Уважаеми Старозагорци, НЕ разплождайте домашните си кучета, кастрирайте ги и помагайте на тези, които нямат дом. Хората сме виновни за това, че има толкова безстопанствени животни и следователно всички сме отговорни за нещастията, които ги сполетяват на улицата, за нещастията, които могат да сполетят после нас от нарастващата популация. Ние сме тези, които можем да направим нещо. Кучетата могат само да ни обичат и да бъдат най-преданите, безрезервно вярващи в нас същества. В Старозагорския изолатор има прекрасни кученца, има и много бебета, и всяко от тях търси своя стопанин. Ако искате кученце - вземете си, ако можете помагайте с храна за изолатора - само ако можете и когато можете. И на всички бездомни всъщност.
Дикари беше получила дарение три пакета висококачествена храна за бебета съвсем навреме, така че нахрани малките. Майките им нямат мляко от сухия хляб. Купихме един чувал храна, която доникъде няма да стигне, та в понеделник ще гледаме пак да занесем. Има ужасно много бебета. Страшно е да ги гледаш и да мислиш дали ще са живи до следващия път. Жалби ли да пишем, какво да правим не знам?! Светлият Сеславски пример е на път да зарази всички изолатори в страната - умиращи бебета навсякъде.
За съжаление кученцата в Старозагорския изолатор не са случили и на фотограф, а Дикари може би няма да може да качи днес снимки, но колкото съм снимала - толкова. Ето ги:
Майка с много малки бебета, страшно уплашена, не може да ги изхранва според гледачката и ги изхвърля непрекъснато:

Набедените за каракачанчета кученца, които бяха оставили при приемна майка са оцелели всички. Омърлушени бяха, но хапнаха с голям апетит:

Друга майка с шест бебета, много добра:

Две малко по-големи, невероятни сладури, много чисти и мекички, все едно са гледани в дом, а може би и така да е било:

А тези ги кръстих "бягащото семейство"(мисля, че Рейв взе от тях, та да внимава). Майка им беше избягала, но после прокопала дупка и се върнала, но не искала при тях, а останала в съседната клетка да ги наблюдава. Едното кученце не е оцеляло, затова пък днес като отидохме с Дикари, две от останалите свободно се разхождаха навън и като приближихме се пъхнаха в една дупка и айде вътре

. Страшни маймуни са, каквото си искат, това правят. Не можах да ги снимам тези отвън, само другите две и майка им:

Любимката ми. Много добро, слънчево и жизнерадостно кученце. За съжаление не мога да я снимам, защото непрекъснато се мята от радост:

И........обичайните заподозрени:

П.П. Лора, голямото, добро, мило куче се е отвързало дикато гледачката е била в отпуск и от няколко дни я няма. Дано си на по-добро място хубаво момиче!