Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община
Публикувано: 12 February 2010 - 03:41 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 12 February 2010 - 03:42 PM
другото което ме вълнува - този регистър на лекарите, там са публикувани домашните адреси, което смятам за нарушение на правата ми за лични данни. общинарите имат ли право да публикуват подобно инфо?

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 12 February 2010 - 03:47 PM
регистър НВМС - http://www.nvms.gove...egistar_VLZ.pdf.
Само че и нашия вет го няма в списъка - какво ли значи това?
Публикувано: 12 February 2010 - 03:48 PM

Айде сега мааалко да се отклоня от тази наболяла тема и да ви "трясна"още една по абсурдна приумица на господата оправляващи ни!
Четете и дерзайте-само вмятам че текса е копиран от сайта на КС-София и е по материал от дир.бг!
Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа
11 февруари 2010 / News.dir.bg
[u]Районните кметове да определят места за разходка на домашни любимци, разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова.
Местата трябва да са съобразени с изискванията на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни в Столичната община, съобщи БТА по информация от Столична община.
Забранено е разхождането на животни на територията на детски градини и училища, здравни заведения, както и на детски площадки. Забранено е разхождането на домашни любимци в градските паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.
Информацията за предложените места за разходка на домашните любимци ще бъде предложена за обсъждане от гражданите, във всяка районна администрация за период от 14 дни, след което ще се издаде заповед от кмета на съответния район, за утвърждаване на алеите за разходка.
Всички граждани могат да дадат своите предложения в указания от районната администрация срок.
След утвърждаването на алеите за разходки, ще започнат регулярни проверки, при които ще се изискват паспорта на домашния любимец за проверка на регистрацията му и документ за платена годишна такса в размер на 24 лева. Натрупаните средства ще бъдат използвани, за да се създадат специални алеи за разходка, регистър на домашните лю%u
Публикувано: 12 February 2010 - 03:49 PM
другото което ме вълнува - този регистър на лекарите, там са публикувани домашните адреси, което смятам за нарушение на правата ми за лични данни. общинарите имат ли право да публикуват подобно инфо?
Така като гледам те въобще незнаят какво правят. Май много хора по цял ден само пият кафе и ядат държавни пари (демек: нашите пари).

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 12 February 2010 - 03:51 PM
Значи, че не се е регистрирал. Не е спазил чл. еди кой си от ЗВД. Или по-скоро не работи в регистрирано ветеринарно лечебно заведение и шефът на заведението не го е спазил.
Наистина е нарушение на правата ви да ви публикуват домашните адреси. Ние също имаме регистър, но там се публикуват само трите имена и рег. номер.
Публикувано: 12 February 2010 - 04:02 PM
Мерси да ще се върна в началото!

Публикувано: 12 February 2010 - 04:14 PM
Значи, че не се е регистрирал. Не е спазил чл. еди кой си от ЗВД. Или по-скоро не работи в регистрирано ветеринарно лечебно заведение и шефът на заведението не го е спазил.
Наистина е нарушение на правата ви да ви публикуват домашните адреси. Ние също имаме регистър, но там се публикуват само трите имена и рег. номер.
В регистъра на Българския ветеринарен съюз - тяхната съсловна организация - са изписани докторите само с имената си, както е редно.
http://www.bvsbg.com/files/vetreg.htm
И там го има нашия човек.
Та се чудя - какво ще стане с регистрацията на чипирано куче при нерегистриран ветеринарен лекар?
Публикувано: 12 February 2010 - 04:21 PM
Преспокойно би могъл да съществува правоспособен ветеринарен лекар, който не работи в клиника, а нещо друго, да кажем изследователска работа. Или пък да работи в приют (ех, мечти, изолаторът да си има щатен вет примерно). Не ми е ясно той би ли имал право да практикува, докторите трябва да знаят.
Но въпросът кой има право да регистрира кучета в единния регистър е правилен и би следвало да се отнесе към НВМС и в частност РВМС.
Публикувано: 13 February 2010 - 02:55 PM
Аз живея в р-н Средец в София и си регистрирах кучето в данъчната служба на Гурко. Вчера за всеки случай се свързах и с районната администрация да ги питам дали трябва и при тях да се регистрирам в отдел екология и отговора беше - не! За община София-град със сигурност регистрацията на кучета става само и единствено в данъчните служби към отделните райони. Като го регистрирате ви дават бележка с входящ номер. Между другото и там не знаеха, че за чипирано куче през настоящата година не се плаща данък, та си платих и мирна ми глава!
Публикувано: 13 February 2010 - 05:28 PM
http://sofia.bg/pres...VMS%20Sofia.pdf
Явно не всеки вет може да ви регне кучето. За жалост моите и двамата ги няма в списъка.
за моя голяма радост нашият доктор е тук.. под #3 :))

Публикувано: 15 February 2010 - 05:07 PM

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 15 February 2010 - 05:28 PM

Здрасти, аз утре ще ходя в нашата община да видя какво ще кажат. И после вероятно ще ида до офиса на юристите на данъчното и мисля там да пусна жалба. Ако искаш може да се уговорим и да отидем до там двете.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 15 February 2010 - 05:56 PM

Здрасти, аз утре ще ходя в нашата община да видя какво ще кажат. И после вероятно ще ида до офиса на юристите на данъчното и мисля там да пусна жалба. Ако искаш може да се уговорим и да отидем до там двете.
За съжаление утре не мога,но току що пуснах следната жалба във виртуалното деловодство към СО,може да ти послужи като образец.Сега смятам да пусна една и от името на майка ми,дано се задвижат:
Имах проблем при регистрацията на кучето си в община Средец.На кучето ми е поставен чип месец януари 2010г.Според Закона за защита на животните Чл. 39. Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.В декларацията по чл.117 от ЗМДТ,която служителките от деловодството ми дадохада попълня, няма подобно основание за освобождаване от такса и служителките ме увериха,че нямам право да го допиша.В резултат на това,кучето ми е регистрирано,но такса не съм платила,т.к. смятам,че съм в правото си.Освен това никъде не намерих изнесен списък от необходими документи за прилагане-на мен не ми поискаха дори паспорт на кучето,ако е кастрирано,с какво се удостоверява-служебна бележка или паспорт.Мисля,че трябва да запознаете служителите си със съответните закони,да се поправи бланката на декларацията по чл.117,като се обхване и чл.39 от ЗЗЖ,да се изнесе на видно място документите,които трябва да се приложат към декларацията за всеки отделен случай,за да знае и данъкоплатеца какво да носи и служителите Ви - какво да изискват,защото останах с впечатлението,че не са наясно със законите.

Публикувано: 16 February 2010 - 03:22 PM
Уважаема г-жо Д............... ,
Вашата жалба е регистрирана в деловодството на Столична община под
No ............/16.02.2010 г.
Имате възможност да следите движението на документа в рубриката "Деловодна справка".
Справката се прави един ден след получаване на входящия номер, поради обработка на данни.
Благодаря Ви, че използвахте виртуалното деловодство.
Ще видим какво ще става нататък

Публикувано: 18 February 2010 - 04:28 PM
"номера под който е заведено кучето трябва да се даде на доктора и той да си го запише".

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн