Dog.bg Форуми : Относно "махленското" развъждане

Към съдържанието

БНК Немски дог

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Относно "махленското" развъждане Преместени постове в нова тема

#1 Потребителят е офлайн   nordgard Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 April 2009 - 12:44 PM

Показване на мнениетоslaviad, в Apr 8 2009, 10:34 AM, написа:

Честито на Яра и на Ник!! Още сте пораснали - личи си по снимките...

Здравейте.Много е хубава.И аз също съм "АБОНИРАНА" за лиги.Има ги в изобилие и навсякъде.Сега при нас е и сина на Маркиз.Така се казва моя Дог а новото попълнение е Аргус.Вече е на 2 месеца.Голяма игра пада.Татко му го учи на " хватки".

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

С КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ ЗАПОЗНАВАМ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОБИКВАМ КУЧЕТО СИ !

#2 Потребителят е офлайн   maya.maisky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Great Dane

Публикувано: 11 April 2009 - 01:35 PM

Показване на мнениетоnordgard, в Apr 9 2009, 11:44 AM, написа:

Сега при нас е и сина на Маркиз.Така се

казва моя Дог а новото попълнение е Аргус.Вече е на 2 месеца.

Ето това го прочетох няколко пъти,тук на КЛУБНИЯ ФОРУМ и все още не ми се иска да повярвам...

Маркиз е клубен дог нали?...ако е този за който си мисля...
А кучилото което имате ?...
Това вас явно не ви интересува...вие си ги обичате каквито и да са,нали?

КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!!!????
За какво сте се регистрирали в този форум?
На какво се опитват всички тук да научат хората?
Как правилно да се отглеждат и развъждат немски догове или как да създаваме поредната безпородна

"мастия", обречена да стане абонат на "БЕЗ ДОМ"???!!!!!
Явно или не можете да четете или сте прекалено нехайни да го направите!!
И в двата случая - мястото ви не е на този форум - нито на вас нито на кучилото ви!
Ако бяхме нормална държава - клубът щеше да ви отнеме клубното куче тутакси /защото сте

произвели нелегитимно безпородно кучило!!!!
/А кучилото щеше да бъде унищожено!/колкото и

жестоко да звучи това - тази порода има нужда от развитие а не от изчезване!/

Грубичко ли ви звуча????....ами свиквайте!
Омръзна ми от невежи хора и ми омръзна "да говоря с радиото" и да чакам то да ми отговори!!!

Желая ви искрено, да си намерите някакво подобаващо занимание ,което да не засяга живи същества,

защото към тях, явно не се отнасяте с милост и мисъл!
Ако още не сте ме разбрали - произвеждането на кучило като вашето не е нищо друго освен нехайство и

избиване на комплекси!
Не само. че не знаете как да развъждате
Не само че не можете /защото дори и Маркиз да е клубно куче -не е ясно дали е одобрен за разплод/
Ами искате всички тук да се престорим ,че не сме забелязали какво сте направили и нагло ни го навирате

в очите на клубния форум
- Е НЯМА ДА СТАНЕ!
User's Signature

Geenie Goldfire Liberte

#3 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2009 - 01:40 PM

:ba_025: точно си виках тоя път да не съм аз лошия дето все навиква невинните хорица :mad:
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 April 2009 - 02:22 PM

Показване на мнениетоmaya.maisky, в Apr 11 2009, 02:35 PM, написа:

А кучилото щеше да бъде унищожено!/колкото и

Не грубо, а направо брутално. Много ми се иска да вярвам, че развъдчиците не стигат до подобни крайности, при каквито и да е случаи. Има кастрации на кучета, които са извън стандартите или са получени при подобна на горната ситуация. Ама "унищожено"... :ic_133:
Смъртта не може и не трябва да е начин за поправяне на човешките грешки и простотия.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5 Потребителят е офлайн   maya.maisky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Great Dane

Публикувано: 11 April 2009 - 10:52 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Apr 11 2009, 01:22 PM, написа:

Показване на мнениетоmaya.maisky, в Apr 11 2009, 02:35 PM, написа:

А кучилото щеше да бъде унищожено!/колкото и

Не грубо, а направо брутално. Много ми се иска да вярвам, че развъдчиците не стигат до подобни крайности, при каквито и да е случаи. Има кастрации на кучета, които са извън стандартите или са получени при подобна на горната ситуация. Ама "унищожено"... :ic_133:
Смъртта не може и не трябва да е начин за поправяне на човешките грешки и простотия.

именно именно...и на мен много ми се иска да вярвам в много неща...ама нещо все не се получава ...
Много е лесно да се реагира отрицателно когато употребим думата унищожение няма как да се объркаме дали сме за или против всички сме против никой не желае смърт на милите същества,които за нищо не са ни виновни!
По трудно ни е да се ориентираме ,че всъщност създавайки едно безпородно кучило ,ние го обричаме на същата тази ,че дори и по-жестока смърт./Страх ме е да си помисля какво ли се е случило с нещастното кучило кралски догчета ,които се продава- подаряваха в една малко по-стара тема пак в същия КЛУБЕН форум.../
Факт е, че унищожаване на кучила се е извършвало и сигурно продължава да се извършва ,при много породи.
Факт е ,че всички се борим и настояваме за хуманни методи/кастриране/ за контролиране на нежелани популации,били те улични или домашни.
Факт е ,че пост след пост ,години наред в този форум се опитваме да обясняваме мило и внимателно на хората как не бива да се постъпва и защо.
И също е факт, че след куп изписани теми,безсънни нощи и похабени нерви се явява поредния ,който нехайно заявява за мен това няма значение аз си ги обичам а вие сте лоши и надути и не искате да ги наречете Немски дог!
Bushkata , не ми се сърди никой от нас не убива и надявам се няма да убива кученца каквито и да са те, но крайните думи показват паралела между двете деяния от ясно, по-ясно подобно нехайно размножаване най-често води до същия резултат .
А и честно мога да ти кажа ако тази заплаха успее да накара поне един такъв обичлив всезнайко , да НЕ създаде потенциални изхвърлени на улицата любимци, то тогава ще заплашвам, докато ме заболи устата!!! ...много ми се иска да го повярвам...
User's Signature

Geenie Goldfire Liberte

#6 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 11 April 2009 - 11:34 PM

nordgard, много ми се иска да беше погледнала по-сериозно на кореспонденцията ни чрез лични съобщения, където те помолих да ни дадеш ивформация за кучето си - за да можем да го идентифицираме, също много би ми се искало да се беше обадила в клуба, както те посъветвах, когато ми писа, че искаш да станеш член. Или поне да беше попрочела КАКВО пишем на този форум относно развъждането и заради какво си губим времето час след час, ден след ден, година след година...И какво стана в крайна сметка?

1. Искаш да станеш член на Клуба, а въобще не се поинтересува КАК и ЗАЩО, бива или не бива, и ако не - защо не бива да се развъждат кучета, без да си наясно как се прави...

2. Останах изумена от съобщението ти, че имате кученца и от начина, по който ми го съобщи на лични...ти или ПОНЯТИЕ СИ НЯМАШ ОТ КЛУБ И РАЗВЪЖДАНЕ...или си просто поредният БЕЗОТГОВОРЕН АНАРХИСТ...

Затова, учтиво те моля, да обясниш мотивите си за заплождане на кучето си, без да се съобразиш с необходимите условия и документи за това.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни