Търсят се нови грижовни стопани за тигрова боксерка, намерена преди 20 дни в София. Досега никой не я е потърсил а мисля, че кучето е прекрасно и заслужава за него да се грижат добри хора. Самата аз мислех да я задържа, ако не се намерят собствениците, но тя не се разбира с котката ми (по точно опитва се да я изяде

). Кучката е на около 3 години по моя преценка и е много весела, жизнена и енергична, като всички боксери. Изглежда ми здрава, или поне според мен няма някакви сериозни здравословни проблеми (може би има нужда от изтискване на аналните жлези само), въпреки че още не съм имала възможност да я заведа на вет. С хората е чудесна и много любвеобилна, но изглежда бившият собственик не я е социализирал много добре и с други кучета се държи резервирано. Също така се опитва да доминира над всички кучета, които срещаме по време на разходка, независимо дали са мъжки или женски, което е малко странно според мен. Може би това ще се коригира поне донякъде с кастрация, защото това поведение често води до борби за надмощие, а не всеки мъжки ще и позволи да му се "качва"

. Аз самата имам тигрова боксерка вече над 10 години, и затова тази порода ми е слабост

и се надявам някой да се влюби и в тази хубавица и тя да намери своя дом. Също така е препоръчително новият собственик да има опит с боксери или поне с големи породи, за да успее да се справи с буйния и нрав. Като цяло е послушна и откликва на основни команди, но има още какво да се желае - изглежда човека, който я е обучавал не е имал добра представа какво трябва да прави. Ние вече се привързахме и я обичаме много, и ще ни е много трудно да се разделим с нея! Няма да я дам на първия, който я поиска! Не бързам, така че ще гледам да и намеря най-подходящите за нея хора, защото е уникално куче и го заслужава! Ето и снимки на хубавицата