- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Спасен от сигурна смърт сляпо младо куче
Публикувано: 23 November 2009 - 09:38 PM
Може би DesiD,може да разкаже повече.
Тя се свърза с мен и ме помоли временно да приютя куче от изолатора,защото е сляпо и там мислели да го пуснат отново на улицата.
Иначе да разкажа моите впечатления.Напълно социално и мило младо животно.Извадих го от багажника на колата ,с която го доведоха,храних го,бърках му в купата и никакъв проблем.Личи си,че е неорентиран в следствие на слепотата си.Човека,който го доведе ще осигурява храната и евентуалното лечение.Търсим осиновител за сладура.Засега е при мен.
Имам намерение да пробвам как ще се повлиае от кликера.
Утре се надявам и на помощ от benib да покажем този сладур на съфорумците.
Публикувано: 24 November 2009 - 01:02 AM
Кучето е прегледано от ветеринарен лекар и се оказва, че има вроден дефект на ретините (поне така го разбрах). Не е напълно сляпо, т.е. разпознава някакви светлини и сенки, но в никакъв случай детайли от средата. Много социализирано, очевидно е било домашно куче, което е натирено по неизвестни причини. Хората от изолатора са правили няколко "административни трика" за да го задържат повече там, но са се изчерпали възможностите. Няма други здравословни проблеми, кастрирано е и ваксинирано. Възраст - около година. Не знам как е с хигиенните навици (Галя ще каже

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 24 November 2009 - 07:36 AM

Публикувано: 24 November 2009 - 10:39 PM
Той не е като другите,не може да върши работа на пазач,не е за апартамент и градски живот,защото няма да се чувства добре на повод.Нужно му е едно негово си място в двора и човек,когото да обича.
Той не може да вижда като останалите кучета,той вижда само със сърцето си.И е готов да даде цялата си любов.
За сега е прибран,нахранен,изкъпан,сресан и обичан.Помогнете да направим нещо повече от това.
Публикувано: 24 November 2009 - 11:00 PM

Защо пишеш, че няма да се чувства добре на повод?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 November 2009 - 12:28 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 25 November 2009 - 01:58 PM
Боран ще има нужда от прегледи и храна,а може би след точна диагноза от операция и лечение.Моля ви помогнете на това мило момче.
Публикувано: 25 November 2009 - 04:27 PM
Публикувано: 29 November 2009 - 09:17 PM
Вече ме следва без повод,но е мнооого предпазлив.Единствено,любовта и доверието го карат да ме следва в непознатия и страшен за него заобикалящ го свят.
Ето го момчето.

Публикувано: 30 November 2009 - 03:09 PM
Дано има късмет душко- мекушко!

Публикувано: 30 November 2009 - 07:45 PM
Това, че различава свeтлина и тъмнина, лично на мен ми дава някаква надежда, че може и да настъпи подобрение. Да го види добър специалист, да потвърди положението, а чак тогава да го "пишем" сляп. Ако има шанс чрез операция, чрез медикаментозно лечение - трябва да му се помогне на момчето.
Сигурен съм, че Галядогс прави всичко възможно за Боран, но е добре и ние да я подпомогнем с колкото можем финансово (дори и с малко) за операции/лекарства. Стига лекарите да кажат, че има шанс.
Публикувано: 30 November 2009 - 11:26 PM
Самоцитирам се за да припомня, че увреждането на ретините е най-вероятно вроден дефект. Това е констатацията на ветеринарния лекар, но той не е специалист-офталмолог. Скромните ми наблюдения върху ветеринарните специалисти в БГ ме карат да изкажа лично мнение, че тук няма офталмолог, който да проведе успешно лечение, респ. подобна операция. Веднага ще се извиня, ако се окаже, че има такъв, но си мисля, че ако имаше, голяма част от породистите кучета, за чието развъждане е добре да се правят изследвания на очите, щяха да го използват. Освен това, доколкото ми стигат познанията, очни операции не се правят от всеки офталмолог .... в този смисъл, не съм убедена, че е добре да се експериментира с животното ..... разбира се, това е само мнение на един лаик в тази област.
Разбира се, всички ние бихме били много щастливи Боран да намери "своя човек" тук, който да го обича въпреки всичко, дори и при перспективата един ден да остане напълно сляп. За мен, лично, най-добрия вариант би бил кучето да се осинови в чужбина, там би имало много по-голям шанс за подобрение (едва ли ще прогледне, освен ако не му трансплантират нови ретини), но .... надяваме се ... силно се надяваме.
Още веднъж, ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на Галя, че се занимава с него и възстановява у него сигурността в човешкия род. Това ще помогне не само на него, но и на бъдещия собственик да направят съвместния си живот по-лесен и по-щастлив.

Публикувано: 01 December 2009 - 09:12 PM
Държа, обаче, да поясня нещо, защото получавам меко казано неадекватни ЛС.
Господинът, който е спасил кучето от изолатора е поел неговата издръжка (храна и медикаменти) докато е при Галя. Той също е ветеринарен лекар и е направил и продължава да прави всичко, което е възможно да се направи засега за кучето.
Подозирам, обаче, че начинът ми на описване на ситуацията води до .... ще ги нарека недоразумения. Абсолютно съм сигурна, че ветеринарните лекари, пишещи тук са ме разбрали достатъчно добре. Не коментирам диагнози и медицински състояния, защото не съм медицинско лице и възможността да сбъркам в определенията е много голяма.
Няма да крия, че бих искала кучето да получи възможност за помощ в чужбина чрез осиновяването му там. Да, защото една операция от такъв характер изисква специалист-хирург в областта на офталмологията и немалко средства. Не се отнася до спешна хирургия или състояние. Другият вариант е ако хуманен специалист се съгласи да оперира кучето.
Но също така няма да се откажем да търсим възможно най-добрия вариант за Боран и тук. Това, обаче, няма да ме накара да лъжа за състоянието му. Човекът, който го вземе ще трябва да приеме всички възможности относно неговото зрение и не мисля, че е коректно да се въвеждат в заблуждение бъдещите собственици. Тези "възможности" освен скъпи като операции, съдържат също така и значителен риск от неуспех и това също трябва да е ясно за този, който ще се грижи за Боран и би решил да се ангажира с подобряване на неговото зрение.
п.п. - д-р Бобадова, поста ми не е насочен към Вас.

Публикувано: 02 December 2009 - 05:27 PM
Конкретно Борисов прави офталмохирургия, освен това сертификатите му се признават от БГРК, съдейки по протокол от ОС от 2007. Това - и аз само като допълнение към темата, една консултация с него в никакъв случай няма да е експеримент.
Публикувано: 08 December 2009 - 03:45 PM
Нямам транспорт,затова не мога сама да заведа никаде Боран.
Иначе той е добре.Станал е голям веселяк и игрушко.Играе с Нерко и даже прави опити да доминира,а ония нали е добряк,търпи да го яхат.Вече ме следва с и без повод,но е доста неуверен и извън големия двор се чувства неуверен.
Определено има обоняние.Всичкото трескаво въртене се дължи на превъзбуда и радост.Доста е темпераментно момчето

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »