Dog.bg Форуми : Сляпата Джоя

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сляпата Джоя Да вървиш напред, без да виждаш хоризонта!

#1 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 March 2010 - 07:24 PM

Това е Джоя! Нейното име е провокирано от друг член на голямото ни семейство- Едноокият Джо. Джоя ни намери днес при сутрешната разходка с кучетата. Не реагира на тяхното душене(после разбрахме причината)- слепичка е! Надяваме се да спасим поне едното око на гальовната 4 месечна Джоя! Но имаме нужда от ВАС! Помогнете ни да и намерим дом! Фондацията поема разходите за нейното лечение!

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 26 March 2010 - 12:40 AM

Милото котенце, как ли е оцеляло досега! По рождение ли е слепичко или е заболяване? Дано се намери дом за малката душичка. Толкова е безпомощно едно сляпо коте и навсякаде го дебнат какви ли не опасности!

#3 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 March 2010 - 09:58 AM

Цитат(janny @ Mar 25 2010, 11:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Милото котенце, как ли е оцеляло досега! По рождение ли е слепичко или е заболяване? Дано се намери дом за малката душичка. Толкова е безпомощно едно сляпо коте и навсякаде го дебнат какви ли не опасности!

Мисля си, че наскоро е била изхвърлена! Наистина не би оцеляла дълго сред толкова дебнещи опсности, а без почти никакъв шанс да достигне до храна при тази "конкуренция", направо е невероятно, че я намерихме. Лекарите казаха, че е заболяване- херпесвирусна инфекция(която си е отглеждала от малка). Роговиците са покрити с още един пласт- неравномерно разпределен навсякъде... Почти никакъв шанс за едното оче, а другото евентуално с операция...., но за сега сме на капки, мазила и Л-лизин през устата. Надявам се на чудо md_064.gif , в противен случай, шансовете и за осиновяване са почти нищожни. Кой ли ще я гушка....
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 March 2010 - 06:28 PM

Чудесно е, че сте я прибрали! А ако имате достатъчно търпение, един ден скорошен или далечен и тя ще има дом, диван и стопани. А имате ли още снимки? Опитайте да й направите снимки, които да казват "Вземи ме, виж колко съм сладка", вместо "Виж какво ми се случи".
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 09:16 PM

Това че котката е сляпа от опит мога да твърдя че не би трябвало да е проблем при осиновяването и...Едната от котките ми е сляпа намерих я преди година пребита със счупена челюст едното око перфорирано от ударите и изтекло другото избито извън орбитата та се наложи ветеринар да го доострани оперативно.Изключително кротко и културно животинче ходи из целия апартамент почти без да се блъска намира си тоалетната по мириса и нито веднъж не е направила белата извън нея.Чуе ли че сядам на фотьойла след секунда е в скута ми и мърка ли мърка...

#6 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2010 - 06:55 PM

Цитат(Radostin_39 @ Mar 28 2010, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това че котката е сляпа от опит мога да твърдя че не би трябвало да е проблем при осиновяването и...Едната от котките ми е сляпа намерих я преди година пребита със счупена челюст едното око перфорирано от ударите и изтекло другото избито извън орбитата та се наложи ветеринар да го доострани оперативно.Изключително кротко и културно животинче ходи из целия апартамент почти без да се блъска намира си тоалетната по мириса и нито веднъж не е направила белата извън нея.Чуе ли че сядам на фотьойла след секунда е в скута ми и мърка ли мърка...

Разбира се! Благодаря Ви, че мислите така! Аз също имам котка с едно оче и въпреки това се справя добре сред останалите.....Мисля си, че Джоя има напредък(поне ми се иска), но все пак е минала само седмица от лечението.
Приех предизвикателството на deni_avr wb_052.gif и направихме още една фото сесия. Сега, вече по-спокойна се получиха по-добре нещата!
Във вихъра на танца....Много е смела... ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 06:01 PM

Това е мойто когато го намерих...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 06:02 PM

Тука вече е голям...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 April 2010 - 06:47 PM

Ех, милата гадинка, голям късмет е извадил като е попаднал на вас.
Джоя също е късметлийка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#10 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2010 - 10:45 AM

Късметлийчета са, спор да няма md_064.gif ! И като сме започнали със спомените....ето го кръстникът на Джоя! Те тези постове май са за истории с щастлив край, ама тя Бушката била празнично настроена днес ab_041.gif
Тук за последно нахранихме глистаците....и не се залъгвайте, че е толкова добронамерен....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   migla Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 June 2010 - 01:46 PM

Сигурно вече сте ни забравили, но ние не! Искаме да споделим, че Джоя вече е кастрирана.
Разбойничка от Класа е тази "дама"! Още на 4 ден след кастрацията, "търкаляше" по тревата приятелят си Бойко :ab_041: . Засилва се, вървейки на два крака( това трябва да се види)и му се мята на гърба! Чудя се кого да пазя, възстановяващата се Джоя или горкия Бойко(той бе намерен със счупена челюст,но се възстанови напълно)!
Ако искате този кадър у дома,ще ви го предоставим,нямате нужда от дистанционно :db_046:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 January 2012 - 06:10 PM

Има ли някакво развитие тук?
Ще поспамя малко вдигайки забравени теми.
С цел да разчистя малко форума. А се и надявам - голяма част от забравените да мигрират в чудния край.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни