Ако зависеше от мен, бих го взела без да ми мигне окото. Даже известно време се надявах, че ще мога да променя някои неща и да го взема. Но уви, не стана. Сега мога само да гледам какво ще му се случи и да скърцам със зъби от яд.
Намерен в рекaтa преди малко повече от година. Полу-удавен, полу-"рахитичен"( с хилави и доста неподвижни задни крака), полу-умрял от студ и страшно наплашен и несоциализиран.
Стопанката му е от хората , който "обичат животни", но чисто емоционално. Ако може някой друг да поеме грижите, игрите , разходките , възпитанието и т.н. До известно време е ималкo кой. После се е оказало, че вече трябва да разчита само на себе си и родителите си. И не и е приятно.
Макси "лае по хора" , и затова не се извежда из квартала. Макси се пуска без каишка да си свърши работата, защото "много се дърпа" и няма кой да тича след него. Макси не се води в парка , защото "цапа колата"

Макси е проблем за хората си. Не толкова, че е проблематичен, колкото , че хората му виждат само проблемите в отглеждането му.
Опитах се да им препоръчам треньори, но ми казаха , че не могат финансово да се справят с това. Опитах се да им препоръчам методи за трнировки, но... Опитах се да ги накарам да му пуснат обяви за осиновяване, но... За всичко, което им предложа, има едно "но". И от девет кладенци вода защо не може да стане.
Съдбата му вече е решена. В рамките на един месец са му предвидили следното: или закаран и изоставен някъде далече , или Сеславци, или евтаназия. В момента вървят разговори кое е "най-хуманно"

Единият месец е за в случай , че като по чудо някои се появи отнякъде и го поеме от ръцете им.
Макси е ваксиниран, чипиран, кастриран. Съвсем млад - на около година и половина. Вози се идеално в кола. Има хигиенни навици. Разбира се с всички кучета и котки и е страхотен за компания на друго куче. Обича да си играе. Обича да се бута в ръцете на хората си. Обича да си хапва и яде всичко. Не прави бели. Даже от всички животни в дома, той прави най-малко пакости, но за хората си все той е виновен.
Макси няма порода, или ако има, никoй не знае каква е.
Външно е точно копие на това куче
http://en.wikipedia....ki/Cretan_Hound
Има толкова хубави и безпроблемни кучета, търсещи дом, че не знам защо го пиша това. Сигурно защото "Удавник и за сламка се хваща"
ПП Ако темата не е за тук, моля модераторът да я премести в подходящ раздел.