Dog.bg Форуми : Малката Бети има нужда от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малката Бети има нужда от помощ

#1 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 July 2009 - 04:41 PM

Бети е малко 6-7 месечно кученце, което живее пред бившите виетнамски общежития. Преди месец беше блъсната от кола и вследствие фрактура на лапата и докторът и сложи пирон. Лапата се възстановяваше успешно и аз се радвах, че всичко е наред. Миналата седмица Бети е изтичала пред една кола, шофьорът я е блъснал и даже нарочно е върнал назад, за да мине отново през нея. Вследствие на това кучето има фрактура на челюстта, на предната лапа и много сериозна фрактура на таза. Операцията на таза се оказа сложна, но успешна. Предстои операция на челюстта и лапата. В момента е на стационар, но търся временен дом, докато се възстанови. След това ще търся постоянен дом, за да не я връщам обратно. Ако някой има идея за временно или постоянно настаняване на кученцето, нека ми се обади на тел. 0889850766 - Лили.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2009 - 04:45 PM

Охх ужас, как може да има такива хора!!! Дано бързо да се оправя..

#3 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 July 2009 - 05:03 PM

Ще има нужда и от финансова подкрепа,понеже Лили издържа и други кучета (хотели,операций,храна) и няма да може да се справи сама.Малката ще трябва да претърпи 3 операций (едната вече е извършена и е била успешна) ,които са доста скъпи-още не се знае точно колко,и отделно ще трябва да остане на стационар поне две седмици,което прави още 280 лв.Малката е много сладка,но за съжаление не е видяла нищо хубаво на мястото,на което се намира.Дано се оправи и намери домът,който наистина заслужава.

#4 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 July 2009 - 10:32 AM

И другите две операций са били успешни-направени са заедно,за да не се упоява толкова често кучето,като е използвано максимално упояването и е изваден и пирона от предишната операция.Търси се спешно временен дом,защото малката ще остане в клиниката още десетина дни и после ще се наложи да се върне пак на същото място,където е явно,че не може да оцелее.

пп.Малката е герой и стоически е изтърпяла всичко без да гъкне,а е боляло зверски.

#5 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 July 2009 - 06:01 PM

Бети се възстановява,но мен ме притеснява това,че трябва да я върна на място,където винаги има конфликти и понякога често го отнасят кучетата.Не се знае дали ще я гледат вътре или ще я пуснат навън,където има много други като нея нещастни кучовци. Налага ми се почти ежедневно да ходя там,защото имаше за кастрация,лечение и понякога се случва едните да удрят животните,другите да ги защитават,което мен постоянно ме притеснява,защото се получават конфликти и се налага често да се разправям и то сериозно.Там и да се караш и да говориш с добро,на никой не му пука.Хората се опитват да оцелеят по някакакъв начин.Опитвам се да им покажа,че и кучетата заслужават добро отношение,но едва ли някого го трогва това.Бети ще остане и следващата седмица на стационар,докато да може да стъпва добре,а след това ако някой иска да я вземе поне временно,ще бъда благодарна,защото трети път ако се случи нещо с нея на мястото,където беше преди,ще е фатално.

#6 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 24 July 2009 - 06:17 PM

Лили не я давай там, тя толкова пострада и ако отново се върне там ще е фатално за живота й. Всички сме притеснени с кучета, но трябва да се намери изход и за Бети. Връщането й в тази среда е равносилно на смърт.

#7 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 July 2009 - 11:56 AM

Бети вече ходи,храни се .Говорих с доктора,и той каза,че тя е добре и се възстановява.Ще ми е трудно с плащането на стационара дълго,затова кучето ще остане само две седмици,а тя е там от 19.07.09.След това я връщам на старото място.Досега никой не ми се е звънял.Ако някой има идея и желание да помогне,нека ми се обади.

#8 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 27 July 2009 - 05:22 PM

Надявам се съфорумците да прочетат и тази тема. Това кученце е само на 5-6 месеца и вече на два пъти попада под гумите на коли....Вече няма нищо здраво по себе си. Ако отново се върне на улицата го очаква смърт. Затова призовавам да съберем средства и да остане на стационар или хотел и да потърсим между познатите си човек, който да го приеме дори и временно като приемно семество.

#9 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 July 2009 - 10:40 AM

Бети ще бъде на стационар до 02.08.09 ,след това я връщам.Тя е много добре,челюстта и ще зарастне без операция,защото съвсем малко е ударена там.След месец и половина -два ще се махнат пироните от крака и пластината от таза.Ще се възстанови бързо,защото е млада и здрава.Чакам докторът да ми изпрати снимки,за да я видите.Моля,ако някой има желание да я вземе временно,да ми се обади на тел.0889850766 Лили

#10 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 29 July 2009 - 10:43 AM

Лили, ако се съберат паричките, не може ли да остане на стационар или някъде на хотел докато се махнат пироните? Как ще оцелява навън?
Мили съфорумци, дайте да помогнем на Бети?!

#11 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2009 - 10:47 AM

Аз ще помогна. Малко по малко вир става.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 July 2009 - 01:31 PM

Аз съм започнала да давам пари за стационара защото той е отделно и е на друго място, не е на доктора и е по 20 лв. на ден(и е само за спешни случаи, а не за дълъг престой),но ако някой друг ми помогне,ще бъда благодарна.Бети вече стои втора седмица там,защото все се надявам да има късмет момичето и да и намеря временно дом.За операциите допълнително ще ми каже докторът колко пари ще струва.Мога още днес да я взема от там и да я върна обратно,но ще изчакам до края на седмицата ако някой се съгласи да я вземе.Бети се чуства отлично и си ходи напълно нормално,храни се добре,само трябва да бъде пазена да не се случи отново нещо с нея,а на старото място не знам кой ще я опази.Знам,че всички сме се напълнили с кучета,но ако някой има идея за Бети,да ми се обади.

#13 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 July 2009 - 07:57 PM

Цитат(lillis @ Jul 29 2009, 12:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм започнала да давам пари за стационара защото той е отделно и е на друго място, не е на доктора и е по 20 лв. на ден(и е само за спешни случаи, а не за дълъг престой),но ако някой друг ми помогне,ще бъда благодарна.Бети вече стои втора седмица там,защото все се надявам да има късмет момичето и да и намеря временно дом.За операциите допълнително ще ми каже докторът колко пари ще струва.Мога още днес да я взема от там и да я върна обратно,но ще изчакам до края на седмицата ако някой се съгласи да я вземе.Бети се чуства отлично и си ходи напълно нормално,храни се добре,само трябва да бъде пазена да не се случи отново нещо с нея,а на старото място не знам кой ще я опази.Знам,че всички сме се напълнили с кучета,но ако някой има идея за Бети,да ми се обади.

Моля ви , който има възможност нека помогне на lilis за Бети.Тя няма да оцелее на вън.Толкова малка, а вече два пъти газена.Ако се върне пак там няма да е много далеч следващото бутане от кола.lilis наистина няма възможност да направи повече, дори и това не може да плати сама.Има още много кучета, за които се грижи, натрупала е и дългове, но как да подмине човек като му се изпречи на пътя такава нещастна душичка.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 01:01 PM

В мен има 20 лева от Veronica за малката Бети. Моля да се свържете с мен, за да ви ги предам!
Благодаря на veronica smile.gif

#15 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 July 2009 - 07:26 AM

Жената,която помолих да пита приятелки за временен дом на Бети,вчера не е намерила.Днес се разбарахме да и се обадя към 18 ч., окнчателно да ми каже дали някой се е съгласил.Аз мога да я държа на стационар до вторник,защото сметката се увеличава.Ако някой може да пита негови познати дали искат да вземат кучето временно,нека ми пише или да ми се обади.

#16 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 July 2009 - 05:56 PM

Бети ще трябва утре да я взема,защото е пълно,обадиха ми се да ми кажат.Ще бъде настанена временно за няколко дни при една позната на Соня,но продължавам да търся дом.За щастие Бети няма да бъде върната на старото място.За стационара сумата до утре е 260 лв.(кучето е там от 19.07.09 до 31.07.09 вкл.)Аз съм дала 70 лв.Утре ще занеса още 100 лв от мен.Като взема Бети,ще ми кажат колко пари трябва да дам за операциите и ще пиша .Разбрах,че rodequnda,wind и veronica са дали пари,които като взема,ще добавя към сметката и ще запиша колко остават. Много благодаря на всички,които ми помагат.Само се моля кученцето да има късмет да си намери стопани.

#17 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 August 2009 - 12:47 PM

Днес взех Бети.Тя ходи,малко тромаво,и пристъпва бавно,но все пак неотдавна е била оперирана.Ходи по нужда в тревата навън и се разхожда бавничко,но повече си лежи.Оставих да и дават калций,така каза докторът.Въпреки,че сега сигурно още я боли,тя маха с опашка като види някой да и обръща внимание.Обръсната е отзад и на предната лапа,затова изглежда малко слабичка,но ще се възстанови бързо.Няма да порасне много,в момента е около 10 кг.Отново бих помолила някой да я вземе временно,защото жената при която е в момента има три кучета и две котки.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#18 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 August 2009 - 01:49 PM

Ау, колко е миличка...истинско ангелче. wub.gif

#19 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 August 2009 - 01:50 PM

Бети имаше разстройство примесено с кръв и аз спешно я закарах днес при доктора.Направеният тест се оказа отрицателен(много се притеснявах да не е от лошите болести,но това отпада).Получила е някакво възпаление на червото от тежката травма на таза.Докторът и сложи антибиотик и сега кученцето е по-добре.Получих 170 лв.от по-горе споменатите имена, a също така и от blueocean и Fulmoon.На всички много благодаря за подкрепата.90 лв.от тях доплатих към сумата за стационара,която оставаше, другите 80 лв.отиват към сумата за операциите,която е общо 150 лв.От 01.08.09 плащам по 5 лв.на ден за стационар на мястото,където сега е сладурката,аз съм платила до 10.08.09 вкл.Пиша това подробно за да знаете,че парите отиват изцяло за Бети.Тя е позаякнала,ходи сравнително по-стабилно от преди,има апетит и се надявам да оздравее бързо.Ето малко снимки от днес,не и се излизаше от сака,предпочиташе да си лежи удобно и някой да я носи.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#20 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2009 - 05:01 PM

Бети вече си ходи стабилно.Предното краче вероятно все още я боли,защото от време на време понакуцва с него,но и това ще се оправи.Ето нови снимки на малката лигла.В момента в който започнеш да си играеш с нея,ляга по гръб,маха силно с опашка и се усмихва под мустак.Куче,което се усмихва,повдигайки горната муцунка само от едната страна виждам за пръв път.Голяма лигла е,само иска да я гушкаш и галиш.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема