- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Дакел без късмет търси дом
Публикувано: 01 June 2009 - 09:07 AM
Господин дакел, на 14 г, изваден от Сеславци от Кикита, приютен от Родегунда, който дори няма име (Даки, Дебелия, Рудолф...) се озова при мен по много благородна кауза. Трябваше да пребивава уж 2-3 седмици до заминаватето му в Швейцария. Животът му у нас бе свързан с много скандали, а и явно му личеше, че не е щастлив. Моето изключително власнто куче не търпи "натрапници" и който е попаднал у нас си е тръгнал с голям кеф. Моя много близка приятелка пое грижите за Дебелия (той наистина е дебел и е на строга диета). В последствие пътуването му в чужбина пропадна. Тя беше решила да убеди родителите си да го задържат за постоянно. Но не щеш ли се оказа алергична.
Днес Рудолф отново идва в къщи изпращан с много сълзи от всички страни. Аз не мога да го задържа, а и не е препоръчително за него. Приемам всякакви съвети и идеи за неговото бъдеще.
Толкова подмятано куче, вече много травмирано и изключително ревниво, на 14 г търси дом.
Той е много обичлив, много спокоен, не изискващ почти никакви грижи и внимание, дебел и тромав, но обича да излиза. Върви редом до човека, с който е излязал, върви перфектно със и без повод, непретенциозен към храна с хигиенни навици.
за контакти:
0898453703
02/9467595 (след 18:00)
Публикувано: 01 June 2009 - 09:37 AM
И ще моля - подарете на Рудолф щастливи старини, заслужава си го дядото.
Трябва му негов човек, погледнете в очите му - дали не сте вие?
Да те изоставят стопаните ти на стари години е от най-гадните неща, които могат да се случат на едно куче.

Публикувано: 02 June 2009 - 04:17 PM
Но при създалата се ситуация, на Даки му се налага да чака някой швейцарец да се смили над него - няма избор.
Публикувано: 02 June 2009 - 04:26 PM
nort2005, в Jun 2 2009, 05:17 PM, написа:
Да, първите няколко дена беше като варен. Но след това сме правили разходки по 2 часа някой път, като той не искаше да се прибира. Учудвах се, защото Кики беше казала, че не ги обича.
Към края на април /ние сме го взели на 5-ти април/ той си играеше с Герда като кутре. Е, не тича така, но все пак за неговите години това е добре

Публикувано: 02 June 2009 - 05:16 PM
Не искам да се стига до конфликти, виновни - много. Недоразумения - много. За това не засегнах темата по-рано. Сега е важно всички да сме заедно, за да намерим решение за бъдещето на Даки. Поела съм ангажимент той да отслабне и да придобие малко по-здрав вид. Той наистина обича да се разхожда, понякога дори тича. Ако навън не е топло може да си седи цял ден.
Публикувано: 02 June 2009 - 06:55 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 June 2009 - 07:06 PM
bushkata, в Jun 2 2009, 07:55 PM, написа:
кикита, в Mar 24 2009, 11:52 AM, написа:

Публикувано: 02 June 2009 - 07:11 PM
Защото е доста относително. След една възраст е трудно да се каже дали е на 9 или на 13.
След няколко месеца скитане намерих кокера на леля ми. Лекаря, който го беше намерил твърдеше по телефона, че е на 6-7 години куче. Толкова упорито (питах няколко пъти не е ли възможно да е по-стар), че за една бройка да не ида да видя дали не е роднинския. Защото той е на над 13! Е - оказа се нашичкия, който леля ми прибра от улицата преди 13 години. На колко е точно - само той си знае.
И дурги примери имам, но мисля че стана ясно.
Така че това с възрастите е ... доста относително.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 June 2009 - 07:17 PM
bushkata, в Jun 2 2009, 06:11 PM, написа:
Младата докторка в Сеславци каза,че на толкова е казала старата стопанка.Колко може да и се вярва не се знае (нито на стопанката,нито на докторката)...
Цитат
Никой за нищо не е виновен.Всички се опитваме да помогнем.
Нито аз съм виновна,че го взех от там-на другия ден щеше да е на улицата...
Нито rodegunda (да е жива и здрава) не е виновна,че е казала,че е подвижен- наистина има такива проблясъци
Нито nort2005 ( и тя да е жива и здрава) не е виновна,че се опита да му даде шанс за Швейцария.
За конфликти не вярвам някой от замесените да създава-всичките сме готини хора

Публикувано: 02 June 2009 - 08:42 PM
кикита, в Jun 2 2009, 08:17 PM, написа:

Щеше да е супер, ако някой друг /е, да за пореден път за съжаление/ предложи на дядката временен дом, защото при evilbaby не може да стои дълго, може би седмица-две. Нека и тя да каже, разбира се.
Имаше тема в Къщата за отглеждане на неосиновяеми животни на смени. В този случай баш така се получи.
Има ли желаещ за следващата смяна?
Публикувано: 04 June 2009 - 07:09 AM
Във връзка с характера на Дебелия искам да кажа някои неща. Господина никак не е стар и ленив. Снощи е търчал след една играчка, като малко пале. Диетата му се отразява много добре и явно всеки килограм по-малко го кара да е по-активен.
Относно "изпускането". Той не се изпуска, той пикае само на пук. Снощи беше заръфал една джапанка и след като му се скарах, най-демонстративно отиде да пикне в стаята ми. Куче с характер е. Първите дни когато е на ново мястно е малко несигурен и плах, но свикне ли - се държи като истински дакел!
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »