Dog.bg Форуми : Как да раzпоzнаем добрият раzвъдчик?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да раzпоzнаем добрият раzвъдчик? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2006 - 07:58 PM

От доста време ми се върти таzи идея т.е. да събера на едно място впечетленията и опитът си и смятам,че точно това е правилният момент понеже се обраzуваха доста дискусийки zа това кой,кой е?
Повечето от впечатленията ми са пресни от преди седмица,но успяха да потвърдят всичко останало което съм предполагала.
Надявам се таzи тема да ви бъде полеzна и интересна

Как да раzпоzнаем един добър раzвъдчик?
1.Колкото повече години в раzвъждане има zад гърбът си е толкова по-добър.
2.Той не се притеснява да даде точна информация дори и по телефонът,винаги е иzчерпателен и точен.
3.Готов е да даде повече информация от колкото ни интересува.
4.Въzможно е дори да се увлечете с него в приятна прикаzка относно дадена порода.
5.Той 6те ви покани да видите кучетата му и 6те отдели достатъчно време да ви представи всяко едно от тях поотделно.
6.Неговите кучета беz zначение от каква порода са 6те ви посре6тнат приветливо беz да са агресивни в негово присъствие.
7.Клетките на кучетата 6те са просторни и чисти,беz иzпражнения,остатъци от храна и т.н.
8.Всяко куче 6те има отделна клетка с волиера.
9.Трябва да има поне 2 оградени места с по минимум 100 кв.метра zа тичане на кучетата.
10.Трябва да има отделно поме6тение zа майките с бебета.
11.Кучетата могат да са както в клетки така и у дома присъствието им е допустимо и желателно.
12.Всички кучета са ваксинирани,обеzпараzитени вътре6но и вън6но,с коректни родословия и татойровки,имат имплантиран раzпоzнавателен чип.
13.Кучетата се хранят с добра и питателна храна подходя6та zа въzрастта,нивото на натоварване и личните иzисквания на всяка порода.
14.Раzвъдчикът ви раzвежда беz проблем иz целият си раzвъдник с волиери и ви поzволява да му zадавате куп въпроси,както и такива чийто отговори няма да раzберете
15.Добрият раzвъдчик е готов винаги да направи отстъпка в цената на кученцето ако е убеден,че вие сте идеалният собственник zа това кученце.
16.Той би ви раzпитвал дълго как и къде 6те отглеждате кученцето,каква ви е професията,колко свободно време имате и не на последномясто с каква цел искате кученцето.
17.Той 6те ви досажда с въпросите и съветите си.
18.Той 6те ви посети zа да види при какви условия 6те живее кученцето.
19.Той 6те ви предупреди zа всички недостатъци на кученцето ако има такива и 6те ви намали от цената.
20.Той 6те ви предаде кученцето zаедно с паспорт,родословие,татойровка и раzпоzнавателен чип,съ6то както и многократно обеzпараzитено.
21.Той 6те ви даде не само съвети,но и храна zа кученцето zа няколко дни до като му купите от съ6тата с която е свикнало,zа да се намали стресът от раzдялата със майката и цялото котило.
22.Той 6те поддържа връzка с вас и винаги 6те е готов да ви даде беzплатни съвети относно всичко свърzано с кучето.
23.То 6те се zарадва ако му zаведете кученцето след няколко месеца и си уреждаде периодично сре6ти zа да следи как се раzвива малкото.
24.Той 6те продължава и след година дори да ви дава съвети и да пита как е малкото,6те иzисква от вас ако кучето е хубаво да участвате в иzложби.
25.Той 6те ви помогне да иzберете добър партньор zа кучето и при самата продажба пак 6те е до вас.
26.Той 6те ви насочи към добър ветеринар.
27.Той 6те е готов да се грижи zа кучето до като вие сте на почивка.
28.Той винаги 6те е готов да ви даде второ кученце на иzгодна цена ако е сигурен в това,че се грижите отлично zа първото кученце.
29.Той 6те ви помогне и 6те ви насочи zа да обучите кучето си добре.
30.Той 6те ви придружава вас и кучето ви докато смъртта ви раzдели и дори след това 6те се останете приятели с него.

Ако някой се се6та zа о6те не6то,МОЛЯ да сподели опитът си,6те се радвам да се zаформи една информативна темичка.

#2 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 January 2006 - 08:01 PM

Темата е побликувана от мен преди месеци в друг форум,но реших,че и тук ще бъде интересно да я обсъдим.
Иzвинявам се zа начинът на иzписване на буквите,но нямам кирилица и правя това което мога zа да иzглежда като такава.

#3 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2006 - 08:07 PM

bravoS mik! Много хубава тема! BEER Само да допълня, че кучетата му/й са свободнодвижещи се в развъдника, клетки и т.н.

п.п. И дори и да отговаря на всички тези критерии - вярвайте най-вече в себе си! Проучете внимателно всичко. Разчитайте родословията на кучетата. Търсете това, което искате!

Поздрави!

#4 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 January 2006 - 08:19 PM

Мерси b) ,радвам се,че ти допада.
Надявам се да съм я побликувала в точният zа това форум,но ако не е така моля админа да я премести worthy
Ами...един такъв човек който отговоря на гореспоменатите иzисквания държи на целенасоченото раzвъждане със сигурност,поне според мен.

#5 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 04 January 2006 - 08:40 PM

bl) а ако развъдчика ви е далече знайте че има - icq , skype, абе с 2 думи интернет и техника за снимане b) ....

аз поне мойте хора / това са всички с произведени от мен кутрета / редовно ги тормозя по нета - ако са ми далече super

worthy worthy nok nok

#6 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 10:25 AM

ОТЛИЧНО НАПИСАНО !!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! bravoS bravoS bravoS
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#7 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 January 2006 - 12:29 PM

Благодаря r)
Очаквам включвания и от хора като вас който отглеждат декоративни породи кучета,какви сам там иzискванията и т.н.
Чета често,че много от вас странстват и иz Русия.Знам,че там условията са други и съм чувала от вуйчо ми които е работил там,че има хора с няколко Дога в апартамент и т.н.
Раzкаzвайте nok

#8 Потребителят е офлайн   Московски Стражевар Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 01:50 AM

отностно договете,незнам,но знам едно,в Русия са аристократи,боржуази и т.н. не ги купуват за да ги гледат,а за да правят името им на изтънчени хора,някой от вас си мислят,че Русия са пиян народ и т.н.,но далеч не е така бил съм в Русия когато зимах моя московец и да ви кажа далеч не бяха пиянки само костюмари,палта,вратовръзки cl) ,така,че при тях тези декоративни пороиди са просто за името им

#9 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 22 May 2007 - 02:03 AM

- Добрият развъдчик винаги ще ви помогне със съвети дори и ако не сте си купили куче от него .
- Добрият развъдчик ще предложи, ако нещо ви се случи и трябва да се разделите с любимеца си да се обърнете първо към него за помощ.
- кучетата на добрият развъдчик го обожават

#10 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2007 - 07:14 AM

добрия развъдчик никога няма да ви спести плюсовете и минусите на бебето,което взимате от него(а то винаги ще има такива,защото идеално куче няма)
добрия развъдчик по свойте кучета ще ти обясни кое е добро за породата си и кое не и защо.
добрия развъдчик уважава труда на колегите си и дори да не вземеш куче от него ще те насочи от къде можеш да вземеш хубаво куче.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 09:46 AM

Кучето, което сте взели като бебе от добрия развъдчик, ще му се качи на главата дори ако не го е виждало повече от пет години... b)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни