- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Младо куче пред евтаназия
Публикувано: 04 November 2008 - 07:22 PM
За съжаление нямах фотоапарат, а и вероятно няма да мога да отида в следващите дни, но не мисля , че снимката и това как изглежда е най- важното в случая.Ама хайде поне да го опиша.Той е не много едър, може би около 15 килограма.Кафяв , с къс косъм и прави уши.
Моля , ако има някой който може да го прибере някъде временно поне да пише.Приемам всякакви идеи, защото аз нямам никакви.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 04 November 2008 - 11:49 PM
Публикувано: 05 November 2008 - 12:05 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 05 November 2008 - 12:16 AM

Публикувано: 05 November 2008 - 07:32 AM
не съм гледала куче, болно от епилепсия, трудно ли е? освен да му се дават лекарства, друго?

Публикувано: 05 November 2008 - 09:40 AM
Публикувано: 05 November 2008 - 12:55 PM
Ако хората са преценили че не могат да се справят с това, не ги съдете.. Пожелавам на кучето да намери хората, които са способни да му осигурят нужните грижи и лекарства..

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 05 November 2008 - 01:07 PM
Ако кучето се отглежда само тези емоции ще му бъдат спестени, но от играта навън с други кучета или каране за направена беля ще припада отново. С годините припадъците зачестяват, но са по-леки.
Ами в общи линии е това. Толкова знам аз от 11 годишният ми опит с епилептичка.
Публикувано: 05 November 2008 - 01:13 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 November 2008 - 01:18 PM
Цитат
Това обаче не е пълноценен живот. Моля да не ме разбирате погрешно, но прочетеното ме кара много да съчувствам на кучето за доизживяването, на което е обречено. Знам, не е мое, не давам акъл, нито съдя: за мен обаче това куче е за незабавна евтаназия, която ще го спаси от вегетация и гърч. За мен това е именно ужасно и страшно.
:(
Да не ми дава Бог, но не бих оставила куче с епилепсия да живее. Знам само едно такова - кръстоска между НОК и Доберман от детството ми. Кучето припадаше в градинката по време на игра. После с дни не беше на себе си. Не трябваше да го оставят така, той си беше пътник.
Публикувано: 05 November 2008 - 01:22 PM
Цитат
Разбира се читав човек не би си изоставил кучето или котето заради това. Въпроса е дали някъде има такъв,който би осиновил куче с доказана епилеспия.
Дано :palec:
П.С. писали сме мнение по едно и също време,съжалявам за повторения коментар!
Публикувано: 05 November 2008 - 01:33 PM
Публикувано: 05 November 2008 - 01:54 PM
не съм съгласна, че "вегетита" въпреки годините и припадъците
в парка имахме един кокер
началото на лятото ги засеках при ветринаря
тогава разбрах, че кокера е епилептик и вече е в доста тежко състояние
припадаците ставали все по-чести й тежки
и го приспахат
извинявам се за оффа
Публикувано: 05 November 2008 - 05:57 PM
Познавам друго куче- мини пудел, който си живее пълноценно от много години и до днес с епилепсия. Правил е пристъпи на работната ми маса, но не са страшни и бързо влиза отново в " час".
Мисля, че не можем да съдим хората. Много е тежко да се гледа такова животно, ако пристъпите са много тежки и чести.
Публикувано: 05 November 2008 - 07:06 PM
Снимки по- късно.

Публикувано: 05 November 2008 - 09:50 PM
Но наистина на кучето трябва да се осигури спокойствие, не нещо специално, просто нормална домашна атмосфера. Иначе и хапчетата няма да помогнат.
Това точно куче не е с чести припадъци, би могло да си живее.
Публикувано: 05 November 2008 - 10:00 PM
Нещо не мога да кача снимките в snimka .bg пак ще пробвам по- късно или утре.

Публикувано: 05 November 2008 - 11:47 PM
Цитат
Някой пробвал ли е хомеопатично лечение при епилепсия? Ако не помогне, определено няма да навреди. Сега поне има ветеринари хомеопати.
Аз също бих опитала всичко. Да не говорим, че в конкретния случай и традиционната медицина не се е изчерпала, а и самите лекуващи лекари са оптимисти и смятат, че правилно лечение ще даде резултат.
- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »