Dog.bg Форуми : Тигровата боксерка Тай търси нов дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тигровата боксерка Тай търси нов дом

#1 Потребителят е офлайн   Kivi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 06 February 2010 - 10:04 PM

Търсят се нови грижовни стопани за тигрова боксерка, намерена преди 20 дни в София. Досега никой не я е потърсил а мисля, че кучето е прекрасно и заслужава за него да се грижат добри хора. Самата аз мислех да я задържа, ако не се намерят собствениците, но тя не се разбира с котката ми (по точно опитва се да я изяде ab_041.gif ). Кучката е на около 3 години по моя преценка и е много весела, жизнена и енергична, като всички боксери. Изглежда ми здрава, или поне според мен няма някакви сериозни здравословни проблеми (може би има нужда от изтискване на аналните жлези само), въпреки че още не съм имала възможност да я заведа на вет. С хората е чудесна и много любвеобилна, но изглежда бившият собственик не я е социализирал много добре и с други кучета се държи резервирано. Също така се опитва да доминира над всички кучета, които срещаме по време на разходка, независимо дали са мъжки или женски, което е малко странно според мен. Може би това ще се коригира поне донякъде с кастрация, защото това поведение често води до борби за надмощие, а не всеки мъжки ще и позволи да му се "качва" ea_103.gif . Аз самата имам тигрова боксерка вече над 10 години, и затова тази порода ми е слабост wub.gif и се надявам някой да се влюби и в тази хубавица и тя да намери своя дом. Също така е препоръчително новият собственик да има опит с боксери или поне с големи породи, за да успее да се справи с буйния и нрав. Като цяло е послушна и откликва на основни команди, но има още какво да се желае - изглежда човека, който я е обучавал не е имал добра представа какво трябва да прави. Ние вече се привързахме и я обичаме много, и ще ни е много трудно да се разделим с нея! Няма да я дам на първия, който я поиска! Не бързам, така че ще гледам да и намеря най-подходящите за нея хора, защото е уникално куче и го заслужава! Ето и снимки на хубавицата smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Kivi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2010 - 10:11 PM

Още снимки на боксерката Тай wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 February 2010 - 10:27 PM

Каква прелест е това куче..... wub.gif
внимавайте много с избора на стопани....и успех !
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#4 Потребителят е офлайн   Kivi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2010 - 11:05 PM

Цитат(aak1983 @ Feb 6 2010, 10:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Каква прелест е това куче..... wub.gif
внимавайте много с избора на стопани....и успех !

Ооо, разбира се, че ще внимавам! Нагледах се на какви ли не ужасии в този форум и няма да позволя да се случи нещо лошо със сладураната. И без това си мисля, че досега не са и обръщали много внимание стопаните и eg_033.gif. Даже не мога да повярвам, че може просто така някой да я изостави! За времето което беше при мен успя да накара всички да се влюбят в нея - страхотен характер има и е много умна smile.gif .

#5 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 February 2010 - 11:15 PM

Страхотна е Тай. Успех с намирането на стопани.
Нали ще я кастрирате преди да я дадете?

User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#6 Потребителят е офлайн   Kivi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 12:04 AM

Цитат(my_kaya @ Feb 6 2010, 11:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Страхотна е Тай. Успех с намирането на стопани.
Нали ще я кастрирате преди да я дадете?

Аз самата нямам възможност да я кастрирам (не и точно в този момент), освен ако някъде не го правят безплатно или на символична цена. Но много искам да го направя и няма да позволя да я ползват за разплод ea_103.gif. Ако трябва ще се уговаряме нещо с бъдещите стопани, но и според мен е наложително да стане преди да я предам на други хора. Ако някой може да помогне с поемане на разноските за това ba_025.gif? Това ми е единствения проблем dh_188.gif .

#7 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 February 2010 - 12:13 AM

За съжаление май обществото ни не е дорасло дотам, че уговорките винаги да се спазват, а има и хора, които добре се преструват при попълване на въпросници, а после се оказват съвсем различни.

Изрових това:

"962-42-19 Кастрационен център кв. Хладилника, от 9 до 15 ч. в делнични дни. Центъра може да ви помогне при хващането на някои по-страхливи животни и ако случая го налага - да помогне с транспорт. Центъра в кв. Хладилника кастрира безплатно и домашни любимци!"

От темата "безплатни кастрации на кучета и котки", в началото на подфорума. Не знам доколко е актуална информацията за това дали кастрират домашни безплатно, но то кучето реално си е бездомно. Може да говорите и с другите изброени в темата клиники. Само не я водете в еко равновесие, по-добре помолете тук за финансова помощ.

И само да попитам, сигурно сте се сетили, но разлепихте ли и хартиени обяви в района, където е намерена? Кучето изглежда добре гледано, може стопаните да нямат интернет и да не знаят за този форум.

User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Kivi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 01:18 AM

Под "уговорка" имах предвид да се разберем по някакъв начин те да поемат разходите, и да се кастрира още преди да е отишла в новия си дом. Приела съм я като моето собствено куче и в еко равновесие няма да я заведа никога. Ще проуча въпроса с безплатните кастрации на тези места които си написала, дано някъде се съгласят.
А иначе по въпроса с обявите, смятам че направих всичко по силите си да открия "хората" - включително обикаляхме заедно с приятеля ми и кучето в квартала и близките му райони и разпитвахме хората, които живеят там, също и по магазините и т.н. Никой не беше виждал кучето преди. Даже си мисля че е прекарала доста време навън (беше доста мръсна) и може да е от съвсем различен квартал. Когато приятелят ми я е видял, са я гонили глутница бездомни песове и е била доста уплашена. Освен това съм пуснала обяви на поне 10 места в интернет, не само тук. Все си мисля, че ако човек си милее за животното и си го иска щеше да направи всичко възможно да го намери и щеше да търси навсякъде. И честно казано, аз лично след като познавам вече животното, навиците му и състоянието в което беше, не съм съвсем сигурна че са се грижили много за нея dry.gif . Не знам, може да е и от невежество просто.
Благодаря за информацията smile.gif , ще измисля някакъв начин да стане тази кастрация.

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 February 2010 - 01:22 AM

Цитат(my_kaya @ Feb 6 2010, 11:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
"962-42-19 – Кастрационен център кв. Хладилника, от 9 до 15 ч. в делнични дни. Центъра може да ви помогне при хващането на някои по-страхливи животни и ако случая го налага - да помогне с транспорт. Центъра в кв. Хладилника кастрира безплатно и домашни любимци!"

От темата "безплатни кастрации на кучета и котки", в началото на подфорума. Не знам доколко е актуална информацията за това дали кастрират домашни безплатно, но то кучето реално си е бездомно.

Актуална е информацията. Кастрират и домашни. Пращала съм там хора с домашни котки. Само работното време е малко кофти - от понеделник до петък от 13-14 часа.

#10 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 February 2010 - 01:55 AM

rc_036.gif Много благородно от твоя страна да прибереш и да се грижиш за горкото кученце, жалко че не може да остане при теб ....струва ми се че много ти е влезнала под кожата wub.gif
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#11 Потребителят е офлайн   Kivi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2010 - 03:11 AM

Цитат(aak1983 @ Feb 7 2010, 01:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
rc_036.gif Много благородно от твоя страна да прибереш и да се грижиш за горкото кученце, жалко че не може да остане при теб ....струва ми се че много ти е влезнала под кожата wub.gif

Абсолютно ba_025.gif ! Даже допреди няколко дни твърдо отказвах да приема, че ще трябва да се разделим и все се опитвах да измисля начин да съжителстват с котката dh_188.gif . Сега ги държа разделени и само си мъча котето, защото то милото почти през целия ден е само в кухнята а тя е при мен в другата стая. След около месец-два обаче ще пътувам в чужбина и кучето заедно с котето трябва да заминат да живеят в провинцията при родителите ми. А там положението е такова - още една "баба" боксерка и един котарак инвалид с три крака живеят в къща. Мисля че с другата кучка все ще се разберат някак, тя е много кротка. Много ме е страх обаче за горкия инвалид да не и стане плячка - доста ги гони котките. Той и без това е страдал вече достатъчно - мой съсед абсолютен идиот преди години стреля по него с пушка и го беше напълнил със сачми та едва го спасихме. И сега е с ампутирано предно краче, движи се без проблеми и дори тича, но все пак е по-бавен от нормална котка. Та заради него ще трябва dh_188.gif. А Тай толкова прилича на моята стара другарка, може би затова ми е толкова мъчно...

#12 Потребителят е офлайн   Kivi Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 February 2010 - 08:58 PM

Тай вече намери новите си стопани af_089.gif. Хората са наши познати и съм сигурна, че ще бъдат много щастливи заедно ae_085.gif . Ще пиша по-късно за повече подробности и снимки! Моля темата да бъде преместена!

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2010 - 09:05 PM

Да не забравите за снимките обаче ea_103.gif. Обичаме да плакнем очи и ние все пак! ab_041.gif
Честито на куч! Най-хубаво е при познати хора и да можете да се виждате! Чудесна развръзка ae_085.gif!

#14 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 February 2010 - 09:09 PM

Страхотна новина за Тай. Аз пак да си дудна - кастрирахте ли я преди да я дадете?
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2010 - 08:35 PM

Това куче има толкова боксер в себе си колкото и питбул

Това си е чисто флуудене. Моля, въздържайте се от подобни постове.
мод

#16 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2010 - 03:37 PM

виж к'во сладур IzrodGaden .
Кучето е достатъчно близко до боксер, за да си нмамери стопани и дом!

Познавам "боксери" които се развъждат, със значително по-малко общи белези с породата.
Сещаш се натирените кучета откъде идват, от именно такива собственици !
Тук е " Без дом"

Та ако ти се спори за боксери, влез в клубния форум...нали си регистриран в клуба

Един излишен пост води до появата на други такива, отново без връзка с темата.
Моля, спрете, иначе темата ще се омаже доста бързо.
мод

#17 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2010 - 09:44 AM

Извинявайте моя грешка, попаднал съм тук от линк в темата за боксери. Коментара ми беше заради агресията на кучето към други кучета.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни