CACIB Bitola-Makedonija 4-04-2010
Публикувано: 11 February 2010 - 06:46 PM
Lista na sudii:
Dragan Ristic (SRB) III,IV,X FCI pudli i mopsovi
Trifun Mitrovic (SRB) VI,VII,VIII FCI
Stefan Popov (BG) V,IX FCI i sarplaninec ,doberman,boxer
Slobodan Milosevski (MK) I,II FCI
Cenata na prijave e 35 evra vo prv upisen rok do 15.03.2010
Od 16-03 do 28-03 (kraen rok) cenata iznesuva 40 evra.
Izlagacite od stranstvo mozat da platat na denot na izlozbata.
tel-fax +389 47 231 613
E-mail:aronsamoyed@hotmail.com
tel za informacii:
+38970722967 ,+38970654225
Публикувано: 28 February 2010 - 09:53 PM
Публикувано: 12 March 2010 - 01:11 PM
Публикувано: 15 March 2010 - 10:40 AM
Siberian, в България разни хора казват, че на изложби извън България можели да се записват кучета с ИКУ, УЦИ, СКОР родословие, не само с FCI, само тук в България не можело.
Това вярно ли е ? На изложби в Македония могат ли да се записват кучета с IKU, UCI педигрита ?
Предварително благодаря за отговора и успех и хубава изложба !
Публикувано: 15 March 2010 - 11:30 AM
Знам, че дискусиите на Генералната асамблея на FCI са били в посока регулиране на отношенията с т.нар. "дисидентски организации", но не мога да намеря никъде из нета някакви протоколи от тези дискусии. Не знам дали изобщо е водено нещо подобно като документ ... но би трябвало да има, най-малкото заради "протоколните изисквания"....

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 15 March 2010 - 12:42 PM
Знам, че дискусиите на Генералната асамблея на FCI са били в посока регулиране на отношенията с т.нар. "дисидентски организации", но не мога да намеря никъде из нета някакви протоколи от тези дискусии. Не знам дали изобщо е водено нещо подобно като документ ... но би трябвало да има, най-малкото заради "протоколните изисквания"....
Никъде не се допускат на FCI изложби кучета с други родословия, освен такива на FCI или признати от нея. Специално за Русия - не се допускат. Обратното е възможно - на UCI, IKU изложби ходят кучета с FCI педигрита.
Не се одобряват връзки и не се издават FCI родословия на кучета от такива връзки, които са с UCI, IKU, СКОР, Любимчик и подобни.
Значи вместо да се спори по форуми - запишете някое куче с такива педигрита UCI, IKU, СКОР - на изложби в Македония, Сърбия, Румъния, Европейското, Световно ... и ще се види може ли или не може. Пък ако отиде и го пропуснат, ще се напише една жалба до FCI и ще се види резултата.
И все пак въпроса е към Siberian, пък е и хубаво ако от нашето БРФК се сетят да питат по официално организациите на Македония, Сърбия, Черна гора, Румъния ... поне ще знаем официално становище, а няма да гадаем в ... интернет, защото няколко човека тук казвате, че може и проблема е на местно ниво, което се използва за заблуда на хората - те от БРФК не дават, а то не е така.
Но пак сме първи ... хахаха ! Никъде няма такива организации наоколо, ние си имаме - кой като нас ?
Публикувано: 15 March 2010 - 01:12 PM
че кучето е от дисидентска организация? Ами изключително простичко - хората попитаха един от изложителите, дали ще могат да използват кучето му за разплод. Показаха родословието на тяхното и тогава стана ясно, че то е издадено от някаква друга организация. Не знам от коя организация е било, защото инициалите ми бяха непознати и не съм мислела,че ще ми потрябва "като доказателство", затова и това не мога да представя тук. Хората нито бяха наясно, че са с такова "дисидентско родословие", нито са се интересували от това, когато са вземали кучето. Кучето беше получило "отличен" в ринга, без титла. Дали са знаели или не организаторите, и дали са му отнели оценката също не мога да кажа. Знам, че нямаше скандали и никой не каза, че е забранено да участват. КАзаха им само, че за да използват избраното куче, трябва да се запишат в техния клуб. Какви са условията там - също не мога да кажа. Знам, че преди години куче от такава организация, РР, е било прието в FCI и впоследтвие става европейски шампион. Какъв е принципа на "приемане-признаване" също не мога да кажа. Просто знам за такъв случай. Нищо повече. Ще се опитам да намеря линк към родословието на това куче, защото преди време го разглеждах.
За Русия - мисля, че Apso го коментираше. Дали е така, тя би могла да даде линк към правила или нещо такова, щом като го твърдеше.
Мисля, че след като БРФК забранява участие на такива кучета на нейни изложби - няма какво да се коментира. Факт - това е организацията, която членува в FCI. Важно е, че тя не го допуска на свои изложби, какво значение има дали други го допускат? Те са си самостоятелни организации. Да правят каквото намерят за добре.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 15 March 2010 - 02:13 PM
За страните - членки на FCI си има правила и не знам защо толкова се дискутират. Просто трябва да се спазват.
Публикувано: 15 March 2010 - 02:52 PM
За страните - членки на FCI си има правила и не знам защо толкова се дискутират. Просто трябва да се спазват.
10 х !
Публикувано: 15 March 2010 - 03:37 PM
Публикувано: 15 March 2010 - 04:01 PM
Не знам дали знаете, но не само в Румъния, но и за всяка изложба трябва да се изпрати копие от родословието. Това, че тук от време на време се спестява (защото, все пак, някои се познаваме), не означава, че на други места се пренебрегва.
И понеже си говорим за правилата, не е лошо да ми посочите кое точно правило забранява или разрешава, кучета с подобна регистрация да участват или не участват на такива изложби. Моля Ви най-добронамерено, без заяждане, ако случайно така го възприемате. Търсих по публикуваните документи на страницата на FCI, но не открих. Съвсем възможно е да съм пропуснала нещо.

Публикувано: 15 March 2010 - 11:57 PM
Ще пропусна ироничната нотка... , въпреки, че ...
Уточнението ми беше за тези, които считат, че там , например, биха могли да си правят експерименти несанкционирани. В тази връзка - в точка 4 от Регламент за провеждане на изложби, /публикуван в румънския вариант на сайта / е записано : "La expoziţii pot fi înscrişi câinii de rasã care posedã certificat de origine recunoscut de F.C.I. şi care la data expoziţiei au împlinit cel puţin vârsta de 3 luni...." -" За участие в изложби могат да бъдат записани расови кучета , които притежават родословие (pedigree), признато от F.C.I. ..."
Не мисля, че е добре да спамим темата със спорове , подобни на онези във вече заключена тема.
Темата все пак е CACIB Bitola-Makedonija 4-04-2010 , за която организаторите бяха така любезни да разпратят покани и по и-мейла. Сигурна съм, че тези, които ще участват ще се завърнат с много положителни емоции.
Успех и хубава изложба !
Публикувано: 16 March 2010 - 12:59 AM
Съжалявам, че сте приели изказването ми за иронично - изобщо не съм го писала с такова отношение, а реших, че го приемате за изключение. Логично е, че не знам какъв е опита Ви в тези мероприятия, но... няма значение.... както и да е.
п.п. - Понеже НЕ аз повдихнах темата за тези кучета,а обещах да намеря линк към такъв пример - ето: http://www.dzrr.de/hunde/?id=34290 ; дискутирали сме въпроса и в тази тема Линк Там съм обяснила подробно за случая, в който куче от дисидентска организация получава VDH-номер и става световен шампион през 1996 г. Дали е правило ? ... хабер си нямам... а и ... много слабо ме вълнува....
Толкова с моя спам по темата.

Вход

Горе
Цитиране +