Dog.bg Форуми : Не си купувайте кученце от ЗООМАГАЗИН !!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Не си купувайте кученце от ЗООМАГАЗИН !!!

#1 Потребителят е офлайн   silviq_p Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2008 - 01:08 PM

И по-точно от зоо магазина намиращ се на бул.Вл.Варненчик (в частта след Макдоналдс) в гр.Варна ! :sos:
Защо го казвам?
на 26 март подариха хъски за рожденния ден на моя приятелка - тогава той беше на месец и 26 дни...много сладко и жизнено същество! Бяха казали на момчето, което го е купило че трябва след 3 -4 дни да му се бие втората ваксина. Да обаче на 30 март малкия започна да отказва да яде,не му се играеше,постоянно спеше и лежеше. На 31 го заведохме в "Син кръст"(ние живеем в София) и там докторите се хванаха буквално за главата! Малкия на 2 месеца тежеше 1.7кг. и не са му били ваксина на 40 ден (в последствие разбрахме че е било на антибиотик понеже е имало проблеми с коремчето,но явно при продажбата никой от служителите не е счел за необходимо да го "спомене" :gnqv:). Също така беше вътрешно не обезпаразитен, дехидратиран, анемичен и с ниска температура...сложиха го на системи, взеха му кръв за пълни изследвания....на следващия ден сутринта нямаше никаква промяна и вечерта малкия е починал! :'(
Е питам аз няма ли някакъв контрол над тези хора? И за мое съжаление това не е първият случай за който знам!

#2 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 01:17 PM

Темата е дискутирана много пъти - но явно никой не чете преди да реши да си вземе кученце
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 April 2008 - 01:21 PM

silviq_p, искрено съжалявам за кученцето. Мир на праха му!
За съжаление докато хората "спонсорират" тази търговия, зоомагазините ще продължават да си "излагат" стоката по витрините.
Всички във форума сме единодушни, че животните са живи същества и че не се взима приятел за близките 10-15 години от витрината. Има доста теми изписани тук за това и доста хора, преди да си вземат домашен любимец са разбрали истината. Жалко, че вашият познат е допуснал тази грешка.
Съжалявам, че сте поредните потърпевши!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#4 Потребителят е офлайн   silviq_p Икона

Публикувано: 03 April 2008 - 01:56 PM

И аз знам, че от зоомагазин не трябва да се взема, чакала съм година за моята госпожица, но и през ума ми не е минавало да се обръщам към зоомагазин. Не мога обаче да разбера щом има толкова оплаквания, защо никой не взема отношение по въпроса? или може само да се налагат забрани и данъци към собствниците на кучета,но не и да се направи нещо добро за нас! :angry:

#5 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 09:53 PM

Не обвинявайте хората, взели си мъниче от зоомагазин, забога. Просто помислете каква мъка е това. Ужас, а това го чета във форума за нз кой път вече.

#6 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2008 - 10:09 PM

Крайно време е да се забрани продажбата на живи животни в магазини ... освен може би рибки :rolleyes:
А относно хората - сами са си виновни, да са проучили всичко предварително. Мъка е, никой не го оспорва, но няма нищо общо с начина и мястото, от където се взима живо същество.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 April 2008 - 07:59 AM

Здарейте!И аз направих грешка,че си купих куче от зоомагазин,но не беше болно или нещо такова.Много съм доволна въпреки ,че кучето не е родословно аз много си го обичам. :wub: И след като го купих ззапочнах да пиша по-често в този форум и постепенно разбрах,че ако си взимаш кучи трябва да е от развъдник!Поне ще знаеш ,че кучето е чисто има ваксини и т.н.И няма да имаш никакви проблеми. :blink: Но много малко хора,който ще си взимат куче се интересуват от това дали е чисто или не.А пък после дават пари за вет. лекари. ;) Затова НЕ СИ КУПУВАЙТЕ КУЧЕТА ОТ зоомазазини! Ако незнаете какво ще стане кучето и от къде идва.
User's Signature

Качена снимка

#8 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 April 2008 - 08:20 AM

Цитат

И по-точно от зоо магазина намиращ се на бул.Вл.Варненчик (в частта след Макдоналдс) в гр.Варна ! :sos:

Не си взимайте куче от зоомагазин, без значение кой е магазинът и къде се намира! Нима ако е някой друг, а не горецитирания магазин, от там ще могат да ви дадат някакви гаранции за произхода, живота и здравето на мъника, който взимате :huh:... НЕ НЯМА!
Много съжалявам за кученцето и за собствениците му- загубата тежко се преживява....
Защо написах това?! Вчера, в зоомагазина, от който купувам храната за моите кучовци, имаше натъпкани в клетка точно две мънички хъскита- като казвам мънички имайте предвид не по-големи от 40 дена  :angry:- в клетката над тях имаше зайци :o!
Бяха толкова сладки, малки, заключени в клетка и я имат ваксина, я не! Това е издевателство над малките душички...! Не че моята Мартина е била по-голяма, когато пристигна в къщи, но друго е когато кучето е в къщи под наблюдение, докато трае карантинния период, друго е когато е принудено да живее в условията, които предлагат зоомагазините- дали им се обръща нужното внимание или просто те са СТОКА, както гранулата, консервите, купите за хранене, шампоаните и пр. САМО дето това са ЖИВИНКИ с душички! Нека вече да порастнем и сериозно да се замислим за търговията с кученца - болно ми е и ми е жално за тези същества- където и да съм, била в зоомагазини, в които продават кучета- ТАМ съм виждала НАЙ-ТЪЖНИТЕ очи на света! А, в повечето случаи виждате какъв е края на тези ЖИВИНКИ! Не толерирайте тези действия, като ставате клиенти на поредния зоомагазин........... :- 

#9 Потребителят е офлайн   silviq_p Икона

Публикувано: 04 April 2008 - 10:43 AM

Проблемите идват и от това,че както е в моя случай момчето,което прави подаръка си няма и идея,че от зоомагазин друго освн рибки не се купува! Ние, които имаме кучета знаем,че трябва да се купуват от развъдници,но хората,който никога не са гледали животно си нямат и идея....липсва информираност,а и го има и още един фактор.....за мое огромно съжаление не веднъж съм чувала коментари,че много предпочитат да си вземат кученце от зоомагазин,защото видиш ли е по-ефтино :o :huh: никой не си дава сметка за грижите,селекцията и т.н. тези който си вземат животно само за да му се радват предпочитат да дадът 300лв на зоомагазина,а не малко повече за сигурно,добре гледано  кученце....липсват едни елементарни познания!....но както всичко в България и това не ни е наред! :( :samoubiec:

#10 Потребителят е офлайн   Desinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2008 - 09:18 PM

Здравейте наистина съм виждала такива неща по зоо магазините но не мога да се съглася че навсякъде е така.. например имам приятелка при която прекарвам доста време - тя има зоо магазин и точно там ходя много често помагам и храня животинките радвам им се и т.н прекарвам там по 4-5 часа понякога .. и мога да ви кажа с чиста съвест че за животните се грижат много добре дори аз го правя много пъти.. има 2 кученца - френски булдог и дакелче .. ами аз да ви кажа те са в прекрасна форма от 2 седмици почти са в магазина да живеят в аквариум но според мен не се оплакват .. чисти им се непрекъснато дава им се храна дори ги гушкат и им се радват целодневно .. в магазина тя не продава кученце без 1ва ваксина и без паспорт на когото и да е.. и мисля че кученцата нямат никакви проблеми здравословни или психически при положение че им се обръща много внимание и не са оставени просто като стока .. те са живи същества и ние се отнасяме с тях точно по този начин.. :)

#11 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2008 - 07:42 AM

А първа ваксина само достатъчна ли е и добра идея ли е тези кучове да се гушкат непрекъснато от хора, които имат непректанен контакт с други куч.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Desinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 April 2008 - 10:38 AM

не говоря за външни хора ;) само ние си ги гушкаме а аз нямам куче и нямам контакт с другите животни от магазина :)

#13 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 April 2008 - 11:27 AM

Цитат

........ френски булдог и дакелче .. ами аз да ви кажа те са в прекрасна форма от 2 седмици почти са в магазина да живеят в аквариум но според мен не се оплакват .. чисти им се непрекъснато дава им се храна дори ги гушкат и им се радват целодневно .. в магазина тя не продава кученце без 1ва ваксина и без паспорт на когото и да е.. и мисля че кученцата нямат никакви проблеми здравословни или психически при положение че им се обръща много внимание и не са оставени просто като стока .. те са живи същества и ние се отнасяме с тях точно по този начин.. :)

Аз щастливо куче за продан в зоомагазин не съм видяла! B)
Колкото и добри да са грижите за кученцата, не им е мястото в аквариуми 90/50см и да мислите, че щом им се дава храна, почиства им се и отвреме навреме получават внимание, значи това е достатъчно. И как разбрахте, че са щасливи? Виждали ли сте кученца заедно с майка си, не отделени, а заедно - да си играят и закачат, в домашна среда?! Та даже родените на улицата палета са по-щастливи!
В тези "клетки" освен да се въргалят и да спят, какво друго развитие им се предлага? Никакво!!! Така нито се социализират, нито си развиват мускулатурата. Само дето се чудят къде са попаднали, което е само стрес за тях.
И точно защото са живи същества, ако не бяха отделени толкова рано и по този начин, щяха ДА СЕ РАЗВИВАТ пълноценно с майка си, братята и сестрите си.
От мястото, където са се родили, следващият им дом трябва да е при бъдещите им собственици и то след навършване на 2 месеца. Така е правилно. Не да просят някой да ги хареса - от витрината на зоомагазина!!!
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2008 - 11:29 AM

Десинка,ако дойде някои купувач и ако иска да пипне,да погали кученцето преди да го купи нима твоята приятелка(шефката) няма да позволи,това все пак е стока за нея.Вие казвате че ги гушкате, предполагам че ги пускате и извън аквариумите,долу на пода да се поразтъпчат,където влизат една камара купувачи с мръсните си обувки и внасят една камара бацили,а както е известно кученцата са с една ваксина,фактически са уязвими към всякакви болести.Не случайно чак след третата ваксина едно кученце може да бъде разходено,преди третата ваксина то живее едва ли не като в карантинно помещение.Ами ако кученцета "престоят" в магазина повече от месец,прави ли им се втора и трета ваксинация,ами вътрешното обезпаризитяване?Знаеш ли в една друга тема аз написах че си взимах куче от зоомагазин и със сигурност това ще бъде първото и последното ми куче което взимам от подобно място,това куче е било гушкано от какви ли не хора и се е разхождало на пода в магазина без нужните ваксинации.Следователно аз взимах болно куче,то не бяха антибиотици,лекарства на които не им знам имената,ами ако знаеш колко време чаках посявката за вътрешни паразите да излезе чиста,че аз си побърках кучето от хапчета и пасти против вътрешни паразите.Ама айде стига.
Не разбирам политиката на зоомагазините и не искам и да я разбирам,ти хвалиш магазина на приятелката си,няма лошо,обаче едва ли в този форум ще намериш съмишленици,които да харесват зоомагазините.

#15 Потребителят е офлайн   Desinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 April 2008 - 12:41 PM

е хайде не ме нападайте сега казвам ви каква е ситуацията точно в този магазин и НЕ не ги пускаме по мръсния под ... не се дръжте толкова рязко искам да ви обясня че не на всякъде положението е еднакво .. и да щастливи са поне доколкото виждам нито вият нито плачат когато отида до тях и веднага ме познават и започват да се радват .. не им е толкова зле колкото вие си мислите.. това че по някои магазини е така не значи че всички са такива.. не исках да създавам спор просто да ви кажа че има и добри хора които не се отнасят зле със кученцата си в зоомагазините.. и също така освен че се ваксинират се и обезпаразитяват .. не са боледували до сега и не мисля че ще боледуват тъй като за тях се грижат много добре че дори и в аквариумите.. които не са малки ... както и да е съжалявам че създадох такива конфликти но просто изказах мнение..

#16 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 April 2008 - 12:54 PM

Аз не споря. Изразявам мнение.
Един пример: В един наш квартален зоомагазин рядко, но някой път има обява на витрината: Продавам еди каква си порода куче. Ако има желаещ, собственика на магазина го свързва с човека, при когото са малките. И бъдещият собственик си го взима оттам, не от магазина. Чиста работа. Всички са доволни, и най-вече кучето, защото не е прехвърляно насам натам и затваряно в аквариум.  :blink:
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2008 - 12:58 PM

при ветеринарите също има такива обяви
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Адра Икона

Публикувано: 29 April 2008 - 01:09 PM

Може би имате право  :huh:
но аз мойто куче си го взех от зоомагазин,слава богу вече е на 1 година и 5 месеца и е в добро физическо състояния  :blink:
може би има значение от кой магазин е взет,защото има доста магазини който гледат просто да спечелят от продажбата на животинчетата  :angry: но има и такива който найстина се грижат за тях

#19 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2008 - 11:13 AM

Десинка,аз не те нападам просто изразявам мнение.Виж в форума колко теми има.Човек стига да има желанието да прочете тези теми и сам ще си реши за в бъдеще от къде е най-удачно да си вземе куче.

MOD: Темата се затваря като дублираща.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни