09:25 PM

Кучетата от тази порода проявяват в социално отношение все още черти на вълци. За добър избор на Саарлос куче-вълк е най-добре да се държат повече животни заедно в един вид глутница. Тогава те изработват помежду си една ранг-листа, на чийто връх, обаче, винаги стои собственикът като "алфа-водач". За да се постигне това, се изисква известна доза вещина при възпитанието на кучета.
Когато тази ранг-лист вече е създадена, тя винаги се съблюдава от кучетата. Също и семейството на стопанина е включено в това подреждане. По същия начин това се отнася и за гостите, които са поканени от собственика. Вероятно кучетата искат да вземат участие в почти всичко, което господарите им правят и са наранени, когато ги изключват от определени дейности. Поради това и въз основа на необходимостта от последователно обучение, Саарлос-кучетата не са порода за начинаещи. Още по-малко това се отнася за хора, които твърде много са на път и животните трябва дълго да остават сами.
User's Signature

Ако искаш верен приятел вземи си куче!

#7 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 01:56 PM

w)
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#8 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 01 May 2007 - 03:40 PM

Винаги съм харесвала вълците !!! Това куче много ми допада но го знам като вълче - куче на Саарлоос.
Фурия и аз ще ти благодаря за хубавата тема !!! r)
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#9 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 06:54 PM

за съжаление тук има само няколко Саарлос-а (внос естествено)... аз не съм виждала още на живо в Бг s) някой да е имал този късмет?и къде ?
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#10 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:SaarloosWolhonds and Boerboels

Публикувано: 02 September 2013 - 08:51 PM

Саарлоос в Болгарии

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2013 - 10:22 AM

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2013 - 10:31 PM

Докладываю. Нас 6! Все дети родились сами, без помощи, все живые. 5 мальчиков и самая первая родилась девочка. Пятеро - лесные и один Нанук. Дети крупные - 420 гр. девочка и самый большой мальчик 518 гр.

Качена снимка

Как я вижу будущих владельцев
1. КУРСИНГ
2. Канис-терапия
3. Постановка на поиск пропавших людей

#13 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2013 - 07:51 AM

Ну вы хоть бы родословные родителей выложили, нельзя же так дразниться)))))))
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2013 - 10:06 AM

Не искам да ставам груба, ама хората които не разбираме руски какво правим?!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2013 - 07:36 PM

Намират начин.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#16 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2013 - 09:14 PM

Сигурно и вие като влезете в чужд форум пишете на български и всички намират начин да ви отговарят.. Сега разбирам защо голям процент от чужденците имат такова ниско мнение за нас..
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 07:40 AM

Показване на мнениетоyani4ka, в 09 October 2013 - 07:14 PM, написа:

Сигурно и вие като влезете в чужд форум пишете на български и всички намират начин да ви отговарят.. Сега разбирам защо голям процент от чужденците имат такова ниско мнение за нас..

Ми дайте да я изгоним от форума жената, понеже от скоро живее в България и още не говори езика. Дайте да я натирим, макар че се занимава с волфхонд и с бурбул. Това ли предлагате, само защото ви мързи да бръкнете в Гугъл- преводач? Е то бива бива снобария, но с говорене на език да се захванеш е вече прекалено. Дайте да изпъдим всички развъдчици, които намериха място в България, нали? На жената ще й отнеме години преди да научи езика, да не развъжда ли? Да не пише тук за кучета си? Ейййййй, браво, няма що.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 October 2013 - 10:52 AM

Не съм казала да я изгоним а някой който разбира езика да си направи труда да превежда, защото на първо място сме българи и искаме да четем на български..Аз постовете си ги разбирам, колкото и да ми е трудно, но не това е въпроса! Много наистина ми е интересно като влезете в чужд форум на бг ли пишете, ама си знам отговора де ;) Както и да е..Жената развъжда страхотни кучета, но не това се обсъжда в случая..Както и да е..
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 12:34 PM

Никой нищо не обсъжда в случая освен вас единствено. И да, на мен ми се е случвало да виждам хора, които влизат в чуждоезичен форум и да пишат на родния си език, никой нормален кучкар не е правил драма или истерия от това. И в нашия подфорум са влизали със сръбски и македонски, никой не се е разкрещял да се пише на български. Защото отговорните кучкари и развъдчици се държат добронамерено с колегите си и разликата в езиците за тях не е пречка. Тия дни вероятно жена от нашия клуб ще замине за Италия с кучката си за скачка, не говори езика, ще говори на български и ще се обяснява както може, да не я приемат ли там? Що за постановка на въпроса. А ако пишеше на аглийски, щяхте ли да се фръцнете така?

Хайде стига с тези нападки в най-добрия дух на Фюрера Болен, жената не говори езика, а и не е лингвист-преводач, развъдчик е все пак. Като толко ви дразнят мненията й на руски - внесете я в списъка на игнорирани и не я четете.
...Егати и дребнавост, не вярвам на очите си.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 10 October 2013 - 01:20 PM

Интересна порода.Ако може някой да публикува стандарт ще е добре,защото търсих,но не намерих,можеби не съм търсил кадето трябва.А и друго,също ако може някой да обясни с какво тази порода е по-различна от чехословашкия вълчак,който е получен от същата селекция.На снимките изглеждат по-едрички,това е видимото.Използвали се занещо като работна порода?Shvedka да са ти живи и здрави бебетата,да си намерят добри стопани и всичко най,и да качваш снимчици по нататак като растат.)))

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни