- (12 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Бясна жажда за живот Ламята Спаска кучешка история
Публикувано: 16 September 2009 - 06:28 AM
Младо семейство, без кола обаче, звънят по ветеринарни кабинети отказват им да дойдат да я вземат. (Уви, явно не са уцелили точния кабинет!) Накрая попадат на един, който им иска 1000 лв, за да я вземе и излекува! Без дори да е видял! Така и не разбрах кой е бил този герой!
Иначе я хранят ... няколко жени от съседните блокове. И така около 2-3 месеца, докато не я намираме другата й спасителка и аз .... Всичко до тук е по разкази на очевидци.
Намираме я вече ходеща на счупените си, разкривени и зверски подути крака. Отворени рани + изскочила кост от единия крак допълват картинката ...
Въпреки всичко, момичето е жизнено, страшно добро радва се, близоти наляво-надясно, иска внимание. Иска някой да я обича ..., да й съчуства. Яде като разпрана, не подбира. Истинкса ламя
Заведохме я в Син кръст, където й направиха рентгенови снимки. Предписаха й антибиотик и се разбрахме след 3-4 дена да я водим за операция. Но като я заведохме в уречения ден, се отказаха раните бяха започнали да заздравяват (явно антибиотикът е започнал да действа). Обясниха ни, че вече е късно да се оперира, щом краката са зарастнали и тя дори ходи на тях. Купихме още антибиотик и калций и си я прибрахме пак там, под фургона до един нов блок, където се беше настанила.
Сега се лекуваме. С нейната спасителка започваме усилена акция по намиране на дом! Кучинка е умна и жизнена и е избрала да живее! Смятаме да й помогнем. Реших да споделя историята й с вас. Човек не знае от къде какво може да изникне добър съвет или дори добър стопанин ;-) Да не говорим, че като видите снимките и вие няма да й устоите ще се влюбите, знам!

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 17 September 2009 - 09:12 AM

Иначе, мисля че е достатъчно укрепнала, за да я заведем за кастрация тези дни и ... скоро ще има и още снимки :)

Публикувано: 17 September 2009 - 12:04 PM

Иначе, мисля че е достатъчно укрепнала, за да я заведем за кастрация тези дни и ... скоро ще има и още снимки :)
Дано да си намери най-любящите стопани. С удоволствие бих я взела, но вече се пукаме по шевовете с 4 кучета - три от които са взети от улицата, Роберта осиновихме от този сайт а другите две взехме уж, докато ги осинови някой, но така и си останаха у нас. Освен това, картинката се допълва и от 3 котки и едно зайче. Но, вярвам, че ще се намерят добри хора за тази изстрадала душичка!

GOD DOES NOT CALL THE QUALIFIED, GOD QUALIFIES THE CALLED!!!
Публикувано: 18 September 2009 - 09:49 AM
elizelikoli, явно и вие сте едни прекрасни и добри хора, поздравления!

Относно нашата хубавица ..., големи притеснения имаме с нея! Щъка вече навсякъде, не я е така страх от преминаващите коли. Да не говорим, че хора обожава и иска при всеки да ходи, да му се мазни и да раздава целувки. Но основният проблем е, че рови във всички околни кофи за боклук около блоковете и прави страшни поразии. Върти се сутрин около спирката на рейсовете и маршрутките, където движението е доста натоварено! Много ме е страх да не й се случи нещо отново или някой да й случи нещо ...,ако ме разбирате ...
Сега мислим варианти как да я възпрем и усмирим.

Публикувано: 18 September 2009 - 08:28 PM
Elodia80, така е - не бива да остава на улицата. Много е общителна и любвеобвилна, а дори само това е опасно, като оставим на страна всичко останало. Иначе, за сега, антибиотикът й действа доста добре, ама да не казвам голяма дума, че ... !!!

Публикувано: 19 September 2009 - 12:34 PM
Публикувано: 24 September 2009 - 10:52 AM

Нашата мила приятелка, освен, че е дива за двама, въпреки състоянието на задните си крака, също така започва да се разгонва! Вчера вечерта отидох да й дам антибиотика и бях заедно с моя куч. Тя го побърка ... Той нали е кастриран от малък и не знае какво се прави в такива случаи - вцепени се и гледа тъпо, не смее да мръдне, а нашата госпожица вилнее и ... съвсем забрави за състоянието на краката си! Едвам го откопчих от нея!
Питането ми е дали в приют "Надежда" на Хладилника се записва и се чака с дни за кастрация (защото при нас е МНОГО спешно!) и дали след като се кастрира животинчето, може да остане там един ден, да речем, за да излезе от упойката спокойно? Ако не, ще я водя при моите ветеринари, но те пък нямат стационар и ... веднага след операцията ще се наложи да си я вземем и да я оставим навън, където си живее ...
П.С. Страхотен пазач е! Сега се е присламчила до входа на аптеката и по цял ден там си лежи и облайва всичко живо ... Ама, не е избрала добър вариант (точно при аптеката!), та по тази причина, още повече започнах да се притеснявам за съдбата й!

Публикувано: 27 September 2009 - 09:22 PM

Съжалявам за качеството, но 1-во, че са от телефон и 2-ро (по-лошото) - правих ги сама, а беснотията е неудържима, та дори и това, което съм успяла да постигна, си е цяло постижение.
Иначе, се надявам да имам още малко време, преди момичето да се разгони окончателно и да може всичко с планираната кастрация да протече по график.
Слагам и снимка на краченцата, които вече доста са поспаднали и възпалението се е успокоило.
Но ... най-вече - къща с двор ни трябва! Няма такава пазачка като нея!

Публикувано: 29 September 2009 - 07:54 PM
Положението на кучинка се влоши! Както и предположих, ще стане голям проблем, че е решила да пази точно аптеката ... Не е редно, знам. В най-скоро време някой ще се саморазправи с нея и пазаческите й наклонности. Хората от аптеката днес само ми направиха забележка, бяха много мили дори и ми обясниха каква е ситуацията, но ... някой друг, облаян клиент например, няма да е така добър и благосклонен. Не ми се мисли какво може да й се случи.
Моля ви за помощ и съдействие!
Има вероятност да я заведем в приют, докато й търсим дом. Проблемът е, че още около 20 дена тя трябва да пие антибиотици, а там, с всичките кучета, може да се окаже проблем, някой да се грижи персонално за нея и да й дава антибиотик в точен час.
Ето защо, бих помолила някой да я приюти временно, докато приключи лечението. За храната, антибиотика и калция естествено, ще се погрижим с момичето, с което я гледаме.
Другият вариант, разбира се, е да я закараме на стационар, но не знам дали ще можем сами да се справим финансово. Пред вид факта, колко кучета от този форум имат нужда от финанси и им се осигуряват такива от съфорумниците, дори ми е неудобно да моля за финансова помощ и предпочитам да не се стига до там!
Ако някой има друго предложение, нека ми пише! Но наистина, случаят е спешен, както сами предполагам, се убедихте.

Публикувано: 30 September 2009 - 09:17 AM
Също така, трябва да се има пред вид, че тя е само външно и вътрешно обезпаразитена, но не и ваксинирана, тъй като изчакваме да приключи курса на лечение с антибиотик. Остават още около 15-20 дена.
Предварително благодаря на всички отзовали се!
Поздрави

Публикувано: 08 October 2009 - 11:25 PM

Публикувано: 09 November 2009 - 11:07 AM
Изключително ми е неудобно, но ножът е опрял до кокъл, образно казано ... Налага се да помоля за финансова помощ! На този етап друго не ми остава!
От вчера кучинка е на стационар в "Син кръст" с пневмония, съсирена кръв, левкоцити 40 000 (при допустими 17 000), температура 41,5 .... Изгледите не са добри ...В момента момичето е на системи!
Сметката ни вчера беше 266 лв. - изследвания, рентгенови снимки на белия дроб и два дена предплатен стационар (по 40 лв/ден с лекарствата).
Който има желание, нека ни помогне. Също така, ако някой има път към "Син кръст", или просто има желание да я види, може да дойде с нас. Най вероятно днес пак ще отидем да я видим!
Съжалявам за този глупав пост ... Обикновено се старая да се справям сама, особено що се отнася до финансовата страна на нещата, но този път положението излезе извън контрол и само двете с момичето, с което се грижим за малката ламичка, не бихме могли да се преборим ...
Поздрави,
Ина

Публикувано: 09 November 2009 - 11:39 AM
Приятели, дайте да помогнем на Ина и на кучинка, за да не се връща пак на улицата.
neofly, благодаря ти!
Ужасно ми е неудобно, но в момента съм склонна да преглътна всякаква гордост ...

- (12 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »