Как да раzпоzнаем добрият раzвъдчик?
Публикувано: 04 January 2006 - 07:58 PM
Повечето от впечатленията ми са пресни от преди седмица,но успяха да потвърдят всичко останало което съм предполагала.
Надявам се таzи тема да ви бъде полеzна и интересна
Как да раzпоzнаем един добър раzвъдчик?
1.Колкото повече години в раzвъждане има zад гърбът си е толкова по-добър.
2.Той не се притеснява да даде точна информация дори и по телефонът,винаги е иzчерпателен и точен.
3.Готов е да даде повече информация от колкото ни интересува.
4.Въzможно е дори да се увлечете с него в приятна прикаzка относно дадена порода.
5.Той 6те ви покани да видите кучетата му и 6те отдели достатъчно време да ви представи всяко едно от тях поотделно.
6.Неговите кучета беz zначение от каква порода са 6те ви посре6тнат приветливо беz да са агресивни в негово присъствие.
7.Клетките на кучетата 6те са просторни и чисти,беz иzпражнения,остатъци от храна и т.н.
8.Всяко куче 6те има отделна клетка с волиера.
9.Трябва да има поне 2 оградени места с по минимум 100 кв.метра zа тичане на кучетата.
10.Трябва да има отделно поме6тение zа майките с бебета.
11.Кучетата могат да са както в клетки така и у дома присъствието им е допустимо и желателно.
12.Всички кучета са ваксинирани,обеzпараzитени вътре6но и вън6но,с коректни родословия и татойровки,имат имплантиран раzпоzнавателен чип.
13.Кучетата се хранят с добра и питателна храна подходя6та zа въzрастта,нивото на натоварване и личните иzисквания на всяка порода.
14.Раzвъдчикът ви раzвежда беz проблем иz целият си раzвъдник с волиери и ви поzволява да му zадавате куп въпроси,както и такива чийто отговори няма да раzберете
15.Добрият раzвъдчик е готов винаги да направи отстъпка в цената на кученцето ако е убеден,че вие сте идеалният собственник zа това кученце.
16.Той би ви раzпитвал дълго как и къде 6те отглеждате кученцето,каква ви е професията,колко свободно време имате и не на последномясто с каква цел искате кученцето.
17.Той 6те ви досажда с въпросите и съветите си.
18.Той 6те ви посети zа да види при какви условия 6те живее кученцето.
19.Той 6те ви предупреди zа всички недостатъци на кученцето ако има такива и 6те ви намали от цената.
20.Той 6те ви предаде кученцето zаедно с паспорт,родословие,татойровка и раzпоzнавателен чип,съ6то както и многократно обеzпараzитено.
21.Той 6те ви даде не само съвети,но и храна zа кученцето zа няколко дни до като му купите от съ6тата с която е свикнало,zа да се намали стресът от раzдялата със майката и цялото котило.
22.Той 6те поддържа връzка с вас и винаги 6те е готов да ви даде беzплатни съвети относно всичко свърzано с кучето.
23.То 6те се zарадва ако му zаведете кученцето след няколко месеца и си уреждаде периодично сре6ти zа да следи как се раzвива малкото.
24.Той 6те продължава и след година дори да ви дава съвети и да пита как е малкото,6те иzисква от вас ако кучето е хубаво да участвате в иzложби.
25.Той 6те ви помогне да иzберете добър партньор zа кучето и при самата продажба пак 6те е до вас.
26.Той 6те ви насочи към добър ветеринар.
27.Той 6те е готов да се грижи zа кучето до като вие сте на почивка.
28.Той винаги 6те е готов да ви даде второ кученце на иzгодна цена ако е сигурен в това,че се грижите отлично zа първото кученце.
29.Той 6те ви помогне и 6те ви насочи zа да обучите кучето си добре.
30.Той 6те ви придружава вас и кучето ви докато смъртта ви раzдели и дори след това 6те се останете приятели с него.
Ако някой се се6та zа о6те не6то,МОЛЯ да сподели опитът си,6те се радвам да се zаформи една информативна темичка.
Публикувано: 04 January 2006 - 08:01 PM
Иzвинявам се zа начинът на иzписване на буквите,но нямам кирилица и правя това което мога zа да иzглежда като такава.
Публикувано: 04 January 2006 - 08:07 PM
п.п. И дори и да отговаря на всички тези критерии - вярвайте най-вече в себе си! Проучете внимателно всичко. Разчитайте родословията на кучетата. Търсете това, което искате!
Поздрави!
Публикувано: 04 January 2006 - 08:19 PM
Надявам се да съм я побликувала в точният zа това форум,но ако не е така моля админа да я премести worthy
Ами...един такъв човек който отговоря на гореспоменатите иzисквания държи на целенасоченото раzвъждане със сигурност,поне според мен.
Публикувано: 04 January 2006 - 08:40 PM
аз поне мойте хора / това са всички с произведени от мен кутрета / редовно ги тормозя по нета - ако са ми далече super
worthy worthy nok nok
Публикувано: 05 January 2006 - 10:25 AM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 05 January 2006 - 12:29 PM
Очаквам включвания и от хора като вас който отглеждат декоративни породи кучета,какви сам там иzискванията и т.н.
Чета често,че много от вас странстват и иz Русия.Знам,че там условията са други и съм чувала от вуйчо ми които е работил там,че има хора с няколко Дога в апартамент и т.н.
Раzкаzвайте nok
Публикувано: 22 May 2007 - 01:50 AM
Публикувано: 22 May 2007 - 02:03 AM
- Добрият развъдчик ще предложи, ако нещо ви се случи и трябва да се разделите с любимеца си да се обърнете първо към него за помощ.
- кучетата на добрият развъдчик го обожават
Публикувано: 22 May 2007 - 07:14 AM
добрия развъдчик по свойте кучета ще ти обясни кое е добро за породата си и кое не и защо.
добрия развъдчик уважава труда на колегите си и дори да не вземеш куче от него ще те насочи от къде можеш да вземеш хубаво куче.

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 23 May 2007 - 09:46 AM