Dog.bg Форуми : Намерена писанка с проблем...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Намерена писанка с проблем...

#1 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2009 - 01:33 PM

Седим си днес в офиса и чуваме мяу, мяяу, мяяяяяяяяяяяяу...Намерихме източника - коте, абсолютно домашно, но навън. Предположихме, че може би е паднало, защото си държеше предната лапичка сгъната, не стъпваше на нея, все едно е счупена. Без проблеми дойде при нас, изключително гушливо същество, само мърка и тъпче. Направихме рентгенова снимка и се метнахме към Бест Вет. Оказа се, че травмата е стара, лапичката не е счупена, а преди време се е извадила ставата и е премазала нерва, затова предната лапичка е абсолютно безжизнена и не я използва, просто си виси и мускулите са атрофирали. Котето остана в клиниката за да го види и д-р Димов, и да каже може ли изобщо нещо да се направи или най-вероятно е късно вече да се спаси крачето, и да може да го използва. Явно котанката, която е на около годинка, от днес или най-много от вчера е навън, защото е съвсем чистичка и няма рани по лапата, която влачи. Просто няма начин да го пуснем пак на улицата това дете...те с по 4 крачета не се оправят, камо ли с 3 dh_188.gif Като домашно коте няма проблем да си живее, ама и да пускам обяви ми е ясно, че нищо няма да се получи...те здрави, малки котенца висят с месеци... Някой да има идея? .. или още по-добре - много близки, супер свестни познати, които да си търсят красиво коте с проблем? dh_188.gif
Ние ще разлепим обяви из квартала, ако е паднала може някой да я търси...ама мен ме съмнява да не би някой просто да се е "освободил" от товара.
А тя е такава красота...

И клипче...
http://www.youtube.c...h?v=AV7QafdtZfk
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#2 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 01:42 PM

Много е красиво детето!

Аз като един безнадежден оптимист, все си мисля, че може просто да е загубено, а не изхвърлено. Какво като не стъпва на лапата си, трябва да е луд човек, за да изпусне тази красота! Разлепете обяви из района, а ние ще стискаме лапи.

#3 Потребителят е офлайн   gamina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 October 2009 - 01:59 PM

И да е загубено - какви са тия хора, които не са се погрижили своевременно за пострадалата лапичка dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 02:06 PM

Цитат(gamina @ Oct 14 2009, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И да е загубено - какви са тия хора, които не са се погрижили своевременно за пострадалата лапичка dry.gif

Ми какви - безотговорни. Можело е да се реагира навреме и да се започне с нивалин, доколкото разбрахме днес, ама... eg_033.gif
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 October 2009 - 02:09 PM

Тази котка, с тази черта на носа ми се струва позната от обяви. Може и да бъркам - до сега рових из бездом.инфо, не я намерих.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 02:18 PM

В бездом.инфо намерих една подобна, ама не е същата...да не би тази да имаш предвид, щото пак я има чертата на носа...?
http://www.bezdom.in...o...=3&Itemid=0
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 02:20 PM

Точно тази, да. Не съм я намерила, защото търсих в "подарявам", тя била в "изгубени". Жалко, че не е същата.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#8 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 02:21 PM

Буш, не ти ли прилича на Шушката като разцветка? Дано я търсят, но се съмнявам eg_033.gif

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 02:29 PM

Прилича ми и то много. Другата обява за изгубената за това я запомних, защото ми заприлича на Шуши. Отделно винаги съм харесвала и съм се заглеждала по трицветки.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 03:21 PM

Току що разбрах, че д-р Димов е казал, че това е стара травма и нищо не може да се направи. Най-добрият вариант според него е да се ампутира крачето, тъй като така само й пречи при движение...
Лоша работа... dh_188.gif
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 03:38 PM

О, милото писанче! И сега какво ще стане с нея?

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 03:57 PM

Какво значи пречи - влачи ли го?
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 04:02 PM

Ми...незнам dh_188.gif Като начало ще трябва да бъде оперирана, колкото се може по-скоро. За съжаление ние само можем да й предложим, докато се възстанови, да споделя вкъщи остъклен балкон, с едно малко кученце...моля се да се разбират, защото иначе нямам никаква идея какво да правим с нея и къде може да отиде. А после...после се надявам някъде по белия свят да има едно местенце и за нея...тук едва ли ще се намери такова. sad.gif

П.П. Опитва се да се опира на него, като ходи и го завлачва...изглежда наистина все едно й пречи някакси.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 October 2009 - 07:53 PM

Писанката е прекрасна,изключително гальовна,тиха,мърка и меси непрекъснато със здравото краче.Относно болното краче-маца е претърпяла някога неизвестно как тъпа травма в областа на рамото.Най-вероятно е засегнат целия раменен слит.Костите на рангеновата снимка са здрави и няма данни за предишни фрактури.Няма никаква чувствителност на крачето.Влачи го изцяло,цялото краче идва под гърдите и корема и и пречи да се движи нормално и достатъчно бързо.По кожата няма никакви наранявания,което означава според мен че е гледана в къщи,а и тя е доста кротка и предимно си лежи и се протяга.Предполагаме,че е стара травма,защото всички мускули в областта са атрофирали.Аз лично не изключвам и дефект по рождение,или пък по време на самото раждане,ако е било асистирано котето да е издърпано за крачето и така да е станала белята.Можем само да гадем какво точно се е случило.Според мен тя изпитва трудност в движението и затова е по-добре крачето да се ампутира-няма щансове за възстановяване на функциите му. tb_195.gif
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#15 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 10:22 PM

Ми....обадиха се хората за котето...толкова се надявах да чуя нещо различно, но уви...
Историята се оказа следната...Котето е намерено от тези хора преди 1 година, в същото състояние, както е сега. Водена е на лекар, но нищо не е направено за крачето, незнам изобщо за какво са я водили, имайки предвид, че даже не е и обезпаразитявана - преди малко изкара един голям сосен глист. Момичето каза, че точно имали намерение да пробват с някакви инжекции, за да може да се оправи крачето...какво са чакали, и това незнам. Та за тази една година е бягала вече веднъж от двора и пак се е върнала, явно просто е имала късмет тогава. Имали намерение сега, като стане студено евентуално да я вземат вътре, в апартамента, но тя имала алергия от котки, а на приятеля й хич не му било до "прибиране на котки от улицата". Честно казано незнам и дали да вярвам на тази история,тъй като тя каза, че котето живее в двора на блока, който е срещу офиса ни. Всеки ден минаваме от там по 100 пъти, знаем всички котки и кучета...това щяхме да го видим, ако наистина живееше в двора от 1год., освен това тя е толкова чиста, няма бълхи, няма даже леко ожулено на лапичката, която се тътри по земята, не мирише на котка даже...незнам. Казах й, че другата седмица има час за операция за ампутиране на крачето и тя каза "О,ужас, много страшно!"...щото коте в това състояние на двор, с неясно утре, не е страшно eg_033.gif Казах й, че след операцията ще му търсим стопани на котето и на двор няма да остане по никакъв начин. Тя се зарадва даже, че може да остане в нас, колкото е необходимо, като че ли товар и падна от гърба и каза, че и те са имали намерение да му търсят стопани...Абе с две думи от цялата работа ми стана ясно едно - ако им върнем котето, то никога няма да е домашно, а ще си живее все я на двора, я на улицата, я живо, я не... За мен това коте си е направо бездомно...и остава временно в нас.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 10:36 PM

Цитат(Mamiha @ Oct 14 2009, 11:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...и остава временно в нас.

Поздравления за което. Докато четях и докато стигна до края се притеснявах да не прочета, че са си го поискали.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2009 - 10:43 PM

Сладка малка прашинка... Колко прилича на моята Писана ако знаете... Почти едно към едно са с тази линия на носленцето. Жалко за лапичката и . Успех с намирането на хубав и уютен дом на писа. Аз мисля, че също мога да поразпитам дали някой не иска тази пухкавелка сладичка.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 09:20 PM

Малко снимки, да ви представя детето по-добре
Има си име - Мая, и кръстница - tey4e-то ab_041.gif

И клипче, на което се вижда как си влачи крачето.

http://www.youtube.c...h?v=sTigTsy4CT0
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 15 October 2009 - 09:42 PM

Малка,мека ,пхкава,гушкава прелест,стопаните и ще са истински щастливци! wub.gif
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#20 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2009 - 10:52 PM

Прекрасна е, просто - прекрасна, толкова да ми харесва... wub.gif
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни