Dog.bg Форуми : Храна за моя песок ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храна за моя песок ? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   HEPBAKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Location:Пред компютъра с някой чарк в ръка и куче в краката

Публикувано: 23 January 2006 - 11:07 PM

Значи мойто кученце е оперирано като малко и не може да яде нищо различно от гранулирани храни. До преди известно време го хранехме със специална храна по лекарско предписание (Роял канин - интеснинал). След това сменихме храната на "ветеринарна диета" отново на Роял канин. С тази храна кучето се храни в продължение на 4-5 месеца. След това хванахме някаква промоция на Еукануба (плащаш 1 взимаш 2 от по 15кг). Е уви Еуканубата свърши. Сега въпроса ми е с каква храна (кои храни са добри) да продължа да го храня, като обаче поради липса на финанси, не мога повече да си позволя Еукануба и Роялканин (от по 8 лева и на горе килограма). Чел бях мисля тук във форума, че фрискас не били лоши. Какво е вашето мнение по въпроса - коя е най-удачната храна с по-ниска цена от тази на Еукануба и Роял канин ? Приблизително как вървят цените и как градират марките по качество ?
Тук в кварталния магазин гледах фрискас по 3,50 килото, което е нормално (просто така се стекохо обстоятеслствата, че 4 лева на ден за кучето ми идват доста на нагорно) спрямо Роялканин и Еукануба.
Дали тези фрискас са свестни (до колкото цената позволява) и какво препоръчвате вие ?

Също така още един въпрос, който забравих да задам на ветеринарите миналата седмица когато ходих да "стрижат" ноктите на песчко. Какви добавки (калций, витамини и тн.) трябва да давам сега на кучето, предвид породата му Басет-Хаунд и възраста му - годинка и 4 месеца. Някои определени/примерни марки за тези добавки ?

Благодаря предварително и лека вечер.

#2 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 09:28 AM

Кари обича Фрискис ,и ако мога да съдя по това,значи са добра храна,а и не са много скъпи...Обаче->ако си решил да взимаш по-евтина храна не се спирай на българска("Любимец" е много лоша,ние сме опитвали,и после около Карла не можеше да се диша.. n) )
Пурина Дог Чоу също е много хубава! super (и тя е на добра цена!/кари я яде)
Кари яде Фрискис Баланс,много й се услажда.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 January 2006 - 11:11 AM

ЗДравей, от моя опит с гранулит установих, че Сара от фрискас и тем подобни получава алергия и не й влияят добре. Затова има едно много хубаво решение, на Нутра Нугетс най-елементарния вариянт е около 3 лева килото, а ако си го вземеш от борсата или хванеш промоция излиза и по-ефтино дори от тези фрискас и дарлинг, а храната е с много добро качество. Давам я на кокерката откак й намерихме гастрита, давам я на ротвайлер и още един възрастен кокер, вече година и нещо не са се оплакали, а са красиви здрави кучета. Опитай, може да ти хареса :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 01:31 PM

При условие, че дълго време е бил на диетични храни, лично аз бих препоръчала Nutra Nugets с агне като най-близка по състав и най-поносима на цена. Ако кучето е в София, знам откъде може да се купува на килограм (и къде ще направят отстъпка), но ако не е... трябва да се попита.
Фрискис: решително НЕ!, както и другите масови търговски марки - Дарлинг, Педигри, Чапи; българските също НЕ!
Пиши ми на ЛС да видим координати на кого мога да ти дам, за да си организираш снабдяването.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#5 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 01:54 PM

Преди да започнем с даването на съвети, нека да разберем каква е причината на кучето да е предписана само гранулирана храна!!
Моля, уточнете каква операция е правена на животното ви и основанията да се храни само с Интестинал.
Относно витамините и добавките те са свързани с храната, която давате, т.е. когато уточним храната, ще назначим и добавките.

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 January 2006 - 02:08 PM

Запушване на червата, некроза и затова - изрязване на голяма част от червата.
b) Не се нерви, Нервак, изпреварих те super
Най-любимото ми е, че го наричали "бързия влак", защото каквото влезне, бързо излизало. l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#7 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2006 - 04:04 PM

Тази информация определено променя радикално нещата.
Тъй като запушванията стават обикновено в тънките черва, предполагаме, че е отстранена част от тях. А основната функция на тънките черва е резорбцията на хранителните вещества. Това значи, че след отстраняване на част от дължината на червата се намалява и способността на организма да усвоява хранителните вещества.
Ако е премахната голяма част от червото то необходимостта от приемане на лесноусвоими храни от животното е АБСОЛЮТНО задължителна и неотменна до края на живота му.
Характеристиките на ЛЕСНОУСВОИМИТЕ храни са:
1. Висока степен на хидролизиране на протеините - къси молекули, които се резорбират още в началото на тънките черва.
2. Повишено количество на моно- и дизахариди спрямо полизахаридите (т.е. повече фруктова, маноза и по малко скорбяла) - такива са храните с добавка от цвекло и ориз, а не царевица и пшеница.
3. Мазнините трябва да са бързосмилаеми - такива с къси въглеводородни вериги, каквито са растителните мазнини , а не животинската лой.

Всяка от споменатите по-горе гранулирани храни на цена от 2 до 4-5 лв. обикновено е с голямо количество соев протеин. Характерно за него е, че молекулите му са много дълги и се храносмилат бавно. В качествените храни с добавка на соев протеин преди влагането му в храната той преминава ензимна обработка за да се повиши и ускори усвояемостта му. В лечебните храни с индекс ИНТЕСТИНАЛ - такава обработка (хидролизиране) претърпяват всички протеини (и растителни и животински).
Друга характеристика на евтините храни е използването в тях на евтини пшенични и царевични шротове, вместо ориз и цвекло (като в лечебните и специализираните серии).

За лесната усвояемост на дадена храна не е от значение само процентното съдържание на протеини, въглехидрати и мазнини, а продуктите от които произхождат, биологичната им стойност и предварителната обработка, която претърпяват. Съответно това оказва и влияние и върху цената на тези храни. Освен това в ниския клас храни за животно никой производител не влага специализирани добавки и витамини - за да запази ниската цена!!!

(Замислете се логично - възможно ли е един продукт, като сухата храна, ако е качествена, пълноценна, балансирана, преработена, с добавени витамини, притежаваща 95% сухо-усвоимо вещество, пакетирана, транспортирана, внесена, с платено мито да струва 3, 50 лв, а кило свинско месо, родно производство, 40% сухо-усвоимо вещество, просто заклано и сложено на щанда да струва 8,00 лв. Абсурд!!!! Всеки здравомислещ човек може да се досети колко струват и колко са качествени продуктите във вносна храна за кучета, която тук в БГ струва 3,50 лв!!!)

Куче, което е претърпяло ентеротомия и резекция на червата не е залепено до живот за сухата храна, но ако се храни с други храни те задължително трябва да отговарят на условията за усвояемост описани по-горе. В справочниците по диететика има разработени рецепти за домашноприготвяне на храни за такива пациенти, но когато сме пресмятали разходите на време и продукти за приготвянето им винаги е излизало по-скъпо от съответната специализирана храна.

Дневната дажба гранулирана храна за куче порода Басет е в рамките на около 300 г. т.е. ако се храни със стандартен продукт от висок клас (Интестинала се изхранва само в следоперативния период или при пациенти с над 35% загуба на чревна дължина) изхранването възлиза на 1,90 - 2,40 лв на ден. Или около 60-70 лв на месец.

Препоръчителни марки храна във вашия случай са - Роял Канин (Вет. за средни породи), Пурина ПроПлан, Еукануба, Нутра Нъгетс ГОЛД.

#8 Потребителят е офлайн   HEPBAKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Location:Пред компютъра с някой чарк в ръка и куче в краката

Публикувано: 25 January 2006 - 06:50 PM

Д-кре много ви благодаря за съвета, ще гледам да се придържам към него стриктно. А това което сте написал е точно така т.е. изрязани са му доста голяма част от тънките черва.

#9 Потребителят е офлайн   sNaYpErA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 05:20 PM

Аз сега давам на моя стафф Royal Canin Maxi Junior той е на 7 месеца пречи ли му тази храна.И му давам по 300-450 гр на ден и да му давам ли отделно калций или други добавки.Защото му давах 20 дена Sa-37.

#10 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 February 2006 - 08:41 PM

Цитат

Значи мойто кученце е оперирано като малко и не може да яде нищо различно от гранулирани храни.....

Можеш да минеш на Нутра нугетс.
Супер премиум ,изключително качество на супер цени.
Пиши ми на лични.

#11 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 08:47 PM

Цитат

Тази информация определено променя радикално нещата.
Тъй като запушванията стават обикновено в тънките черва, предполагаме, че е отстранена част от тях........

Докторе забравяш че наи-евтиното месо и зърно в света се произвежда в Америка.
Повечето производители в щатите имат собствени ферми.

#12 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2006 - 11:40 PM

Цитат

Значи мойто кученце е оперирано като малко и не може да яде нищо различно от гранулирани храни.  ....

Можеш да минеш на BOSCH - оригинално немско производство!
Супер премиум ,изключително немско качество на супер цени! super
Пиши ми на лични.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#13 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 08:46 PM

в момента има промоция на ADVANCE,и Purina Pro Plan.
http://amstaf.hit.bg

#14 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 10:16 PM

Знаеш ли, в момента има промоция на варени пилешки главички, овесени ядки, царевично брашно и леко намирисващ бульон!!!
ПИШИ МИ НА ЛИЧНИ! bash

п.п. Господа, явно вие нямате нито желанието, нито намерението да прекратите безобразието, което вършите! Ако желаете - ВИЕ можете да пишете на лични на хората, които задават въпроси, относно храненето.
Ако имате да кажете нещо полезно - моля, споделете го, ако единствените ви реплики са "Купи си......., най-добрата....... Пиши ми на лични!" - то тогава, можем и да не ви четем.
Не присъствайте във форума с единствената цел да набирате клиенти, без да се съобразявате с направените ви забележки и правила.
(ценя мненията ви в останалите теми, но в темите за храненето, просто стана повече)
п.п. Сега виждам чак, че постовете са стари (с изключение на този на ILIEV, който изравя тема от преди 20 дена, само за да спомене поредната си промоция). Моля за извинение, помислих, че имам дежа ву.
Ще оставя обаче моя пост, извинете ме за тона (обясних защо е такъв).

п.п.п. За всички, когато цитирате дълъг пост, не е нужно да пускате целя - оставете първите думи, за да е ясно за какво става въпрос. Много се "утежнява" форума и трудно се чете.
Благодаря!
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#15 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 10:19 PM

Цитат

Знаеш ли, в момента има промоция на варени пилешки главички, овесени ядки, царевично брашно и леко намирисващ бульон!!!
ПИШИ МИ НА ЛИЧНИ! bash

п.п. Господа, явно вие нямате нито желанието, нито намерението да прекратите безобразието, което вършите! Ако желаете ВИЕ можете да пишете на лични на хората, които задават въпроси, относно храненето.
Ако имате да кажете нещо полезно - моля, споделете го, ако единствените ви реплики са "Купи си......., най-добрата....... Пиши ми на лични!" - то тогава, можем и да не ви четем.
Не присъствайте във форума с единствената цел да набирате клиенти, без да се съобразявате с направените ви забележки и правила.
(ценя мненията ви в останалите теми, но в темите за храненето, просто стана повече)

Какъв е проблема,отдолу виждам реклама за хотел,плащаш ли за нея.

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 10:24 PM

ILIEV, имаш ЛС.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   tod78 Икона

Публикувано: 18 November 2012 - 06:28 PM

Показване на мнениетоVabank, в 24 January 2006 - 01:31 PM, написа:

При условие, че дълго време е бил на диетични храни, лично аз бих препоръчала Nutra Nugets с агне като най-близка по състав и най-поносима на цена. Ако кучето е в София, знам откъде може да се купува на килограм (и къде ще направят отстъпка), но ако не е... трябва да се попита.
Фрискис: решително НЕ!, както и другите масови търговски марки - Дарлинг, Педигри, Чапи; българските също НЕ!
Пиши ми на ЛС да видим координати на кого мога да ти дам, за да си организираш снабдяването.

Здравейте,

Днес си купихме куче на 38 дена, порода немска овчарка , Моля да ми препоръчате качествена и достъпна като цена храна за Нея(Дара).
Продукти от класа на Royal Canin са доста над моите възможности.От София сме(жк.Лозенец) !

Поздрави,

Тодор Тодоров

#18 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 November 2012 - 07:19 PM

Можеш да погледнеш тук:
http://forum.dog.bg/...1&#entry1076888
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни