Dog.bg Форуми : Разстрел на кучета-полицията бездейства!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разстрел на кучета-полицията бездейства! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2009 - 02:46 PM

Някои от вас може би знаят случая на Боби.За тези които не знаят, Боби беше прострелян и в резултат на вътрешен кръвоизлив почина няколко дни по-късно.Но Боби не е единствената жертва,на злодея решил да се саморазправя с бездомниците.Същия ден беше убита и бездомна немска овчарка.Вчера открих и поредната жертва.Всички споменати кучета бяха преминали процедурите кастриране,ваксиниране,обезпаразитяване и лично мога да гарантирам ,за липса на каквато и да била агресия,което означава,че животните са защитени от закона.Въпреки това индивида е решил,че има право да прави каквото си поиска с тях.И явно не е бил далеч от истината.При сигнал в полицията получих отговор да се обърна към Екоравновесие,защото те се занимавали с животни.Ясно обясних на служителката с какво точно се занимава Общинското Претприятие и й разясних какво следва да направят те.След 20 минутен спор бях категорично отрязана.
Питам:
-Нима е нормално при подаден сигнал в полицията,гражданина да разяснява на служителката каква им е работата?!
-Нормално ли е при закононарушение да бъде отказвано съдействие от полицията?!
-Нормално ли е въоръжен убиец да се разхожда и необезпокояван да стреля всяко четириного?!
-Нормално ли е гражданинът да влачи трупове за аутопсия само и само да има някакви доказателства?!
-Чия работа е това-на гражданинът или на държавата,на която гражданинът плаща данъци?!
Въпросите естествено са риторични.
И това се случва същия ден,когато даваме пресконференция за липсата на всякакъв контрол по спазването на ЗЗЖ.Абсолютното доказателство за което,ми удари шамар в лицето.Но аз няма да се откажа.Следва гражданинът да ходи по институций,да влачи трупове за аутопсия,която ще плати от собствения си джоп и да се надява,че нещата няма да бъдат оставени така.

И пак питам:
В нормална страна ли живеем!?

#2 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2009 - 03:07 PM

Отдавна е ясно според мен, че държавата ни не е нормална. Нищо от това, което прочетох не ме учуди. Виж обаче не считам, че нещата ще се променят или поне това няма да е скоро. Определено обаче тези, които не се отказват те печелят! Свалям ти шапка за упоритостта и ако мога да помогна с нещо ще се радвам. Не е нормално да има такива хора въоражени и използващи този начин за разрешаване на проблема с бездомните животни. Не е нормално никой да не обърне внимание на това. Не е нормално да има закони, които никоа да не спазва, пък дори и били те за животни, а не за хора.....
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 05:44 PM

Поздравявам те за желанието да не се предаваш пред чиновническото бездушие. Имахме същия случай преди 3 години, кучето беше парализирано до кръста от прострелване и един грък, младо момче -студент по медицина в България, го прибра, направи му количка на колелца, като тази на Анелия с парализираната овчарка и го гледа почти година в апартамента си. После замина за Гърция и взе Кривозъбко (така му викахме) със себе си там. И през цялото време повтаряше :
"Вие, българите, сте много жестоки хора". Да, така е, ако ме питаш мен. И ме е срам за това.

#4 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 09:21 AM

Ами по принцип щом се стреля в рамките на града полицията трябва да вземе съответните мерки.Обикновено подадените сигнали се записват и след като е подаден такъв за стрелба в населено място мисля че може да им се потърси сметка защо не реагират.Четох една тема за зоополиция в България та мисля че по горе написаното става за отговор.За да стане ясно точно в каква държава живеем ще дам един пример.Двор с препускащо по цял ден куче прибирате се и точно в момента виждате човек с пушка /въздушна/ криейки се да се цели в кучето.Обяснявате на стрелящия че не правилно да се стреля по животни особено когато са във вашия двор и съответно прибирате пушката и тъй като сте ядосан докарвате на пушката вид като буквата Г примерно.След около час идва полиция и сега оставам на вас да прецените кой е виновния в случая.И в този ред на мисли ще бъда много благодарен ако някой може да даде друг вариант за справяне с такъв проблем защото цитирания по горе не е чак толкова ефективен.

#5 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2009 - 03:56 PM

Има още три жертви от днес.Господи ще полудея!Утре ще вдигна скандал в районното,ако ще да ме арестуват. :zz_209:

ПП.Ако някой е чул нещо за случая моля да ми пише на лични,на tina_sdi@abv.bg или да се обади на 0898 426 488 .Става въпрос за София, кв.Ботунец 2,всички убийства са около бл.10

#6 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 04:52 PM

обади се в Нова Тв, тоя изрод ще избие кучетата, а после може да почне и по хората да стреля
и никой нищо не е видял, предполагам?

#7 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2009 - 05:38 PM

Естествено,че никой нищо не е видял,че как иначе...В момента съм на работа,но накарах майка ми да се обади в полицията и да подаде сигнал,като я инструктирах да каже че се стреля,а не че са застреляни кучета.Казах и да позасили нещата,че е стресирана и т.н.И познайте...дошли са.Говорих с единия полицай по телефона.Карахме се по-точно.Нищо няма да направят.Утре сутринта отивам да взема доклада от аутопсията на Боби,след това жалба в НВМС с приложен доклад от аутопсия към нея.Ще изискам аутопсия и на тези кучета.След това писменна жалба в районното.Евентуално ще подам жалба и срещу служителката от полицията,която ми отказа съдействие.И евентуално ще раздухам случая по медийте.Да им се не види!Няма да ги оставя! :eg_033:

ПП.
Новите жертви са 2,третото е от 13.03,но майка ми не е знаела за него.

#8 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2009 - 06:41 PM

Моля те, прати случая с фактология и на info@city4people.eu да го публикуваме.

#9 Потребителят е офлайн   cOoL_aNi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 01:55 PM

ужас.....как може да има такива хора.......незнам прав си е гръка
пиши ако имаш инфо как се развиват нещата
User's Signature

"И как вие кучетата постигате своето господство над човека? С насилие? С оръжие? С пропаганда? Нищо подобно. Вие поробвате хората с любов, средство съвсем непознато на човека."
                                      Из "Писмо до моето куче"
                                            от Стефан

#10 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 March 2009 - 04:54 PM

Днес подадох жалба в НВМС с приложен доклад от аутопсия към нея и снимков материал на извършената биопсия.След това отидох в 5 РПУ да подам жалба и там.Отказаха ми.Отново!Скарахме се със следователя/цивилизован спор,не скандал/и се опита да ме забаламоса с "Изчакайте да видим какво ще стане"и разни такива.Казах му,че няма да чакам да видя какво ще стане,защото знам-ще изтрепят всички кучета.И отидох право в Софийска Районна Прокуратура.Подадох молба за образуване на производствено дело с оглед извършено престъпление по НК.Прокурора се оказа страшно отзивчив и да не казвам голяма дума,но от там определено ще ми свършат работа.Оказа се също,че прокурора е любител на животните и ме пита от коя организация съм и какво е станало с отровените кучета в Южния парк. :aa_002: В молбата писах също за неколкократното отказване на съдействие от страна на полицията.Сега чакам резултат.

#11 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 17 March 2009 - 05:15 PM

Какво са ти отказали? Да приемат жалбата ли? Смятам, че не могат да ти откажат да я приемат, ама ще разуча по-подробно и ще пиша
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#12 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2009 - 05:21 PM

кикита, :vb_024: (Чак сега си виждам пропуска да имам в емотиконките човече с купа...)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 17 March 2009 - 05:50 PM

Кикита, и от мен :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#14 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 March 2009 - 08:15 PM

и от мен :hb_027:

#15 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 17 March 2009 - 08:17 PM

Показване на мнениетокикита, в Mar 17 2009, 03:54 PM, написа:

Днес подадох жалба в НВМС с приложен доклад от аутопсия към нея и снимков материал на извършената биопсия.След това отидох в 5 РПУ да подам жалба и там.Отказаха ми.Отново!Скарахме се със следователя/цивилизован спор,не скандал/и се опита да ме забаламоса с "Изчакайте да видим какво ще стане"и разни такива.Казах му,че няма да чакам да видя какво ще стане,защото знам-ще изтрепят всички кучета.И отидох право в Софийска Районна Прокуратура.Подадох молба за образуване на производствено дело с оглед извършено престъпление по НК.Прокурора се оказа страшно отзивчив и да не казвам голяма дума,но от там определено ще ми свършат работа.Оказа се също,че прокурора е любител на животните и ме пита от коя организация съм и какво е станало с отровените кучета в Южния парк. :aa_002: В молбата писах също за неколкократното отказване на съдействие от страна на полицията.Сега чакам резултат.

Изпрати жалбата по пощата с препоръчано писмо, няма как да откажат тогава да я приемат и след няколко дена отиди да си вземеш входящя номер.

#16 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 March 2009 - 08:33 PM

Ами сега няма да ми я откажат понеже Прокурора ще повдигне обвинение за престъпление от общ характер.Т.е. жалбата ми е приета.Само,че сега Прокуратурата ще ги задължи да разследват.И определено ще се задействат при положение,че има подаден сигнал,че не си вършат работата.Няма да се разправям вече с полицията.Сега ще се разправя Прокуратурата с тях и ще изискват резултат от разследването.

Мерси за милите думи,сърца,рози и др. :zz_232:

#17 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 09:04 PM

Евала за куража, за непоколебимостта ти да действаш, да има повече хора като теб изобщо, а и в този форум!

#18 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 11:50 PM

Кикита, не знам да ли съзнаваш, но ти прокара малка пътека в гората от безразлични институции. Дано повече хора прочетат темата и последват примера ти.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2009 - 12:13 AM

Страхотна си, Кикита.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#20 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 March 2009 - 03:28 PM

Току що някакви репортери от вестник ме изненадаха в къщи,разпитваха за случая,снимали са труповете и съм много изненадана и объркана,незнам откъде са разбрали за случая.Репортерката каза,че в някаква агенция случая бил описан като масова хайка за избиване на кучетата и с разпитване на съседите стигнали до мен. :wacko:

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни