Dog.bg Форуми : Домашна маца на улицата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Домашна маца на улицата изгубена или изхвърлена

#1 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Икона за мнението  Публикувано: 11 March 2010 - 09:29 PM

Днес ми доведоха една маца, която от три дни седи пред съседен блок. 100% е домашна, изгубена или изхвърлена. Много гальовна, послушна, тиха. Разбира от "не", "ела" и други подобни, разпознава кухнята като място за хранене, предпочита гранули пред друга храна.
Муцунката й е много специфична и имам чувството, че съм я виждала вече някъде, по обяви или нещо такова.
Притеснява ме, че коремът изглежда доста надут. Може и да е бременна.
Ето снимки, ако някой я разпознава нека пише. Ще й пусна и обяви, че е намерена.

User's Signature

everything will be okay in the end.

if it's not okay, it's not the end.

#2 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 March 2010 - 07:30 PM

Мадам Софи днес беше на преглед и наистина се оказа бременна. За късмет не е напреднала бременността и имаме време да я кастрираме. Ще изчакаме още няколко дни в случай, че се появят стопаните й.
Младичка е - между 2 и 4 години й дават. Обезпаразитихме я външно и вътрешно, направихме и проба за глисти - чиста е. Доста спокойно изтърпя прегледа, включително бръсненето на коремчето и ехографа. А вкъщи поведението й е направо безупречно.
Не мога да повярвам, че някой би изхвърлил толкова възпитана и добра котчица, а и личи, че е гледана с любов. Кой знае какво й се е случило, че да стигне до улицата. И е голяма красавица, има много хубави светлозелени очи wub.gif

User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   дирдри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни ,природа ,антиглобализъм ,холистична литература,професията ми готвач,литература

Публикувано: 14 March 2010 - 01:04 AM

Не знам защо ,но постоянно ме спохожда мисълта ,че някой страда за нея и я търси ,но не е изключено този някой изобщо да не ползува интернет.Дали няма да помогне ако разлепите обяви с нейни снимки на автобусната спирка ,по кварталните магазинчета и на други места ,които могат да бъдат видяни от максимален брой хора.Софи може би е избягала разгонена от вкъщи?....Това може да се е случило и по-отдавна и тя доста да се е отдалечила от района в който е живяла.
User's Signature

Животът не се измерва с броя на вдишванията , а с броя на моментите , спиращи дъха ни!!!

#4 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 14 March 2010 - 12:55 PM

Не вярвам да е дошла сама отдалече, защото три дни е седяла пред един вход и не е помръдвала оттам. Обяви сме разлепили наоколо. Днес я показах и на бабата, която се грижи за кучетата в квартала и я помолих да поразпита за нея.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 14 March 2010 - 06:15 PM

Хора, да знаете, страшна сила са бабите - само за няколко часа нашата агентка баба Лили разузна цялата история на мадам София smile.gif
Тя историята, за съжаление, не е весела, но да се надяваме да стигне до щастлив край.
Софи всъщност се казва Мичка. От квартала е. "Стопанката" й продава на кварталното пазарче и я е гледала вкъщи няколко години, докато в един момент е решила, че може да я пусне и нея на пазара и да я храни отвреме - навреме ud_009.gif И просто я е пуснала. Чао, мацо, дотук бяхме, оправяй се сама в живота zz_208.gif
Мацата сякаш реагира на името, ама тя си реагира каквото и да й говоря. Но пък историята е разказана от колежка на "стопанката", която е описала и котката точно както изглежда, така че мисля, че няма причина да се съмнявам в достоверността й.

User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 March 2010 - 10:20 PM

Еееее, тези хора! Как може.. такава хубава и добродушна писана. Изглежда много кротка. Сигурно й е била добра компания и приятелче, как може така да се относе с нея.

#7 Потребителят е офлайн   дирдри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни ,природа ,антиглобализъм ,холистична литература,професията ми готвач,литература

Публикувано: 15 March 2010 - 12:37 AM

Така сиимислех ,че е някоя баба ,само дето не предполагах ,че ес каменно сърце!
User's Signature

Животът не се измерва с броя на вдишванията , а с броя на моментите , спиращи дъха ни!!!

#8 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 15 March 2010 - 02:56 PM

Не знам "стопанката" дали е баба, но за сърцето си права.
София е едно малко съкровище и става все по-любвеобилна. Говори ми, мърка, гушка се и меси smile.gif
Утре ще я заведем на кастрация, после ще сложим и ваксинка.
Изключително безпроблемна е, ужасно гальовна, би била подходяща и за семейство с деца. И е много послушна.
Надявам се да намерим за нея хора, които ще я обичат винаги и никога повече да не бъде изоставяна.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 15 March 2010 - 04:40 PM

София ще ме извини, че й оспамвам темата, но току-що прочетох това и просто съм без думи eg_033.gif Баба ли е, дете ли - не знам и не ми се мисли, как е възможно да постъпиш така?! И сложила подпис: "Имам котка. Тя е като принцеса пъстра и дългокосместа." zz_020.gif Тъжно! И гнусно.

Едит: явно котето е починало тази нощ. Нямала е и 2 годинки...
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 06:58 PM

Какво да ти кажа... това е някое хлапе очевидно. До това води възпитанието в нашето консуматорско общество. Домашните животинки са играчки, малко по-скъпи и забавни от другиге скучни играчки. Нещо като играта с тамагочи - храниш и играеш с него, докато ти писне и после го зарязваш.
Родителите не учат децата си да поемат отговорност, учат ги как да се измъкват от отговорностите и да си замазват съвестта. Те са такива във взаимоотношенията помежду си, какво остава към животинките.

Тъжно е. И толкова глупаво.

"Животни: Имам котка.Тя е като принцеса пъстра и дългокосместа. " - така прилича по това описание на писаната, по която аз плаках миналата седмица. Сега започвам да си мисля, че някое хлапе просто я е запвърлило и нея.

Днес моя колежка, която "много обича" котките, ме пита какви са тия гадни групи за животни, в които съм я поканила във Фейсбук. Иначе играе с виртуалния си аквариум. Ами нормално - на нея любовта към животните е да ги намачкаме и нагушкаме, обаче най-близко могат да живеят на двора или на тераса! Това за което се борим ние, просто не подлежи на осмисляне от тях.

Жалко, жалко. Гледаш ги интелигентни, но пък тя културата няма нищо общо с интелекта.

#11 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 15 March 2010 - 07:04 PM

Възрастна жена е, 34 годишна, с дете. То интелигентността не идва просто ей така с годините, за съжаление. Както и да е. Жалко за животинчето.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 10:41 PM

Цитат(ln_none @ Mar 15 2010, 06:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Възрастна жена е, 34 годишна, с дете. То интелигентността не идва просто ей така с годините, за съжаление. Както и да е. Жалко за животинчето.

Още по-зле. :((

#13 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 March 2010 - 08:58 PM

София вече е кастрирана, а в понеделник ще сложим и ваксина. Започвам да си мисля, че е котка с леко поведение - обича и се гушка във всеки, който дойде вкъщи gd_044.gif
С котешките обитатели за мое голямо съжаление и неудобство засега са на "хъ", ще правим социализационна кампания уикенда. Мъчно ми е за нея, седи по цял ден самичка в студената кухня, а толкова се радва на внимание dh_188.gif Дано се появят скоро хората за това добро момиче.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 March 2010 - 01:13 PM

Мадам Софи вече си има и ваксина и паспорт, само нормални кандидати за нея липсват. А тя горката буквално изперква от липса на внимание - плаче, а като си отивам от нея ме хваща с лапи за краката и не ме пуска.
Не се спогодиха с моите котки - ръмжи ги, та чак им пее песни. Предполагам, че е била единствена котка и затова й е трудно да се социализира. Ръмжи и когато чуе кучетата навън да лаят. С хората е перфектна, обожава всички, но с това отношение към себеподобните ще е още по-трудно да й намеря добър дом tb_108.gif

User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 March 2010 - 10:24 AM

София все така чака хората си. Получих няколко обаждания от хора, които звучаха добре, но впоследствие се отказаха. Имахме и посещение от едни кандидати, които обаче определено не изглеждаха благонадеждни и им отказах.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 01 April 2010 - 10:43 AM

Толкова е добричко това момиче, що така никой не го иска tb_195.gif

User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Senses Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 10:57 AM

Бих ти дала един съвет относно разбирането с другите Ви котки-Не ги оставяйте много,много насаме или поне да са в различни стаи,защото могат да си навредят-знам го от личен опит,понеже и аз имам котанчета excl.gif

#18 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 April 2010 - 01:05 PM

София така и не намери дом тук, но ще се надяваме да открие новото си семейство в Германия. Благодаря много на "Приятели на котката" за шанса, който й дават rc_036.gif Очаква се да пътува другата седмица, дано вулканите в Исландия да си вземат малко почивка и да разрешат по-скоро полетите.
За да пътува София има нужда от чип и 150 лв. за път. Ще сме благодарни, ако някой има възможност да помогне с трохички, тъй като след операцията на Крокодилчо сме доста притеснени финансово sad.gif
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 07 May 2010 - 07:01 PM

Софче-картофче днес отлетя към новия си живот на германско шатци-катци. Дано бързо да се намерят осиновители за доброто ми момиче и скоро да си има лично неин си човек за месене :wub:
Сърдечно благодаря на Дора, Йохана и всички от "Приятели на котката" за всичко, което правят за бездомните маци :rc_036:
Може да ни преместите :mg_062:
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни