Dog.bg Форуми : Куче в окаяно състояние

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче в окаяно състояние

#1 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 June 2009 - 05:53 PM

Здравейте,
регистрирах се тук с надежда да открия помощ за едно куче... та накратко, доколкото е възможно:

женско куче в плачевно състояние с напреднала фаза на кожно заболяване (краста?), козина няма, носи елече, което предполагам му е облякла една жена, която храни кучетата в квартала. Задните му крака, а може би и таза, са били супени в миналото и са зарастнали накриво, настрани, ходи много странно, лежи странно... Ноктите на предните крака са ужасно дълги, минават през цялата лапа отдолу... очите са възпалени... Живее в буренясал двор на необитавана къща, далече от хорските очи - аз самата го бях видяла преди месеци и чак сега, а действието се развива до офиса ми !... дворът е затворен, има кучешка колибка, паници - явно жената го храни и пои (мое предполовение, от седмици не съм я мяркала и не мога да я разпитам).

Пиша ви, защото две (или повече глави) мислят по-добре от една. Аз си мисля следното:
- първо е ясно, че трябва лекар да каже може ли изобщо да бъде лекувано - аз не мога да организирам транспорт, но мога да участвам финансово
- ако може да бъде закрепено и лекувано, едва ли ще има шанс да бъде осиновено... т.е. какво би се случило по-нататък?
- ако не може да му се помогне, може би трябва да му се спестят мъките, но не искам да съм сама в това тежко решение

Кучето е към 10-12? кг, възраст абсурд да преценя, мило и добро е.
Става дума за София, централен квартал.

До преди седмица в този двор живееше и млада кучинка, която изчезна, т.е. са живеели заедно, но младото куче си беше здраво, т.е. изглежда кожната болест не е заразна... не знам

Снимки няма да качвам, защото няма смисъл, плашещи са наистина.

Ако има някои луд, който може да отдели от времето и емоциите си за този кучо, дето живее натирен и осакатен от хора... Както казах сама не мога да се справя. Събота и неделя съм свободна, ако някой пожелае да съдейства... Или поне за идея за доктор, който да дойде на място...

#2 Потребителят е офлайн   moon_light Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2009 - 06:06 PM

Много зле е тази животинка,както я описвате.Просто според мен е толкова болна,че няма смисъл да се лекува.Най-добре ще е да се преспи (евтанизира) за да свършат страданията й.Дори самата идея за това ме натъжава.Но по-добре ще е да се преспи,отколкото миличкото да се мъчи голичко,с една дрешка.А и заради счупените й кости,зарастнали накриво също няма да може да изглежда като куче.Никой не би я поискал за домашен любимец.Но както си я представям картинката,ще направите много голяма услуга на кучето,ако спрете страданията му.Ако има форумници тук,които могат да помогнат с пари за лечението,не мислите ли че най-добре ще е ако не я мъчите с всичките тези лекарства и разните му там работи,които ще й дават?Нека да помислим.

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 June 2009 - 07:22 PM

Показване на мнениетоmoon_light, в Jun 5 2009, 07:06 PM, написа:

Много зле е тази животинка,както я описвате.Просто според мен е толкова болна,че няма смисъл да се лекува.Най-добре ще е да се преспи (евтанизира) за да свършат страданията й.

Много умно, по описание прецени какво да се прави. Това се казва след преглед при лекар, а не ей така. Пфу.

Обадете се в клиника "Добро хрумване", те са в центъра - може да сте близо.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 June 2009 - 07:24 PM

Да не сте посмяли да приспите кучето преди да говорите с лекар :ea_103:
Какви са тези работи

Цитат

Но по-добре ще е да се преспи,отколкото миличкото да се мъчи голичко,с една дрешка.А и заради счупените й кости,зарастнали накриво също няма да може да изглежда като куче.Никой не би я поискал за домашен любимец.Но както си я представям картинката,ще направите много голяма услуга на кучето,ако спрете страданията му.
Това,не значи,че няма да порастне отново козина.
И въобще не е 100% сигурно,че няма да го поиска никой.Толкова съкати животни намериха дом.
@Ina Gencheva Не губете надежда!Браво,че търсите помощ.
И Ви моля от сърце,въобще не се вслушвайте в поста на moon_light.А на теб @moon_light не знам как ти ги ражда акъла тези глупости ??? :eg_033:
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#5 Потребителят е офлайн   moon_light Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2009 - 07:31 PM

Показване на мнениетоIna Gencheva, в Jun 5 2009, 06:53 PM, написа:

Снимки няма да качвам, защото няма смисъл, плашещи са наистина.

Eй по това прецених. :dry: Оправяйте се!Само се надявам всичко да се оправи с кучето.Стискам палци!!!
Ina Gencheva не се вслушвай в съвета ми,а се консултирай първо с някой.

#6 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 June 2009 - 07:34 PM

Да, и аз си мислех за Добро хрумване, там съм водила едно коте - Агуго, което беше потрошено, но неговата история слава богу имаше happy end . Работата е там, че не ми е наблизо клиниката, а както казах кола нямам, нито мога да организирам транспорт, с такси е 0% шанс. Ще звънна все пак утре, не знам дали докторите идват "на адрес". ще се радвам на съдействие, лечението ще поема...
Благодаря ви за отговорите!

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 June 2009 - 07:35 PM

Те са на нов адрес, погледнете в сайта им.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   fdisk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2009 - 12:03 AM

това е новия адрес

#9 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2009 - 10:21 AM

Подобни заболявания, колкото и страшно да изглеждат, се лекуват без следа. Не се поддавайте на такива впечатления.

#10 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 06 June 2009 - 10:42 AM

Въпросът ми е тъп, на фона на проблемите на това момиченце, но... кучицата кастрирана ли е?

#11 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2009 - 03:12 PM

Показване на мнениетоtotschica, в Jun 6 2009, 08:42 AM, написа:

Въпросът ми е тъп, на фона на проблемите на това момиченце, но... кучицата кастрирана ли е?

Въпросът си е точно на място. Защото ако към всички проблеми на кучето се прибави и поколение, нещата съвсем излизат от контрол. Нито кожното, нито счупванията, нито проблемът с очите ще й попречат да стане майка. Малките, със слабата си имунна система, веднага ще лепнат кожното заболяване. Нали не искате това да стане?

#12 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 01:24 PM

Какво стана, доведохте ли лекар при кучето, някой дойде ли да го види или помогне. Ако не сте, пишете пак, не оставяйте така нещата.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2009 - 01:36 PM

Аз мога да помогна с превоз - още тази вечер или утре вечерта. Писала съм на лични и телефони съм оставила.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#14 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 02:06 PM

Аман от евтаназатори, да му се невиди!
Сега чета темата и много се ядосах! Айде, най-лесното! Кучето след лечение може да стане прекрасно куче. Пуснете снимка, едва ли ще е по-страшна от тези в Сеславци. Нокти се режат, козина расте при добро хранене и лечение, а и това елече сигурно го запарва и задържа разни гадости по козинката. Добре, че сте решили да помогнете на нещастното същество.

#15 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 02:23 PM

Проведохме активна кореспонденция с момичето. Кучето 99% е с демодекоза. Поне по снимка. Естествено изведнъж се появява "гледачката" и заявява, че не е това, а гъбички (умирам от кеф като чуя тая диагноза, Да превърнем всяко кожно заболяване в гъбички е масов лозунг!!) и кучето се маже с Имаверол веднъж на някъв нелеп период, но успоредно с това пие и антибиотик (което много добре пасва на т.н. гъбична инфекция). Просто нямам думи. Аман от псевдо гледачи!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 02:37 PM

Здравейте,

1. Намерих телефона на жената, дето се грижи за кучетата в махалата и ще се срещна с нея да ми съдейства с лечение, защото:
2. Консултирах се с др. Бобадова и тя направи схема за продължително лечение на кучето, но това значи всеки ден - мене всеки ден далеч няма да ме има следващите 3-4 месеца, а тя го храни всеки ден;
3. Кучето е кастрирано;
4. Кучето има краста, но жената не го вярва, защото други доктори са й поставяли други диагнози след проби и т.н..... Болестта е мн напреднала, вони, има рани и т.н.
5. Срещу кучето имало жалба, разбрах от Радостина, което също никак не е добре;
6. Не знам дали лечение на място ще е достатъчно и дали това нещастие има шансове за пълноценен живот, факт е, че скрито в буренясалия двор никой не го закача. Ако отиде на стационар и има по-големи шансове да се лекува ще струва много повече пари, естествено, и после къде ще отиде - на старото място? (питам и себе си и вас, защото не си го представям)
А предполагам това с краката е неоправяемо...
За мен евтаназията в никакъв случай не е най-лесното, но трябва да се помисли и обективно.

Благодаря ви, че се включвате.
Пак ще пиша
Слагам все пак снимки, за да е ясно за какво говорим.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 02:44 PM

естествено, че ще вони! естествено, че ще има рани! Защото е с краста! Затова и предложих лечение на място, за да се спестят пари за стационари и т.н при положение, че има жена, която се грижи за тях. Въпреки, че за бездомни животни при нас цената е 5 лв на ден, каквото и да си говорим това са си пари! Нали така?
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 02:52 PM

Немога да повярвам :ud_009: . Не съм очаквала да видя такива снимки. Сериозно лечение ще му трябва на животинчето, но щом то не се предава не е редно да му се отнема животът. По-зле изглеждащо животно през живота си не съм виждала, чудя се как е оцеляло. Горкото :rf_011:
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 02:52 PM

ами да, аз съм напълно съгласна с вас.
но нали ви казвам, тя не вярва, че е това и ми каза " не се притеснявайте за кучето толкова, то така си е добре и си живее"... не искам да казвам нищо лошо за жената, тя храни и води за кастрация сума ти кучета и самата тя е болна...

мисълта ми е, че е твърде възможно да не ми съдейства, затова описвам ситуацията до момента.

#20 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 02:53 PM

Не, ясно. Не обвинявам теб, Ина. Просто съм бясна на подобно отношение! "Нищо му няма, добре си е така" WTF?!?!
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема