Dog.bg Форуми : Сладка гигантка си търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сладка гигантка си търси дом

#1 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 10 July 2009 - 01:48 PM

Появи се в квартала ни преди около месец. След нея щъкаше цяла сюрия палета, току- що проходили. Изведнъж палетата изчезнаха до едно, а тя си остана тук.Това със сигурност е първото и раждане. Зъбите и са чисто нови и бели. Не вярвам да има и годинка. В момента е доста слаба, но с добро хранене би изглеждала доста впечатляващо.
Кучицата е огромна, светло бежава, с черна маска на личицето. Като казвам огромна, имам пред вид, че е поне 70 см. в холката. Като застанаха една до друга с Виви( а Виви е 60) пуделячката ми изглеждаше като бълха пред нея. Развита е перфектно, което за такъв ръст куче е странно, ако е расла на улицата с останки от храна и случайни подаяния. Мисля, че е била добре гледана, преди да и се случи нещо.
В началото не смеех да се доближа, защото винаги съм с детето и Вивиан. Но преди няколко дена видях как кучицата си играеше с едни деца в парка. Вчера, докато се разхождахме, се чу някакъв кучешки бой и след малко кучицата се появи доста нахапана по крачетата. Дойде право при нас, като се сниши пред Виви- изглеждаше странно- Голият срещу пигмей, но явно е адски добра и кротка. След това отиде при детето ми и го облиза от физиономията до крачетата цялото. След което пък, се размаза пред мен на асфалта, за да я галя, като си облизваше небрежно раните от ухапванията.
Изпаднах в потрес: Такава доборта, такова излъчване има това огромно момиченце... ревах от безсилие, че не мога да я прибера! Факт е, че е адски социализирана към хората. Не се страхува от тях. Но нещо не може да се впише в глутницата улични кучета.
Ако някой може да и предложи дом( или поне временен), ще поема кастрацията и( не искам да я маркират като бездомните) и ваксинирането. Аз заминавам след седмица и няма да ме има доста време. Умолявам ви, ако някой има възможност, да я приюти. Зная, че всички сте препълнени, но все пак: МОЛЯ ВИ!
Но, вярвайте ми, хора: Това е най- доброто и мило същество на Земята!

Не е алабай, заглавието -редактирано.
мод

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   mimabeleva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2009 - 02:58 PM

Показване на мнениетоtotschica, в Jul 10 2009, 12:48 PM, написа:

Появи се в квартала ни преди около месец. След нея щъкаше цяла сюрия палета, току- що проходили. Изведнъж палетата изчезнаха до едно, а тя си остана тук.Това със сигурност е първото и раждане. Зъбите и са чисто нови и бели. Не вярвам да има и годинка. В момента е доста слаба, но с добро хранене би изглеждала доста впечатляващо.
Кучицата е огромна, светло бежава, с черна маска на личицето. Като казвам огромна, имам пред вид, че е поне 70 см. в холката. Като застанаха една до друга с Виви( а Виви е 60) пуделячката ми изглеждаше като бълха пред нея. Развита е перфектно, което за такъв ръст куче е странно, ако е расла на улицата с останки от храна и случайни подаяния. Мисля, че е била добре гледана, преди да и се случи нещо.
В началото не смеех да се доближа, защото винаги съм с детето и Вивиан. Но преди няколко дена видях как кучицата си играеше с едни деца в парка. Вчера, докато се разхождахме, се чу някакъв кучешки бой и след малко кучицата се появи доста нахапана по крачетата. Дойде право при нас, като се сниши пред Виви- изглеждаше странно- Голият срещу пигмей, но явно е адски добра и кротка. След това отиде при детето ми и го облиза от физиономията до крачетата цялото. След което пък, се размаза пред мен на асфалта, за да я галя, като си облизваше небрежно раните от ухапванията.

Изпаднах в потрес: Такава доборта, такова излъчване има това огромно момиченце... ревах от безсилие, че не мога да я прибера! Факт е, че е адски социализирана към хората. Не се страхува от тях. Но нещо не може да се впише в глутницата улични кучета.
Ако някой може да и предложи дом( или поне временен), ще поема кастрацията и( не искам да я маркират като бездомните) и ваксинирането. Аз заминавам след седмица и няма да ме има доста време. Умолявам ви, ако някой има възможност, да я приюти. Зная, че всички сте препълнени, но все пак: МОЛЯ ВИ!
Но, вярвайте ми, хора: Това е най- доброто и мило същество на Земята!Пишете къде е , в кой район , оставете и тел. за връзка, толкова е красива, дано се намери някой добър човек да я приюти, боже как искам на всички изхвърлени животни да може да им осигорим дом

#3 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 10 July 2009 - 10:25 PM

Чудесно, че е редактирано :smile:
Извинете ме за невежеството ми!
Каквато и да е, кучинката е прекрасна и се надява да намери дом! Днес я храних. Отказва ми дежурните неща, които се носят за едногодишно дете- кроасани, бисквити и солети и налита на гранули и месца :smile:

#4 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2009 - 01:37 AM

:ab_041: Ха-ха, не мога да се сдържа да не оспамя тука. Точица, ти да не храниш бебето с гранули, че пробутваш кроасаните и солетите на кучица?

Показване на мнениетоtotschica, в Jul 10 2009, 11:25 PM, написа:

Отказва ми дежурните неща, които се носят за едногодишно дете- кроасани, бисквити и солети и налита на гранули и месца :smile:

User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#5 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2009 - 02:46 PM

Показване на мнениетоmargokk, в Jul 10 2009, 11:37 PM, написа:

:ab_041: Ха-ха, не мога да се сдържа да не оспамя тука. Точица, ти да не храниш бебето с гранули, че пробутваш кроасаните и солетите на кучица?

Показване на мнениетоtotschica, в Jul 10 2009, 11:25 PM, написа:

Отказва ми дежурните неща, които се носят за едногодишно дете- кроасани, бисквити и солети и налита на гранули и месца :smile:

Представяш ли си да я хранех с гранулки... :ab_041:

#6 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2009 - 04:30 PM

ще поема кастрацията и( не искам да я маркират като бездомните)

Моите домашни кучета са кастрирани в частни клиники, но поисках ушите им да бъдат купирани. За всеки случай, всичко става.
На няколко пъти ми се е случвало да водя женски улични за кастрация при д-р Златева в клиниката - отваря ги и изненада - кучето си е било кастрирано някога си. Но като не е купирано ухото ...
А ако никой не я поиска, няма ли да я кастрираш?
Дано да я вземе някой.

#7 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2009 - 10:34 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Jul 11 2009, 02:30 PM, написа:

ще поема кастрацията и( не искам да я маркират като бездомните)

Моите домашни кучета са кастрирани в частни клиники, но поисках ушите им да бъдат купирани. За всеки случай, всичко става.
На няколко пъти ми се е случвало да водя женски улични за кастрация при д-р Златева в клиниката - отваря ги и изненада - кучето си е било кастрирано някога си. Но като не е купирано ухото ...
А ако никой не я поиска, няма ли да я кастрираш?
Дано да я вземе някой.

Ще я кастрирам. Но имам една друга, която ми е по- спешна, защото е бременна на седмица. Оня ден се изложихме в хващането и, а трябва обезателно да го направя! Гигантката има още 2 месеца поне!

#8 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2009 - 10:02 PM

Оказа се, че докато се тюхках, че не мога да намеря прекрасната кучица, след като се върнах от морето, от Екото са я хванали, кастрирали и от скоро е пак в квартала. Адски съм щастлива, а и кучицата е очевидно много добре. Вчера ми носи пръчки да и мятам, като се придвижва в някакъм смешен за размерите и галоп,а днес обикаля парка с мен и детето. Вече яде всякакви " боклуци" - солети, бисквити, ама то кастрацишята и до това води- прояждат всичко ab_041.gif От щастие забравих да и направя нови снимки, но утре ще я снимам пак. Изглежда видимо в отлична кондиция- охранена, окосмена, ухилена и доволна.
Еееех, че камък ми падна от сърцето....кефффф smile.gif

#9 Потребителят е офлайн   petrra Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 10:41 PM

totschica една от снимките ужасно ми заприлича на "Западен парк"/въпреки, че за останалите не съм сигурна/.Там ли е кучицата? Бих искала да помогна някак,ако е там. smile.gif
User's Signature

Пеперудите са вятърничави

#10 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 08:26 AM

Не- Северен парк е това.
Ми то няма какво да се помага. Кучицата не е гладна, а просто си няма дом! Много кучета са така, но при нея прави впечатление невероятната и социализация към хората, винаги доброто настроение, вирнатата опашка... малко бездомници ходят с навирени опашки, знаете.
Тя просто е едно перфектно куче за двор!
Странно ми е, че след като са и маркирали ухото, тя вече и двете ги държи по съвсем различен начин. Вчера се наложи да и " бъркам" по очите, за да видя дали има онова образувание, което забелязах първият път, когато имах контакт с нея, за да се уверя, че е същото куче. Едни уши много променят главата. С клепналите беше определено по- хубава, но и сега е чаровна smile.gif

#11 Потребителят е офлайн   Exodus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:-_- animals; martial arts; music; street fitness workout -_-
Публикувано: 15 September 2009 - 12:57 PM

Тази сладурана ми заприлича на кангал. Много е красива, дано си намери дом и добри стопани, дори ако някои може да я приюти временно :)
User's Signature

Има хора толкова стиснати, сякаш се готвят да живеят вечно, и хора толкова разточителни, сякаш се готвят да умрат утре. -- Аристотел

#12 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 05 January 2010 - 02:44 PM

сори,че повдигам темата. md_064.gif
какво стана с кучинката?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2010 - 03:17 PM

Благодаря, че попита: Кучинката е жива, здрава, охранена, весела и бездомна smile.gif
Кастрацията и се отрази чудесно и на поведението и на външният вид.
Имаше интерес към нея от докторката от пернишкия изолатор, но аз и разказах съвсем честно, как видях с очите си гигантката да премята 4 бездомни кучета, които я нападнаха и докторката явно се е отказала.

#14 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 04:09 PM

Много отдавна не съм писала в темата на това огромно момичнеце. Не пиша, защото просто не зная какво да напиша: Тя наистина е адски социална към хората, обича децата, но времето и контакта ми с нея показаха, че ненавижда котки, а при нужда се бие доста сериозно с кучетата! Съответно аз наистина не знам как да я предлагам и като каква да я предлагам! Хем е блага и добра, хем като я видях да търкаля глутница кучета, не можах да я позная направо...
Преди малко я видях пред блока и бързо изтичах да я нахраня! Отслабнала е страшно- кожа и кости! Не разбирам какво е станало. Изглеждаше страхотно след кастрацията, а сега е като тапициран скелет! Изяде всичко, което и занесох!
Много ми се ще да се намери и за нея дворче! Сигурна съм, че ще е верен приятел и отличен пазач! С добра храна, от нея ще стане страхтно куче!
Направих една снимка, но е ужасна- от телефон, защото като я видях на вън, изтичах бързо, за да не я изпусна и не се сетих да взема апарат:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   moni_hrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 10:48 PM

Кучинка е много готина !!! И наистина адски добронамерена към хора,но някакси е много трудно да се повярва,заради размерите й :)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни