- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Фараоново куче
Публикувано: 15 September 2004 - 08:51 PM
Публикувано: 15 September 2004 - 09:32 PM

Това е моята красавица, CH BG Mirage Revue A'nubis Vita
Малко е дива,ама аз си я обичам толкова много,че и прощавам всичко /е,или почти всичко де :)/.Май съм пристрастена към нея!
Публикувано: 15 September 2004 - 09:48 PM
Много целувки от нас на Вита и доскоро
Публикувано: 15 September 2004 - 09:53 PM
Целувки и на вас,беше ми супер прятно в на изложбата във вашата компания,надявам се пак да пътувам с вас/без частта с развалянето на буса разбира се :)/.Благодарна съм на Светла за подслона за през ноща :)
Публикувано: 15 September 2004 - 10:16 PM
Смята се че фараоновото куче е на повече от 7000 години.Това е единствената порода куче, за която не се знае от къде произлиза.даже салукито,другата най-древна порода,има в кръвта си фараонов куче.
Тази порода е свързана с доста мистицизъм.Знае се че е била любимото същество на фараоните,спяло е в тяхното легло и се е хранило заедно с тях,и което е най-интересното,основно плодове и мляко.Една от теориите за прозхода му е,че са дошли от друга планета,с извънземните,построили пирамидите :)Не знам дали е вярно,но тези кучета носят невероятна енергия,и понякога наистина имам чувството че са от друг свят :)
иначе,са много добри апартаментски кучета,единствения им проблем е че искат много тичане,поне 2 часа на ден разходка.Моята я водя сутрин 1 час и вечер час и половина,два.Тича на серии по 15 минути,с почивки по 10 минути и пак.Бързо се изморява,и бързо си почива :)
Много е нежна и привързана,обича да се гушка,но само с мен.С други хора,включително и от семейството,е дистанцирана.
Има още мноооооооооого за разказване,но утре,че сега смятам да си лягам.Радвам се че има интерес към тази порода и намерих съмишленици :)
Публикувано: 16 September 2004 - 06:04 PM
А относно Елен,не предлагай много,че ни хареса и току виж сме ти пристигнали на гости :)
Публикувано: 17 September 2004 - 08:44 PM
Публикувано: 18 September 2004 - 09:29 PM
Какво ще кажете,аз смятам че мойта египетска принцеса я е задминала по хубост :)
Публикувано: 01 October 2004 - 11:01 AM
В стандарта при произход пише национално куче на Малта,под патронажа на Великобритания.
Преди хиляди години египтяните са пренесли това куче на остров Малта,и се е оказало че е прекрасен ловец в тамошните условия.Използват го за това и днес.В Малта в пощти всяка къща и ферма ма такова куче.
В средата на 20 век обаче Англия решава да възроди тази позабравена порода.Изготвя се стандарт от Английксия кенъл клуб и МФК дава на тях правата над стандарта,но само над стандарта.Породата си се води от остров Малта.
Публикувано: 01 October 2004 - 11:06 AM
Публикувано: 01 October 2004 - 02:54 PM
Цитат
Кучетата са пренесени в Малта от Египет.Породата си произлиза от там,и действително е изобразена в египетските гробници,дори се смята че бога на смърта Анубис не е бил чакал,а куче,и то точно фараоново куче.
Наистина в Малта се срещат много,но са кучета са без родословия.
Най-добрите кучета от тази порода са в Щвеция,Дания,Великобритания,Естония.
- (10 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »