Два питбула щяха да разкъсат момиче и куче
Публикувано: 04 August 2009 - 09:55 AM
Два питбула едва не разкъсаха немска овчарка и момче пред блок в столичния кв. Овча купел в събота. Само бързата намеса на съседи и на бащата на момчето са предотвратили смъртен случай.
Разхождах се с кучето си Борил, което бе вързано. Изведнъж зад гърба си чух как тича друго куче. Обърнах се и видях бягащ към мен огромен 35-40 кг пясъчен мъжки питбул, разказа М.Г. - стопанин на 2-годишна немска овчарка, пред Труд.
Звярът се хвърлил върху Борил, хапал го където свари. След минута дотичало момче, което успяло да върже питбула на повод. То не било стопанин на звяра, а само го развеждало из градинката между бл. 602 и 608. След секунда обаче долетял друг питбул - женски, който нямал нито нашийник, нито намордник. И той отново се нахвърлил върху Борил. От тялото му бликнала кръв и то почти изпаднало в безсъзнание.
Стопанинът му М.Г. опитвал да разтърве животните, но питбулът нахапал и него. Накрая съседи и бащата на М.Г. успели да прогонят злия пес. След двата питбула обаче дотърчал и стопанинът им, който с ругатни започнал да обижда хората, че бият домашните му любимци. Инцидентът предизвика масови протести в Овча купел. Оказало се, че четири жени вече са били нахапани от двата питбула. Но не смеели да се оплачат заради лютия нрав на стопанина им. Той е дал показания в 6-о РПУ, където е заведено следствено дело по случая.
Овчарката Борил е спасена след спешна операция и е имала късмет, че е била с метален нашийник. Стопанинът й вече трети ден ходи на превръзки във Военната болница.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=194533
Разхождах се с кучето си Борил, което бе вързано. Изведнъж зад гърба си чух как тича друго куче. Обърнах се и видях бягащ към мен огромен 35-40 кг пясъчен мъжки питбул, разказа М.Г. - стопанин на 2-годишна немска овчарка, пред Труд.
Звярът се хвърлил върху Борил, хапал го където свари. След минута дотичало момче, което успяло да върже питбула на повод. То не било стопанин на звяра, а само го развеждало из градинката между бл. 602 и 608. След секунда обаче долетял друг питбул - женски, който нямал нито нашийник, нито намордник. И той отново се нахвърлил върху Борил. От тялото му бликнала кръв и то почти изпаднало в безсъзнание.
Стопанинът му М.Г. опитвал да разтърве животните, но питбулът нахапал и него. Накрая съседи и бащата на М.Г. успели да прогонят злия пес. След двата питбула обаче дотърчал и стопанинът им, който с ругатни започнал да обижда хората, че бият домашните му любимци. Инцидентът предизвика масови протести в Овча купел. Оказало се, че четири жени вече са били нахапани от двата питбула. Но не смеели да се оплачат заради лютия нрав на стопанина им. Той е дал показания в 6-о РПУ, където е заведено следствено дело по случая.
Овчарката Борил е спасена след спешна операция и е имала късмет, че е била с метален нашийник. Стопанинът й вече трети ден ходи на превръзки във Военната болница.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=194533
Публикувано: 05 August 2009 - 12:40 PM
Как може изобщо да дадеш кучето си на друг човек при положение че е агресивно просто нз как може да има такива хора а и тези Питбули явно са тренирани да са агресивни.
Публикувано: 05 August 2009 - 02:45 PM
Прав си каквито кучетата такъв и стопанина.
Публикувано: 05 August 2009 - 02:50 PM
Цитат(ЦоКо @ Aug 5 2009, 03:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Объркал си реда - какъвто стопанина, такива са и кучетата!
Публикувано: 05 August 2009 - 02:50 PM
Цитат(ЦоКо @ Aug 5 2009, 03:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Объркал си реда - какъвто стопанина, такива са и кучетата!
Публикувано: 05 August 2009 - 04:48 PM
Така ги е научил "стопанина им" - да са злобни и да нападат себеподобните си и хора! И тоя с празната си глава е поворели кучетата си на друг ... не ги разбирам аз тези "хора" и със сигурност никога няма да ги разбера!
Публикувано: 05 August 2009 - 05:14 PM
Има хора, които не просто са изпуснали кучетата, а търсят целенасочено този ефект. Тук, в този форум, аз лично съм чела теми от типа "как да науча кучето да хапе", "как да озлобя кучето си", "кога ще започне да напада" и т.н. Това е бомба със закъснител, кучето научено ли е, че това е позволено, тогава го прави. Ето защо митът, че питбулите са злобни се превръща в реалност. И знаете ли, мен ме е страх от срещата на моето куче с тази порода, не заради самите кучета, а заради хората, които ги водят или по-скоро не ги водят. Но това може да се случи и с други породи, защото взимайки едно куче то е с определени заложби и качества, но само от нас - хората, зависи до каква степен те ще се развият или притъпят.

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 06 August 2009 - 04:52 AM
защо колите са убийци!? ами заради хората :-(
Страница 1 от 1