Dog.bg Форуми : Търся накой да ми подари ДОго аржентино

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся накой да ми подари ДОго аржентино

#21 Потребителят е офлайн   stanislav0103 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2009 - 08:56 AM

Алекси,
хайде да те помоля,да неми слагаш имена АААА !!!
а за това с развъждането ЕТО :

Серат на десетки и стотици години селектиране и труд,от страна на сериозни хора,и то серат с лека ръка
Кой сере бе момче,аз ли ,за какво ми пишеш това!
Я ми кажи,как една толкова нова порода за БГ е в такова състояние,дали не виждам грешката още в самото начало smile.gif !
Май не малчугана е виновен за пложението .
Наистина спирам!

#22 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 09:32 AM

Няма нужда да ми "подскачаш", с издразнения си тон.Ако не разбираш какво искам да кажа,с удоволствие ще разясня по подробно.Пиша ти това,защото си готов да защитаваш някой,който се явява един бъдещ "сральо".Разбираш ли ме сега.За положението на породата в българия има вина цялото общество с пошлия си,бедняшко-селяндурски манталитет.И ти защитавайки такива хора,не се учудвай,че влизам в словесен спор с теб.И ти и аз,може би мислим еднакво,но липсват аргументи да си изясним позициите.Сори че те нарекох Робин Хууд,но точно така си те представих,защитавайки някой ,който има нужда от сериозна "корекция". Благодаря че ме нарече момче,стана ми приятно,че поне в тона ми се е запазило детското,въпреки че удрям 30-те. smile.gif
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#23 Потребителят е офлайн   stanislav0103 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 02:51 PM

1) Искам да ти кажа че НЕПОДСКАЧАМ сравнително спокоен човек съм.
2)Съгласен съм с теб отностно БГ манталитета и начина за изчистване на недостатъците
3)Моля те,не окачествявай хора които не познаваш с подобни думи за отходния живот на храната ни/не отива на 30г мъж!
4)Не мислиш ли,че това е следващото покоение кинолози?А с тези думи незнамммммм къде ще е оправията..
5)До сега в писанията ми,не съм писал,че съм за даването на животни на трети лица tb_195.gif
6)Да се върнем на манталитета..Не мисля че с подобни нападки към 15годишните ще има полза към израсването им като хора,и ако ние не се стремим да се променим няма кои да дойде и да ни научи на толерантност,за това би трябвало да се отговаря на разбираем език, какви са причините поради които не е добре за него да отглежда куче от подобна порода.
7)Би ли обяснил как общетвото е виновно за проблемите с генетиката в породите!

Общество е 100% от населението на държавата,а не 40% (да кажем) хората които отглеждат кучета..и нека сложим и още 10% за лошите такива...ами другите 50% каква вина имат те ????
Вината е изцяло НАША на всички които гледат кучета,не е на хора които никога не са имали....... нали ????
Казвам на всички защото ние го позволяваме да става пред очите ни.

Деси Д
Мисля,че не е моя работа да се занимавам с проблемите в семействата,на подобни подрастващи деца.
Има клубове нека се обединяват и да правят национални кампании относно проблемите в кинологията и тн.....

#24 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 03:31 PM

Като написах подскачаш,нямах предвид физическо движение,кавичките показват точно това. Позволявам си да използвам нагрубяващи изрази,защото искам и мога.Смятам че това е начина да привлека трайно вниманието на един глупак и да оставя следа от бистра мисъл за целия му живот.
Не смятам че това е следващото поколение кинолози,пази боже да е така.
Не ме интересува дали си за даването или не на животни,самия факт че защитаваш такъв човек ми е достатъчен да споря и да ругая.Да ругая да,защото нормалните обяснения в рамките на добрия тон са писани и преписвани много пъти.Но няма кой да чете.
По лесно е да отвориш нова темичка и да искаш подаръче.Не мислиш че с подобни нападки към 15 годишните ще има полза.Аз пък мисля точно така.Истината "в очите".Така смятам аз.Ти какво филия с мед и масло ли искаш да му намажа.Какво да му се обяснявам на малкия с разбираем език.Че той сигурно е доста по интелигентен от мен.Аз на 15 год,не знех как се пуска компютър и за какво служи. Питаш как обществото е виновно за проблемите.С простотата си е виновно с безхаберието и незаитересованоста си да се учи.Не е вярно че тези които нямат кучета не са виновни.Виновни са но не пряко.Те не гледат и развъждат,но учат децата си на страх и им вменяват митове за кучетата които после се превръщат в истини за тях.И така не пряко цялото общество бива въвлечено във вината.Много се задълбаха нещо разсъжденията,а ми се струва че ти разбра много ясно упреците,но май си от хората които на всяка цена искат да имат последната дума и си готов да извадиш " от сто кладенеца вода"само и само да си прав.Прав си да,но само за себе си.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#25 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 July 2009 - 03:43 PM

Цитат(stanislav0103 @ Jul 20 2009, 03:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Деси Д
Мисля,че не е моя работа да се занимавам с проблемите в семействата,на подобни подрастващи деца.
Има клубове нека се обединяват и да правят национални кампании относно проблемите в кинологията и тн.....

Да, това е често срещана позиция. Тези неща никога не са наша работа, а после се чудим защо аджеба някакъв тийнейджър се занимава с алъш-вериш вместо да си наблегне на непрочетените книжки или на някакво по-полезно спортно или трудово занимание. И все някой друг трябва да се занимава с тези неща, предимно държавата .... нищо, че тя би трябвало да значи ние ... ама ... това е положението .... това не е моя работа, даже ничия не е....правилно....
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#26 Потребителят е офлайн   stanislav0103 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 03:49 PM

Не търся вода Bro !
Знаеш ли има две истини моята и твоята ,така че аз не налагам моята а обсъждаме има разлика.
Инетресно ми е защо имате такова отношение към такива хора... OK РАЗБРАХ ВЕЧЕ !
Не защитавам никой и не ме ебе какво иска копелето....така добре ли е ab_041.gif
А с твойте думи за манталитета....sorry ама няма как да повярвам в тях !
Вие сте правите дайте да псуваме всеки които напише че иска нещо тук ..защото можем

#27 Потребителят е офлайн   stanislav0103 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 03:55 PM

Деси,
хуквай по-къщите и говоги на хората как да си гледат животните ОК ?!
Аз нямам намерение да правя това, каквото зависи от мен то е направено и в моето семейство има обич и грижи към животните.Ако всеки един го е напраил в неговото сем. то много от кучетата от улицата няма да са там.

Нима искаш да отида при мангалите "които правят много от белите в породите"
и какво става тръгваш подут или на 4 крака ...така че хайде успех!

#28 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 July 2009 - 04:39 PM

Не си спомням и не виждам да съм те призовала към "хукване по къщите" или "при мангалите". Противник съм на тезата "Това не е моя работа", когато става дума за живи същества или за манталитет. Промяната започва от нас самите и определено е свързана с отношението ни към останалите в това общество. Не съм те упрекнала в нищо друго. Явно, че си яхнал метлата - давай, лети!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#29 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 20 July 2009 - 05:35 PM

Честно да ви кажа последните ви постове дори и не ги чета вече, ама ми писна да се обяснявате тук за неща които не са по темата! Ако няма какво да кажете по темата не пишете! Ако имате нещо да си кажете го направете по друг начин или другаде! Телефони, скайпове, на живо... както си искате! Не ви личи да сте интелигентни, заядливи и досадни да, но не и трезво разсъждаващи... Като малките деца едно и също се повтаря и това си е... "Той е дебел, той не е дебел... ab_041.gif ... "

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни