Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#1 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 10 March 2009 - 05:35 PM

Здравейте! По професия съм социален работник. Неведнъж съм помагала на познати и приятели пускайки обяви за задомяване на котета. Днес обаче поводът, поради който поствам тази тема е по-различен....С моя колежка бяхме сигнализирани за това, че малко дете се отглежда от неговата баба в крайно лоши битови условия в съжителство с 32 котки и 2 кучета. Това, което заварихме, когато отидохме на проверка у дома на бабата бяха не 32, а 25 котки, изключително слаби, зъзнещи от студ и две свръхстари, но много добри кучета и едно спящо дете на две години, върху чието креватче се гушеха треперещи 8 от въпросните котки. Бабата отглежда и се грижи сама за животните и детето. По думите й е имала добри намерения, когато е прибрала част от котките искала е да ги спаси от улицата, но поради незнание и липса на средства е допуснала да се размножат и оттук насетне от 4 са станали постепенно 30, тя успяла да задоми сама 5 от тях, но 25 още живеят с нея и детето. Жената видимо е некомпетентна относно кастрация, ваксинация на животните, добре е поне, че им дава хапчета за вътрешно обезпаразитяване и ги маже с мехлем, когато се наранят. За жалост това се случва доста често, защото в малкото пространство, което обитават котките се борят за територия, а и гладът ги принуждава да се нападат една друга... Едното от по-малките на възраст животни бе с потресающи рани по главичката и гушката от ухапвания от другите котки. Когато отидохме на адреса се бяхме подготвили с хапчета и пудра за обезпаразитяване. Слава Богу жената стриктно им дава хапчета, но аз лично очаквах да имат бълхи за мое голямо учудване нямаха все пак оставихме пудрата там. Купихме им и храна...Едно от котачетата беше в изключително лошо здравословно състояние, личеше, че е болно и много отпаднало. Когато надушиха храната животните просто полудяха....С кучетата се разбират идеално, но самите кучета са много изпусталели. Едното е на 14 г., а другото на 18 и е напълно сляпо. По-младото от двете кучета се грижи като майка за по-малките котета. Котките са на възраст между 20г. и 2м. и са във всички възможни разцветки, като между тях има и две албиноски котки със сини очи, които обаче не са глухи. Жената е в много лошо финансово състояние, няма пари да плати дори тока, живеят с детето и животните на свещи, препитание намират изключително трудно, съседите им се опитват да ги изгонят, заради многото животни, които отглеждат. Впечатление ми направи, че въпреки многото животни в малкото пространство на апартамента жената успява по някакъв начин да поддържа относиително сносна хигиена, макар че настръхнах, когато видях как малкото дете спи в креватчето заедно със 8 зъзнещи, сгушили се една в друга котки....
Така или иначе много ни стана жал за животните.... За детето да не говорим.... А бабата определено беше много притеснена и си личеше, че се чувства в безизходица. Условието, което й поставихме бе, че ако успеем по някакъв начин да задомим животните тя не бива в никакъв случай и при никакви обстоятелства да прибира нови животни, защото ще оттеглим помощта си от нея....
Призивът ми към всички, които биха могли да помогнат по някакъв начин е да обединим усилия и да опитаме да задомим котките, а ако е възможно и кучетата, защото горките животинки ще умрат от бавна мъчителна смърт от глад и студ, а някои и от болести. Тя не ги е ваксинирала. Животинките могат да живеят без проблем в къща с двор.
Благодаря предварително на всички:
тел. за контакт: 0897374369
Ели

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 05:40 PM

За котките......ясно.......ами детенцето.....??къде са родителите?То там ли ще остане?Каква ще е съдбата му.....

#3 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2009 - 06:05 PM

Меко казано покъртителна картинка която общо взето за Бг не е нищо особено,особеното в случая къде са родителите на детенцето-ако бяха на близо надали щяха да допуснат тази ситуация.
Двете бели котета имат голям шанс да бъдат задомени,ама пускайте обяви и в другите сайтове-пуснете и във котешкия форум линк към темата!
Мога да помогна с котешка храна ама кажете на кого да я предам,или къде да я занеса?

Извинявайте не знам дали там на място сте обърнали внимание-все пак сте били там предполагам заради детето но на една от снимките на едно от кучетата ми направи впечатлене раничка на лапата-дали сте обърнали внимание дали е рана,кистичка или нещо друго,защото на мен много ми прилича на обгоряла кожа причинена от цигара.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 10 March 2009 - 06:46 PM

Историята е страшна направо. Да помогнем. Но аз също питам какво ще стане с детето?
Да съберем пари за жената да си пусне тока. За какви пари става въпрос?
В кой район живее тази жена?

#5 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 06:59 PM

А знаете ли къде са родителите?Да помогнем на детето поне :rf_011:

#6 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2009 - 07:05 PM

Показване на мнениетоSMitreva, в Mar 10 2009, 06:55 PM, написа:

... какво ще стане с детето?
Да съберем пари за жената да си пусне тока. За какви пари става въпрос?
В кой район живее тази жена?

Това би ме интересувало и мене. За тока веднага ще пратим пари, при тези студове направо се учудвам как са оцеляли. Не знам ако пишем и в мама.бг дали няма да помогне за човешките страдащи?

#7 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 March 2009 - 07:13 PM

Мога да помогна с дрешки за детето. Наскоро събирах за един дом, но там така и потрябваха /получили са доста и нашите се оказали излишни/.
Наистина къде са родителите на това дете? Момиче или момче е? Къде става това? Как да изпратя каквото имам за детето?

#8 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 March 2009 - 07:26 PM

Дайте адрес да се изпратят пари на жената за ток и за детето. Отделно ако коткарките могат да ги поемат за кастрация и снимки и обяви. Жената няма да тръгне да ги кастрира, пък и няма да има контрол. Да има отделно отчет за котките,и да пращаме на сдружението пари. Кучетата са стари и нямат шанс за задомяване. Тук е мястото и някои лекари да се включат с предложения за безплатни кастрации и мед. помощ.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 08:17 PM

Благодаря на всички, които искат да се включат в помагането!
Не мога да дам имена и адрес на жената и детето, защото информацията е конфиденциална и предоставянето й може да навреди на социалната работа с детето. Но мога да кажа, че за него може да се грижи само и единствено въпросната баба. Може да организираме посещение с доброволци от форума, за да видят на място положението с животните. За финансова помощ - на мен ми се струва, че най-приемлив вариант е да не се дават пари на ръка, а да се предоставят помощи в натура, както аз и колежката ми днес закупихме храна за детето и животните и ги предоставихме на бабата. За жалост организацията ни няма ресурс, който да поема разходи за електричество, отопление и т.н., за това всяка помощ би била добре дошла, но пак искам да наблегна - при строга отчетност на разходите, защото всеки човек, който заделя пари, за да помогне би искал да знае къде отиват средствата му.
За животните мога да кажа, че състоянието им наистина не е добро. Днес за първи път отиваме на този адрес и това бе първата ни среща, така че не можах да разгледам всяко животно едно по едно, но забелязах огромната рана на главата на едното албиноско коте, както и раните по врата му - те са от ухапвания, макар че бабата твърди, че само си ги е причинило, като го разгледах ми стана ясно, че не е. Но и лапата на кучето видях, не мога да кажа точно от какво е белегът. За жената мога да кажа, че изглеждаше много привързана към животните, но напълно некомпетентна относно добрата грижа за тях, макар че добро впечатление ми направи, че има хапчета за глисти, които им дава и мехлем за рани. Другото нещо, което веднага веднага забелязва човек, като влезе в апартамента е колко студено е там. Принципно имат електрическа печка, но нямат ток.....

#10 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 11 March 2009 - 07:13 AM

Дайте адрес на тази жена.Нашите възможности не са големи.В момента сме пълни с котки от случая в НАдежда.Но може да се започне с оглед на животните, обезпаразитяване, водене на лекар на спешните.МИсля си тази жена като няма пари за ток, как храни толкова животни?Може би трябва и с храна да се помогне.Ако има желаещи да дарят храна или пари за храна??
А за кастрацийте- аз и останалите коткарки ( както и повечете от хората въобще) , ходим на работа през седмицата.Ако има по свободни хора , както и някой с кола, може да се използват безплатните кастраций в Лозенец.Ако не лека полека ще ги прекараме през нашата клиника, но срещу заплащане.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 11 March 2009 - 09:00 AM

И аз мисля че пари на ръка не трябва да се дават.Животните трябва да се прегледат.Рисковано е толкова много от тях да са в контакт с това малко дете.Дайте адреса на социалната служба в която работите.Там ще се изпращат помощите за детето и бабата.Хубаво да е споменете някакво име макар и фиктивно за да се знае че помощта е определена за конкретния случай.Аз също бих искала да помогна както на детето така и на животните.

#12 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 11 March 2009 - 09:25 AM

Нямах предвид да се дават на бабата.Ако някой иска да помогне с пари за котките, може да го направи по сметката на "приятели на котката", ние ще купим храна от склад и ще я закараме.А който желае може и сам да купи храната и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   natikot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 09:34 AM

Valo Съвсем логично е,че не може да дадеш адреса на бабата.Може би ако съберем парички за ток и ги пратим на теб.
В бг-мама биха помогнали за детенцето,но 99% ще скочат с/у животните.
Освен с храна за котките и кучетата,дали може да пращаме и храна за детенцето и бабата.Нямам в предвид салами и т.н.,но може би някои от основните хр. продукти.Ориз,захар,сол,олио,някой чувал с картоф и т.н. Дали може?
С дрешки също много хора била помогнали.Играчки?
Изобщо,ако някой може да изготви списък с необходимото за хората и да го побликува,може да стане по-организирано.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2009 - 09:42 AM

Адреса може да ни се изпрати на лични.Нали не става въпрос само да се хранят всички живущи там??Как да се кастрират, лекуват и задомяват котки без достъп???А ако на Valo й се нагърбва със всичко о.к.!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2009 - 09:49 AM

Показване на мнениетоnatikot, в Mar 11 2009, 10:43 AM, написа:

Изобщо,ако някой може да изготви списък с необходимото за хората и да го побликува,може да стане по-организирано.

:ba_025:

#16 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 09:49 AM

Здравейте! Съжалявам, но адреси и имена на наши клиенти е невъзможно да бъдат предоставяни.
Нашата организация няма дейности, които да регламентират получаването на помощи за животни и ние не можем да организираме подобни инициативи на наша територия. Приоритет на работата ни е да избегнем рисковете касаещи детето и да не допуснем извеждането му от дома, ако има шанс това да бъде избегнато и животът на семейството да тръгне в нормален коловоз. Причината да пусна темата във форума не е свързана с професионалната ми дейност, а по-скоро с обичта ми към животните, защото най-лесния вариант за държавните служби е да принудят жената да се "отърве" от животните, но според мен и колежката ми това не е вариант нито за семейството, още по-малко за животните, които не са виновни, че са били развъждани и отглеждани. Всъщност те са родени в домашна обстановка и са им непознати условията на улицата. Жената не желае да ги изхвърли, защото е наясно, че няма да оцелеят. Докато говореше за всяко от тях очите й се насълзяваха, обясняваше кое какво обича да прави, как се държи, как общува с другите, личеше си, че не иска да ги подметне просто, макар че вината за неконтролируемото им размножаване е изцяло нейна. Поне е наясно, че е допуснала грешка и е наясвно, че е отговорна за това. Съседи са я принуждавали да ги метне навън, дори са опитвали физическа саморазправа с нея, но тя не се е поддала. Иска да задоми поне животните, които имат шанс да бъдат задомени. Но определено вариантът не е детето да продължава да съжителства с толкова голям брой животни, които макар и вътрешно обезпаразитявани нямат ваксинации. Самите животни се мъчат, като гладуват, щом са се принудили да се ръфат едно-друго.
Ето защо най-добрият вариант ще бъде ако има желаещи да помогнат на семейството да се организира фонд, който да поема събраната помощ и доброволец или доброволци от форума, които с наше съдействие да установят контакт с жената и да й предоставят помощта, като могат да изискват отчетност на всички разходи ако става дума за предоставяне на финансова помощ, макар че искам отново да наблегна на това, че според мен най-удачно ще е жената да получи помощта в натура под форма на храна, дрехи и т.н. Но оптимален вариант ще е ако успеем с дружни усилия да задомим животинките.

#17 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 10:02 AM

Моята идея е по-скоро, както споменах, да се излъчат един или двама доброволци от форума тук, които да ни придружат мен и колежката ми на повторното посещение при жената в дома й и тогава на място да видят и те положението с животните. Молбата ми е единствено да се спазва конфиденциалност относно адреса и името на жената с оглед сигурността на семейството. Ще го кажа иначе - ако адреса и името на жената се експонират в общественото пространство, това може да й направи лоша услуга, тя и без друго е притисната от съседи и държавни структури заради животните. Ако държавните структури се почувстват заплашени от разпространението на подобна информация, могат да предприемат действия за извеждане на детето от семейството и настаняването му в институция. Това ще е безумие, понеже в институцията детето просто ще потъне и толкоз. Сега то живее с баба си и макар че мизерстват най-важното го има - обичта на бабата и грижата на близък човек, които няма да получи в институцията, където децата се отглеждат на конвейр и никой не хае за личността им, за бъдещето им, за развитието им, за емоционалния им мир. Бабата е капацитетна жена, да допуснала е грешка с животните и й е трудно по една или друга причина. Нашата работа е да я подпомогнем да разреши сама проблемите си и да започне да се справя с ежедневието, да е способна да се грижи оптимално за детето и да не допуснем извеждането му от семейството, поради обстоятелства, които могат да бъдат променени в положителна насока. А останалото - свързаното със задомяването на животните е доброволческа дейност и наистина ще спомогне и за основната ни дейност в работата с жената. За това молбата ми е да се спазва конфиденциалност относно личните данни на семейството.

#18 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2009 - 10:11 AM

Съгласна съм за дискретността, нали същия проблем имаше и в НАдежда.Домсъвета беше пуснал окло София част от котките, когато ние се намесихме.Надявам се в този случай да успеем да помогнем без жертви и изгонени на улицата животинки.
Това с фонда е добра идея.А за посещението на място някой от нас може да дойде.А после ще съставим план за действие.Не искаме да се навреди нито на животните нито на детето!!ДАвам си телефона за връзка :0888 617 629
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 10:14 AM

До тук от видяното при посещението ни, мога да кажа, че семейството изпитва остра нужда от храна, както за хората, така и за животните. Токът им е спрян и не могат да се отопляват по друг начин, защото живеят в апартамент. Бабата не готви, защото няма къде, доколкото разбрах няма газов котлон. каква храна намира и откъде на първа среща не сподели, но й е трудно. няма контакт със съседите си, освен с една съседка, която всъщност е пуснала сигнала към социалните институции. Останалите й съседи са в конфликт с нея. Дрешки и обувки също не са излишни. Докато жената е била в нормално финасово положение си личи, че е подсигурявала добре нуждите на детето - има доста играчки, които спомена, че ги е купувала за негови празници. Опитала се е да направи козметичен ремонт на апартамента, но след катаклизми в личния й живот, които са довели до влошаване на финансовото й състояние не е успяла да го завърши. Доколкото й е възможно поддържа хигиена в дома, макар че можете да си представите доколко това е възможно с такъв брой животни в малко жилище.

#20 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 10:27 AM

Ще се обадя по телефона, който сте написала в темата, за да Ви информирам кога ще се организира повторното посещение при бабата. За сега с колежката го планираме за сутринта на 13.03.2009 в петък. Дали на Вас ще Ви е удобна тази дата? Ако не - можем да договорим друга.
С поздрав: Ели

Показване на мнениетоdora7511, в Mar 11 2009, 10:20 AM, написа:

Съгласна съм за дискретността, нали същия проблем имаше и в НАдежда.Домсъвета беше пуснал окло София част от котките, когато ние се намесихме.Надявам се в този случай да успеем да помогнем без жертви и изгонени на улицата животинки.
Това с фонда е добра идея.А за посещението на място някой от нас може да дойде.А после ще съставим план за действие.Не искаме да се навреди нито на животните нито на детето!!ДАвам си телефона за връзка :0888 617 629

• (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни