Dog.bg Форуми : Съдят шофьор, прегазил умишлено с камиона си спящо бездомно куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съдят шофьор, прегазил умишлено с камиона си спящо бездомно куче Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 April 2009 - 01:25 PM

Нарушителят може да отнесе глоба от 500 до 1000 лв по ЗЗЖ за проява на особена жестокост и умишлено причиняване на смърт на животно, от НКЦ сезират за случая директора на РВМС в Шумен

ТОНКА ПЕТРОВА, 29-30 април 2009 г.

Сигнал за умишлено прегазване на бездомно куче пред вратите на общинския приют в Шумен ще бъде подаден до директора на Районната ветеринарно-медицинска служба д-р Христо Христов. Това съобщи вчера управителят на Немския кастрационен център д-р Милен Данков. Тригодишното куче Копринка е била прегазено от камион на тротоара, докато спи. Инцидентът е станал около 17 часа на 28 април пред трима очевидци. Кучето е било кастрирано и ваксинирана и на два пъти служителите я връщали в региона, от където е била взета, но тя отново се прибирала в приюта, искала да живее тук, затова я оставили за пазач. Денем кучето, наречено Копринка заради копринената си козина, пазело вратата на приюта, а вечер прескачало през оградата и се прибирало вътре. И така живяло цели две години.

По новия Закон за защита на животните водачът на камиона Наджи Мехмед Адем, работник от фирма ПрисООД, може да отнесе глоба от 500 до 1000 лв. Според чл. 10 от ЗЗЖ такова е административното наказание за проява на особена жестокост и умишлено причиняване на смърт на животно Сигналът, придружен с резулатите от аутопсията и свидетелски разказ на трима от очевидците, ще бъде пратен до д-р Милен Джамбазов, главен инспектор към РВМС и отговорник за хуманно отношение към животните.

Умишлено мина през главата на животното. Копринка спеше и той я прегази, после избяга с мръсна газ, разказва Халиме, която работи в отсрещната фирма и пред очите й станало всичко. Най-доброто животно беше, на всички само се радваше, плаче жената.

Фирма ПрисООД беше наета от общината да извърши разширението на приюта. Инцидентът е станал в последния ден преди официалното откриване на разширението от кмета на Шумен Красимир Костов. Повече от месец работниците съжителствали през една ограда с четириногите, които са над 370 в приюта, събрани в около 30 дворчета. Ние бяхме безкрайни толерантни с работниците, помагахме им, защото ремонтът беше особено важен за нас, разказват служителите от приюта и не могат да проумеят защо техните технически ръководители не са ги предупредили за спецификата на подобно заведение. Някои от тях се дразнеха от лая на животните и ги предизвикваха като хвърляха по тях вода, кал и камъни

Дори си позволили да наричат служителите в приюта бълхари, макар че почти всички те са със средно специално образование, сред тях има медицинска сестра и бивша куклена актриса. Само след няколко дни бълхарят дошъл да се извини на служителите, вероятно посъветван от техническата ръководителка на обекта.

Прегази я нарочно в последния ден от тяхното пребиваване при нас, само за да покаже пред своите колеги какъв герой е, смята бившата актриса Калушка Вълева. Според неговите колеги той им обяснил, че просто не видял кучето. Служителите на НКЦ твърдят, че камионът се е движел на преден ход, от кабината на шофьори има идеална видимост, мястото е широко, но според очевидци той нарочно е приминал през спящото животно. А ако на тротоара имаше клекнало дете и него ли нямаше да види, опонират от НКЦ.

Когато внесли окървавеното животни в двора всичките питомци в приюта усетили смъртта му и започнала да вият. Беше страшно, разказват служителите.

Ако, както е по закон, д-р Христов наложи глоба на шофьора, това ще е първият случай на наложено администативно наказание по ЗЗЖ в страната. Ако българските депутати бяха гласували убийството на животно да бъде инкриминирано, както е в много страни в Европа и Америка, за това деяние убиецът на Копринка можеше да влезе в затвора.

Припомняме че дни след приемането на този закон за първи път в страната в Шумен беше отнето от стопанина му куче, което той цяла зима беше държал без подслон на снега, вързано за 1 метър въже. Лиза беше приютена в приюта и по-късно нови стопани я осиновиха пак за пазач, но вече живее при други условия.

Източник и СНИМКИ
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 April 2009 - 01:37 PM

Горкото животинче... Малко му е на тоз идиот глобата, но поне е нещо. Като за 1ви път...

rudolf15... :xa_118: Ако кучето е било агресивно, не биха го оставили на улицата.
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 April 2009 - 01:39 PM

Моля модераторите да обърнат внимание, че въпреки upgrade-a на никнейма си от rudolf12 на rudolf15, потребителят си е останал същото леке и да вземат навременни мерки! Една забрана на достъпа по IP ще е по-ефективна срещу червеи май!

#4 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 30 April 2009 - 01:51 PM

Наджи Мехмед Адем - ей този ако ми паднеее,не глоба, ами в затвора ще си го излежа!
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 30 April 2009 - 02:00 PM

Крайно време е поне един от тези изроди, трепещи живи същества, да бъде наказан по закон, с максималната глоба. Няма да коментирам, че наказанието за случая е смешно малко. Но поне ще е някакво начало.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#6 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 02:09 PM

Дам ... крайно време! Само дето не вярвам да се случи! Дано да не съм права, но като гледам в нашето подобие на държава как се наказват престъпниците даже за убийство на човек предполагам, че наказанието и този път ще си остане в сферата на пожеланията.

#7 Потребителят е офлайн   juliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2009 - 10:22 PM

И аз като Мечо Пух си мисля,че ще си останем с говоренето.Този случай няма гласност ако не се бях разровила да търся друга тема и аз нямаше да разбера, а съм от Шумен, представете си.В Шуменския сайт пише само за доброто дело направено от въпросната фирма (построяването на 9 нови клетки),но не и за техния "изряден"служител със сложно за мен име.Да пробвам ли да пусна темата във форума на Шумен?

#8 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2009 - 10:50 PM

Действай, не питай :cd_045:

#9 Потребителят е офлайн   juliq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2009 - 10:55 PM

Е пунах я темата, за 15 минути 10 посещения хората поне ще се им се отворят очите,че много ме доядя.Днес тъкмо прочетох темата за новите клетки и се зарадвах,че наистина са започнали да правят нещо. И накрая това.......

#10 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2009 - 11:40 PM

Дай линк към темата, може да е от полза все пак.

#11 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 07:14 AM

Нищо няма да му направят на изрода,както винаги,не гледахте ли по телевизията как им се размина на другите уроди,които са яли кученца,даже и не ги глобиха,няма закон у нас,освен на хартия!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни