Имаме българско овчарско куче на 4 години с много добро родословие и добро по характер. Но напоследък започна да ни ръмжи, защото има страхова невроза от гръмотевиците и бурите и не дава да го изваждаме от къщи. Крие се в мазето и ако тръгнеш да го изваждаш, се зъби и става агресивен. Ние много се колебаем какво да правим с него, защото ме е страх за детенцето ми, нямам му доверие вече. Ако някой го иска и има условия да го гледа добре, бих го подарила.
българско овчарско куче
Публикувано: 10 July 2009 - 02:32 PM
Добре де, те гръмотевиците и бурите няма да са вечни. Оставете животното на мира докато времето се оправи, а после поработете за отстраняване на тази невроза.
Много несериозно ми звучи това оправдание. Не ви нападам, но не мога да разбера такова отношение.
А и казвате, че е с родословие, значи е от развъдник. Говорете с тях. Сериозните развъдници биха помогнали при поведенчески проблеми или биха взели кучето обратно да му търсят нови стопани.
Много несериозно ми звучи това оправдание. Не ви нападам, но не мога да разбера такова отношение.
А и казвате, че е с родословие, значи е от развъдник. Говорете с тях. Сериозните развъдници биха помогнали при поведенчески проблеми или биха взели кучето обратно да му търсят нови стопани.
Публикувано: 10 July 2009 - 02:40 PM
Точно това не мога да го направя, защото кучето е от развъдника на г-н Мирослав Арсенов, който почина, Бог да го прости. Съжалявам, но наистина не знам към кого да се обърна за компетентна помощ. А отношението не ми е несериозно, но по-важно ми е да не се страхувам за детето си, не знам дали разбирате.
Публикувано: 10 July 2009 - 02:40 PM
Моля ви, просто го оставете на спокойствие и не го насилвайте. Нашето куче- немска овчарка на 12 години влиза под бюрото или в мазето още преди да почне бурята, явно надушва, но и през ум не ни минава да го бутаме и да му се караме. Просто го оставете и само ще се успокои, изключено е да направи нещо на детето или на вас.
Публикувано: 10 July 2009 - 04:51 PM
на някой за охрана ако му трябва така иначе никой неможе да се довери на такова куче и аз имах подобен случай но моето просто почна да намразва членовете на моето семейство и поради тази причина го махнах подарих го на един приятел и му върши работа като охрана на къшлата с крави.
Страница 1 от 1