Какво представлява тенията?
Публикувано: 19 September 2008 - 09:47 AM
Публикувано: 19 September 2008 - 10:05 AM
Публикувано: 23 September 2008 - 07:36 AM
Публикувано: 23 September 2008 - 10:34 AM
Ако е така, може да се развие възрастна тения и у човека. Това става при неспазане на личната хигиена. Не е толкова страшно, макар и неприятно.
По-лошо е ако се превърнете в межд. гостоприемник напр. на Мултицепидозата или Ехинококозата (не дай Боже!), но това е "друга бира"...! Нямат нищо общо, освен, че са плоски...

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 23 September 2008 - 11:34 AM
Цитат
А какви са симптомите при хората?Най-вече се притеснявам за децата,защото и у нас,и у майка ми има разнообразие от животни,а те ги пипат айде после ръцете по лицето или направо вземат да ядат нещо.....ужас!

Публикувано: 23 September 2008 - 12:03 PM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 23 September 2008 - 02:49 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 02:54 PM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 25 September 2008 - 04:36 PM
"Заразяването става при пряк контакт със заразеното куче - галене, прегръщане и при консумация на замърсени с яйцата на тенията не добре измити зеленчуци, нискостеблени плодове и др. Този факт обяснява защо, по-често от кучешка тения страдат хора, които нямат куче.".
Просто смехотворно и без грам смисъл и логика... Нещо като вица за аквариума и гея... :rolleyes:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 September 2008 - 05:08 PM
Цитат
Просто смехотворно и без грам смисъл и логика... Нещо като вица за аквариума и гея... :rolleyes:
;DЗначи тия с кучетата не сме застрашени :rolleyes:

Публикувано: 26 September 2008 - 08:02 AM
Ето че Ричи се е заразил от бълха,а е обезпаразитен!Важно е да се наблюдава кучето независимо че взимаме всички мерки против паразити.
Публикувано: 26 September 2008 - 09:24 AM
Цитат
- Ей днес на кво се научих...направо не е за разправяне. Викат му логика.
- Е, че какво е т'ва бе?
- Е са ще ти покажа. Имаш ли аквариум?
- да
- Значи обичаш рибите?
- Да
- Значи обичаш живите същества?
- Да.
- Значи обичаш хората?
- Да.
- Значи обичаш жените?
- Да.
- Значи не си гей! - Заявил накрая.
- Ей т'ва е супер яко. Е са ще ходя да го покажа на един приятел.
И човекът отишъл и казал на своя приятел.
- На кво ме научиха днес. Е сега ще ти покажа. Казват му логика.Виж са.
И започнал по същият начин.
- Имаш ли аквариум?
- Не.
- Значи си гей.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 September 2008 - 11:03 AM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 26 September 2008 - 11:06 AM
Цитат
Айде сега всички. Ами тези, които сме жени защо? :o ;D

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg