Помощ чуждо тяло в носа
Публикувано: 09 June 2009 - 08:27 AM
Сутринта Чоки подуши нещо на улицата и започна да киха,стана за секунди,огледах мястото-нямаше осили,но не е гаранция,че в тая мръсотия не е имало някой за беля.Опитвам се да погледна в носа му,но естествено нищо не се вижда,звъня,но не мога да се свържа с лекарите,а много ме е страх,защото киха почти непрекъснато и започна да изкарва кръв от носа!Моля ви,дайте ми някакъв съвет,нещо трябва ли да се направи докато отидем на лекар,няма ги още и не си вдигат телефоните,а аз след малко трябва да ходя на работа.Чувствам се така безсилна,моля помогнете!
Публикувано: 09 June 2009 - 09:20 AM
Публикувано: 09 June 2009 - 10:22 AM

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 09 June 2009 - 10:27 AM
Цитат
точно това се случи с Анук началото на зимата
добре, че веднага я заведах на лекар
осил си имахме, а вече беше паднало сняг
Публикувано: 09 June 2009 - 11:22 AM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 09 June 2009 - 02:08 PM
При едностранно кървене/само от едната ноздра/,възникнало внезапно,съпроводено с упорито кихане тестът за Ерлихиоза може да бъде направен,но едва след като бъде направен преглед под упойка за наличие на чуждо тяло в носа.Точно вчера имах два такива случая.Не мога да опиша облекчението и радостта на стопаните след успешната процедура.От вчера ми викат д-р" Осилков"!

П.С.
МНОГО ВАЖНО!!!!!!СПРЕТЕ С РАЗХОДКИТЕ В ТРЕВИТЕ,поне докато осилите паднат на земята или се окосят!!!!
Няма място по тялото на кучетата откъдето да не съм вадил осили.........................................предпочитам,пациентите ми да са здрави,макар че осилите са много добри "работодатели".
Публикувано: 09 June 2009 - 02:47 PM
Вече е много по-облекчена процедурата с монотестовете на Аниген. Сега е сезонът така да се каже и ги правим редовно - много по-изгодно и наистина работещо - аз съм изненадан колко много ерлихии има по таз земя....и то старателно маскирани...!!! Климатът на земята наистина се променя бързо...
Направете си теста, за да е всичко леге артис (ако няма осил)!

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 09 June 2009 - 07:48 PM
Публикувано: 09 June 2009 - 08:05 PM
dmst, в Jun 9 2009, 05:48 PM, написа:

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 10 June 2009 - 07:09 AM
Публикувано: 10 June 2009 - 08:51 AM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 24 June 2009 - 01:13 PM
protein 27%;fat 14%;fibre 4%;ash 7%;moisture 10%'calcium 1.4%;phosphorus 0.9%;vit.A 15000iu/kg;vit.D 1500iu/kg;vit.E 100mg/kg;copper sulphate 17 mg/kg
Според мен проблема не е от храната-тази храна си я хареса най-много, е след Hills.За съжаление той яде порядъчно големи количества и немога да си позволя финансово такава скъпа храна като Hills.
Бихте ли ми дали съвет какви мерки мога да предприема,за да не стига до операция.Благодаря

Публикувано: 24 June 2009 - 01:20 PM
" ...МАЙ СКЪСАНА ВРЪЗКА..." ?
ТЯ ИЛИ Е СКЪСАНА ИЛИ НЕ. АКО Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА, НО БЕЗ "МАЙ"
НЯМАТЕ ТОЧНА ДИАГНОЗА....МАЙ. ТРУДНО Е ТАКА.

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 25 June 2009 - 09:39 AM
Днес кучето ми е по-добре - не го извеждам на разходка(както ме посъветва лекаря),т.е. намалих му ходенето,не си играем и не се гоним,а само се галим.Аз съм щастлива че се оправя,а не мисля че скъсани връзки се оправят така(поне при хората не е така).Мисля да му взема витамини и калции-дали ще помогне?!]
ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТУК...МАЙ....
" ...МАЙ СКЪСАНА ВРЪЗКА..." ?
ТЯ ИЛИ Е СКЪСАНА ИЛИ НЕ. АКО Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА Е ЧАСТИЧНО РАЗКЪСАНА, НО БЕЗ "МАЙ"
НЯМАТЕ ТОЧНА ДИАГНОЗА....МАЙ. ТРУДНО Е ТАКА.
[/quote]