Dog.bg Форуми : Котки и кучета в беда и мизерия

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котки и кучета в беда и мизерия

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 March 2007 - 09:26 PM

Темата
n) n)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2007 - 09:37 AM

Настръхнах a) . Ей на такива гадни бабички се дразня много. Събира животни и ги обрича на мизерия, глад и болести. Отвратително! Ако не ме беше страх за кучко бих взела поне едно коте, но след като видях моят котарак как си отиде от хепатит ме е страх за Титко. Много ме е страх.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 11:05 AM

Пфу, ужасна история! Можех да взема 1-2 котки за една баба на село, ама е много далече s) (Бургаско). Дано тези нещастни животинки намерят дом с добри стопани и животинско щастие!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 April 2007 - 11:41 AM

Ние вече ги обезпаразитихме веднъж. След 2 седмици пак и след още две отново. Мислим и да заведем лекар на място, защото имаче ни е непосилно да носим 23 котки из София с градски транспорт. Освен това мислим да кастрираме и женските, защото в момента само мъжките са кастрирани. Как ще я прилъжем обаче не знам. Кой я знае тая дали утре няма да прибере пак (макар да обещава, че няма ....) някой некастриран мъжки и да стане белята. Тя има 4 котета на по 6 месеца, които не ми е ясно от къде са се взели след като уж вече нямала прираст a) . Тях ги дава. А като и предлагаме да даваме и възрастните котки за осиновяване тя се прави на утрепана a) . Не знам какви театри ще трябва да разиграваме, за да успеем да спасим животните от това адско място s) . И какво спасение е това нейното .... вътре имаше и прекрасни животни, които още не е успяла да съсипе и ако благоволи да ги даде съм сигурна, че ще имат шанс да си намерят нови стопани! Всичките са социализирани и се бутаха в ръцете ни, а и за храна сигурно всичко биха сторили ..... Има 2-3 случая, които наистина не биха оцелели на улицата без човешка намеса, но по-голямата част са събирани просто ей така a) . А и котарака, които е бил прострелян в устата и е останал без око не е опериран и си седи с дупка в небцето и гноясало око .... n) . Абе нямам думи! Давайте идеи какво да правим, защото откакто ги видях тези злощастни същества само те са ми в ума n) .

#5 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 12:34 PM

Според мен първо трябва да се изясни дали жената ще ви ги даде, или не. Ако се съгласи или подпише някакъв документ (или нещо такова, знам ли), поне ще сте сигурни, че усилията ви си заслужават. Ако ги преодстъпи на вас, можете да организирате кампания за набиране на средства и осиновяване като тази за 35-те кученца. Да се даде повече гласност и всеки да помага с каквото може r)
Дори и да не се съгласи, няма ли в БГ прородозащитни организации или просто в закона за защита на животните такава формулировка - при неосигуряване на необходимите условия за отглеждане на животни в жилищна сграда (еди-колко-си кв.м. на животно, мизерия, болести, окаяно състояние, насилие), животните да бъдат иззвземвани?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 April 2007 - 02:46 PM

въпросът е дори и да се съгласи да вземем всички животни, а аз мисля, че с малко натиск ще се огъне, къде ще се занесат 24 котки, някои от които в много тежко недохранване. да не говорим, че след петък тя влизала в болница. иначе не изглежда никак луда и мърлява. в момента събираме дарения за операцията на окото на единия котарак и настаняване в стационар на залитащия от глад котак, както и на дългокосместа женска - съща страдаща от недохранване.

вече обмислихме да направим мини зооекспо с котките, които се намират в "нещото като котешки приют". те всички са кастрирани и ваксинирани и са готови за осиновяване. ако те се осиновят ще се освободи място в къщата да настаним котките на лелката, да ги обезпаразитим още 2 пъти, да ги захраним и да заприличат на истински котки.

ако някой има мазе/таван/изоставена барака или нещо подобно - на първо време ще свърши работа. важно е да е някъде изолирано, да не може да избягат. а това за селото също е много добър вариант стига да има някой човек там просто да ги наглежда в началото докато свикнат. иначе просто ще хукнат нанякъде и до там. това са животни, които живеят на няколко квадратни метра и с години сигурно не са помирисвали въздуха навън.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 April 2007 - 02:47 PM

Хубаво е да проверите как седи въпроса и с кучетата - колко са, какви са, в какво състояние, години...и т.н.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 April 2007 - 03:11 PM

като влизахме сина й или някакъв друг мъж водеше две кучета на каишка. изглеждаха доста добре, трябва да ви кажа. като влязохме видяхме още две, но понеже, както казах едната стая е с облепени прозорци беше тъмно. кучето, което аз видях по-отблизо беше кафяво, с къса козина, среден размер, изключително симпатично, с маркирано уше.

мисля да ида тази седмица още веднъж да занеса храна и ще питам за кучетата. ще направя снимки. малко ме е страх да ходя сама принципно, все пак са клошари хора..... ще питам и за кучетата
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2007 - 09:48 AM

Двадесет коткиии...Сещам се нещо .С Bianko планирахме да наемем помещение за няколко кучета в беда,където да плащаме наем и на човек да се грижи- даже имаме такова място предвид.Дали да не направим нещо такова за тези нещастнички - поне да зооекспото и там да ходи лекар и да е по-лесно накуп да се дават пари и да се обслужват?Какво мислите?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#10 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 03 April 2007 - 09:51 AM

ние обмисляме абсолютно същото......
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2007 - 10:06 AM

Цитат

ние обмисляме абсолютно същото......

Ами да действаме тогава - докато не са измрели всички--- n)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2007 - 11:34 AM

Бабата днес се е обадила, че е умряло още едно куче от глад a) . Освен кучетата, които видяхме и Дени е писала за тях жената каза, че имало и още едно болно, което водела на инжекции. Не знам дали става дума за него или за някое от тези, които държи на вилата си. От тях междувпрочем преди 10-ина дни също имаше едно починало .... по нейни думи пак от глад. Вече не знам обаче дали да вярвам на това n). Другите 3 кучета, които видях в апартамента и не изглеждаха никак зле (за разлика от някои от котките също така). Не мога да си обясня логично как едните са добре заоблени, а другите мрат като мухи и то от глад!

#13 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2007 - 12:19 PM

Не може ли тежките случаи веднага да ги махнете оттам Как ги води на инжекции като няма пари Може би трябва спешно да ги посетите да си изясните на място нещата
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2007 - 03:11 PM

Цитат

Не може ли тежките случаи веднага да ги махнете оттам Как ги води на инжекции като няма пари Може би трябва спешно да ги посетите да си изясните на място нещата

Ами поне един от тежките случаи можем, тъй като една жена се свърза с нас и ни предложи да гледа една от котките, които най-спешно се нуждаят от помощ. Имаме само един проблем - бабето не си ги дава. Нямали били нужда от лекар, а от храна и без нея (бабата) не можели a) . Те, че имат нужда от храна, имат, но и преглед и лечение при вет си трябват a) . Лудница .... направо не знам как ще се оправим с тази ситуация!

#15 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 April 2007 - 09:18 PM

снимки от днес

домът:

Качена снимка
Качена снимка

тази котка е зле. забележете опашката й - без нито косъм.

Качена снимка
Качена снимка

залитащия котак:
Качена снимка

Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 April 2007 - 09:19 PM

7 котета - една паница:
Качена снимка

тази от все още здравите и е просто прекрасна. но не я дава. при никакви условия:
Качена снимка
Качена снимка

и кучетата:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2007 - 09:22 PM

ЕЙ ЗЗА ТАКОВА МЯСТО СИ Е ЗООПЛОЦИЯТА...АМА нА...НЯМА... a) a) a)
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   QueenMargo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 08:27 AM

deni_avr, MechoPuh,

включвайте ме в групата за преговори с бабката и за помощ!!!

Трябва да измъкнем спешните случаи, колкото се може по-бързо!!!

Имам време, разполагам с кола и заделени средства за такива случаи ... .

Обадете ми се. В готовност съм да се действа ... .

Веднага мога да взема милото "залитащо скелетче" и да го водя на ветеринар!

Тази вечер не можем ли да отидем при бабето?!?
Или утре ..., както ви е удобно на вас, аз съм на разположение ... да се действа.

Чакам да ми се обадите!

GSM - 0889 71 90 65

ДОМ. - 886 79 91

SKYPE - mzanova

#19 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 06 April 2007 - 08:50 AM

Тази баба щом живее в апартамент, не се ли оплакват съседите й от миризма и паразити? Мисля, че в такъв случай би могло да се търси съдействие от ХЕИ или РВМС.
При нас има една баба, която си гледа кози в двора. Не е чак такава мизерия, ама от общината и ХЕИ бяха идвали на проверка и й бяха поставили някакви условия. Мисля, че снимките биха свършили работа за предизвикване на проверка.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#20 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2007 - 09:02 AM

Леле, какви хубави животинки има при тази жена, а как зле ги гледа s) Добре де, като разбира, че няма възможност да се грижи за толкова животни, защо не ги даде на хора, които биха могли....Много странно bl)
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни