Здравейте, читатели на дог.бг !
Обичта ми към кучетата и най вече спорта със тях ме накараха да взема това решение да напиша прочетеното и наученото от информацията, която търся за развиване и усъвършенстване на методи за трениране.
По долу ще ви опиша започването на кликер тренинг - за много юора непознато вав БГ.
Обучението със кликер е един нов начин да се разбираме със нашето домашно животно било котка ,риба или куче .По лесно е да научите вашето животно по този начин, а не по начина които се използва досега за обучение.Може да обучите със кликера всяко живо същество, малките кученца го обожават,а старите могат да научат нови неща.
Пиша ви малко от многото неща, които може да направите.
1- Натиснете и го оставете във края на кликера да издаде звука,след това наградете вашето куче като му дадете малко парче храна,кренвирш или салам и каквото вие прецените, но да му харесва.
2 - Направете клик във момента, когато кучето е направило точно това което искате, но във момента на неговото движение, а не когато то е свършило .Не се претеснявайте, ако кучето ви в момента на чуване на звука спре да прави това което вие сте изисквали ,чуването на звука е край на на неговото поведение или по точно това, което си изсквали със кликера и ви го е направило след чуване на звука за него е край всичко - свърши, аз получавам награда.Сигурно ще ви е трудно да го разберете, но това означава за кучето от едно поведение аз отивам кам друго поведение.
3 - Правете клик само когато вашето домашно животно прави неща, които на вас ви харесват, започнете със нещо много лесно например кучето си сяда във вас и вие правите клик ,след това награда и то разбира че за това поведение е чуло клик и след това ше следва награда.
4 - правете един път клик, не увеличаваме кликовете, а увеличаваме наградите.
5 - Държим обучението на кучето по малко, но на често например 3 пъти на ден по 5 минути.
6 - Оправете лошите навици на кучето, правейки клик на правилните неща които прави, а не на неправелните. Така ще смените неговото поведение, научавайки го че награда ще получи само правейки правилни неща , ще ви дам един пример,когато кучето лае в вас, не му се карайте, а когато то не лае направете клик ,когато го изкарате на разходка вместо да го дърпате със вашия повод му покажете, че когато то не се дърпа вие ше направите клик така то разбира за своето поведение че само правилните неща ,правилния начин ще ми донесе награда.
Искам да ви кажа че че най добрите резултати се постигат със кликера.
След като преведа и останалите точки или под заглавия ше ги напиша .
www.rila-planina.com
15 правила за кликер дресура
Публикувано: 27 February 2006 - 01:33 PM
господин урданов пишете на кирилица! моля. за да ви разбира по голяма част от аудиторията!благодаря! super best

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]Дакота,кучето котка и КЕРА кучето астроном!!!
Публикувано: 27 February 2006 - 06:46 PM
Публикувано: 27 February 2006 - 06:52 PM
грешка поли! сори! l)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]Дакота,кучето котка и КЕРА кучето астроном!!!
#7 Guest_Yordan_*
Публикувано: 02 March 2006 - 12:49 PM
http://users.pandora.be/tyson/
Ami vlezte vav tozi sait za da razberete ne6to pove4e za klikera ,i moje da go izvikate za seminar samo sre6o 1500 evro .Izsmael e svetoven 6ampion 2000 i figyrana na svetovnoto 2003 za Belgiski Ov4arki .
Ami vlezte vav tozi sait za da razberete ne6to pove4e za klikera ,i moje da go izvikate za seminar samo sre6o 1500 evro .Izsmael e svetoven 6ampion 2000 i figyrana na svetovnoto 2003 za Belgiski Ov4arki .
Страница 1 от 1