Dog.bg Форуми : Ели - Блеки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ели - Блеки тя е голяма и черна, на мамутче прилича

#1 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 January 2010 - 12:29 PM

Темата, та темата! Ами как се пише тема бе момичета?
Блеки е кученце от Старозагорския изолатор. Сестричката/братчето й умря, притиснато от палет. Бяха я оставили при кучка-майка, която я хранеше, но я пуснаха по Коледа и Блеки остана сама. Оттогава изглежда все по-зле. Вече се казва Ели, че страшно много ми прилича на мамутката от "Ледена епоха", точно толкова елегантна е ab_041.gif . Вчера я взех след дълъг размисъл и сега ще видим. Преди да я доведа вкъщи я оставих за изследвания, няма гана и парвовироза, но гъбички, краста, глисти, рахит - всичко останало си й е наред. Другото ми куче е ваксинирано, та дано не се зарази. Отделно, че откакто е дошла е все под леглото(ужасно трудно си пъха дебелото дупе там ab_041.gif ), та ще се лекуваме, социализираме и всичко останало. Три пъти я измих с шампоан и все още не се е премахнала гадната миризма от изолатора. Иначе хапва, но нямам идея къде е ходила до тоалетна dry.gif , ама то все някога ще стане ясно. Тежи 7,2 кг. ud_009.gif , въпреки лошото хранене е огромна. Нямам опит с кучета, така че чета коментарите на Стаси за по-лесно, но идеи приемам всякакви.
И преди да прикача малко снимки, много благодаря на Илит и Дикари за подкрепата и грижата, и на всички приемни стопани, които ми дадоха смелост smile.gif ! И Ели ви благодари!
П.П. Вчера като ме видяха в клиниката и така се смяха. Искала съм малко, късокосместо куче! Е, Ели отговаряла и на двете условия ab_041.gif . И на тях им благодаря за милото отношение!

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 23 January 2010 - 01:01 PM

Йеее,ама верно е малко и късокосместо ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Честито ти сладки грижи с бебенцето.На Ели пожелавам да открие своето местенце в нечие добро сърце.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 January 2010 - 01:26 PM

Мисля, че се сдоби със скрит гигант. Ще си най-смешната на разходките, с куче-миньонче и мамут-великан! Бедното момиченце, хич не мислех, че ще оцелее! Радвам се за шанса й, но е отвратително с какво се сдобиват по тези места. То здраво куче ще се разболее, за болните - никакъв шанс. Успех ! Внимвай като се разиграе да не ти падат вазите от тресенето!
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2010 - 06:17 PM

Buddy28 поздравления за новият член на семйството md_064.gif наистина се иска доста смелост за това и се радвам,че си се престрашила . rc_036.gif
Това "бебе" хич няма вид на такова-прекрасна е wub.gif на последните две снимки прилича на малко мече .Дано се оправи по-скоро от всички болести и намери своя човек dog.gif
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 24 January 2010 - 12:02 AM

Чудесна е!
Така се радвам, когато някое обречено нещастниче се измъкне от изолатора (без значение кой) и се превърне в гушкав глезанaf_089.gif
Стискам ви палци ae_085.gif
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2010 - 10:42 AM

Благодаря на всички smile.gif !
Ели малко се отпусна и поигра. Добре, че беше малко, блокът се тресе от нейните подскоци ab_041.gif . После пак се пъхна под леглото горкото. Като яде толкова бърза, че не си дъвче гранулите, цели ги гълта.
Имам проблем , че се ръмжат от време на време с Бъди(пинчероподобното ми куче). Ако можете да ме посъветвате какво да правя. Не е често, но се случва. Засега се карам и на двамата, ама докъде ще стигнат не ми е ясно. Ако има тема, моля за линк!
Ели вчера сама отиде в банята до тоалетна, без изобщо да й казвам, показвам или каквото и да е друго. Оттогава си ходи там, много е умна! Днес я посресах малко, та отгоре на всичко се и разхубави, но не я снимах след това да не я стряскам. Много мило животинче, но е много наплашена. Като я взех на ръце сутринта да я мажа с лекарства, сърцето й щеше да изскочи. Айде малко снимки:

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 11:30 AM

Buddy28, rc_036.gif Прочете, разпита, прецени и спаси една невинна душичка! Страхотна си! smile.gif
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#8 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2010 - 06:55 PM

Браво,Buddy28,много се радвам че се престраши ae_085.gif Много е сладка малката гигантка wub.gif ,същинско мече е.
Не се притеснявай,с Бъди скоро ще намерят общ език и ще се гушат да спят заедно ab_041.gif Пожелавам ви весели и безпроблемни дни до намирането на най-добрите стопани за Ели.И да ни радвате по-често с разказчета и снимки,та дано и други да "се престрашат" да спасят бебе от изолатор.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 09:55 PM

Поздравления и от мен за благородната постъпка! Ели-Блеки на мен ми прилича пък на меченце, много е сладка!

И виж, как веднага ти се е отблагодарила душицата - ходи си възпитано до тоалетната в банята,колкото и да е страшен светът извън "подлеглото". ae_085.gif

Цитат(Buddy28 @ Jan 24 2010, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам проблем , че се ръмжат от време на време с Бъди(пинчероподобното ми куче). Ако можете да ме посъветвате какво да правя. Не е често, но се случва. Засега се карам и на двамата, ама докъде ще стигнат не ми е ясно. Ако има тема, моля за линк!

За това не мисля, че трябва да се притесняваш. Доколкото виждам в подписа ти, Бъди също е един подрастващ младеж и най-вероятно се изясняват разни териториални или доминантни отношения.

Вкъщи също имаше ръмжене от страна на 2-годишната леличка към малките, но аз, след като видях, че не става въпрос за някаква активна агресия, не ги закачах изобщо. Оставих ги "да се наприказват" - така продължаваше 2-3 дена ( в 3 случая вече!!!) и след това нещата затихват. Предполагам,че става въпрос за територийката, както и за нагаждане на характерите - показва се коя именно постъпка, жест не са желателни и че ще последва наказание за нахалството.

Ако и при теб ръмжанката не достига до истеричност, също ти предлагам да ги оставиш, да не обръщаш вниамание и да игнорираш и двамата, ако се случи пред теб. Вярвам,че в най-скоро време това ще утихне и бате Бъди ще ти докаже, колко е по-собственик от новото съквартирантче. ab_041.gif

#10 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2010 - 12:08 PM

Нямаше да повярвам преди три дни колко бързо ще се промени Ели. Тя от вчера не стои непрекъснато под леглото и все по-рядко влиза там. Изкъпах я пак (знам, че не е хубаво, но ми се вмириса душицата на клетка), сресах я, и козинката й блести сега. Няма нищо общо със сплъстеното, смърдящо кученце, което взех в петък. Радва се на всяка минута внимание, а през останалото време изобщо не се натрапва. Много яде ab_041.gif , ама нали ми е едричка. Играе й се, но ще трябва да чакаме за разходките. Пие си витамините, дава да я мажа (дано по-бързо се оправи) и такива работи. Много слуша и не лае пу-пу! Много се радвам, че я взех! Хайде снимки, дано и на вас ви хареса Ели!
Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 January 2010 - 09:02 PM

Много сладко меченце smile.gif ! Само си представям каква ще стане като и се оправи кожухчето напълно!

#12 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 January 2010 - 11:35 PM

Рядко спамя темите с въздишки, но тук не се сдържам. Страхотна е wub.gif Моят тип куче, голямо и пухкаво.
Страхотно е, че й даваш шанс. Нагушкай мецаната и от мен.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#13 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2010 - 11:27 AM

На Ели й сложих нагръдник и сега се прави на нещастна ab_041.gif . А може би се сърди, че нагръдникът е за мини породи, не знам.
Детето вече не се тъпче като невидяло, даже оставя храна в купичката. Много слуша smile.gif !
Дикари вчера ни беше на гости, но каза, че няма смисъл да пише, защото няма проблеми при кучето(дай Боже да е все така). Аз пък ще пиша точно, за да се престрашат повече хора и ще пращам много, ама много снимки!
Ето я wub.gif :

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2010 - 01:55 PM

Как е Ели?
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 06:15 PM

наистина изгежда сърдита ab_041.gif тази красива, мила ,голяма и рошава душа wub.gif
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 January 2010 - 06:22 PM

Божееее какво прекрасно кученце wub.gif rc_036.gif за благородната постъпка ....
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#17 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 January 2010 - 06:31 PM

Това мече е тръгнало да изправя ушите като гледам. wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2010 - 12:21 PM

Цитат(Galiadogs @ Jan 28 2010, 06:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това мече е тръгнало да изправя ушите като гледам. wub.gif

Ако не ги изправи сама, знам къде да я занеса да я бинтоват и ще стане Йода 2 ab_041.gif .
Нямах време да пиша, че човешкото ми дете е болно, но сега ще наваксам. Ели я ваксинираха, не гъкна милата. Лекарите ни казаха, че много се е разхубавила, а бяха минали само 5 дни. magitt, ами живот и здраве да й мине и другата ваксина, и да се оправят кожните й проблеми, ще се видим в градинката smile.gif . Тя е голяма почти колкото Скай, но дотогава нямам идея колко ще стане, че й купих някаква храна със сьомга за чувствителна кожа и докато се обърна купичката е празна. Непрекъснато ходи след мен, но все още се страхува от други хора. Като ни дойде някой на гости - веднага под леглото. Майка ми направо се влюби в нея и само ми се обажда да пита как е ab_041.gif . Аз й обяснявам на Ели, че няма да я върна в изолатора, че ако я дам някъде, то ще е в Зоопарка при другите мечки ab_041.gif , но страх го е детето. А ето как прекарва деня си Ели:
Ходи след мен и като й говоря сяда, и ме гледа в очите
Прикачена снимка
Прекарва с батко си по няколко минути в света на WOW
Прикачена снимка
Разхвърля джапанки, чехли и чорапи
Прикачена снимка
Играе с Бъди
Прикачена снимка
После подремва така........
Прикачена снимка
....или така
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2010 - 12:55 PM

Buddy28

Как може да отставите това прекрасно мече да спи в такова кучешко легълце ea_103.gif Ми то, горкото, само дупарата е вкарало dry.gif

Иначе е чудна wub.gif

#20 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 January 2010 - 01:45 PM

Легълцето не е нейното, на пинчерчето. Тя си го е присвоила. Пада й се на нахалницата!
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни