Вижте, не се сърдете на такива реакции...Ами, нормално е. И аз съм съгласна с тях донякъде - за съжаление хората помежду си не си помагаме така, но е прекрасно, че има толкова хора отворени към животните! Аз си мисля, че не може да изпитваш любов и състрадание към животинче, а към човек -не! Просто на практика така се получава- липсва в България широка подкрепа за онеправданите хора! Тя липсваше доскоро и за животните, но ето, че се оказа, че я има! Но са прави, че като хора трябва да сме по-единни и да си помагаме и да се подкрепяме много повече! Отговаряйте ми каквото искате, но ако трябва да изберете дали да лекувате болното си дете или болното животно, кое ще изберете? То е ясно, че ще потърсите примерно всякакви варианти и вълкът да е сит и агнето цяло, но в крайна сметка детето ви ще е с приоритет, нали? Не бива да залитаме твърде много, и тук в нета всеки е много велик на думи, но се видя вчера по площадите в страната колко от отворковците дойдоха! А и още нещо- аз не вярвам и в искрената обич към животните, ако липсва такава към хората....Просто не може да обичаш наистина само едното, не е ли така!?
Nastygirl, ами ще събираме подписи 1 ден мила, защото всички сме доста ангажирани, ако бяхме повече хора щяхме да се разпределим за повече дни! Но нали знаеш когато се стигне до действия нещо се покриваме.....Аз също съм много болна в момента и ми е абсолютно противопоказно да правя тия неща, но съм зае... грижата за себе си, за да помогна в няколко каузи просто защото така чувствам нещата! Няма значение, мисля, че и за едни ден ще съберем доста подписи ....
Аз пък немога да разбера защо трябва да се смесват двете неща. Защо винаги се слага това противопоставяне хора-кучета или хора-животни и кое било с приоритет. Дай като ни е скапана държавата и никой от управниците не мисли за хората които живеят в нея и ние да се увълчим и да си изкарваме негативната енергия върху беззащитните животни. Като сa загрижени за болните и децата, какво правят по въпроса - стоят и филосовстват по форумите. Евала на няколкото човека тук, че се опитват да направят нещо и вместо да ги поздравим - веднага се почва - кое ни е наред че и с кучета да се занимаваме. Не е важно на мен да ми е добре, важно е на вуте да му е зле - манталитет.
Е няма такава държава, ама си я заслужаваме.
hopie - това е принципно, не е насочено конкретно към теб.
Не искам да досаждам вече с това, само да вметна, че за мен лично няма противопоставяне на двете неща- аз се боря и за двете неща паралелно. Но, уви много хора и от двете страни не го разбират - а то не трябва изобщо да има 2 бряга един вид. Просто се опитах да кажа, че хората в оня статия не нападат природозащитниците, а просто им е тъжно, че няма такава активност и за нас самите / но пак казвам -ние до този случай и за животните не бяхме особено масови и активни. Просто такива сме си явно като нация, знам ли/ . Иначе съм абсолютно съгласна с Ти Джей и докторката! Борейки се за животните ние правим това и за себе си!