Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2010 - 05:15 PM

Цитат(Nickey @ Feb 5 2010, 11:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма разлика дворни/апартаменти кучета.

Колкото до "работните"...
(2) Освобождават се от такса собствениците на:
1. кучета на инвалиди;
2. служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка;
3. кучета, използвани за опитни цели;
4. кучета, използвани от Българския червен кръст;
5. кастрирани кучета;
6. ловни кучета.

само!

Как точно се определя кое куче е ловно?

#242 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 February 2010 - 05:18 PM

Собственика трябва да има билет или какво беше там, че е ловец.

#243 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 09:32 AM

Толкова много обяснения за тази такса че накрая се обърках.Честно казано само не ми стана ясно защо аджеба се плаща тази такса,един вид си купувам правото да отглеждам куче ли.Защо трябва да я плащам на общината и какво всъщност прави общината с тези пари,освен да ми обяснява къде може и къде НЕ може да го разхождам.Може би отиват в ,,Общинска фирма ЕКОРАВНОВЕСИЕ,,и по този начин се издържат приютите,тогава защо повечето от вас с цената на много усилия се стараят да осигурят поне храната на животните в ,,общинските приюти,,нещо не ми е ясно.След като повечето с такава радост приемат ,,таксата,,моля да ми обясните ЗАЩО всъщност я плащам.Въведените изисквания за регистрация,чипиране,са нещо нормално и може би ще имат ефект,но ,,таксата,,Аз лично бих плащал ,,двойна,,такса но не на общината а на организация /например от хора като вас/която да е наясно с проблемите на бездомните и ще ги решава с разбиране,а и приютите биха изглеждали различно.Така че още един път питам защо да плащам такса на общината мисля че това е по важно отколкото кое куче е ловно и кое не,или щом са ,,казали,, ТАКСА плащам и спя спокойно ,кучето ми е ,,узаконено,,Та в този ред на мисли преди доооооста лета плащах такса ,,асансьор,,на моето,не съм му давал само да ползва асансьора но плащах,сега с тази ,,такса,, май нещата се повтарят.

#244 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 February 2010 - 11:41 AM

Все още не съм стигнала да общината, но и аз пуснах виртуална жалба. Така поне ще имам нещо нагледно, ако се опитат да ме глобят.
Ето какво писах:

"Имах проблем при регистрацията на кучето си в община Връбница.На кучето ми е поставен чип месец януари 2010г.Според Закона за защита на животните Чл. 39. Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.В декларацията по чл.117 от ЗМДТ,която служителките от данъчната служба ми дадоха да попълня, няма подобно основание за освобождаване от такса и служителките ме увериха,че нямам право да го допиша.В резултат на това,кучето ми не е регистрирано.
Служителите въобще не бяха запознати със закона, нито бяха запознати с единни изисквания какви документи се искат и към кого да отнеса този въпрос. Стигна се дотам, да ме пратят да говоря аз с юристите на "Бенковска"12.
Мисля,че трябва да запознаете служителите си със съответните закони,да се поправи бланката на декларацията по чл.117,като се обхване и чл.39 от ЗЗЖ,да се изнесе на видно място документите,които трябва да се приложат към декларацията за всеки отделен случай,за да знае и данъкоплатеца какво да носи и служителите Ви - какво да изискват,защото останах с впечатлението, че не са наясно със законите.
Не мисля, че е редно аз като обикновен данъкоплатец да проучвам закона, би било редно да отида там и да ми бъде разяснено какво се изисква от мен.

Беше ми отказано да се спази действащ в Република България закон, именно ЗЗЖ. Бих искала да знам какво следва оттук нататък и как да регистрирам кучето си. Както и дали ще бъде поправена бланката за регистрация, за да нямат този проблем други граждани, чипирали кучето си през 2010г."

Rinusha, използвала съм част от твоята жалба. Ти към кого я пусна? Аз директно към Фъндъкова. Не видях как да копирам някой друг.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#245 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 11:48 AM

http://www.lozenets-...n...6&task=edit
Да се смея ли, да плача ли... tb_195.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 February 2010 - 11:52 AM

Цитат(my_kaya @ Feb 26 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Rinusha, използвала съм част от твоята жалба. Ти към кого я пусна? Аз директно към Фъндъкова. Не видях как да копирам някой друг.

af_089.gif Радвам се.
Казано често вече не помня,но май до зам. кмет по екология и т.н.И от името на майка ми пуснах тези дни още една,да има.Ще видим какво ще излезе
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#247 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 26 February 2010 - 02:25 PM

Цитат(shadow @ Feb 26 2010, 09:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Лелееее, тези в Лозенец съвсем не са в час. Много интересно, подаването на декларация по чл. 117 от ЗМДТ какво се води. Може би община Лозенец ще прави някакъв собствен регистър...
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#248 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 02:50 PM

Цитат(gabipap @ Feb 26 2010, 12:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(shadow @ Feb 26 2010, 09:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Лелееее, тези в Лозенец съвсем не са в час. Много интересно, подаването на декларация по чл. 117 от ЗМДТ какво се води. Може би община Лозенец ще прави някакъв собствен регистър...

И в Люлин е така. След като платихме данъка, отидохме в общината с квитанцията и копие на първа страница и ваксините от паспорта и ни записаха в една тетрадка, а на гърба на паспорта сложиха печат на общината, рег номер (този от тедрадката) и подпис и казаха догодина с копие от ваксините и квитанция, за да ни отбележат пак в тетрадката :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#249 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2010 - 09:56 PM

Вчера отидох да питам в общината(Пловдив)дали след като кучето ми миналата година при тях вече е регистрирано,а сега е и кастрирано,трябва да получа някакъв документ,че кучето ми е"редовно".Попълних готова бланка Декларация и ми дадоха още една напечатана бланка,която да прикрепя към паспорта му,в която пише,че е платена такса за тази година 0.00 лв.Служителката ми обясни,че от тук нататък вече не се налага всяка година да минавам през тях за актуализация на документи,стига всички задължителни ваксини да са отразени от вета му.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#250 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 08:09 AM

И при нас се регистрира в община Слатина при еколожката,издава се една бележка с номер,но тази година не съм го записвала,защото еколожката е същата и съответно не е изгубена тетрадката,до миналата година всеки път когато ходех се оказваше,че се прави нов списък,защото предишния еколог си е взел тетрадката като си тръгвал,та имаме три различни номера.

#251 Потребителят е офлайн   tedi89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 February 2010 - 09:11 AM

Всеки един от вас е прав с нещо,но мнението ми е че,няма смисъл от тия чипове и регистрации и искам да ви кажа че регистрацията на едно домашно куче е 100 лв, а аз имам 2....съгласна съм да си плащам данъците...но без да им слагат чипове...вместо да се занимават с бездомните кучета и да направят нещо за тях те се занимават с домашните...толкова мн проблеми има в България,а те трагнаха от наи-маловажния...след време сигурно ще искат и регистрация за децата ни...за да не ги оставяме в приюти....
User's Signature

Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2010 - 11:17 AM

Цитат(tedi89 @ Feb 27 2010, 09:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки един от вас е прав с нещо,но мнението ми е че,няма смисъл от тия чипове и регистрации и искам да ви кажа че регистрацията на едно домашно куче е 100 лв, а аз имам 2....съгласна съм да си плащам данъците...но без да им слагат чипове...вместо да се занимават с бездомните кучета и да направят нещо за тях те се занимават с домашните...толкова мн проблеми има в България,а те трагнаха от наи-маловажния...след време сигурно ще искат и регистрация за децата ни...за да не ги оставяме в приюти....

Чипа има съвсем различна идея, тук го споменаваме само като основание за освобождаване от данък за настоящата година.
Но представи си, че кучето се изгуби. Начинът да докажеш, че това куче е твое е с проверка на чипа. Да не говорим, че когато в регистъра се вкара информация за собственика, по-лесно ще те открият.
Това всичко е за друга тема обаче.
А регистрация трябва, просто общината трябва да изготви единни изисквания, с които да запознае служителите си.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#253 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 12:28 PM

Цитат(tedi89 @ Feb 27 2010, 07:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Данъкът е 24лв., а децата се регистрират още от раждането им ab_041.gif

#254 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 08:15 AM

Цитат(my_kaya @ Feb 27 2010, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Чипа има съвсем различна идея, тук го споменаваме само като основание за освобождаване от данък за настоящата година.
Но представи си, че кучето се изгуби. Начинът да докажеш, че това куче е твое е с проверка на чипа. Да не говорим, че когато в регистъра се вкара информация за собственика, по-лесно ще те открият.
Това всичко е за друга тема обаче.
А регистрация трябва, просто общината трябва да изготви единни изисквания, с които да запознае служителите си.

Това за откриването на кучето не действа в бг-кой ще се засили да ти търси кучето,дали полицията на която не и пука за нищо или общината дето и плащаме такса?А за да докажеш,че кучето е твое трябва да е на лице кучето и да имаш четец...А това за регистъра също е въздух-от 4 години се опитвам да регистрирам кучето в РВМС,все не може,все някой друг трябва да го свърши...с това темпо регистъра ще заработи за пра-пра внуците на Чоки и то може би!

#255 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 09:20 AM

Това с чипа ми напомна за жабата и подковаването.Много ми е интересно какво би станало и каква би била ползата от него,ако евентуално кучето се загуби.При попадането му в общинските приюти,щот никой друг няма да го търси нито да го лови кой проверява за наличието на чип,въобще имат ли четец и кой от всичките манекени там ще има задачата да проверява,дали ще проверява въобще това е друг въпрос.Иначе при тази ВЕЛИКА организация къде всъщност и пред кого ще трябва да доказвам че кучето е мое.Едно простичко сравнение,всяка кола има регистрационен номер,но има и КАТ питам се кой е кучешкия КАТ в случая,общината ли,малко несериозно ми звучи с тези тетрадки.Та общо взето май пак каруцата пред коня,ама щом ТРЯБВА.

#256 Потребителят е офлайн   tedi89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2010 - 10:41 AM

някои може ли да ми каже колко струва чипа,защото навсякъде е различно,при мойта ветеринарка е 100 лв,някъде др. ги видях че чиповете са по 40 лв
User's Signature

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 March 2010 - 10:50 AM

Домашните кучета никак не са най-маловажния проблем, напротив, безотговорността на собствениците на точно тези кучета е основната причина за огромния брой бездомни по улиците!

Относно чипа в повечето клиники цената му е около 40 лв.
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   tedi89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2010 - 11:38 AM

мерси за информацията...така е,но на този етап би трябвало да се правят повече приюти за бездомните
User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 01 March 2010 - 01:17 PM

Цитат(tedi89 @ Mar 1 2010, 09:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
мерси за информацията...така е,но на този етап би трябвало да се правят повече приюти за бездомните

Повече приюти за бездомните има смисъл да се правят, когато се спре (или поне - намали достатъчно) притокът на кучета към улицата. А това може да стане, когато има достатъчно силен контрол (и действащ регистър на домашните). Ако, примерно, имаш куче, което има чип и в даден момент то се озове на улицата - като го хванат ловците на общината - да могат веднага да направят справка и да те глобят, защото си си зарязал/а кучето.
Или пък - на чичо Пенчо кучката родила за здраве и той, защото не му трябват кученца и не му е работа да им търси стопани, решава, че ще ги набута в една торба и ще ги изхвърли в някой контейнер. Да, ама някой го видял, подал сигнал където трябва, хората реагирали мигновено, и сега чичо Пенчо трябва да плати 2 глоби - една огромна за нерегламентирано развъждане и още една - за жестоко отношение към животните.
така са нещата в други държави, които нямат проблем с бездомните кучета. Ако си регистрираме кучетата, сложим им чип и настояваме НВМС и общините да си изпълняват задълженията - след някоя година може и тук да е значително по-добре. И вече да има смисъл да се построят повече приюти. dry.gif
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#260 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2010 - 04:23 PM

Да, ама чичо Пенчо няма да ги изхвърли в контейнера, а " хуманно" ще ги сложи в кашон и ще ги подхвърли някъде така, че някой друг да им бере грижа. И от това дали е чипирана кучката на чичо Пенчо не зависи нищо. И тъй като у нас нивото на съзнание и самоконтрол е трагично, трябва да се тръгне по обратния ред-пълна забрана за развъждане и поголовна кастрация/стерилизация и да можеш да развъждаш само при определени условия-регистриран си в някакъв регистър (държавен или НПО), отговаряш на определени изисквания, плащаш си съответните такси и развъждаш. И ако те хванат с некастрирано хайванче-глоби до дупка. ДА видим тогава дали чичо Пенчо ще си пуска кучката за здраве или за нейно и негово финансово здраве ще предпочете да я кастрира.

А иначе по темата-в "Лозенец" регистрират за нула време в определените дни и часове и тутакси ти прибират таксата като даже знаеха за казуса с чипирането тази година. Не ми направиха проблем, че старото куче не е чипирано, но казаха, че трябва да сменя чешкия паспорт на Жана с български, защото била българско куче. Някой да е чувал в кой сукак* са ни определили да се разхождаме в "Лозенец"?

*сукак-тясна, тъмна и често задънена уличка, характерна за градовете в арабския свят.

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни