- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Принцеса Реджина Дъщерята на Ронго
Публикувано: 08 July 2009 - 12:39 PM
Публикувано: 08 July 2009 - 01:18 PM
Успех на малката, ще я рекламирам силно.
Прикачвам една негова снимка да се вижда в темата на малката татко й, днес-утре ще направя нови, че той много се е разхубавил и ще я сменя:

Публикувано: 08 July 2009 - 01:19 PM
Dikari сигурна съм,че ще се погрижиш за мама - повече да няма наследници....
Публикувано: 20 August 2009 - 09:14 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 August 2009 - 10:40 PM

Публикувано: 21 August 2009 - 05:17 PM
Започвам от малко по-далеч. Много си мислех за Реджина през последния месец, но все пак не бях убедена, че трябва да хукнем да я търсим при толкова много животни в беда. Поне има подслон и храна. Но мисълта не спираше да ме тревожи и бях решила, че щом си получа един отдавна чакан хонорар, ще врънкам dikari да се заемем. Той пък хонорарът се забави много, а dikari планира почивка, изобщо си мислех че работата отече.
Да, ама в събота ме причакваше специално една мила жена от компанията за разходки в парка, където всички познават Ронго. Аз им бях разказала още когато Реджина се появи за нея. И не щеш ли, тази дама (тайничко от половинката) ми връчва един плик и казва - ето да спасиш дъщеричката на Ронго. Заделила ми пари!
И си викам - значи така е писано на момичето, тамън и моят хонорар дойде, няма начин, отиваме да я издирваме. Уцелихме последна възможност, dikari утре заминава, просто всичко се нагласи в последния възможен момент. Намерихме селото и хората. Те са възрастни баба и дядо, там беше и синът им, който е взел кутрето. Гледаше ни доста изумено, че сме се дотътрили заради куче. Казах му, че е дъщеря на моето куче, което съм осиновила, и че искам да я видя. В двора - кокошкарници, по-към улицата вързано едно момче, подобно на чихуахуа, ама по-едричко, по-навътре - Реджката.
dikari сипа гранули на момчето, взе да им обяснява, че тя като е женска по някое време ще почне да ражда и не чух останалия разговор.
Реджката беше на верига, не много къса, но верига. Не се изплаши, зарадва се, обича хора. Дадох й лакомства, видях, че е весела и жива. Тогава директно питах мога ли да я взема, защото искам да я гледам с татко й и съм щяла да я вземам точно когато те са я взели. Съгласиха се веднага. Даже имам чувството, че се зарадваха, те са искали мъжко, ама толкова им разбират главите и не са познали, че е момиче. Твърдо отказаха пари, едва им пробутах символична сума да се почерпят, взеха ги чак когато им казах, че куче без пари не се дава, такъв е адета. Хората бяха добри и сърдечни, но от кучета понятие си нямат.
Това се разви снощи. Сутрина заведохме Реджинката на стационар. Милото ходи като изоглавено на повод. Много се беше превъзбудила по пътя, който беше пеш през града. Пръхти, пъхти, ветрее се а наляво, а надясно, омотава се, скрибуца и пее от вълнение. Не се плаши от движението, от колите, от хората пък - съвсем, даже се заглежда по всеки човек. В стационара уговорихме нещата, dikari замина на работа, а аз останах да я поразходя още малко.
Горе-долу дотук свършва веселото. Това е типичен пример как добри и сърдечни хора могат да съсипят едно кученце без да им мигне окото поради пълно незнание. Погледната отгоре Реджката е като крушка с опашка, толкова е издуто коремчето. Явно е пълна със спагети. Има всички екстри - кърлежи, ушна инфекция, оголено петно на крачето, вероятно гъбички. Шията и отпред е олисяла, но това изглежда охлузено от нашийника, на който се е мятала, той беше кожен и не я е протрил, но я е обезкосмил. Следобяд са излезли и резултатите от кръвните изследвания. Момичето е развило недоимъчни болести вече поради силното опаразитяване. Гадовете са й изсмуквали всички ценни вещества. Има анемия и рахит. Черен дроб и бъбреци са добре. Вече е обезпаразитена вътрешно и външно, ще започнат едноседмичен курс вливания на калций, доколкото разбрах венозно. Ще се оправи като изчистим гадините. Подробности от изследванията не запомних, защото бях в автобуса и нямаше как да пиша когато ми се обадиха, но vaiolina сега я разхожда и ще вземе резултатите. dikari и vaiolina ще ми пратят снимките, аз тръгнах без фотоапарат, че половин ден нямах ток преди да тръгна и не можах да го заредя. Няма да са кой знае какви, защото детето беше много превъзбудено и не стоеше мирно за снимки, но е весело, жизнено, ящно кутре.
Радвам се, че направихме това с dikari, на която благодаря много за гостоприемството и помощта. На vaiolina - също, тя ще разхожда Реджката често. Благодаря, момичета, дано Реджката има късмета бързичко да се оправи.
Публикувано: 21 August 2009 - 05:37 PM

Публикувано: 21 August 2009 - 07:43 PM
Публикувано: 24 August 2009 - 12:40 PM

Попроменила се е, удължила е муцунката и е разхвърчала ушетата, но пак си е принцеса и я каква усмихната.
Според докторите във форума за рахит не може да се говори, има леко завишен фосфор, достатъчно е хранене с добра храна. Калцият е в норма, фосфорът изглежда доста висок, но сравнен с референтни стойности за възрастно куче, а за кутре 3-6 месеца са съвсем други стойностите и тя си е близо до нормалното. Едно гайле по-малко

Публикувано: 24 August 2009 - 01:10 PM

- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »