Dog.bg Форуми : И отново за рибеното масло

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

И отново за рибеното масло Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   poznai Икона

• :)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ротвайлероподобен, питбулоподобен

Публикувано: 13 June 2007 - 10:39 PM

Тъй тъй..., една такава тема вече замина доколкото се сещам заради някакви караници, които по мое наблюдение не са присъщи за този форум, та малко неочаквано бе за мен, че цялата тема си замина, та рискувам да ме погледне който не трябва на криво, че откривам темата отново.
Та.., някъде в темата бях прочел, че рибеното масло вредяло много на черния дроб?! Защо, питам аз? :)
До тези, които не са на същото мнение, какво точно рибено масло са давали на кучетата си, като производител и по колко на живо тегло и виждали ли са някакви резултати?

.., но най-вече аз си питам, защо е вредно??

п.с.: доколкото съм осведомен, най-добрите са Ескимо-3 с вит. Е и Актавис с вит. А и Д. За себе си, взимам и от двете едновременно.

#2 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2007 - 08:46 AM

Пробвай във форум за хуманитарна медицина
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#3 Потребителят е офлайн   poznai Икона

• :)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ротвайлероподобен, питбулоподобен

Публикувано: 14 June 2007 - 09:00 AM

За да ми кажат защо вреди на черния дроб на кучетата ли? :)
Явно споменаването на това, че го ползвам за лична употреба е пообъркало малко темата. Темата е изцало за кучетата.

#4 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2007 - 09:49 AM

Всички мастно разтворими витамини, които са в по-големи количества, не се изхвърлят от организма, а се натрупват в черния дроб, затова са вредни. При една по-зряла възраст на кучето, това се изразява с чернодробна недостатъчност. Тоест трупа излишъците цял живот и това се разбира, чак като остарее.
Рибеното масло, като цяло е добро за кучето, но по каква схема трябва да се дава, за да не е в повече, това е труден въпрос. Зависи каква храна яде кучето. Ако е супер премиум, обикновено в нея има рибено масло достатъчно за дневната нужда на кучето. Даването допълнително води до излишък на мастноразтворими витамини. Освен, че се натрупват в черния дроб, те имат и други странични ефекти.Излишъка от витамин D в кучешкия организъм е вреден , защото води до деформация на зъбите и заболявания на меките тъкани, жлъчката и други органи. Излишъка от витамин А също е опасен може да доведе до заболяване на костите свързано с куцота и повишена чупливост. Също така води до гингивити и загуба на зъби.
Ако кучето пък се храни натурално, пак има значение получава ли с дневния порцион достатъчно мастноразтворими витамини. Ако не, тогава се дава рибено масло, но как правилно да се дозира и аз незнам.

#5 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2007 - 03:32 PM

Веднъж са изписвали на моето куче подобно нещо като добавка за козина. Мегадерм се казваше. Дозировката е върху самото шише - едно такова като помпичка и отгоре дозатор. Като стиснеш шишето и се напълвата горната му част на гърлото. Давала съм по една такава доза веднъж дневно, но само за около 1 месец, докато се възстанови козината и ме предупредиха да не включвам и витамините на СА 37, защото се пренатоварва организма на кучето. Това беше паралелно изписано с лечението за демодекоза. Миналата есен взех Витадерм и давах 2 седмици през октомври - ноември, за да подпомогна израстването на зимната козина. cl)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#6 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2007 - 11:50 AM

Ето една доста подробна статия по вьпроса който те интересува ,като са разгледани и предозирането и липсата на полиненаситените киселини .

http://sharpei-onlin...ent/view/56/41/

Интересно е сьотношението между омега 3 и омега 6 трябва да е 5 кьм 1 и задьлжителното даване на вит Е ,когато се дават масла ( в готови продукти обикновенно има добавен )
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2007 - 03:41 PM

Давах Мегадерм около месец и забелязах видима разлика в състоянието на косъма. Много съм доволна и ще му направя още един курс през есента. Кучето ми се храни натурално и приема непрекъснато СА37 и бирена мая. От време на време му давам и рибено масло по 5-6 дневно( 28кг. е) за 1-2 седмици, но по отношение на косъма не съм наблюдавала ефект.
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#8 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2011 - 06:14 PM

Имам питане, ако някой е наясно с дозировката на килограм живо тегло спрямо перлите рибено масло от 37,5 мг.Кучето е почти изцяло на натурално хранене, на около 11 месеца е и тежи около 17 кг.Колко дневно му се полагат като брой перлички?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни