Dog.bg Форуми : Помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ чуждо тяло в носа

#1 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 June 2009 - 08:27 AM

Моля за бърз отговор!
Сутринта Чоки подуши нещо на улицата и започна да киха,стана за секунди,огледах мястото-нямаше осили,но не е гаранция,че в тая мръсотия не е имало някой за беля.Опитвам се да погледна в носа му,но естествено нищо не се вижда,звъня,но не мога да се свържа с лекарите,а много ме е страх,защото киха почти непрекъснато и започна да изкарва кръв от носа!Моля ви,дайте ми някакъв съвет,нещо трябва ли да се направи докато отидем на лекар,няма ги още и не си вдигат телефоните,а аз след малко трябва да ходя на работа.Чувствам се така безсилна,моля помогнете!

#2 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 08:57 AM

То място за много мислене няма. Първо се анестезира а после се вади. Не е много лесно, но не и невъзможно. Колкото по-рано, толкова по-добре.

#3 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 09:20 AM

Сега идваме от доктора-би му урбазон и антибиотик и каза,че щял да го глътне и да излезе,да не драматизирам толкова.Не каза нищо за вадене.До като отивахме до кабинета Чоки не е кихнал нито веднъж,дали е възможно да го е изкарал?Така преди две години с един осил в ухото,една седмица на капки и понеже си тръскаше главата го упоихме и нямаше осил,аз лично гледах в ухото през апаратчето.

#4 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 09 June 2009 - 10:22 AM

Не е задължително да е чуждо тяло, а просто спонтанното кървене характерно за ЕРЛИХИОЗАТА. Пуснете бърз тест Ерлихия!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#5 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 June 2009 - 10:27 AM

сега чак виждам темата

Цитат

То място за много мислене няма. Първо се анестезира а после се вади. Не е много лесно, но не и невъзможно. Колкото по-рано, толкова по-добре.

точно това се случи с Анук началото на зимата
добре, че веднага я заведах на лекар

осил си имахме, а вече беше паднало сняг

#6 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 09 June 2009 - 11:22 AM

Извадете осила ако го има и след това направете теста все пак. Никога не е излишно, даже е добре веднъж на 2 год. профилактично изследване...
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#7 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 09 June 2009 - 02:08 PM

Послушайте д-р Коджабашев,неговото мнение е правилно.Много е важно да се извади веднага,защото обикновенно осилът/особенно когато е все още сух/,засяда в предверието на носната кухина/то това е и щанса / и може сравнително лесно да бъде изваден.Разните му там противовъзпалителни и антибиотици са само отбиване на номер.
При едностранно кървене/само от едната ноздра/,възникнало внезапно,съпроводено с упорито кихане тестът за Ерлихиоза може да бъде направен,но едва след като бъде направен преглед под упойка за наличие на чуждо тяло в носа.Точно вчера имах два такива случая.Не мога да опиша облекчението и радостта на стопаните след успешната процедура.От вчера ми викат д-р" Осилков"! :ab_041:
П.С.
МНОГО ВАЖНО!!!!!!СПРЕТЕ С РАЗХОДКИТЕ В ТРЕВИТЕ,поне докато осилите паднат на земята или се окосят!!!!
Няма място по тялото на кучетата откъдето да не съм вадил осили.........................................предпочитам,пациентите ми да са здрави,макар че осилите са много добри "работодатели".

#8 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2009 - 02:47 PM

Tестовете за доказване на Ерлихия доскоро бяха проблем за гилдията-комбиниран и заради това доста скъп. На стпопанина му се завива свят от крайната цена....
Вече е много по-облекчена процедурата с монотестовете на Аниген. Сега е сезонът така да се каже и ги правим редовно - много по-изгодно и наистина работещо - аз съм изненадан колко много ерлихии има по таз земя....и то старателно маскирани...!!! Климатът на земята наистина се променя бързо...
Направете си теста, за да е всичко леге артис (ако няма осил)!
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#9 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 07:48 PM

Ние не сме били в трева-аз си имам горчив опит от осил в ухото-пресичахме улицата и аз докато се огледам той подуши до тротоара и това беше.Ама след като изкара кръв не е кихал цял ден,доктора и дума не каза за вадене,може би трябва да отидем до някоя по-голяма клиника,то и преди с триста зора ги убедих да го упоим и да вадим осила от ухото-явно не им е приятна тази процедура.

#10 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 June 2009 - 08:05 PM

Показване на мнениетоdmst, в Jun 9 2009, 05:48 PM, написа:

Ние не сме били в трева-аз си имам горчив опит от осил в ухото-пресичахме улицата и аз докато се огледам той подуши до тротоара и това беше.Ама след като изкара кръв не е кихал цял ден,доктора и дума не каза за вадене,може би трябва да отидем до някоя по-голяма клиника,то и преди с триста зора ги убедих да го упоим и да вадим осила от ухото-явно не им е приятна тази процедура.
Възможно е да е подушил нещо,което силно да го е раздразнило,а кръвта да е резултат от спукани капиляри от силните пристъпи на кихане.Ако е осил не би трябвало да се повлияе от нещата,които колегата му е поставил и би продължил да киха почти постоянно.Поне моите скромни наблюдения това показват.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#11 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 07:09 AM

И аз това си помслих-или сме големи късметлии или не е било осил.Сега сме добре никакви кихавици,никаква кръв,никакви странни прояви-дано всичко де е отминало!Благодаря на всички за помощта,вашата реакция беше доста по адекватна от тази на нашите доктори,което ме кара да се замисля за преместване в друга клиника,лошото е,че при нас избора не е кой знае какъв,а Синия кръст ни е далече за съжаление!Най-много се подразних от израза,че много драматизирам-това не е нормална реакция на доктор...може да е искал да ме успокои,но точно това не е начина.

#12 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2009 - 08:51 AM

Ako след време пак прокърви от носа - директно тест, за да не се окаже резонно драматизирането.
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#13 Потребителят е офлайн   desito Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 June 2009 - 01:13 PM

Здравейте, имам нужда от съвет.Имам сибирско хъски на 4.5 месеца.От няколко дена накуцва със заден ляв крак.Заведох го на ветеринар,който му би инжекция с нестероидни противовъзпалителни и каза че може да е от бързо израстване,но щяло да му мине до другия ден.На следващия ден той пак куцаше и го заведох отново дадоха ми хапчета rimodyl500 за да му намалят болките.Според лекаря има вероятност да има скъсани коленни връзки и иска да му направим операция,която никак не е евтина и незнам дали наистина това е проблема.До момента не съм му давала никакви хранителни добавки и витамини - лекаря не ми е препоръчал(при този лекар го водя от бебе).Сега се храним с GOODY Puppy,съставките са:
protein 27%;fat 14%;fibre 4%;ash 7%;moisture 10%'calcium 1.4%;phosphorus 0.9%;vit.A 15000iu/kg;vit.D 1500iu/kg;vit.E 100mg/kg;copper sulphate 17 mg/kg
Според мен проблема не е от храната-тази храна си я хареса най-много, е след Hills.За съжаление той яде порядъчно големи количества и немога да си позволя финансово такава скъпа храна като Hills.
Бихте ли ми дали съвет какви мерки мога да предприема,за да не стига до операция.Благодаря
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 01:20 PM

ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТУК...МАЙ....

" ...МАЙ СКЪСАНА ВРЪЗКА..." ?
ТЯ ИЛИ Е СКЪСАНА ИЛИ НЕ. АКО Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА, НО БЕЗ "МАЙ"
НЯМАТЕ ТОЧНА ДИАГНОЗА....МАЙ. ТРУДНО Е ТАКА.
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#15 Потребителят е офлайн   desito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 09:39 AM

Да знам че е така,но това ми каза ветеринара.Аз все пак съм само собственик,а освен това ми е първо куче.Възможно е темата да не е за тук,но много се тревожа.Искам да попитам нещо,въпреки че не му е тук мястото,може ли!?
Днес кучето ми е по-добре - не го извеждам на разходка(както ме посъветва лекаря),т.е. намалих му ходенето,не си играем и не се гоним,а само се галим.Аз съм щастлива че се оправя,а не мисля че скъсани връзки се оправят така(поне при хората не е така).Мисля да му взема витамини и калции-дали ще помогне?!]
ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТУК...МАЙ....

" ...МАЙ СКЪСАНА ВРЪЗКА..." ?
ТЯ ИЛИ Е СКЪСАНА ИЛИ НЕ. АКО Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА, НО БЕЗ "МАЙ"
НЯМАТЕ ТОЧНА ДИАГНОЗА....МАЙ. ТРУДНО Е ТАКА.
[/quote]
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни