Сладка гигантка си търси дом
Публикувано: 10 July 2009 - 01:48 PM
Кучицата е огромна, светло бежава, с черна маска на личицето. Като казвам огромна, имам пред вид, че е поне 70 см. в холката. Като застанаха една до друга с Виви( а Виви е 60) пуделячката ми изглеждаше като бълха пред нея. Развита е перфектно, което за такъв ръст куче е странно, ако е расла на улицата с останки от храна и случайни подаяния. Мисля, че е била добре гледана, преди да и се случи нещо.
В началото не смеех да се доближа, защото винаги съм с детето и Вивиан. Но преди няколко дена видях как кучицата си играеше с едни деца в парка. Вчера, докато се разхождахме, се чу някакъв кучешки бой и след малко кучицата се появи доста нахапана по крачетата. Дойде право при нас, като се сниши пред Виви- изглеждаше странно- Голият срещу пигмей, но явно е адски добра и кротка. След това отиде при детето ми и го облиза от физиономията до крачетата цялото. След което пък, се размаза пред мен на асфалта, за да я галя, като си облизваше небрежно раните от ухапванията.
Изпаднах в потрес: Такава доборта, такова излъчване има това огромно момиченце... ревах от безсилие, че не мога да я прибера! Факт е, че е адски социализирана към хората. Не се страхува от тях. Но нещо не може да се впише в глутницата улични кучета.
Ако някой може да и предложи дом( или поне временен), ще поема кастрацията и( не искам да я маркират като бездомните) и ваксинирането. Аз заминавам след седмица и няма да ме има доста време. Умолявам ви, ако някой има възможност, да я приюти. Зная, че всички сте препълнени, но все пак: МОЛЯ ВИ!
Но, вярвайте ми, хора: Това е най- доброто и мило същество на Земята!
Не е алабай, заглавието -редактирано.
мод
Публикувано: 10 July 2009 - 02:58 PM
totschica, в Jul 10 2009, 12:48 PM, написа:
Кучицата е огромна, светло бежава, с черна маска на личицето. Като казвам огромна, имам пред вид, че е поне 70 см. в холката. Като застанаха една до друга с Виви( а Виви е 60) пуделячката ми изглеждаше като бълха пред нея. Развита е перфектно, което за такъв ръст куче е странно, ако е расла на улицата с останки от храна и случайни подаяния. Мисля, че е била добре гледана, преди да и се случи нещо.
В началото не смеех да се доближа, защото винаги съм с детето и Вивиан. Но преди няколко дена видях как кучицата си играеше с едни деца в парка. Вчера, докато се разхождахме, се чу някакъв кучешки бой и след малко кучицата се появи доста нахапана по крачетата. Дойде право при нас, като се сниши пред Виви- изглеждаше странно- Голият срещу пигмей, но явно е адски добра и кротка. След това отиде при детето ми и го облиза от физиономията до крачетата цялото. След което пък, се размаза пред мен на асфалта, за да я галя, като си облизваше небрежно раните от ухапванията.
Изпаднах в потрес: Такава доборта, такова излъчване има това огромно момиченце... ревах от безсилие, че не мога да я прибера! Факт е, че е адски социализирана към хората. Не се страхува от тях. Но нещо не може да се впише в глутницата улични кучета.
Ако някой може да и предложи дом( или поне временен), ще поема кастрацията и( не искам да я маркират като бездомните) и ваксинирането. Аз заминавам след седмица и няма да ме има доста време. Умолявам ви, ако някой има възможност, да я приюти. Зная, че всички сте препълнени, но все пак: МОЛЯ ВИ!
Но, вярвайте ми, хора: Това е най- доброто и мило същество на Земята!Пишете къде е , в кой район , оставете и тел. за връзка, толкова е красива, дано се намери някой добър човек да я приюти, боже как искам на всички изхвърлени животни да може да им осигорим дом
Публикувано: 10 July 2009 - 10:25 PM

Извинете ме за невежеството ми!
Каквато и да е, кучинката е прекрасна и се надява да намери дом! Днес я храних. Отказва ми дежурните неща, които се носят за едногодишно дете- кроасани, бисквити и солети и налита на гранули и месца

Публикувано: 11 July 2009 - 01:37 AM

totschica, в Jul 10 2009, 11:25 PM, написа:

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 11 July 2009 - 04:30 PM
Моите домашни кучета са кастрирани в частни клиники, но поисках ушите им да бъдат купирани. За всеки случай, всичко става.
На няколко пъти ми се е случвало да водя женски улични за кастрация при д-р Златева в клиниката - отваря ги и изненада - кучето си е било кастрирано някога си. Но като не е купирано ухото ...
А ако никой не я поиска, няма ли да я кастрираш?
Дано да я вземе някой.
Публикувано: 11 July 2009 - 10:34 PM
nort2005, в Jul 11 2009, 02:30 PM, написа:
Моите домашни кучета са кастрирани в частни клиники, но поисках ушите им да бъдат купирани. За всеки случай, всичко става.
На няколко пъти ми се е случвало да водя женски улични за кастрация при д-р Златева в клиниката - отваря ги и изненада - кучето си е било кастрирано някога си. Но като не е купирано ухото ...
А ако никой не я поиска, няма ли да я кастрираш?
Дано да я вземе някой.
Ще я кастрирам. Но имам една друга, която ми е по- спешна, защото е бременна на седмица. Оня ден се изложихме в хващането и, а трябва обезателно да го направя! Гигантката има още 2 месеца поне!
Публикувано: 14 September 2009 - 10:02 PM

Еееех, че камък ми падна от сърцето....кефффф

Публикувано: 15 September 2009 - 08:26 AM
Ми то няма какво да се помага. Кучицата не е гладна, а просто си няма дом! Много кучета са така, но при нея прави впечатление невероятната и социализация към хората, винаги доброто настроение, вирнатата опашка... малко бездомници ходят с навирени опашки, знаете.
Тя просто е едно перфектно куче за двор!
Странно ми е, че след като са и маркирали ухото, тя вече и двете ги държи по съвсем различен начин. Вчера се наложи да и " бъркам" по очите, за да видя дали има онова образувание, което забелязах първият път, когато имах контакт с нея, за да се уверя, че е същото куче. Едни уши много променят главата. С клепналите беше определено по- хубава, но и сега е чаровна

Публикувано: 15 September 2009 - 12:57 PM

Има хора толкова стиснати, сякаш се готвят да живеят вечно, и хора толкова разточителни, сякаш се готвят да умрат утре. -- Аристотел
Публикувано: 10 January 2010 - 03:17 PM

Кастрацията и се отрази чудесно и на поведението и на външният вид.
Имаше интерес към нея от докторката от пернишкия изолатор, но аз и разказах съвсем честно, как видях с очите си гигантката да премята 4 бездомни кучета, които я нападнаха и докторката явно се е отказала.
Публикувано: 26 September 2010 - 04:09 PM
Преди малко я видях пред блока и бързо изтичах да я нахраня! Отслабнала е страшно- кожа и кости! Не разбирам какво е станало. Изглеждаше страхотно след кастрацията, а сега е като тапициран скелет! Изяде всичко, което и занесох!
Много ми се ще да се намери и за нея дворче! Сигурна съм, че ще е верен приятел и отличен пазач! С добра храна, от нея ще стане страхтно куче!
Направих една снимка, но е ужасна- от телефон, защото като я видях на вън, изтичах бързо, за да не я изпусна и не се сетих да взема апарат: