Неотдавна сред всичките бездомни кучета на спирката си, започнах да забелязвам Елза. Тя се отличава от останалите. Не само по непрестанните тикове, които има, но и по характера си. Много дружелюбен и приятелски настроен. Към кучета и към други хора. Всяка сутрин на тази спирка е лудница. Елза обикаля и души навред хората. Мисля, че търси милувка или ласка от тях. След като бъде нахокана, тя се насочва към останалите кучета. Души ги, облизва ги. Веднъж един дядо я цапардоса с бастуна си, защото Елза подуши неговото куче. Елза се оказа и малко глуха. Явно в миналото си е изкарала гана или побой, не знам. Говорих с жената от РЕПА, където забелязах, че стоят кучетата. Водили са я на някакъв доктор, който работел близо до Топлофикация в Борово. Мисля да разбера кой е точно и да поискам "досието" на Елза. Давано й е нивалин, сега й дават нуробекс. Получава понякога и гърчове, които минавали бързо. Направи ми силно впечатление това кученце. Много мила, дружелюбна и добра. Нищо не я заплашва непосредствено. Това, че е глуха и получава гърчове разбира се я излага на голям риск, особено на улицата. Може да получи гърч, пресичайки улицата или да не чуе връхлитаща кола и поредния пияница на спирката. Знам, че принципно няма особен смисъл да й търся дом, дори и хората там са мислели да я приспят и все още го мислят. Здрави кучета и палета не намират дом, та тя ли. После обаче се сетих за Лео (едно кученце от мой клип). Той много прилича на нея външно, беше сляп. Намери дом. После и хъскито на Анук с диабета. Знам, че винаги има смисъл, затова ще опитам. Ще издиря доктора и ще говоря с него. Иначе Елза е кастрирана и ваксинирана. На снимките изглежда едра, но е доста слаба.
Ето клипче, на което се виждат тиковете
КЛИП
пс. Напомня ми и на едно друго кученце - Сърничка. :blink: