Не си купувайте кученце от ЗООМАГАЗИН !!!
Публикувано: 03 April 2008 - 01:08 PM
Защо го казвам?
на 26 март подариха хъски за рожденния ден на моя приятелка - тогава той беше на месец и 26 дни...много сладко и жизнено същество! Бяха казали на момчето, което го е купило че трябва след 3 -4 дни да му се бие втората ваксина. Да обаче на 30 март малкия започна да отказва да яде,не му се играеше,постоянно спеше и лежеше. На 31 го заведохме в "Син кръст"(ние живеем в София) и там докторите се хванаха буквално за главата! Малкия на 2 месеца тежеше 1.7кг. и не са му били ваксина на 40 ден (в последствие разбрахме че е било на антибиотик понеже е имало проблеми с коремчето,но явно при продажбата никой от служителите не е счел за необходимо да го "спомене" :gnqv:). Също така беше вътрешно не обезпаразитен, дехидратиран, анемичен и с ниска температура...сложиха го на системи, взеха му кръв за пълни изследвания....на следващия ден сутринта нямаше никаква промяна и вечерта малкия е починал! :'(
Е питам аз няма ли някакъв контрол над тези хора? И за мое съжаление това не е първият случай за който знам!
Публикувано: 03 April 2008 - 01:17 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 03 April 2008 - 01:21 PM
За съжаление докато хората "спонсорират" тази търговия, зоомагазините ще продължават да си "излагат" стоката по витрините.
Всички във форума сме единодушни, че животните са живи същества и че не се взима приятел за близките 10-15 години от витрината. Има доста теми изписани тук за това и доста хора, преди да си вземат домашен любимец са разбрали истината. Жалко, че вашият познат е допуснал тази грешка.
Съжалявам, че сте поредните потърпевши!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 03 April 2008 - 01:56 PM
Публикувано: 03 April 2008 - 10:09 PM
А относно хората - сами са си виновни, да са проучили всичко предварително. Мъка е, никой не го оспорва, но няма нищо общо с начина и мястото, от където се взима живо същество.

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 April 2008 - 07:59 AM
#8 Guest_LucaB_*
Публикувано: 04 April 2008 - 08:20 AM
Цитат
Не си взимайте куче от зоомагазин, без значение кой е магазинът и къде се намира! Нима ако е някой друг, а не горецитирания магазин, от там ще могат да ви дадат някакви гаранции за произхода, живота и здравето на мъника, който взимате :huh:... НЕ НЯМА!
Много съжалявам за кученцето и за собствениците му- загубата тежко се преживява....
Защо написах това?! Вчера, в зоомагазина, от който купувам храната за моите кучовци, имаше натъпкани в клетка точно две мънички хъскита- като казвам мънички имайте предвид не по-големи от 40 дена :angry:- в клетката над тях имаше зайци :o!
Бяха толкова сладки, малки, заключени в клетка и я имат ваксина, я не! Това е издевателство над малките душички...! Не че моята Мартина е била по-голяма, когато пристигна в къщи, но друго е когато кучето е в къщи под наблюдение, докато трае карантинния период, друго е когато е принудено да живее в условията, които предлагат зоомагазините- дали им се обръща нужното внимание или просто те са СТОКА, както гранулата, консервите, купите за хранене, шампоаните и пр. САМО дето това са ЖИВИНКИ с душички! Нека вече да порастнем и сериозно да се замислим за търговията с кученца - болно ми е и ми е жално за тези същества- където и да съм, била в зоомагазини, в които продават кучета- ТАМ съм виждала НАЙ-ТЪЖНИТЕ очи на света! А, в повечето случаи виждате какъв е края на тези ЖИВИНКИ! Не толерирайте тези действия, като ставате клиенти на поредния зоомагазин........... :-
Публикувано: 04 April 2008 - 10:43 AM
Публикувано: 28 April 2008 - 09:18 PM
Публикувано: 29 April 2008 - 11:27 AM
Цитат
Аз щастливо куче за продан в зоомагазин не съм видяла! B)
Колкото и добри да са грижите за кученцата, не им е мястото в аквариуми 90/50см и да мислите, че щом им се дава храна, почиства им се и отвреме навреме получават внимание, значи това е достатъчно. И как разбрахте, че са щасливи? Виждали ли сте кученца заедно с майка си, не отделени, а заедно - да си играят и закачат, в домашна среда?! Та даже родените на улицата палета са по-щастливи!
В тези "клетки" освен да се въргалят и да спят, какво друго развитие им се предлага? Никакво!!! Така нито се социализират, нито си развиват мускулатурата. Само дето се чудят къде са попаднали, което е само стрес за тях.
И точно защото са живи същества, ако не бяха отделени толкова рано и по този начин, щяха ДА СЕ РАЗВИВАТ пълноценно с майка си, братята и сестрите си.
От мястото, където са се родили, следващият им дом трябва да е при бъдещите им собственици и то след навършване на 2 месеца. Така е правилно. Не да просят някой да ги хареса - от витрината на зоомагазина!!!

Публикувано: 29 April 2008 - 11:29 AM
Не разбирам политиката на зоомагазините и не искам и да я разбирам,ти хвалиш магазина на приятелката си,няма лошо,обаче едва ли в този форум ще намериш съмишленици,които да харесват зоомагазините.
Публикувано: 29 April 2008 - 12:41 PM
Публикувано: 29 April 2008 - 12:54 PM
Един пример: В един наш квартален зоомагазин рядко, но някой път има обява на витрината: Продавам еди каква си порода куче. Ако има желаещ, собственика на магазина го свързва с човека, при когото са малките. И бъдещият собственик си го взима оттам, не от магазина. Чиста работа. Всички са доволни, и най-вече кучето, защото не е прехвърляно насам натам и затваряно в аквариум. :blink:

Публикувано: 29 April 2008 - 01:09 PM
но аз мойто куче си го взех от зоомагазин,слава богу вече е на 1 година и 5 месеца и е в добро физическо състояния :blink:
може би има значение от кой магазин е взет,защото има доста магазини който гледат просто да спечелят от продажбата на животинчетата :angry: но има и такива който найстина се грижат за тях