Ми....обадиха се хората за котето...толкова се надявах да чуя нещо различно, но уви...
Историята се оказа следната...Котето е намерено от тези хора преди 1 година, в същото състояние, както е сега. Водена е на лекар, но нищо не е направено за крачето, незнам изобщо за какво са я водили, имайки предвид, че даже не е и обезпаразитявана - преди малко изкара един голям сосен глист. Момичето каза, че точно имали намерение да пробват с някакви инжекции, за да може да се оправи крачето...какво са чакали, и това незнам. Та за тази една година е бягала вече веднъж от двора и пак се е върнала, явно просто е имала късмет тогава. Имали намерение сега, като стане студено евентуално да я вземат вътре, в апартамента, но тя имала алергия от котки, а на приятеля й хич не му било до "прибиране на котки от улицата". Честно казано незнам и дали да вярвам на тази история,тъй като тя каза, че котето живее в двора на блока, който е срещу офиса ни. Всеки ден минаваме от там по 100 пъти, знаем всички котки и кучета...това щяхме да го видим, ако наистина живееше в двора от 1год., освен това тя е толкова чиста, няма бълхи, няма даже леко ожулено на лапичката, която се тътри по земята, не мирише на котка даже...незнам. Казах й, че другата седмица има час за операция за ампутиране на крачето и тя каза "О,ужас, много страшно!"...щото коте в това състояние на двор, с неясно утре, не е страшно

Казах й, че след операцията ще му търсим стопани на котето и на двор няма да остане по никакъв начин. Тя се зарадва даже, че може да остане в нас, колкото е необходимо, като че ли товар и падна от гърба и каза, че и те са имали намерение да му търсят стопани...Абе с две думи от цялата работа ми стана ясно едно - ако им върнем котето, то никога няма да е домашно, а ще си живее все я на двора, я на улицата, я живо, я не... За мен това коте си е направо бездомно...и остава временно в нас.