Ера е болна. В четвъртък докато хапваха с бебоците я видях да залита. Веднага я занесох на докторката ни и направихме тест.
Момичето ми е болно от гана - прояви се директно в нервната форма. Веднага започнахме да даваме антибиотик, имуностимулатори и комплекс витамини, включихме я и на система. До привечер имаше непрекъснати мускулни спазми.
В четвъртък вечерта постъпи в Син кръст и се молехме да е по-добре.
В петък се обадиха, че е много зле, направила гърчове през нощта и сутринта, бяха й слагали диазепам. Просто не мога да опиша какво почувствах, а съм била с нея има-няма 2 седмици. Отидох да я видя със съзнанието, че това може би са последните й часове, даже през деня бяхме платили евтаназия.
Като отидох обаче тя ме позна, опита се да стане, размахваше опашле - живее й се. Решихме да й дадем шанс да се бори и да се борим за нея, докогато тя има сили.
От петък вечерта до днес няма влошаване, не се е налагал диазепам, не е имала нови пристъпи.
Шансовете за оцеляване при гана, особено при започнали нервни признаци са много малки, но момичето ми се бори здраво.
От днес е настанена в клиника "Доверие" под грижите на д-р Караславова и колегите й.
Благодарение на Animal Rescue, сметката е Син Кръст е покрита, получих и 50 лева от Mamiha и mrtn, с които ще покрием първите дни в клиника Доверие - стационарът на ден е 10 лева, утре ще знам колко ще излиза на ден заедно с лекарствата.
Скъпи приятели, молете се за момичето да оцелее. Ако се пребори с болестта, ще е на стационар може би месец, ако не и повече. Ще съм благодарна, ако някой може да отдели трохички за малката смела душа.