Dog.bg Форуми : Лигла

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лигла

#1 Потребителят е офлайн   paju4eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2009 - 06:13 PM

Темата е отделена от ТАЗИ>
мод

Добър ден на всички. Изчетох цялата история и съм много трогната, но още преди да я прочета, бях видяла снимките на Лигла и постовете там на съфорумката, и исках да я взема. Имам много малък опит с гледане на котки, като дете и тийнейджър, като ги гледаше по-скоро майка ми (1 котка и 2 котарака в рамките на 10-12 години). Много бих искала да осиновя Лигла, всъщност отдавна искам отново котка (когато майка ми предаде за отговорно гледане нашата преди години, защото влизаше в болница, а тя избяга от там и не я открихме :rg_057: , близо година след това с прибирането започвах да я чакам да дойде да се погали, но се сещах).
Проблемът са домашните ми - живея с брат си и мъжа си - които категорично не желаят да се грижат за животни и възразяват, защото ще им се наруши кефа - миризма, косми и дране на тапети са сред доводите, плюс притеснението им, че може да ползва като тоалетна обувките им(най-общо казано). Много моля, кажете как да ги убедя (без да се налагам - защото и този вариант го има).
А иначе - ако този проблем е преодолян и ми бъде обяснено точно какви грижи трябва да се полагат(защото нищо не знам за медицинските грижи), имам огромното желание и възможността веднага да взема котето и ще направя всичко възможно да му осигуря уютен и пълен с обич дом!
ПП Наистина много ми липсва коте
ПП 2 Регистрирах се тук само заради тази конкретна тема, защото избягвам темите и форумите за животни - явно желанието ми да си имам е много голямо и ми става тъжно, че досега така и не направих нищо по въпроса.

И тъй като сякаш не става ясно от написаното от мен, бих искала точно тази котка. Мисля, че точният израз е "познах си я" :hb_027: :af_089:

#2 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 11 April 2009 - 06:34 PM

За да е успешно отглеждането на котката трябва всички от семейството да я искат.В противен случай , когато не си наоколо могат да й отворят вратата или някой прозорец и да стане трагедия.
Относно хигиената, ако ползваш силиконова тоалетна( силиконови гранулки с които се пълни съда за целта) , миризма няма да има.Но косми да, трябва да чистиш честичко.Но не е толкова страшно.За драскането си има чесалки, но няма гаранция , че котката ще ги хареса и ползва.Може да реши да си остри ноктите другаде- дивани, легла, врати...
За медицинските грижи ще ти се обясни...по големия проблем е семейството ти!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   paju4eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 April 2009 - 07:09 PM

Дора, (нали може да се обръщам така?), явно - афектирана от прочетеното - съм преувеличила ситуацията, за което се извинявам. Нито един от двамата не е в състояние да направи такова нещо, не че бих им позволила. Всъщност, убедена съм, че само след 2-3 дена ще спорим при кого да спи. :blush:
Освен това, свекърва ми също има котка - по-точно котарак, а с брат ми живеем заедно и заедно сме се радвали на котките. Специално за него идея си нямам защо е против, вероятно смята, че ще му отнема време, а той е млад и не му се ангажира с живинка. Мъжа ми по` го разбирам - техният котак е див и проклет, не че посяга, без да го предизвикаш, което не мога по никакъв начин да обясня на свекито, но...мен по друг начин са ме учили да гледам и възпитавам котка така или иначе.
Имах предвид, че няма да срещна много съпричастие от тяхна страна в отглеждането и грижите за котаната - но за агресия или подобно невнимание изобщо не става дума.
Прозорци не отваряме; единият ни балкон е остъклен; ти ме подсещаш за другия - защото сме на нисък етаж, 3-ти - но на вратата може да се сложи мрежа, имахме преди години, но я изхвърлихме...изобщо не съм се сещала, че е сложена заради котката. Ще купим или сковем нова.

#4 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2009 - 07:22 PM

Показване на мнениетоpaju4eto, в Apr 11 2009, 05:13 PM, написа:

Добър ден на всички. Изчетох цялата история и съм много трогната, но още преди да я прочета, бях видяла снимките на Лигла и постовете там на съфорумката, и исках да я взема...

Скъпа госпожа,
пиша в темата, за да няма скрито покрито.
Когато редовно сресвате котката си с предназначените за това четки-факторът косми го няма. Подържайки козинката на котаната си, подържата и дома си. По-големите котки като Лигла например отдавна са спрели да правят бели от какъвто и да е било тип. Котката се овърта около обувките на мъжа ми само, за да си търка гальовно муцунката. Заиграва се само покрай другият ми котак, който е абсолютен дечко и само се чуди как да я изнуди да си поиграят. С други думи казвам го не само на вас, а за обща информация:фактор хигиена, обувки, косми, миризми и т.н при тази котка не съществува(тя самата понамирисва малко, но заради ваксините изчакваме с банята).
Притеснителното във вашия пост е несъгласието в дома ви. Няма да дадем котето в дом, в който е нежелана.Ако мъжът ви и брат ви не обичат животни няма как да ми гарантирате, че няма да бъде подритвана и тормозена. Лигла е изключително любвеобвилно животно и бъдете сигурни, че ще иска да бъде погалена и поглезена от всички обитатели на дома ви.
Съжалявам, но само вашето желание не е достатъчно.

П.П Котката свързва външния свят с опасности и за разлика от дребния като види външната врата отворена, проявява по-скоро страх, отколкото любопитство.

#5 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 11 April 2009 - 07:27 PM

Може би е най-добре да се срещнем с кандидатката и да се поговори на живо.Има още доста неща , за които да се говори.А преди да се реши да се посети дома и да се говори и с братлето и със съпругът!От дълги дебати тук няма смисъл.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   paju4eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 April 2009 - 08:12 PM

Радвам се, че сте приели цялата кауза така присърце! Предполагам, нормално е да искате да се уверите, че е изпълнена възможно най-добре.

Приемам недоверието ви и също така отчитам, че за разлика от другия форум(в който вашата съфорумка е пуснала съобщение конкретно за Лигла; не става въпрос за мамешкия) - където всички ме познават от години - вие не ме познавате. Със сигурност няма да се доверите на честна дума, че никой в моя дом не би посегнал на човек или животно, а "подритвам" е глагол с доста повече негативни асоциации от чисто физическия аспект. За мен самата тормозът към каквото и да било живо същество, особено по-слабо от самите нас, е било напълно неприемливо и по-нататъшни коментари от този тип, честно, ще сметна за обидни.
Само моля да отчетете както желанието ми да взема животинката и наистина да я гледам, обичам и да се грижа за нея - и повтарям, сигурна съм, че и мъжете ще я харесат и скоро и ще се грижат, и ще помагат - така и факта, че аз също не ви познавам. Опитах в няколко поста да споделя много повече информация за себе си, отколкото съм правила където и да било наскоро, точно за да избегна поне първоначалното недоверие и да не ме игнорирате.
Съгласна съм да се срещна с този, който отговаря за намирането на дом за котето, и определено бих искала да се запозная с дамата, която я е гледала напоследък - не само защото се е справила чудесно и знае какво е необходимо конкретно за Лигла, а и защото очевидно има афинитет към другата ми страст - цветята. Ще дам свои координати на лични - не знам къде се намират тук - в този или в другия форум.
ПП Бих искала също да вземете предвид, че реагирах на поста й емоционално, като на зов за помощ.
ПП 2 Наистина ли във всеки дом, в който влиза животно, всички обитатели имат еднакво силно желание за това? Впрочем, моите домашни се оказаха по-лесни. Мъжът ми се съгласи да скове врата за балкона, и това при условие, че го сюрпризирах преди малко.

#7 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2009 - 08:31 PM

Никой не е искал да ви обиди! Просто като сме се заели с тази работа, искаме да е както трябва.
Аз нямам претенции да решавам аз.Но ако Динди няма против , мога и аз да присъствам.Всеки в този форум, погрижил се за животинка, влага много - време, любов, емоций, средства ит.н.Не искаме да се оттървем от котинката, а да й осигурим добър дом.Това може и да е вашият.Нашето дружество "Приятели на котката", както и доста други хора , сме съпричастни към случая, поехме част от работата и котките.Нашата политика за осиновяване включва попълване на форма за кандидатстване, среща, посещение в дома и ако всичко е о.к. подписване на договор.Стараем се да правим нещата по близко до това в белия свят.Но у нас хората не са свикнали на това и се обиждат.А нашата цел не е такава.
Браво на съпруга ви, обезопасяването на врати и прозорци е много важно.Една паднала котка, па макар и от ниско, може да пострада, да бъде нападната от кучета и т.н.
Естествено , че не на всички членове желанието е еднакво, но трябва да има някаква отговорност и от тяхна страна.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   paju4eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 April 2009 - 08:50 PM

Извинявам се за емоционалната си реакция преди малко - влязох в подфорума "без дом" от любопитство и една от първите теми там е "черният списък..". Прочетох съвсем малко и ми стана ясно защо сте толкова предпазливи. Подкрепям това напълно!
Моля Дора да ми пише на лични - за да не спамим тази тема повече - защото аз още не мога да видя откъде да ги търся тук; ще отговоря на въпроси и ще се постарая да бъда изчерпателна.

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2009 - 09:58 PM

Показване на мнениетоpaju4eto, в Apr 11 2009, 06:12 PM, написа:

Наистина ли във всеки дом, в който влиза животно, всички обитатели имат еднакво силно желание за това? Впрочем, моите домашни се оказаха по-лесни. Мъжът ми се съгласи да скове врата за балкона, и това при условие, че го сюрпризирах преди малко.

Еднакво силно желание със сигурност не, а и не е необходимо, но съгласие със сигурност. Опитът ни (а той не е никак малък) показва, че това е просто задължително. В противен случай много скоро възникват разни неприятни проблеми от битов характер, които завършват зле за животното. Ще помоля Valo (социалната работничка пуснала) темата да ви разкаже в лична бележка каква трагедия се случи с котето Хоуп, което беше толкова силно желано и от двамата млади в семейството, но свекито реши да им направи "услуга" като ги оттърве от него. Това е една изключително поучителна история. Иначе разбрах вашата позиция и ситуация в семейството. Просто исках да споделя мъничко опит.

#10 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2009 - 10:34 PM

Има още един аспект на семейни недоразумения при осиновяване на животинче. Вие имате ли дечица или възнамерявате ли да имате такива? Има много хора, които не приемат, че бебе и животно могат да съжителстват нормално. Всички членове на семейството ли са съгласни на съжителство на деца/бебета с коте? Ако днес съпругът ви се съгласи на коте, дали при бъдеща бременност няма да ви притисне да махнете котката? Или пък свекървата, или пък собствената ви майка?
Ето защо е важна солидарността на цялото семейство - и то за години напред.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   paju4eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 09:49 AM

Позната ми е тази гледна точко, но аз самата не съм съгласна с нея - без да имам кой знае какви аргументи в полза на несъгласието си. :blush: Ще помоля за линк, в който да прочета за това.
Все още нямаме деца, но и това предстои в рамките на идващите 2-3 години(надявам се). И майка ми, и свекърва ми обичат котки(мама свеки си има и свой котак). Нямат думата в нашия дом така или иначе - нито едната, нито другата.

#12 Потребителят е офлайн   Мъни Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 09:50 PM

Да се търси добър осиновител е трудно. Трябва да се прави внимателен подбор. Да не се отблъсне идеалният кандидат-осиновител с прекален подбор е още по-трудно и очевидно не ви се удава.
За около месец съм свидетел как вашето сдруженийце отблъсква втори кандидат-осиновител. И за двамата отхвърлени кандидати съм сигурна, че биха гледали котките си по-добре от вас.
Чудя се какво точно целите :cc_012:
User's Signature

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...

Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 April 2009 - 09:58 PM

Не знам за какво отблъскване говориш след като dindi и осиновителката доколкото зная вече са на етапа да се разбират кога да се дава котката :mad: ?!?! Не съм участничка в преговорите в случая, но да разбирам ли, че ти Мъни имаш по-прясна информация от мен???? Моята е от преди час-два? Много бих искала също така да ни споделиш своя опит в задомяването на бездомни животни. Ти на колко такива си намерила идеалните стопани и имаш и към днешна дата информация за живота им?

Цитат

съм сигурна, че биха гледали котките си по-добре от вас.

Аз пък съм сигурна, че не се познаваме и не мисля, че имаш информация как точно си гледаме котките :mad: !!!

#14 Потребителят е офлайн   paju4eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 10:25 PM

Зависи. Аз и Динди се разбрахме. Но тук в момента научавам неща, за които не съм предупредена и не съм склонна да приема. Да не говорим за начина им на поднасяне.
Някои "практики", особено когато са побългарени, и едновременно с това не отговарят на нашия начин на живот и нашата култура, са напълно неприемливи.
Значи, аз оставям купчина лични данни, подписвам нещо - пп кой стои насреща? сдружението или някой друг, като личност, с ЕГН, данни, адрес и т.н.? - което не ми дава никакви права почти? И на всичкото отгоре си плащам за това?
И какво значи, че нямам право да "подарявам"? Ако утре по някаква причина не мога временно да се грижа за животното, кой точно преценява дали съм го "подарила" или дала за отглеждане, докато отново съм в състояние да поема грижата за него? И по какви критерии? И какви са санкциите за мен? А какви точно задължения поема другият, който подписва договора? И в качеството си на какъв? В договора тези неща определени ли са конкретно? И този договор е ли подписан в присъствието на нотариус?
А това са само въпросите, за които се сещам на прима виста.
Могат да откажат почти всеки.
Пиша това не защото аз не съм решила за себе си, а за да се замислите. Навлизате твърде много в личната територия на хората, държите се негативно - и не ми опонирайте, изобщо не е като да не познавам други хора, сдружения и интернет общества - и възприемате всеки непознат априори негативно, подозрително и назидателно-критично. Ако не беше Динди, щях да реша, че всички сте такива, и изобщо нямаше да продължаваме този разговор в момента.

Просто в някакъв момент става прекалено, а аз се опитах да бъда максимално открита, добронамерена и не очаквах да бъда третирана като престъпник. Силно се надявам да ми е минало до утре и да не ми става неприятно и по гореизброените причини, освен очевидната(с нея, така или иначе, се занимава цялата тема).
И бих искала да ви напомня, че сте пуснали темата за помощ и смятах, че помагам.

#15 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 April 2009 - 11:32 PM

Хайде всички да подходим по-спокойно. Чудя се вече какво става, само искри прехвърчат. В казуса имаме три страни, за чиито интереси трябва да се държи сметка- кандидат-осиновители, попечители и котка. Тъй като котката не може да говори и някакви хора се грижат за нея, се налага те да защитават нейното добро според собствените си разбирания. Те влагат време и средства за лечението й, обгрижват я, предлагат я за осиновяване с ясен медицински статус и имат право на своите въпроси към кандидат осиновителя. Тези въпроси целят доброто на котката, а не са от желание за намеса в чуждия личен живот. Кандидат-осиновителят има право на своите въпроси към попечителите, има право на несъгласие с тях, има право на личен избор.
Предлага се един договор, който не изисква нотариална форма. Според българския закон за задълженията и договорите българските граждани и фирми могат да сключват договори помежду си за каквото и да е, непротиворечащо на закона.
Необходимо е в основни линии да има волеизявление на съгласие на страните по отношение на предмета на договора. Щом има несъгласие, договор няма.
Защо са необходими тези емоции ... Ако критериите на сдружението изглеждат много строги за някого, той е напълно свободен да си намери коте от другаде. За жалост строгите ни критерии, многото ни въпроси, настоятелността ни идват от много горчив опит. Това не са подозрения към конкретния кандидат-осиновител, с когото текат преговори, това са опасения на базата на нашия минал опит. Той също, смея да твърдя, трябва да бъде уважаван, както знаят всички в този форум, които някога са се борили да намерят дом на бездомник.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 April 2009 - 08:53 AM

Съгласна съм с казаното от Фул Муун.И се оттеглям от този случай.Динди да решава на база впечатленията си.
Никой не ви третира като престъпник.По скоро вие от нещо се страхувате, или криете и ни третирате нас като престъпници и мошенници.Много на сериозно си взимате професията нещо.НА мен съвестта ми е чиста и съм убедена , че нашата политика е верният път.Вие си стойте със стари разбирания и манталитет.Който не иска да се развива, да не се развива.НА вас нямам какво да доказвам.Именно , защото сме в БГ, таксата ни е символична, на запад тя тръгва от 100 евро.НАшите задължения преди осиновяването са ясни, а след- поемаме животинката и търсим друг осиновител, което никак не е малко.Още повече , че никой не знае кога ще стане това, и колко други котки ще имаме към момента.Но ние ще се погрижим.
А на Мъни и аз ще кажа: когато задомяваш ти животно, прави каквото искаш.Не си спомням да сме ти искали акъл.Достатъчно опит имаме самите ние.Понякога някой осиновител изглежда идеален- имат финансова възможност, попрочели, имат някакъв опит, изглеждат нормални.....но някой нюанси в реакцийте им подсказват друго.А именно последващи проблеми...ама то драска, много е диво, не е възпитано...елате и го вземете след 47 мин, че тогава ми е удобно....сърбали сме ги тези и други попари и вече разпознаваме хората по бързо.Но ти с твоята компетентност това трябва да го знаеш?
Айде стига сме цапали темата.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 10:17 AM

Едно неща стана ясно - трима са много. Явно имахме проблеми с комуникацията, но няма значение. Не желая нито в нечия политика да се бъркам, нито някого да съдя в крайна сметка трябва да се оценява това, което правите.
По отношение на въпросната такса твърдо заставам зад paju4eto и не защото парите са много (съгласна съм, че сумата е абсолютно символична). А защото ще й дойде малко много имайки предвид, че ние с мъжът ми обще взето и отнехме правото на избор й и съобщехме, че по-скъпата ваксина е най-доброто, че храната трябва да е отвисок клас, че трябва да си вземе закрита тоалетна, за да не и цапа и т.н и т.н Само ваксината е 60 лв и момичето не е спорило кой ще плаща ние или тя, така че дайте да не издребняваме относно финансовата страна на нещата, защото е смешно.И споменавам този факт, защото не е честно да не се каже.
Предлагам да спрем да се чудим кой крив и кой прав. Дори и моята преценка да не вдъхва особено доверие (нещо, което въобще не ме обижда), тази на мъжа ми(който беше доста негативно настроен) би трябвало да е достатъчна. А, повярвайте ако беше усетил, че котката ще има проблеми в дома им, щеше да си им го каже директно и срещата да приключи. Аз лично имам някои дребни забележки, но те вече са си издребняване. Мислех си, че в най-добрия случай Лигла ще попадне в ръцете на някоя мила пенсионерка, с коята да си гледат сериалите, но явно котката наистина има късмет. Малко са пенсионерките, които ще се съгласят да хранят котката с храните, с които ние настоявахме това да се прави.
Разбира се, беше повторено многократно, че за котката при нас винаги ще има място и никого за нищо нито ще пита, нито ще иска обяснение, нито ще укорява, ако нещата не се получат. Малко ме притеснява фактът, че Лигла ще бъде доста време самичка, но тя толкова е свикнала някой с нещо да я тормози (дори и при нас с тези инжекции, непрекъснатото ходене при ветеринаря, въобще не й понесе добре лечението), че ми се струва, че подобно спокойствие ще й се струва като глътка свеж въздух.
Не познавам Дора лично, но предполагам, че ако си бяхме направили една обща среща трите нямаше да се получи подобно неразбирателство. Срещите ми от тук винаги са били с много положително настроени хора, които винаги са ме изумявали. Да кажем, че понякога виртуалното пространство изкривява понякога добрите намерения на всички ни.
За успокоение на всички мога да кажа, че ясна сме дали да се разбере и ще си го повтаряме до втръсване, че ще следим положението с котето и ако имат нужда от помощ, информация, транспорт или нещо друго каквото и да е било, ще сме насреща. Общо взето живеем сравнително наблизко, пък и аз мисля да изклинча някой безплатен урок по цветарство по натам и ще съчетая полезното с приятното.
Толково за случая на Лигла. Ще ни липсва котаната и тупуркането на крачетата й вечер, докато си играят с котака беше изключително забавно и много приятна и гальовна компания(дори имам чувството, че с мъжът ми ни хвана яд, че харесахме кандидатката :ab_041: ).
Мисля да приключваме с нищенето на този въпрос. Живот и здраве в събота смятаме да ваксинираме котката в компанията на новата й собственичка, ще я запознаеем с ветеринарите и докато още ни мрази мацаната :aa_002: ще я закараме в дома на paju4eto. Това разбира се, ако всичко мине добре и не възникнат разни дрязги и колебания. Тъй де, седмицата за размисъл започва да тече, сега.

И, за да се върнем на темата ще е възможно ли някой да актуализира списъкът с котките(или пък той може да се ползва така?!?), коя в какво положение е. За да във форумите, в които сме постнали тема за Лигла, да не молим темите да се закриват, а да сложим по един пост за останалите котани. В крайна сметка може и да има полза и да насочим някой кандидат насам.Разбира се, това ще го направим чак в събота.
Е, надявам се никой да не е останал с лоши чувства.

#18 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 10:50 AM

Пръво искам да изразя възхищението си от dindi19 и paju4eto затова, че ще намерите най-добрия вариант за Лигла! Надявам се наистина paju4eto да не се отказва заради тези неща, които се изписаха малко по-нагоре.
Хора, не се сърдете, знам, че съм нова, но нека мислим за животинките и за тяхното добро. Въпреки това обаче не забравяйте ,че не всеки може да даде на животинката си най-най-доброто, най-добрата храна, най-хубавите играчки, 100% свободно време, в което да си играе само с нея, НО може да й даде цялата си любов и внимание, да я храни и да й се грижи! т.е. един добър живот! и това според мен вече го прави ДОБЪР стопанин.

Още един път - Браво на dindi19 и paju4eto! Късмет на Лигла и много хубави емоции на цялото й ново семейство!
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 April 2009 - 11:02 AM

Когато имам време ще актуализирам информацията за писанките.
РАзгоря се полемика, защото момичето първо е твърде мнително и подозрително към всичко и второ , защото явно не е била подготвена за тези неща.А , че виртуалното общуване е по студено и постно, спор няма.Една по нормална реакция би била:какъв е този договор, какви са правата и задълженията на двете страни, разкажете ми повече....какви сте, какво правите, с какви средства, как.....ще ми е трудно при толкова първоначални разходи за Лигла да поема и таксата ит.н.А не кви са тия нещя, мошенници, ние сме в БГ,а не на запад и т.н.
Никой не е искал да обиди или измами момичето, ни най-малко!
Благодарим на Динди за грижите, приемни семйства почти няма!
Желаем късмет на Лигла!!!
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   paju4eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 11:26 AM

Радвам се, че все пак има някакво разбирателство - за доброто на котката поне.
Динди, и ние ви харесахме и присъствието на двама приятни млади хора в дома ни доста промени представата на домашните ми за хората, които обичат котки.
Обещавам да ви досаждам за всеки въпрос, който ме вълнува, а аз имам навика да се старая да правя най-доброто и докрай, когато се захвана с нещо. Също така ще пускам някъде - по ваша преценка - периодично снимки на котката у дома ни. Ако искате, може и вие да ги правите, като ни идвате на гости.
Дора, специално към предишния ти пост - за да не остане някой с погрешно впечатление - тези неща ги уговорихме на лични, ако не се лъжа?
ПП И ще помоля без повече намеци за професията, личния ми живот и данни. Те са си мои и мое право и задължение е да ги пазя. Нищо лично към теб, това пък е моя политика и съм я спазвала от край време. Предполагам, че ако наистина се бяхме видели, щеше да е по-лесно да разбереш някои работи или да си извадиш изводите.
Предлагам да оставим нещата така, но наистина ще е хубаво занапред да промените малко тона си и най-вече подозрителното отношение към всеки кандидат за каквото и да било. Това би помогнало не само на вашата работа, но и на животниките, а в крайна сметка това е най-важното!
Динди, добре си дошла в нашия форум с каквито желаеш теми и въпроси! Той не е толкова добре структуриран като този(има твърде голямо изобилие от информация), така че ще помагам при ориентацията.
Хубав ден на всички и успехи, защото делото е благородно!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни