Грууминг на чау-чау (къпане,ресане и подстригване)

Публикувано: 24 January 2010 - 10:37 AM

Публикувано: 27 January 2010 - 08:17 AM
--
Що се отнася до духалките, то разликата е, че тази от "втора страница" на линка има части за закачане на клетка (и на стена), а другата - няма. "Втората" има и 15-минутен таймер, четейки в описанието, което не му виждам хич смисъла - може би, като се закачи на клетката и обдухва горкото животно без човешка намеса, да не го отнесе...
 Принципно, вариантите на Air Force Commander са 3: различават се по мощност на двигателя. Има техни разновидности "за закачане на клетка", "за закачане под маса" (Stowaway се казва моделът)... Другият вариант е Master Blaster, който е с двойно по-голяма мощност на двигателя (или беше с два двигателя, не помня...) и е драстично по-скъп. Може би за груминг-салон да е по-полезен, не знам; факт е, че той вече изисква по-сериозна електрическа инсталация вкъщи и хората добросъвестно са си предупредили за това. Та... не съм се замисляла за чак такова чудовище. Има и по-малка духалчица, която се поставя на стойка, както и неин вариант с дръжка. Мощността не е много по-малка от тази на Командъра, а на размери и тежест е двойно по-малка, та за изложбена употреба и мъкнене насам-натам вероятно си заслужава... Иначе: за вкъщи, за кучета с дебела двойна козина - категорично 3-ти номер Командър
  Принципно, вариантите на Air Force Commander са 3: различават се по мощност на двигателя. Има техни разновидности "за закачане на клетка", "за закачане под маса" (Stowaway се казва моделът)... Другият вариант е Master Blaster, който е с двойно по-голяма мощност на двигателя (или беше с два двигателя, не помня...) и е драстично по-скъп. Може би за груминг-салон да е по-полезен, не знам; факт е, че той вече изисква по-сериозна електрическа инсталация вкъщи и хората добросъвестно са си предупредили за това. Та... не съм се замисляла за чак такова чудовище. Има и по-малка духалчица, която се поставя на стойка, както и неин вариант с дръжка. Мощността не е много по-малка от тази на Командъра, а на размери и тежест е двойно по-малка, та за изложбена употреба и мъкнене насам-натам вероятно си заслужава... Иначе: за вкъщи, за кучета с дебела двойна козина - категорично 3-ти номер Командър  ; закачане под маси и клетки като за 1 куче у дома просто е... безполезна екстра, както аз го виждам. Духалката чудесно може да си стои и на пода.
 ; закачане под маси и клетки като за 1 куче у дома просто е... безполезна екстра, както аз го виждам. Духалката чудесно може да си стои и на пода.

Публикувано: 07 February 2010 - 01:21 AM
 първо да благодаря на всички които са писали по различните теми защото от тук научих доста полезни неща...от три дни имам и аз мече на 3 месеца е и се казва хуго
  първо да благодаря на всички които са писали по различните теми защото от тук научих доста полезни неща...от три дни имам и аз мече на 3 месеца е и се казва хуго   гледаме се в апартамент и незнам и аз как но ходи до тоалетна само навън (това е чудесно де но обикновенно вършат в началото тази работа вкъщи и после се започва учене навън...) та да карам по същество интересува ме след като сте били на разходка какво правите като се приберете - как чистите лапичките на кучето? в началото го вкарвах в банята и му миех лапите и дупето но прочетох че не трябва да се мокри или да седи мокро много....ние се разхождаме по 3 пъти и като го мия след всяко излизане ме притеснява да не получи нещо на кожата от влагата....прочетох в една от темите за разни екземи и тн....
  гледаме се в апартамент и незнам и аз как но ходи до тоалетна само навън (това е чудесно де но обикновенно вършат в началото тази работа вкъщи и после се започва учене навън...) та да карам по същество интересува ме след като сте били на разходка какво правите като се приберете - как чистите лапичките на кучето? в началото го вкарвах в банята и му миех лапите и дупето но прочетох че не трябва да се мокри или да седи мокро много....ние се разхождаме по 3 пъти и като го мия след всяко излизане ме притеснява да не получи нещо на кожата от влагата....прочетох в една от темите за разни екземи и тн....на предишната страница беше зададен този въпрос но имаше само един отговор моля нека повече хора споделят какво правят кое е най-добре за кучето и други за да съм сигурна че няма да възникне някой проблем
благодаря предварително на всички

Публикувано: 07 February 2010 - 01:34 AM
 Качете някои снимки на Хуго да му се понарадваме.
 Качете някои снимки на Хуго да му се понарадваме.Сега към въпроса.Ния не сме учили нищу специално,моята Сара сма се научи като малка да ходи само в банята,а в последствие след като направихме всички ваксини започнах да я следя.Трябва да усещате кога има нужда.Когато я видех да започва да души,или особенио да влиза в банята веднага я виках и я искарвам навън да си свърши работата.Така постепенно се свиква или поне ния бяхме така.Не сме използвали никакъв метод,но и да се научи да ходи вънка поне до 5 месечна възраст мисля,че сте се испуска тук-там и в кащи поне ния бяхме така,дори до 8 месечка възраст се случваше някой пат в седмицата се испусне в банята.Ще му свикнете,когато го видите да започне да души да е неспокоен го искарайте.После като започне да свиква го искарвайте редовно и горе-долу си направете график.Ния например се искарваме сутрин към 7-8 после към 14-15 часа и вечерта пак към 20-21 часа

Публикувано: 07 February 2010 - 02:04 AM

Не е обходимо на всяко излизане да му миеш дупето.Нито всеки ден, освен ако не се е нацапало .След това следва качествено сушене.Първо защото е малко и ще изтине при това излизане на вън,второ за да не остава влага до кожата ,спарва се и се получават екземи.Изобщо внимавай козината винаги да е суха.
А не сте ли малки за излизане, има ли поне 2 седмици след третата ваксина.Изобщо разкажи повече.И качи снимки.За обучението и разходките може да пишеш в подходящите за това теми ,а и ако имаш време ги прочети.Ще намериш полезни съвети ,ние с удоволствие ще помагаме.

Публикувано: 10 February 2010 - 01:27 AM
това е засега от мен благодаря за гостоприемството :)

Публикувано: 08 March 2010 - 07:33 PM

PEACE & KINDNESS спрей
Истинско чудо в грижата за кожата. 100% натурален заместител на антибиотици и стероиди. Предлага се под формата на спей, 8 oz. & 4 oz, нечуплива опаковка. За директно приложение върху порязвания, ожулвания, отворени рани, възпаления на ушите, гъбички, сърбежи, акне, зачервявания, абцеси, ухапвания от комари, отравяния, изгаряния, паразитни инфекции (вирусни и гъбични), кръвни паразити, тении, дерматити, инфекции, вирусни брадавици, вируси (всички видове), себорея, пърхот, кожни раздразнения, причинени от алергични реакции и още 650 познати болестотворни организми!!!
Състав: 100% дистилирана вода с чисто сребро (проба 999) колоиден разтвор на 30ppm
ЛЕКАРСТВО, ДОКАЗАНО С ВРЕМЕТО.
Peace & Kindness е изцяло натурален антибиотик, също толкова ефективен, колкото и синтетичните, но без да причинява никакви странични ефекти. Медицинската общност е запозната с антимикробното действие на среброто още от 1900г. Среброто е медицински доказано като едно от най-добрите средства срещу инфекции, които някога са открити.
КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА.
Медицинско проучване от миналия век доказва, че среброто има широко медицинско приложение. Колоидното сребро е било успешно тествано в лабораториите UCLA, където успява да елиминира всеки вирус, върху койте е приложено. Peace & Kindnessе съдържа 30ppm чисто сребро - най-ефективната концентрация, необходима за външна употреба, която се абсорбира от тъканите и елиминира над 650 познати болестотворни организми!
PEACE & KINDNESS™ за кожни проблеми
Кожата предпазва органите и тъканите в тялото от влиянието на външни инвазии и вещества. Кожата играе реоля на бариерата на тялото и заради това свое свойство, тя винаги е била атакувана и ние винаги се изправяме пред борбата с кожните проблеми. Здравата кожа е сигурен фактор за пълно вътрешно здраве. Съставките на Peace & Kindness играят ролята на катализатор за специален ензим в кожата, в борбата му с бактерии, гъбички и вируси. Накратко, продуктът унищожава вредните елементи и оставя невредим важния ензим.
PEACE & KINDNESS™ е естествен заместител на антибиотик
Peace & Kindness е чудесен натурален заместител на антибиотиците и стероидите. Няма болест, причинена от бактерия, която може да живее в присъствието на Peace & Kindness. Много патогенни микроби – вируси, гъбички, бактерии и други едноклетъчни, резистентни на други антибиотици, са напъно унищожени и убити от Peace & Kindness и не могат повече да мутират след третиране с продукта.
PEACE & KINDNESS™ не е токсичен
Peace & Kindness е абсолютно не токсичен за кучета, котки, коне, а също и хора и може да се използва дори за вирусни брадавици около устата. Продуктът няма вкус и мирис, не щипе и не изгаря чувствителни тъкани, включително и очите. Безопасен срещу всякакви вредители по кожата, Peace & Kindness може да се използва дори и при малки кученца и котенца. Не са познати странични ефекти при употреба заедно с други лекрства, а тялото не може да развие зависимост към продукта. Отличен за ветеринарно използване.
PEACE & KINDNESS™ стимулира оздравяването
Peace & Kindness дълбоко стимулира оздравяването на кожата и меките тъкани по изключително позитивен начин, а сщо така спомага за растежа на клетките. Peace & Kindness съдържа само натурални съставки, които помагат на тялото да се бори с инфекциите със силата на синтетичен антибиотик, но без познатите разрушителни странични ефекти. Peace & Kindness има РН около 6,5 и не променя цвета на козината, нито оставя следи по нея. Предлага се като спрей за локално изпозване въру: порязвания, ожулвания, отворени рани, възпаления на ушите, гъбички, сърбежи, акне, зачервявания, абцеси, ухапвания от комари, отравяния, изгаряния, паразитни инфекции (вирусни и гъбични), кръвни паразити, тении, дерматити, инфекции, вирусни брадавици, вируси (всички видове), себорея, пърхот, кожни раздразнения, причинени от алергични реакции и още 650 познати болестотворни организми!!!

Публикувано: 18 March 2010 - 08:02 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 08:02 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 10:43 PM

Публикувано: 18 March 2010 - 10:43 PM

Това ще бъде много удобно за хората, но за кучето ми изглежда доста стресиращо ...

Публикувано: 19 March 2010 - 02:11 AM
 горкото животно,скоро ще започнем  и децата да си перем така.Само цинтрофуга липсва.По скоро ми прилича на съдомиялната ми.
  горкото животно,скоро ще започнем  и децата да си перем така.Само цинтрофуга липсва.По скоро ми прилича на съдомиялната ми.Къде отива тръпката от къпането,да не може да те намокри, да го погалиш и целунеш по мокрият нос.Да му говориш и то да те гледа мило.Лудоста на хората няма граници.

Публикувано: 19 March 2010 - 10:43 PM

Публикувано: 19 March 2010 - 10:43 PM

стресът за животинката сигурно е голям затварят те, и те заливат с кофа вода...пълно безумие. Ако ще един лев да струва подобна "модна баня", не си пускам кучетата.
 стресът за животинката сигурно е голям затварят те, и те заливат с кофа вода...пълно безумие. Ако ще един лев да струва подобна "модна баня", не си пускам кучетата.  Сара вече е изкъпана и в къщи се носят "облаци пух", сега идва ред на Лъки!
 Сара вече е изкъпана и в къщи се носят "облаци пух", сега идва ред на Лъки!  Много интересни продукти си пуснала, супер! Целувки на черната топка!
 Много интересни продукти си пуснала, супер! Целувки на черната топка!  

Публикувано: 17 April 2010 - 07:23 PM
Четох една статия за груминга и какви ги сътворих - не е истина. снимки - съвсем скоро.
Ще ме изгонят от вкъщи, половинката ми бе бясна като видя колко от опашката липсва.

Чау - кучето, близнало небето...

Публикувано: 05 May 2010 - 12:39 PM

Публикувано: 09 May 2010 - 02:51 PM

Публикувано: 09 May 2010 - 07:47 PM
Пускайте коментарите в съответните теми.
Мод.

Публикувано: 09 May 2010 - 08:27 PM

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +