- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Как ще се опазим по празниците (от гърмежите)
Публикувано: 30 December 2005 - 11:27 AM
-ще разходя кучетата по-рано, да речем някъде около 8, или още докато е светло, зависи как дойде;
-ще ги нахраня добре, барем се поуспокоят и заспят;
-като започне канонадата ще вкарам памук в ушите.
Най-зле ни е Шаро, милия. Обмислям дали да не му дам четвърт лексотан преди ужаса, че много страда. Миналата година Роня намери някакъва изгоряла червена ракета в двора, беше я гризала и цялата станала на червени петна...
Някакви добри идеи за предпазване на глутницата от патардията?
Публикувано: 30 December 2005 - 02:09 PM
Факт е, че най-голям процент кучета се губят именно поради трясването на нещо такова близо до тях (свързано с драсване от ужас в произволна посока).
По време на самите новогодишни тътнежи: чиния с вкусотии, чието даване започва непосредствено преди НГ и привършва малко след това. Ако кучето е много плашливо, осигуряване на подходящо скривалище за него, където можете да поседнете наблизо и да го успокоявате с приказки и поглаждане...
Ако кучето е ужасно много плашливо... въпросният лексотан, 2-3 невробекса и т.н. не са лоша идея и ще поотпуснат нервите му.

Публикувано: 30 December 2005 - 02:44 PM
Публикувано: 30 December 2005 - 02:47 PM
На първия ден,от новата година е необходимо разхождане с повишено внимание.Никога не се знае,откъде ще ти праснат пиратчица в краченцата.Винаги има подивели хлапета,които не са оринетирани,къде точно да треснат поредното гърмящо чудо,а има и такива,малки чудовища,които гледат да направят някоя свинщина още в първите часове на първи януари.
Публикувано: 30 December 2005 - 02:48 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 30 December 2005 - 02:51 PM
Иначе има кучешки лексотан- пише че е изцяло на разтителна основа.Лошото е че изобщо не помня как се разваше:( Но на опаковката си има дозировка в зависимост размера на кучето.Аз съм го купила че казаха че има ефект при пътувания защото жената повръща , дсега обаче не съм го ползвала и нямам идея как действа и дали има ефект.
Публикувано: 30 December 2005 - 03:07 PM
Винаги съм била силно против да давам излишно лекарства(и не ми се вярва да има напълно безвредни "природни" медикаменти).
Според мен,няма нищо по-хубаво от това да успокоиш животинчето си с малко нежност и внимание.И всеки които твърди обратното,май и той има нужда от същото.
Peace!
Публикувано: 30 December 2005 - 03:12 PM
http://dog.bg/f/inde...=ST&f=35&t=1594
Публикувано: 30 December 2005 - 06:16 PM
Бе не е точно така всъщност.
Технически, идеята е да му се вдъхне самоувереност.
На практика, водачът на глутницата непременно ще дойде при ужасения от явлението ХХ член на тази глутница и ще го успокои чрез физически контакт и малко добронамерени звуци b) , ще легне до него и ще го погушка, изобщо - ще се постарае да му покаже, че него не го е страх и другите също не бива да се страхуват.
Същото е, както когато кучето се плаши от предмет на пътеката: отиваш при предмета и го наритваш, да види кучето, че не е страшен b) , след това с кучето на къс повод отиваш без да "забелязваш", че то се дърпа като откачено, потупваш го ободрително, разправяш му как нещото изобщо не е толкоз страшно... и си заминаваш заедно с кучето.
Или като при ветеринаря: кучето се страхува до смърт, потупваш го ободрително и му приказваш дивотии с уверен глас.
В случая обаче няма предмет, а само звук. Но принципът е същият.
Друг е въпросът, че не бива да го "жалиш" и да го лендзиш - идеята е да си спокоен и по-скоро весел, без да "забелязваш", че кучо се напикава от ужас; а не да си притеснен, че кучо се напикава и да ти е мъчно за него. Всъщност поощряваме веселото поведение и самоувереността и "не забелязваме" проявата на страх.
Иначе какво: да оставим кучето да умира от ужас само под кревата/в банята?! Тоест - висшестоящият в глутницата да зареже подчинения си насред неприятности? Че то шефстването не се състои само в подаване на команди и тяхното изпълнение... а и в успокояването на ранени, играта с подчинения и разни други такива.

Публикувано: 30 December 2005 - 06:22 PM
Аз поне не мисля да и давам някакви лекарства....,незнам тя няма и нужда! Не е много плашлива мойта дакелка....! Като започнат да пускат пиратки и тя започва да лае...тича и гледа през прозорците....,но не ми се вижда да е много изплашена!То разбирасе при всяко куче си е различно!
Проблема си е важен,но според мен по-важно е да ги пазите от самите пиратки
...отколкото от шумотевицата,защото тя рано или късно ще си отмине!
то мен щеше да ме осакати миналата година една пиратка,та какво остава кученцето! Но излизанията във всички слъчеи ще е до 5-6 следобяда и сутринта!
d) Дано да няма злополуки! Приятно прекарване на новата година пожелавам на всички!
Публикувано: 30 December 2005 - 10:34 PM
"Същото е, както когато кучето се плаши от предмет на пътеката: отиваш при предмета и го наритваш, да види кучето, че не е страшен"
Така постъпих със сешоара.Голям зор беше,ама горе-долу свикна.
Публикувано: 31 December 2005 - 12:28 AM
Обаче я въzпирам понеже не ми се мисли какво ще ни донесе срещата с пиратка лице в лице n)
Миналата година едно хлапе ни обстреля с пиратки от блокът,голям скандал вдигнах на майка му,а тя само zаяви,че след като не сме пострадали детето и не е направило нищо лошо oleeee bash
Публикувано: 31 December 2005 - 12:51 AM
Vabank, ти хубаво го обясняваш, но практиката показва, че игнорирането на страхливеца е по-ефективно от т.нар. ободряване. Дори да има някакъв ефект върху животното, това бодро потупване само ще го възбуди още повече, без да премахне опита му да се скрие при вас. Проблемът ми с Шаро беше неописуем, и тъкмо фактът, че се научих да не го "ободрявам" и да не обръщам внимание на паническите му пристъпи го направи по-нормално куче.
Hadrielle, dakel_fenka, изглежда спадате към групата хора, които смятат психичните проблеми за нещо срамно и по тази причина нелечимо. Ако кучето ми може да се почувства по-добре с четвърт лексотан два пъти в годината - то ще го получи.
Тopsi, от сърце те молим да провериш какво е това лекарство. Още не е късно да го намерим.
Публикувано: 31 December 2005 - 02:03 AM
Ето защо избирам кучето,ми да ми надува главата цяла нощ,отколкото да й съсипя здравето.
Айде peace...
gani:Пробвай да го(-я) изведеш с повишено внимание и в мига,в който е свършил(-а) работа на бегом в къщи.Стискам палци да няма проблеми.
Публикувано: 31 December 2005 - 10:15 AM
Цитат
Няма спор....така е!
но никога не съм смятала,че психичните проблеми са срамни!!! bl)
Публикувано: 31 December 2005 - 03:09 PM
Цитат
Момче е!при нас от сега почнаха и той като ги чуе и хоп под леглото!
ще видим как ще го извеждам!Много здраво трябва да го държа,защото си е бая куче

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 31 December 2005 - 03:20 PM

прочети правилата за подписите
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »