Dog.bg Форуми : МНОГО лош навик :/

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

МНОГО лош навик :/ Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   LifeleZz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 May 2006 - 03:49 PM

Кучето ми е женски лабрадор-ретривър на 8 месеца. Проблемът е там, че яде изпражнения. Независимо какви, независимо къде... NNN Когато си бяга без повод намери ли и трак почва да яде, а когато тръгна да я гоня и да и се карам хуква да бяга, все едно си играем. Дърпала съм и ушите, тупала съм я по дупето - НЕ и НЕ! При първа възможност почва да яде... Много е лакома и я храня сутрин и вечер и мисля, че храната, която и давам е достатъчна! Дори е станала доста дебеличка...
Помогнете как да я отуча от този толкова неприятен и дори опасен навик. s)

#2 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 04:23 PM

Здравей!
Мисля, че на въпроса ти не може да се отговори с две думи, защото веднага трябват въпроси - къде без повод, защо не идва като я викаш, защо тичаш подире й, когато трябва да дойде...
Разкажи повече за кучата - и ние имаме лабрадорка - черна, на 1 г. Ако никога не си чела нещо за възпитание, обучение и хранене на кученцето си, опитай да разгледаш лабрадорския ни сайт www.bglabradors.com. Прочети и питай пак.
От София ли си? Ние имаме и ретривърско училище... ;)
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#3 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2006 - 05:17 PM

Много помага даването на сурово, непочистено телешко шкембе. Не се шашкай, това е редовен и гаден номер. А за бягането - разходки на дълъг повод.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2006 - 06:27 PM

s) На нас с АЛЕКС никак не ни помогна яденето на такова шкембе..

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 May 2006 - 06:30 PM

Цитат

s) На нас с АЛЕКС никак не ни помогна яденето на такова шкембе..

НЕпочистено, НЕсварено? Нали? Аз лично не съм пробвала, но четох, че така трябва да е.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2006 - 06:38 PM

Непочистено.Смърдящо на мърша.Пълно с боклуците му там..Налапа го с огромен апетит спор затова няма.Но ефект-0.Уви.

#7 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2006 - 06:40 PM

Дава се редовно. Два пъти в седмицата, по 200-300 г. Ако си пробвала веднъж и си очаквала да стане чудо, сбъркала си.

#8 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2006 - 06:48 PM

Чудо не.Но ми казаха ,че се дава 1 път и после след период от месец.Да речем в месец 1 път.Давало се цялото сурово,непочистено шкембе да си го яде както си е от магазина..При нас не помогна.Изобщо.Впро4ем по това време обсъждах този проблем -копрофагията -с един развъдчик на нок..И той ми сподели ,че си е до куче.Някои похапват фекалии ,други не.И че негово куче ,което е обучавал да не го прави..е стигнал до там,че не го прави пред стопанина си.А когато се шмугне из храстите и мисли,че не го виждат си набива екскременти..Това зная аз по темата.Поздрави:Виктория&Алекс nok п.с.моя нок е на 8 месеца също.;)

#9 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2006 - 07:42 PM

Чела съм, че копрофагията не може да се отучи с корекции, а като се сложи нещо неприятно, кисело или люто, върху изпражнения, които кучето може да намери и когато ги лапне, ще види, че не са толкова хубави, за каквито ги мисли. Така няколко пъти подред и се научава. Не съм го пробвала, защото не съм имала такъв проблем с Бети, но казват, че действа.

#10 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2006 - 07:53 PM

ЪРГХ ПФФФ ЛЯХ БИУ ЛЯКС Това значи предварително да откриваш лайната вместо него и да ги обработваш ИУУУУУУУ гадосттт ЪРГХ БЛЯХ БИУ ЛЯКС ПФФФ happydence happydence happydence ни щъ-ъ-ъ... ЪРХХПЛЮВБЛАХ по-добре смрадливо шкембе БЛЮ БЛЯ БЛЬОХ
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 07:47 AM

Копрофагията може да се сължи както на липсата на някой ензим, така и на психологически проблем. За това в едни случаи шкембето помага, а в други не.
Хората много се притесняват от копрофагията, но в крайна сметка тя е естествена за кучетата. Набавят си елементи, които им липсват. Това не я прави по-малко гнусма и смръдлива за нас, разбира се :)

#12 Потребителят е офлайн   LifeleZz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 02:08 PM

danny, за съжаление не съм от София, а от Каварна. Това е забутан град и няма нито кучешко училище, нито дори други кучета от тази порода. Чела съм за възпитанието, за храненето и за обучението, но очевидно не достатъчно... А и мисля, че Киара не е с характерния за лабрадор-ретривърите характер - добродушен, обичлив и послушен ... Тя лае чужди хора, мрази малки деца и сякаш възприема всичко като игра. Напоследък и хванах цаката как да идва, когато я извикам - хвърлям повода (който е верижка) до нея и тя се стряска и послушно изпълнява... Много бих искала да отида на кучешко училще, защото тук и рядко среща други кучета и когато види някое направо пощурява...

Благодаря ви за съветите! Ще опитам с телешкото шкембе :) Само дано има такова в магазина... bl)

#13 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 03:55 PM

Цитат

Кучето ми е женски лабрадор-ретривър на 8 месеца. Проблемът е там, че яде изпражнения. Независимо какви, независимо къде... NNN Когато си бяга без повод намери ли и трак почва да яде, а когато тръгна да я гоня и да и се карам хуква да бяга, все едно си играем. Дърпала съм и ушите, тупала съм я по дупето - НЕ и НЕ! При първа възможност почва да яде... Много е лакома и я храня сутрин и вечер и мисля, че храната, която и давам е достатъчна! Дори е станала доста дебеличка...
Помогнете как да я отуча от този толкова неприятен и дори опасен навик. s)

b) Добре дошла в клуба - това си им е деликатес. Би било хубаво да не го правят, ама го правят. Предишното ми кученце ядеше като невидяло... Страшна работа, а с годините сам си спря и дори не докосваше. ;) Не си го слагяй много на сърце - лайноядството е част от чара им. По-добре отколкото да си се отъркат в такова за да им мириша на хубаво w)

#14 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2006 - 05:25 PM

И Голди (голдън ретривър) го правеше същия номер. С отработване на "Пусни!" се отказа от тези на полянките (т.е. кучешки и човешки n) ), но отидем ли на някое село се започва с конски, кравешки...Разбирам, че си набавят някакви вещества, но тя цялата се отъркалва в тия гадости и после a)
Разказаха ми за една женска немска овчарка, на която сложили намордник, за да не яде изпражнения. Тя обаче не била талкова глупава. Намазала едната си лапа и не стъпвала много-много на нея. А когато махнали намордника, тя изблизала лапата. b)
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#15 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2006 - 08:40 AM

b) b) b) и мо правеше така на 6-7 месечна възраст.Щом излезнехме на пътя като куршум отиваше право на кравешкото л.....о.Ма нали дребничък и аз веднага го дигах във въздуха с каишката.Голем смех падаше в махалата---куче във въздуха b) Ядосвах се че се чудя какво да му дам да яде че капризен много той ще се удави да кльопа на кравата......Та и отгоре на всичко го изяждах от целувки w)
Сам спря --сега ги заобикаля bl)

#16 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2006 - 10:32 AM

Здравейте аз да ви кажа на мен какво ми помогна - сварени чревца - малко миришат наистина, обаче 100% помага при мен - прочетох го в някоя книга много отдавна и се препоръчваше 1 път седмично - не давам толкова често, но проблемът ми изчезна
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#17 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 June 2006 - 04:47 PM

Когато,моите кучета започват да ядат изпражнения,им давам Зооминерал.След един курс проблема изчезва.Причината за тези им желания е липсата на минерали/според мен/,а не мога да си позволя храна от 10лв.килограма.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#18 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 June 2006 - 03:27 PM

Режа си аз гадното, смрадливо шкембе и единственото, което ме спасява е ТАЗИ песен - слушам я и ми е много весело!
Свалете си я! Пожелавам ви приятни минути с вашето вонящо ШКЕМБЕ! l)

п.п. Чакам отзиви, дали поне малко направих живота ви по-весел!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#19 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2006 - 03:42 PM

BEER Привет!Резултата до тук от даването регулярно на мръсно,телешко шкембе при нас е: почти отказа кучешките и мина на човешки и конски фекалии. n) п.с.храня го с роял канин- гранула(вземам цял чувал от този на ,който пише профешънал и има картинка на малко нок);основно.Варя му ориз;пиле(давам само бялото месо) и го омешвам с гранулата,също ядем и извара,кисело мляко,варени пилешки дробчета,воденички..Витамини са 37;Бош за козина.Калций делис..Нямам и грам идея какво може да му липсва ,че така да оби4а да похапва лайнца..Поздрав:Виктория &Алекс nok

#20 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 June 2006 - 03:53 PM

Лелеее ,не бях прочела досега тази тема.Аз не съм имала такива истории...Само като малко поподуши така с по-нездрав интерес ,но няколко пъти твърдо Фу и край.Вие сега - черва и шкембета, направо мерси ,Боже ,че си ми спестил- щото ми са по- гадни от акитата.....Ами ако им липсват минерали ,не може ли да им се дават комбинирани некви- има такива чедесии ветеринарни.Ензими има също бол .Аз ще се разровя да видя какво правят в странство- щото нали по Европата не им продават шкембе на хората b)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни