Dog.bg Форуми : Рижо коте търси спешно подслон

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рижо коте търси спешно подслон

#1 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 October 2008 - 04:47 PM

Малко рижаво коте на 1 месец много спешно търси дом, временен, постоянен, какъв да е.  Поемам разходи за консумативи. Снимки и повече инфо след час.

denitza_avramova@abv.bg
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 16 October 2008 - 08:32 PM

Не издържах и ....котето ми беше докарано. Честно хора, все още не разбирам как подобни котета се озовават на улицата. Само да му подадеш пръст и издадеш какъв да е звук се почва едно мощно мъркане и някакви бебешки звуци като "мек, мек, мек". Върви подир краката ти, спреш ли, ляга по гръб и рита крачета нагоре. Такъв образ скоро не бях виждала. Адски мръсно коте, с рана на устната и брутална диария. Първата му работа беше да ползва тоалетната, при това силиконова. Изкара само водичка, с извинение. Дебеличко е, с надуто коремче. След това заспа като заклано. Много се надявам и аз веднъж да мина по бързата процедура, че с 4 маймуни става малко сложно. Котето се оказа и по-голямо, хората не са преценили правилно. По мое мнение е 2,5-3 месечно. Ето две снимки макар че в момента не е за снимане. Поехме първото цесталче веднагически без каквато и да била съпротива.

Качена снимка

Качена снимка

Бушка, може ли да промениш заглавието на "Рижо коте търси...."

пс. А кашонът, в който е настанено има такъв вид заради кого мислите - "милата" разрушителка Сиси :)
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 16 October 2008 - 09:41 PM

Нямам какво да кажа, само да пожелая успешно и бързо задомяване на мъничкият сладък рижко.  :wub:

#4 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 10:32 AM

Малко ме притеснява тоз Рижко. Цяла нощ изкара почти заспал в тоалтната. Има наистина лоша диария. Не съм го хранила изобщо. Сутринта му оставих само една шепа гранули Хилс, но за големи котки колкото да не остане съвсем гладно. Коремчето спадна, но диарията е направо страховита. Забелязах и че очичките му плуват. Иначе е ужасно щастлив и доволен, търкаля се в постелката си, явно му харесва на топло и чисто. Пуснах му и парното през нощта. Дано не е нещо вирусно и дано скоро се оправи, че е целия в машинно масло и му трябва баня и то спешна.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2008 - 10:35 AM

Ходихте ли вече на вет?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#6 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 10:39 AM

Не искам да те плаша, но от това може и да си умре. Моят Бозко почина в сряда въпреки адекватното и спешно лечение, а неговото разстройство дори не беше толкова страховито като това, което ти описваш. Аутопсията му показа само удебелени черва, т.е. според лекарите дори не е било някоя от гадните смъртоносни вирусни инфекции ... прави си сама изводите.

#7 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 10:48 AM

Не сме ходили на вет щото няма кога. Снощи ми го докараха без да знам за проблемите. А тази сутрин съм на работа. Ще видя довечера какво е положението и ще търчим нанякъде. Засега не е толкова зле, но за 1 нощ отиде почти цял пакет тоалетна на боклука - горе долу да придобиете представа  :(

Ох, дано се оправи милия. Установих, че има страхотни шарки по гръбчето, демек имаме не съвсем обикновен рижко. Дано има късмет същественцето
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2008 - 10:59 AM

Стискаме ви палци да се оправите. Оф и аз едва оправих Фродо - 2 пъти ми се посира жестоко, че втория път даже заради собствената ми глупост. Късмет!
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#9 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 06:42 PM

Прибрах се с мъка, но момчето е добре, енергично и много самотно. Беше акало веднъж, пак същото, имаше паразити. Пийнахме доброволно ентерофермент и засега не щем да ядем друго. Пищи ужасно, не иска да стои сам, като ида, започва да суче откъдето докопа, явно си иска майчето. Адски голям лигльо. Убедена съм, че досега е живял сред хора, но видът му сочи, че е навън отдавна. Кой знае каква е и неговата история. Кога мога да го изкъпя, хора? Че е ужасно мръсен. Искам по-скоро да задествам процедурите, защото наистина има нужда от човек до себе си. Много плаче и не знам как ще стои сам по цял ден, че и нощ. Не мога да рискувам да го пускам напред назад да обикаля.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 October 2008 - 07:08 PM

Толкова пък да е красив!
Мисля си, че ако му е топло там, където е, що да не го изкъпеш?
Макар че така или иначе не можеш да го даваш посран - трябва това да се оправи първо.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   muffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 October 2008 - 07:57 PM

има страхотна украска!
успех му пожелавам  :wub:
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 08:16 PM

За къпане си мислех нещо като неделя. Но пак не знам. Да не вземе да закрепне и после пак настинал. А посран абсурд да го дам. И изобщо с какивто и да е проблеми. Мисълта ми е, че ще ми е доста по-добре ако виждам, че има интерес, ще пишат хора и прочие. Че като гледам каква е суша...

Хубав ли ви се вижда? Имам една хубавелка, дето главата си залагах "колко бързо ще се глътне". Толкоз бързо, че вече година се гледаме. И после колко подобни случаи се заточиха. И за дългокосместия Гарфийлд същото казах. За него ми писаха хора всъщност, да. Един да пита дали бил кастиран, щото имали подобна женска (това от какъв зор) и един от Горна Оряховица. Та, вече избягвам да давам квалификации подобни. Явно тук вече и красиви не се търсят. Само късмет си е явно наистина.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 October 2008 - 08:21 PM

За мен е много красив! Но както казваш, това е относително. Нито "моята" Яна някой поиска, а за мен беше уникално оцветена и красива, нито Маца - да речем, че там възрастта беше причина. Никога не знаеш на кого ще му излезне късмета.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 09:56 PM

Ами защо не опиташ с гореща хавлиена кърпа да го изтъркаш хубавичко, да не го мокриш целия? Все е нещо. Пък като стегне изходният продукт, тогава пълно къпане. Оризова водичка пробва ли?

#15 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 10:10 PM

Няма стане само с търкане с хавлия. Козината му цялата е в някакви мини трънчета. Махнах ръчно повечето. На места има машинно масло или подобно. А ушите му са като дълбоки черни ями. Там с клечка ще се борави вероятно. Днес му направих ориз, но сам не ще да пие, та му дадох в спринцовка. Дадох му и самия ориз, но не иска да яде. Гранула мисля, че не е виждал досега и съвсем не й обръща внимание. Странно е, че иска само да суче. Меси, мърка точно като бебе, а по мое мнение е на около 2 месеца вече. Намерен е на строеж, пазачът на който казал, че го чувал 2 дни, но не виждал да се навъртат котки наоколо. Слава Богу засега не изглежда обезводнен.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 17 October 2008 - 11:47 PM

Върховен е!
Може да се нарече "Европейско-бенгалски риж мраморен котарак"  :wub:
Наистина е много красив!

#17 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2008 - 11:57 PM

С риск да повторя, но и на мен наистина много ми харесва това котенце!
Ако не ме бе срещнала съдбата с Манди одма се нареждах за него..!
Необикновен цвят и поведение!
Стискам му палци и вярвам, че ще изгрее и неговата звезда в нечий дом. :drugarche: :kotence:

#18 Потребителят е офлайн   the_trident Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 10:42 AM

stabilizirai koteto i moga da go vzema 0888802068 pavka sofia.sorry za latinicata
User's Signature

0888802068
Павко.

#19 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 October 2008 - 12:35 PM

Благодаря за хубавите думи, надявам се всички те да се оправдаят и историята приключи добре. Нещата засега не се подобряват и затова днес сме на вет. Последният обаче иска и проба от акитата, тъй като сме били минали всичко, което може да се направи в домашни условия. Снощи хапна и ориз доста и въпреки това днес е пак същото. Та сега чакаме нов изходен продукт (както стана модерно да се нарича това тук :) ) и ще ходим на доктор. Иначе малкият е много енергичен, ама много. Дадох му топчета и разни други, но той си иска човек. Голям сладур :) Дано оздравее бързичко.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 October 2008 - 12:43 PM

Юнакът в нас вече успешно се превръща в истински котарак. Пуснах го малко да се разходи и това беше. Търчи от единия край до другия на апартамента с високо вдигната опашка, не го е страх ни от котка, ни от Сиси. Играе с де що намери, а види ли човешки крака, минава и през стени, за да стигне до там. Голяма игра беше с една клечка за уши, носи си я навсякъде, качва я на дивана, носи я в къщата на Коко и Сузи, която той припозна за своя, носи я дори в тоалетната си. Лакомия до мозъка на костите си. Може да яде и докато спи. Акитата вече стягат. Странното беше, че веднъж изкара паразити, после ака още няколко пъти без такива и после пак изкара. На мен лично не ми се беше случвало, да де, не на мен лично, а на мен с други котета :)). Явно е дооооста опаразитен. Голям бандит е, дано намери човек, който го заслужава. Ей го как върви, винаги с антената нагоре :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема