Dog.bg Форуми : Реверсивно дишане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Реверсивно дишане Reverse sneezing

#1 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2009 - 02:34 PM

Здравейте!
Преди време бях чела в една от темите за този проблем, но сега търсих и не можах да я намеря, затова отварям нова тема. Ако някой може да ми даде линк към старата - ще я прочета още веднъж.
Пробема е, че от вчера забелязах кучето ми да диша от време на време по този начин, като го прави доста често, но само за 1-2-3 вдишвания. Дали има някаква причина за това, и дали ще му мине или сега вече цял живот ще го има? dh_188.gif Дали е опасно? dh_188.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 02:44 PM

Това ли имаш предвид?
http://forum.dog.bg/...hl=давене

Вчера търсих и аз да чета за това,защото и моята кученка направи нещо подобно миналата вечер.Не беше така силно както е показано на клипчето в тази тема,но звука със сигурност беше същия.И аз да попитам,прочетох че не е опасно,но какво точно го предизвиква този пристъп?

#3 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2009 - 02:53 PM

Да, точно тази тема бях чела. Притесних се, като прочетох коментарте в Ютуб, че започне ли веднъж да го прави, нещо вътре им се обръщало на друга посока и вече цял живот ще го прави. ud_009.gif А друг коментар беше, че Булдога им починал точно от такова дишане, всеки път ставали по-дълги пристъпите и на 2.5 год той умря от сърдечен пристъп, породен от това дишане ud_009.gif
Някой от лекарите тук може и да го коментира? ud_009.gif
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 17 December 2009 - 10:35 AM

И аз не разбирам защо този въпрос не се коментира от ветовете във форума.Като прочетох "изключително дългата и изчерпателна"тема ми стана ясно само едно-че е много срещана тази кашлица или реверсивно дишане,но какви могат да са причините,как да постъпи стопанина на такова куче,лекува ли се,а и нужно ли е ....и въобще въпроси от този род.Хайде моля ви разяснете малко по-подробно на интересуващите се.Всички знаете,че човек който си обича кучето е параноичен малко или много и едва ли отговор като -"Не е толкова старашно,колкото изглежда" е успокоителен,особено когато вижда кучето как се дави,а той спокойно чака да му премине,и така до следващия пристъп
Простете невежеството ми,но важното е,че искам да поправя този факт....
Толкова много сте помагали до сега,моля ви и този път да го направите
rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 December 2009 - 10:44 AM

Не е опасно. Гушнете животното по време на криза, успокоявайте го. Лек масаж на глъдката и мили думи, това е което можете да направите и е крайно достатъчно.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 17 December 2009 - 10:52 AM

Наскоро имах такива случаи и като се поразрових се оказа, че заболяването често си има лечима причина. Консултирайте се с лекуващия лекар.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#7 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 17 December 2009 - 12:27 PM

Благодаря ви за бързите отговори.То е ясно,че ще се консултирам с личния,но исках малко от малко да съм информирана за какво става въпрос,а не да го гледам като теле докато ми обяснява.Личния ми опит до сега е(благодарение на този форум),че като отида при нашия вет и като се води диалог и на него му е приятно(че не стои някой малоумен срещу него) и на мен,защото знам,че няма да ме претупа и вижда,че живо се интересувам от дадения проблем и ми обяснява всичко.Та за това питах за подробности,а иначе е ясно,че вие диагнози по интернет не може да поставята,камо ли да предписвате някакво лечение,но аз и не искам това.Просто повече инфо или от къде мога да се осведомя по-подробно.Като напиша на гугълчо,такива глупости ми вади,че....
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 01:03 PM

И аз благодаря за отговорите,съгласна съм с chocolate80 че е важно да имаме информация още преди да отидем при нашите ветеринари.Особено в този случай,докато не разбрах как е името на това състояние си мислех как точно ще го описвам на вета,а така директно ще го насоча и ще дообеснявам как е при нас за да прецени той.
От прочетенето до тук да разбирам ли,че тази криза може да се появи по всяко време и че няма нещо което да я провокира? Питам защото ако нещо я предизвиква за внимавам да не го допускам.

#9 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 17 December 2009 - 06:27 PM

Това не е заболяване,а симптом,като заболяванията могат да бъдат различни................освен това мисля...............................,че не би трябвало да се превежда,като реверсивно дишане.
Освен това,мисля че този форум е създаден да помага, конкретно на болни животни,а не да отговаря на стопани прочели нещо незнам къде си........................отишли при "личния си ветеринарен лекар",да го питат дали е чувал за такова нещо.
То затова и мисля,че колегите не отговарят.

#10 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 17 December 2009 - 08:13 PM

Благодаря и аз на всички за отговорите! ae_085.gif
Забелязах, че при нас се получи като резултат на настинка. Кучето беше започнало да диша по този начин, а на следващия ден напълно му се проявиха симптоми на настинка - имаше много сополки и кашляше dh_188.gif та предполагам, че вдишвайки по този начин се е опитвал да си отпуши нослето dh_188.gif
защото откакто му мина настинката, не го е правил.
User's Signature

Style Bullet Prince

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   unrealsms Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 12:29 AM

Като прочетох заглавието на темата пъроначално си помислих, че нашето куче има съющия проблем, но съм грешал. И все пак не знам дали има по-уместна тема да задам въпроса си. От няколко дни насам, наблюдавам че кучето ми не спи спокойно. Вечер като си легна да гледам телевизия, идва и си ляга на ръката ми, но дошането й е ужасно тревожно. Сигурно прави по 2-3 вдишвания за секунда, което ми се вижда адски учестено и почвам да се плаша. Някой ще ми даде ли представа на какво може да се дължи. Стрес ? В момента имаме и друг проблем - гнойна бучка на гърба, вследствие на инжекция.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни