Dog.bg Форуми : Елза - има ли смисъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Елза - има ли смисъл

#1 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 October 2008 - 07:26 PM

Неотдавна сред всичките бездомни кучета на спирката си, започнах да забелязвам Елза. Тя се отличава от останалите. Не само по непрестанните тикове, които има, но и по характера си. Много дружелюбен и приятелски настроен. Към кучета и към други хора. Всяка сутрин на тази спирка е лудница. Елза обикаля и души навред хората. Мисля, че търси милувка или ласка от тях. След като бъде нахокана, тя се насочва към останалите кучета. Души ги, облизва ги. Веднъж един дядо я цапардоса с бастуна си, защото Елза подуши неговото куче. Елза се оказа и малко глуха. Явно в миналото си е изкарала гана или побой, не знам. Говорих с жената от РЕПА, където забелязах, че стоят кучетата. Водили са я на някакъв доктор, който работел близо до Топлофикация в Борово. Мисля да разбера кой е точно и да поискам "досието" на Елза. Давано й е нивалин, сега й дават нуробекс. Получава понякога и гърчове, които минавали бързо. Направи ми силно впечатление това кученце. Много мила, дружелюбна и добра. Нищо не я заплашва непосредствено. Това, че е глуха и получава гърчове разбира се я излага на голям риск, особено на улицата. Може да получи гърч, пресичайки улицата или да не чуе връхлитаща кола и поредния пияница на спирката. Знам, че принципно няма особен смисъл да й търся дом, дори и хората там са мислели да я приспят и все още го мислят. Здрави кучета и палета не намират дом, та тя ли. После обаче се сетих за Лео (едно кученце от мой клип). Той много прилича на нея външно, беше сляп. Намери дом. После и хъскито на Анук с диабета. Знам, че винаги има смисъл, затова ще опитам. Ще издиря доктора и ще говоря с него. Иначе Елза е кастрирана и ваксинирана. На снимките изглежда едра, но е доста слаба.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Ето клипче, на което се виждат тиковете

КЛИП

пс. Напомня ми и на едно друго кученце - Сърничка.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 October 2008 - 07:31 PM

Ужасно е мила  :(
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2008 - 07:45 PM

Не видях да пише възраст, млада изглежда. Глухотата и тиковете не са нещо фатално, може да си живее чудесно с тях. Не знам какви са и гърчовете, но трябва да се откажат от идеята с приспиването. Кучицата има интересна окраска и изразителни очи, дано я харесат. Смисъл винаги има...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 07:55 PM

Винаги има дмисъл! Чудесно е, че сте решили да й дадете шанс!Много е красива и дано някой прекрасен човек я хареса!Успех със задомяването! :blink:

#5 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 October 2008 - 08:12 PM

Разбира се,че има смисъл.Някой хора /дори да се броят на пръсти/предпочитат да си вземат животни с проблеми,защото смятат,че имат по-малък шанс да бъдат осиновени(по логиката"Няма да си взема това красиво,породисто кученце,защото за него ще се намери дом").Колкото и странно да ви звучи познавам такива хора.Аз също съм от тях.И трите ми котки бяха в,меко казано,окаяно положение,а са ми предлагали породисти и много по-красиви и здрави...Тя е прекрасно,мило същество и вярвам,че ще се намерят хора,които ще я пожелаят.Пожелавам и успех,защото тя наистина ще има нужда.

Оп...толкова бавно писах,че побликуваха два отговора преди мен и много се повтаряме...извинявам се,за което.

#6 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 08:33 PM

Цитат

Здрави кучета и палета не намират дом, та тя ли.

Всъщност може би точно тя,защо пък не. Какво й липсва за да бъде обичана?
Понякога съжалявам,че не съм по-близо за да предложа временен подслон на мястото където прибирам "моите" бездомни. Не знам защо когато видя такива същества като тази кучица ужасно се разстройвам. Може би защото автоматично ги причисляваме към онези ,които нямат шанс.
Аз вярвам,че има. Дано се намери някой ,който е в състояние да я прибере на сигурно докато това се случи.

#7 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 October 2008 - 08:49 PM

Със сигурност в момента съм доста неподготвена с инфо за кучето. Трябва да разпитам подробно доктора, за да се знае точно какво й има. В момента, в който казах на жената от РЕПА, че искам да я намеря, за да я снимам и пусна обяви за осиновяване, тя светна веднага и започна "Припадъците й не са толкова страшни, само за няколко секунди...". Разбирам я, сигурно за първи път някой се интересува от песовете там. Та, за да пусна обяви ще се опитам да науча точно какво е състоянието й, лечението й и пр.

Нищо не й липсва, за да бъде обичана. Но липсват хора, които да я приемат такава, да й осигурят необходимите грижи. Със сигурност припадъците не са шега работа. Аз лично не съм я виждала в такова състояние, но все пак я виждам само сутрин. През друго време никога не се появява на тази спирка.

Нямам и инфо какви навици има. Със сигурност е била пошляпвана и гонена многократно. Като видях как се вре сред хората....

Знам, че има смисъл и се надявам скоро това да се докаже.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   ppepss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 10:20 AM

Днес докато си чаках на спирката,видях прекрасната Елза....Тя е толкова хубавка.Стори ми се позната .... и после се сетих,че съм виждала тема за нея във форума.
Стана ми мъчно,но и някакси мило за нея.Беше легнала на топло при жената от павильончето.
Бих се радвала ако си намери грижовни стопани... :sos:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

ЗА СВЕТА МОЖЕ ДА СИ НИКОЙ,
НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!

http://www.db-tierhilfe.de/index.php

http://grijaipodslon.hit.bg/

#9 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 November 2008 - 10:23 AM

Днес най-после получих телефон и инфо относно доктора на Елза. Диагнозата е febris inf. catarrhalis. Търсих в гугъл, не разбрах какво значи това. Пише, че кучето е третирано 1 месец Нивалин и още 4 медикамента. Пише, че след него кучето е с подобрение и нормални показатели и, че е с траен имунитет и не е заразно.

Докторът е Ивайло Цветанов от Красно село. Засега мисля това ми е достатъчно. Ще напускам обяви и да стискаме палци да се намери добър човек. Онзи ден наблюдавах как Елза и един симпатяга се гонеха, хапеха, играха в градинката. Много е добра кучицата, млада е, игрива е, социална е, разбира се с други песове.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 11:52 AM

Да няма някаква грешка? Това е гана.
http://www.bgvet.org...infdis/gana.php
Това да не е спирката срещу пазара Борово? Ако е там знам я, има невероятен чар, даже тиковете някак й придават миловидност.
Епилепсията е често срещана при гана.

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 November 2008 - 11:54 AM

Цитат

Да няма някаква грешка? Това е гана.
Напълно възможно е да е оцеляла след гана, точно такива тикове остават.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#12 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 November 2008 - 11:58 AM

Peps, mil, точно това е кучицата, на пазара Борово. Знам, че принципно нищо не я застрашава там, има кой да я нахрани, но ми се искаше да опитам. Тя е доста добра към всички и заради това често си изпросва по някой ритник. Гана е, да. Преболедувала я. Има тикове и доколкото разбрах е глуха. Дали изцяло или частично, не знам. Док е писал възраст около 3 год.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 12:01 PM

Там няма лошо отношение към кучетата, няма агресивни. Аз съм наблизо, но често ги заобикалям заради Реджо, никога не е имало проблеми.
Това момиче ми прави много силно впечатление между тях, от тези, които ти сграбчват сърцето.
Ако трябва нещо да се помага, разчитай.

#14 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 12:12 PM

Това добре, ама четох в началото за приспиване някви мисли. Надявам се вече са се отказали от това?

Цитат

Знам, че принципно няма особен смисъл да й търся дом, дори и хората там са мислели да я приспят и все още го мислят. Здрави кучета и палета не намират дом, та тя ли.

User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#15 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 12:20 PM

Нищо не виждам за приспиване, признавам някак съм пропуснала тази тема, сега я видях и четох малко на диагонал.
За този доктор ... ако е същия, да ви кажа. Първото ми куче имаше рак на лимфните възли, но известно време не можеха да поставят диагноза и аз го размъквах по де що доктор мерна. Този ми направи ужасно впечатление. Макс имаше силно подут лимфен възел, накрая изпитваше болки, беше много обезсилен, едва вървеше и се лигавеше, не можеше да преглъща. Този от 20 метра като ни видя се разкрещя, че това куче има гана, запречи входа на кабинета и каза, че няма да ни пусне вътре, да се махаме... кучето беше на 11 години, каква ти гана. Искам да кажа, че той беше малко чалнат на тема гана. Не че непременно е сгрешил за Елза, но ще говоря с хората да я заведа и на друг, само малко да ми отмине лудницата, че съм много зле с работата.
А може пък за друг доктор да става дума, име не помня. То как ще помня, като той не ни пусна да припарим до вратата.

#16 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 12:53 PM

Познавам кучето и лично познавам хората които се грижат за него,незнам някой да е искал да го приспива.Докторът за който говорите имаше кабинет във високите блокове до 142 училище,м-у ,,Ладога,, и училището,

#17 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 01:08 PM

Е, този ни изгони на времето.

#18 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 02:00 PM

febris inf. catarrhalis- инфекция на горни дихателни пътища, придружена от температура. Така го изтълкува приятелят ми. Той не е ветеринарен лекар, но е хуманен и мисля, че до голяма степен смисълът е същия.

#19 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2008 - 02:04 PM

Не. Диагнозата е Гана. Това е лат име на ганата.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 03:10 PM

Преболедувалото Гана куче изгражда доживотен имунитет. Пораженията на вътрешните органи са много тежки. Ако е имало подобрение след нивалина трябва да се повтори курсът.

Това от медицинско-здравословна гледна точка.

А от човешката: хора дайте да му намерим дом на това куче! някое топло местенце до радиатора, да се припича на слънчице на някое килимче, да си има собствено кресло - не е толкова много!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни