- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Куче в окаяно състояние
Публикувано: 05 June 2009 - 05:53 PM
регистрирах се тук с надежда да открия помощ за едно куче... та накратко, доколкото е възможно:
женско куче в плачевно състояние с напреднала фаза на кожно заболяване (краста?), козина няма, носи елече, което предполагам му е облякла една жена, която храни кучетата в квартала. Задните му крака, а може би и таза, са били супени в миналото и са зарастнали накриво, настрани, ходи много странно, лежи странно... Ноктите на предните крака са ужасно дълги, минават през цялата лапа отдолу... очите са възпалени... Живее в буренясал двор на необитавана къща, далече от хорските очи - аз самата го бях видяла преди месеци и чак сега, а действието се развива до офиса ми !... дворът е затворен, има кучешка колибка, паници - явно жената го храни и пои (мое предполовение, от седмици не съм я мяркала и не мога да я разпитам).
Пиша ви, защото две (или повече глави) мислят по-добре от една. Аз си мисля следното:
- първо е ясно, че трябва лекар да каже може ли изобщо да бъде лекувано - аз не мога да организирам транспорт, но мога да участвам финансово
- ако може да бъде закрепено и лекувано, едва ли ще има шанс да бъде осиновено... т.е. какво би се случило по-нататък?
- ако не може да му се помогне, може би трябва да му се спестят мъките, но не искам да съм сама в това тежко решение
Кучето е към 10-12? кг, възраст абсурд да преценя, мило и добро е.
Става дума за София, централен квартал.
До преди седмица в този двор живееше и млада кучинка, която изчезна, т.е. са живеели заедно, но младото куче си беше здраво, т.е. изглежда кожната болест не е заразна... не знам
Снимки няма да качвам, защото няма смисъл, плашещи са наистина.
Ако има някои луд, който може да отдели от времето и емоциите си за този кучо, дето живее натирен и осакатен от хора... Както казах сама не мога да се справя. Събота и неделя съм свободна, ако някой пожелае да съдейства... Или поне за идея за доктор, който да дойде на място...
Публикувано: 05 June 2009 - 06:06 PM
Публикувано: 05 June 2009 - 07:22 PM
moon_light, в Jun 5 2009, 07:06 PM, написа:
Много умно, по описание прецени какво да се прави. Това се казва след преглед при лекар, а не ей така. Пфу.
Обадете се в клиника "Добро хрумване", те са в центъра - може да сте близо.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 June 2009 - 07:24 PM

Какви са тези работи
Цитат
И въобще не е 100% сигурно,че няма да го поиска никой.Толкова съкати животни намериха дом.
@Ina Gencheva Не губете надежда!Браво,че търсите помощ.
И Ви моля от сърце,въобще не се вслушвайте в поста на moon_light.А на теб @moon_light не знам как ти ги ражда акъла тези глупости ???

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 05 June 2009 - 07:31 PM
Публикувано: 05 June 2009 - 07:34 PM
Благодаря ви за отговорите!
Публикувано: 05 June 2009 - 07:35 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 June 2009 - 10:42 AM
Публикувано: 06 June 2009 - 03:12 PM
totschica, в Jun 6 2009, 08:42 AM, написа:
Въпросът си е точно на място. Защото ако към всички проблеми на кучето се прибави и поколение, нещата съвсем излизат от контрол. Нито кожното, нито счупванията, нито проблемът с очите ще й попречат да стане майка. Малките, със слабата си имунна система, веднага ще лепнат кожното заболяване. Нали не искате това да стане?
Публикувано: 09 June 2009 - 01:36 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 09 June 2009 - 02:06 PM
Сега чета темата и много се ядосах! Айде, най-лесното! Кучето след лечение може да стане прекрасно куче. Пуснете снимка, едва ли ще е по-страшна от тези в Сеславци. Нокти се режат, козина расте при добро хранене и лечение, а и това елече сигурно го запарва и задържа разни гадости по козинката. Добре, че сте решили да помогнете на нещастното същество.
Публикувано: 09 June 2009 - 02:23 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 09 June 2009 - 02:37 PM
1. Намерих телефона на жената, дето се грижи за кучетата в махалата и ще се срещна с нея да ми съдейства с лечение, защото:
2. Консултирах се с др. Бобадова и тя направи схема за продължително лечение на кучето, но това значи всеки ден - мене всеки ден далеч няма да ме има следващите 3-4 месеца, а тя го храни всеки ден;
3. Кучето е кастрирано;
4. Кучето има краста, но жената не го вярва, защото други доктори са й поставяли други диагнози след проби и т.н..... Болестта е мн напреднала, вони, има рани и т.н.
5. Срещу кучето имало жалба, разбрах от Радостина, което също никак не е добре;
6. Не знам дали лечение на място ще е достатъчно и дали това нещастие има шансове за пълноценен живот, факт е, че скрито в буренясалия двор никой не го закача. Ако отиде на стационар и има по-големи шансове да се лекува ще струва много повече пари, естествено, и после къде ще отиде - на старото място? (питам и себе си и вас, защото не си го представям)
А предполагам това с краката е неоправяемо...
За мен евтаназията в никакъв случай не е най-лесното, но трябва да се помисли и обективно.
Благодаря ви, че се включвате.
Пак ще пиша
Слагам все пак снимки, за да е ясно за какво говорим.
Публикувано: 09 June 2009 - 02:44 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 09 June 2009 - 02:52 PM

Публикувано: 09 June 2009 - 02:52 PM
но нали ви казвам, тя не вярва, че е това и ми каза " не се притеснявайте за кучето толкова, то така си е добре и си живее"... не искам да казвам нищо лошо за жената, тя храни и води за кастрация сума ти кучета и самата тя е болна...
мисълта ми е, че е твърде възможно да не ми съдейства, затова описвам ситуацията до момента.
- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »