Протеини за кучета?
Публикувано: 25 September 2006 - 04:34 PM
Извинявам се ама месото какво е? Въглехидрати? Странни въпроси. Може би търсиш соев протеин? За по модерно?
А ако имаш предвид онези хубави кутии за културисти ... r)
Е възникна търсенето, сигурно вече има и предлагане.
А ако имаш предвид онези хубави кутии за културисти ... r)
Е възникна търсенето, сигурно вече има и предлагане.
Публикувано: 26 September 2006 - 04:15 PM
Цитат
има ли специални протеини за кучета?може ли да се използват предназначени за хора ? + - ?
вместо да си дадеш парите за протейн вземи му една хубава гранулирана храна ЗА КУЧЕТА и ефекта ще е видим. протейна е направен за хора и действа по различен начин кучето може да не усвой протеина и да го изака само !
вместо протейн да му купуваш му копи според мен малко паржоли филета :))
Публикувано: 26 September 2006 - 10:09 PM
има протеинни добавки за кучета но в БГ ги няма. Те се различават от човешките по процентното съотношение на аминокиселините в тях и също са специализирани за различни състояния на организма. Най-много се използват при кучета подложени на изкуствено ханене със сонда при различни заболявания. Мисля, че при здрави животни не е необходимо да се дават като допълнителна добавка към храната. Запомнете- повече не значи по-добре. Ако искате лесно смилаема и високо протеинна храна- купувайте на хайвана чист телешки шол, който дори е по-евтин от скъпите гранули.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 23 April 2008 - 06:04 PM
Цитат
Ако искате лесно смилаема и високо протеинна храна- купувайте на хайвана чист телешки шол, който дори е по-евтин от скъпите гранули.
А така ли е? Доколкото съм запознат телешките протеини имат около 60 % усвояемост, пилешките около 90, а албуминът - почти 100.
Публикувано: 24 April 2008 - 07:25 AM
Цитат
Цитат
Ако искате лесно смилаема и високо протеинна храна- купувайте на хайвана чист телешки шол, който дори е по-евтин от скъпите гранули.
А така ли е? Доколкото съм запознат телешките протеини имат около 60 % усвояемост, пилешките около 90, а албуминът - почти 100.
По тази логика най-усвояем е яйченият белтък, но ще си храниш ли кучето само с яйца?

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 12 June 2008 - 09:47 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 June 2008 - 11:17 AM
В общи линии:
Става дума за разпространеното твърдени, че високите протеини спомагат за бъбречна недостатъчност.
В статията се казва, че всъщност проблемът не е в количеството на протеините, а в качеството (усвояемостта). Царевичният глутен е най-нискокачественият протеин, при обработката на който в организма на кучето остават много отпадъци. Те се изхвърлят през бъбреците и така в дългосрочен план става белята.
Още един плюс за яйцата. Техният протеин е с най-висико число на биологична стойност - 100
Става дума за разпространеното твърдени, че високите протеини спомагат за бъбречна недостатъчност.
В статията се казва, че всъщност проблемът не е в количеството на протеините, а в качеството (усвояемостта). Царевичният глутен е най-нискокачественият протеин, при обработката на който в организма на кучето остават много отпадъци. Те се изхвърлят през бъбреците и така в дългосрочен план става белята.
Още един плюс за яйцата. Техният протеин е с най-висико число на биологична стойност - 100