- (8 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Помощ за Лиза от Сопот куче, блъснато от кола
Публикувано: 10 December 2009 - 08:15 PM
Преди два дни ми се обади една позната за Лиза. Всъщност тя не е Лиза вероятно, но така я нарекли.
Лиза била блъсната, шофьора, разбира се не е спрял. Спряла една учителка, която става свидетел как кучо фръкна от удара. Спряла е, качила кучето в колата и го закарала на лекар. При нас няма рентген, но доктора казал, че има фрактура на един заден крак и сериозно охлузване на другия. Жената е прибрала Лиза в гаража си и с майка й я хранят, но не могат да направят повече. Трябва да се направи снимка и да се види какво е положението.
Момичето се храни общо взето, на спокойно място е и е много мила. Днес се изправи, но я боли. Предпочита да лежи и да дава глава за галене. Кастрирана е (поне това няма да се прави).
Жената е безработна и не може да си позволи снимки и операции.
Уговорихме евентулно да закараме Лиза на Пловдив в клиника с рентген и стационар (ако се наложи операция) или поне снимка да се направи. Можем да я закараме в неделя, колкото по-бързо - толкова по-добре.
И тук идва момента да помоля за финансова помощ. Разбрах, че снимката ще струва около 20 лв, стационара е по 10лв на ден + храната. Храната ще е от нас, но повече в момента просто не можем.
Доброто нещо при Лиза е, че ИМА къде да се възстанови после, има кой да се грижи за нея докато евентуално й се намери някакъв дом.
Ако някой има възможност да помогне, моля ви пишете ми на лични или тук, в темата. Може и да ми се обадите на тел: 0886 109 235
Слагам и няколко не много добри снимчици на Лизето.
Лиза била блъсната, шофьора, разбира се не е спрял. Спряла една учителка, която става свидетел как кучо фръкна от удара. Спряла е, качила кучето в колата и го закарала на лекар. При нас няма рентген, но доктора казал, че има фрактура на един заден крак и сериозно охлузване на другия. Жената е прибрала Лиза в гаража си и с майка й я хранят, но не могат да направят повече. Трябва да се направи снимка и да се види какво е положението.
Момичето се храни общо взето, на спокойно място е и е много мила. Днес се изправи, но я боли. Предпочита да лежи и да дава глава за галене. Кастрирана е (поне това няма да се прави).
Жената е безработна и не може да си позволи снимки и операции.
Уговорихме евентулно да закараме Лиза на Пловдив в клиника с рентген и стационар (ако се наложи операция) или поне снимка да се направи. Можем да я закараме в неделя, колкото по-бързо - толкова по-добре.
И тук идва момента да помоля за финансова помощ. Разбрах, че снимката ще струва около 20 лв, стационара е по 10лв на ден + храната. Храната ще е от нас, но повече в момента просто не можем.
Доброто нещо при Лиза е, че ИМА къде да се възстанови после, има кой да се грижи за нея докато евентуално й се намери някакъв дом.
Ако някой има възможност да помогне, моля ви пишете ми на лични или тук, в темата. Може и да ми се обадите на тел: 0886 109 235
Слагам и няколко не много добри снимчици на Лизето.
Публикувано: 11 December 2009 - 08:57 AM
Цитат(donika @ Dec 11 2009, 07:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз ще се включа с парички за кучицата, но имате ли в предвид някоя клиника в Пловдив, която работи в неделя за снимка!
Благодаря много!
Да, говорих с Провет, те работят в неделя и имат рентген.
Публикувано: 11 December 2009 - 12:29 PM
Цитат(Moonnight @ Dec 11 2009, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз мога да помогна с някой и друг лев
- дай знак как да стане.

Благодаря много! Ще пиша ЛС.
Публикувано: 13 December 2009 - 03:23 PM
Днес закарахме Лизето в Пловдив.
Огромни благодарности на donika и за паричките (с които платихме днес и дори ни останаха 10лв) и за загрижеността.
След направена снимка стана ясно, че имаме счупена бедрена кост с едно парченце осттрани. Другата задна лапа е охлузена доста. Но през цялото време - в колата, в клиниката момичето не издаде нито звук, вдигахме я, влачехме я лекичко - нищо. Само те гледа и трепери малко.
Доктора каза, че трябва да се оперира и я оставихме там на стационар. Операцията ще е във вторник, ще струва около 350 лв (точната цифра ще микажат после). Ще й слагат пластини. Най-вероятно ще я вземем от там следваща неделя, през седмицата просто няма да ни пуснат от работа.
Стационара е 10 лв на ден, оставих храна за цяла седмица за всеки случай. Надявам се и на мен ще ми платят някой лев и ще мога да помогна поне с нещо.
Благодаря на всички, пожелали да помогнат на Лизето, тя няма да се върне на улицата, ще й търсим дом.
Само да мине всичко благополучно.
Слагам и малко снимки от днес.

Това е мястото, където ще стои, малко размазано се получи
Огромни благодарности на donika и за паричките (с които платихме днес и дори ни останаха 10лв) и за загрижеността.
След направена снимка стана ясно, че имаме счупена бедрена кост с едно парченце осттрани. Другата задна лапа е охлузена доста. Но през цялото време - в колата, в клиниката момичето не издаде нито звук, вдигахме я, влачехме я лекичко - нищо. Само те гледа и трепери малко.
Доктора каза, че трябва да се оперира и я оставихме там на стационар. Операцията ще е във вторник, ще струва около 350 лв (точната цифра ще микажат после). Ще й слагат пластини. Най-вероятно ще я вземем от там следваща неделя, през седмицата просто няма да ни пуснат от работа.
Стационара е 10 лв на ден, оставих храна за цяла седмица за всеки случай. Надявам се и на мен ще ми платят някой лев и ще мога да помогна поне с нещо.
Благодаря на всички, пожелали да помогнат на Лизето, тя няма да се върне на улицата, ще й търсим дом.
Само да мине всичко благополучно.
Слагам и малко снимки от днес.

Това е мястото, където ще стои, малко размазано се получи

Публикувано: 15 December 2009 - 11:36 AM
Току-що преведох парички за момичето...дано всичко бъде наред!
Чакаме новини!
Чакаме новини!
Цитат(rodegunda @ Dec 14 2009, 07:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Moonnight, благодаря!
Пиша ЛС.
Цял ден бях в движение, сега сядам да чета и пиша.
Операцията е утре в 13-30, моля стискайте палци!!!
Вчера забравих да кажа, че на снимката се вижда и съчма ....
точно до гръбнака, за щастие е до него.

Цял ден бях в движение, сега сядам да чета и пиша.
Операцията е утре в 13-30, моля стискайте палци!!!
Вчера забравих да кажа, че на снимката се вижда и съчма ....

Публикувано: 15 December 2009 - 05:21 PM
Цитат(Galiadogs @ Dec 15 2009, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има ли вече новини?
Те са започнали в три, сега звънях - още не са приключили.
После пак ще звъня.
Публикувано: 15 December 2009 - 07:53 PM
Свърши операцията, не е имало проблеми.
Утре до обяд ще се чуем с лекаря, ще разбера как е Лиза и колко ще струва операцията.
Благодаря от сърце на всички, които ни помагат
По принцип ще търсим дом за Лиза, така че ако случайно някой вече я е харесал, може да звъни :)
Проверих в общината дали не е на някой (по ушната марка) - не е. Бездомна е.
А сега ще ви разкажа нещо интересно. Тази сутрин докато чаках автобуса (точно на тази спирка, където е блъсната Лиза) появи се едно младо куче. Личи му, че е младо, но е доста голямо. Мъжко. Дойде при мен, седна много близо, пъхна носа си в моя ръкав и започна да ми ближе ръката.
А си представете шока! За първи път го виждам!
И така и стоя с мен, ближеше ме, подскачаше, после легна до мен ... Дойде рейса и аз се качих.
Току що говорих с жената, която е прибрала Лиза - да разкажа как е тя. И какво ми казва жената:
Вчера пред блока им се появи същия младеж и се заигра с тяхното куче, но все се въртеше край гаража. Ближеше и нейните ръце, лягаше пред нея. Тя казва, че такова поведение никога не е виждала. И тя се е сетила, че когато прибирала Лиза имало няколко човека, дето й се подиграваха и са казали, че имало и друго куче с това, но то е избягало.
Просто не знам какво да кажа. Ето няколко снимчици направих на сладура :)
Утре до обяд ще се чуем с лекаря, ще разбера как е Лиза и колко ще струва операцията.
Благодаря от сърце на всички, които ни помагат

По принцип ще търсим дом за Лиза, така че ако случайно някой вече я е харесал, може да звъни :)
Проверих в общината дали не е на някой (по ушната марка) - не е. Бездомна е.
А сега ще ви разкажа нещо интересно. Тази сутрин докато чаках автобуса (точно на тази спирка, където е блъсната Лиза) появи се едно младо куче. Личи му, че е младо, но е доста голямо. Мъжко. Дойде при мен, седна много близо, пъхна носа си в моя ръкав и започна да ми ближе ръката.

И така и стоя с мен, ближеше ме, подскачаше, после легна до мен ... Дойде рейса и аз се качих.
Току що говорих с жената, която е прибрала Лиза - да разкажа как е тя. И какво ми казва жената:
Вчера пред блока им се появи същия младеж и се заигра с тяхното куче, но все се въртеше край гаража. Ближеше и нейните ръце, лягаше пред нея. Тя казва, че такова поведение никога не е виждала. И тя се е сетила, че когато прибирала Лиза имало няколко човека, дето й се подиграваха и са казали, че имало и друго куче с това, но то е избягало.
Просто не знам какво да кажа. Ето няколко снимчици направих на сладура :)
Публикувано: 16 December 2009 - 01:41 PM
Преди малко говорих с доктора, Лиза е добре :)
След 35 дена трябва да се направи контролна снимка, конците ще се махнат тук.
Операцията ще струва - 321,80 лв + стационара за една седмица 70 лв.
Общо - 391,80 лв ще трябва да се платят в неделя.
По-късно ще напиша с каква сума разполагаме в момента.
След 35 дена трябва да се направи контролна снимка, конците ще се махнат тук.
Операцията ще струва - 321,80 лв + стационара за една седмица 70 лв.
Общо - 391,80 лв ще трябва да се платят в неделя.
По-късно ще напиша с каква сума разполагаме в момента.
- (8 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »