Разхождане на кучета за град София
Публикувано: 28 April 2009 - 03:08 PM

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...
Публикувано: 28 April 2009 - 06:22 PM

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...
Публикувано: 28 April 2009 - 08:05 PM
А иначе съм разхождала кучета и на други хора - една жена която беше претърпяла инцидент и не можеше да излиза.

Аджилити Клуб България
Публикувано: 29 April 2009 - 09:52 AM
Но искам да те питам:
1. Как се справяш с бездомните кучета в непознат квартал? (особено ако се впуснат няколко наведнъж)
2. Ако кучето, което разхождаш ръмжи или проявява агресия към други кучета, какво правиш, за да не допуснеш сбиване? (особено с по-едри, които не са на повод и не се вижда стопанин наблизо)

Публикувано: 29 April 2009 - 10:29 AM
gabipap, в Apr 29 2009, 07:52 AM, написа:
Но искам да те питам:
1. Как се справяш с бездомните кучета в непознат квартал? (особено ако се впуснат няколко наведнъж)
2. Ако кучето, което разхождаш ръмжи или проявява агресия към други кучета, какво правиш, за да не допуснеш сбиване? (особено с по-едри, които не са на повод и не се вижда стопанин наблизо)
Какво според теб трябва да прави?
Публикувано: 29 April 2009 - 11:26 AM
Цитат
Ами не знам... Задавам тези въпроси, защото преди време съм си мислила да се захвана с нещо такова и точно те ме накараха да се откажа. А и защото, ако реша да се възползвам от услугите й в случай на нужда искам да знам как ще се справи с кучето ми, което е конфликтно в определени ситуации.

Публикувано: 29 April 2009 - 11:27 AM

Аджилити Клуб България
Публикувано: 29 April 2009 - 11:39 AM
maluk_bandit, в Apr 29 2009, 09:27 AM, написа:
Ех, моли се а не ти се случва и е добре да помислиш по въпроса.
Ако искаш мога да ти предложа - пробна разходка с моя хубостник (той ще си е с намордник, както обикновено, пък аз - някъде наоколо, за да се намеся в случай на нужда). С тренировъчна цел. Кучето е източноевропейска овчарка (около 42 кг.) и в повечето случаи изпълнява команди.

Публикувано: 29 April 2009 - 12:36 PM
maluk_bandit, в Apr 29 2009, 12:27 PM, написа:
Замисляла ли си се за нещо от сорта на лютив спрей например?

Публикувано: 29 April 2009 - 12:48 PM
За мене услугата си е чудесна, а и никой не си дава кучето ей така. Ако имате интерес може да се свържете и да си питате всичко лично. Няма смисъл тука да разпитваме в стил ...а ако това и онова, какво би... То и ние като стопани не сме подготвени предварително за всяка ситуация и непрекъснато се учим.
Така или иначе всяко куче е различно и всеки собственик си има различни изисквания и може сам да си прецени дали да си повери на някого кучето за разходка и кой.
Успех с начинанието.
Публикувано: 29 April 2009 - 02:30 PM
vesi792007, в Apr 29 2009, 11:48 AM, написа:
За мене услугата си е чудесна, а и никой не си дава кучето ей така. Ако имате интерес може да се свържете и да си питате всичко лично. Няма смисъл тука да разпитваме в стил ...а ако това и онова, какво би... То и ние като стопани не сме подготвени предварително за всяка ситуация и непрекъснато се учим.
Така или иначе всяко куче е различно и всеки собственик си има различни изисквания и може сам да си прецени дали да си повери на някого кучето за разходка и кой.
Успех с начинанието.
Благодаря Веси

Аджилити Клуб България
Публикувано: 29 April 2009 - 04:23 PM
Цитат
Пък аз мисля, че има смисъл. Всеки може да каже "имам опит", ама е редно да се позамисли и за отговорностите преди това.
Защото като стопани отговаряме за собственото си куче и ако нещо му се случи, то си е изцяло за наша сметка. Ако причини нещо на друго куче - също е за наша сметка.
Но ако кучето е чуждо, нещата стоят съвсем иначе. И на непроблемно куче може да се случат неприятни неща.
Съжалявам, ако някой възприема въпросите ми като заяждане - гарантирам, че не е това идеята.

Публикувано: 29 April 2009 - 04:29 PM
Тези отношения "собственик" - "разхождач" според мен трябва да бъдат оформени по някакъв начин, защото в случай, че кучето ухапе, избяга, причини някакви материални щети (може да става дума и за дребно куче - скъсан панталон си е вреда) от кой ще се търси отговорност?
С две ръце съм "ЗА" да започне и тук да се появява подбен вид услуга, просто трябва да се обмислят много неща предварително, за да не стават неприятни изненади и за двете страни, а и за кучето.
Публикувано: 29 April 2009 - 04:38 PM
gabipap, в Apr 29 2009, 03:23 PM, написа:
Ами повече от това да има опит в разхождане на кучета, аз незнам какво може да се иска. Все пак за това става въпрос.
Именно. Но за това няма как да се направи "опит", освен ако не ти се случи. А и не знаеш как ще реагираш ДОКАТО не ти се случи. За това казвам, че няма смисъл да се дискутира предварително.
А каква е идеята? Аз ако искам да си наема човек да ми разхожда кучето, ще си го питам ЛИЧНО какъв му е опита и ще видя ЛИЧНО как се разбира с моето куче. Не виждам смисъл да се питат тука хипотетично въпроси за хипотетични отговори.
Все пак ако bandit-а разкаже нещо за себе си и любовта към кучетата ще го приветствам и би допринесло за по сериозното и приемане от съфорумците.
Публикувано: 30 April 2009 - 09:49 AM