Dog.bg Форуми : Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kампания "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО - 2" работна среща Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2010 - 11:18 PM

Цитат(vano @ Mar 31 2010, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(hopie @ Mar 31 2010, 12:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(NastyGirl @ Mar 31 2010, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://loran.blog.bg...a-za-rak.520663

да отговорим на тази подобаващо!

Вижте, не се сърдете на такива реакции...Ами, нормално е. И аз съм съгласна с тях донякъде - за съжаление хората помежду си не си помагаме така, но е прекрасно, че има толкова хора отворени към животните! Аз си мисля, че не може да изпитваш любов и състрадание към животинче, а към човек -не! Просто на практика така се получава- липсва в България широка подкрепа за онеправданите хора! Тя липсваше доскоро и за животните, но ето, че се оказа, че я има! Но са прави, че като хора трябва да сме по-единни и да си помагаме и да се подкрепяме много повече! Отговаряйте ми каквото искате, но ако трябва да изберете дали да лекувате болното си дете или болното животно, кое ще изберете? То е ясно, че ще потърсите примерно всякакви варианти и вълкът да е сит и агнето цяло, но в крайна сметка детето ви ще е с приоритет, нали? Не бива да залитаме твърде много, и тук в нета всеки е много велик на думи, но се видя вчера по площадите в страната колко от отворковците дойдоха! А и още нещо- аз не вярвам и в искрената обич към животните, ако липсва такава към хората....Просто не може да обичаш наистина само едното, не е ли така!?
Nastygirl, ами ще събираме подписи 1 ден мила, защото всички сме доста ангажирани, ако бяхме повече хора щяхме да се разпределим за повече дни! Но нали знаеш когато се стигне до действия нещо се покриваме.....Аз също съм много болна в момента и ми е абсолютно противопоказно да правя тия неща, но съм зае... грижата за себе си, за да помогна в няколко каузи просто защото така чувствам нещата! Няма значение, мисля, че и за едни ден ще съберем доста подписи ....

Аз пък немога да разбера защо трябва да се смесват двете неща. Защо винаги се слага това противопоставяне хора-кучета или хора-животни и кое било с приоритет. Дай като ни е скапана държавата и никой от управниците не мисли за хората които живеят в нея и ние да се увълчим и да си изкарваме негативната енергия върху беззащитните животни. Като сa загрижени за болните и децата, какво правят по въпроса - стоят и филосовстват по форумите. Евала на няколкото човека тук, че се опитват да направят нещо и вместо да ги поздравим - веднага се почва - кое ни е наред че и с кучета да се занимаваме. Не е важно на мен да ми е добре, важно е на вуте да му е зле - манталитет.
Е няма такава държава, ама си я заслужаваме.

hopie - това е принципно, не е насочено конкретно към теб.

Не искам да досаждам вече с това, само да вметна, че за мен лично няма противопоставяне на двете неща- аз се боря и за двете неща паралелно. Но, уви много хора и от двете страни не го разбират - а то не трябва изобщо да има 2 бряга един вид. Просто се опитах да кажа, че хората в оня статия не нападат природозащитниците, а просто им е тъжно, че няма такава активност и за нас самите / но пак казвам -ние до този случай и за животните не бяхме особено масови и активни. Просто такива сме си явно като нация, знам ли/ . Иначе съм абсолютно съгласна с Ти Джей и докторката! Борейки се за животните ние правим това и за себе си!
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета,коне,езда,рисуване,книги,фотография :)

Публикувано: 31 March 2010 - 11:55 PM

Здравейте отново. Искам да попитам какво точно е необходимо за да се организира протест? Съгласие от общината? Ще се радвам да ми обясните по-подробно,ако трябва на ЛС, за да може и Шумен да се включи.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 08:32 AM

Док, аз казах 100 бройки, за да ги поема като мой личен разход. Знам че са малко :( но аз просто нямам възможност за повече в момента. Другия по-добър вариант е да се открие банкова сметка и там всеки да дари някаква сума, която да отиде за рекламни материали. По този начин ще можем да поръчаме една надявам се нормална бройка, която да се разпрати по градовете.
Хубаво беше да се реагира преди протеста или в деня на самия протест да се раздават ...
Казвайте...

#124 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 01 April 2010 - 09:30 AM

Идеята със стикерите много ми хареса, определено трябва да са много повече. Те могат да се залепят не само на автомобил, предполагам, но и на витрина, домашен прозарец... Дайте да я осъществим. И не само нея. Няма да стане без сметка за средства, мисля...

Не можах да отида на събирането в 18ч пред общината в Русе, защото литнахме да вземем Мими. Някой може ли да ме светне какво се случва до момента - две отделни групи ли действат ...

#125 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 10:27 AM

Ами нищо не се случва. Разбирам, че дори за подписката трябва да бъде даден срок и да се иска разрешение от Общината, както и за протеста.
Нямаме дата, нямаме организация.
В другите градове вече са поискали разрешително и датата им най-вероятно ще е 10-ти април.

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#126 Потребителят е офлайн   ninal Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 10:55 AM

Здравейте на всички,
И аз бих искала да подкрепя кампанията и да помогна с каквото мога. Бих поела отпечатването на 2000 броя постери. Моля да кажете как да стане. Евентулано бих могла и за дизайна да помогна, ако няма кой да го направи. очаквам коментарите/предложенията ви.

#127 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 10:57 AM

Кристина, ние НЕ СМЕ ОРГАНИЗАТОРИ нито на подписката, нито на протеста. Организаторите са групата във Фейсбук, те поискаха хора от градовете да им помагат и да внесат тези искания за разрешения. Ако искате и можете да съдействате, пишете ЛС във фейсбук на Галина.
Ние също чакаме бланката за подписката, за да можем да я разпрстраняваме, и датата за протеста. Подготвят се и листовки от тях. Не можем да изземваме функциите на организаторите.

#128 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 12:06 PM

Мил, знам, че не сте. Просто казвам, ако четат хора от Русе да се включат :)

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#129 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 02:54 PM

Доколкото виждам, в Русе, Пловдив, Варна са подадени молбите за разрешение, всеки момент трябваше да бъде подадена и за София в момента, когато четох.

Подготвихме стикер 30х10 см, Ia засега ще напечата някакви ограничени бройки, трябва още малко да го оправя, имам някакъв проблем с цветовете, и ще го качим и на сайта на city4people във висока резолюция.
Прикачена снимка
Но печатането на повече бройки ще е добре да стане когато има дата за протест.

#130 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 01 April 2010 - 03:30 PM

Искам да попитам, групата във Фейсбук една ли е, защото аз имам вече 3-4 групи(една за Варна, за Бургас, една обща), все около протеста и подписките, и вече наистина се обърках...от всякъде информация, дати, срещи, а дефакто май нищо не се прави в момента. Моля за мъничко разяснение.

П.П. на протестите не е ли по-добре да отидем с домашните си животни, все пак в тяхно име го правим. (в името на животните)
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#131 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 03:40 PM

Ние вече имаме разрешението от Община Плевен.В събота 03,04,2010 му/ театъра и църквата ще събираме подписи! който може да дойде да се подпише и да постои с нас е добре дошъл!
Ще ползваме плакатите на Град за отговорни хора защото във фейса няма други материали още, а няма време за нас- след малко затваря всичко тук, идват празници все пак. Пуснах инфо и в 2 плевенски сайта, довечера ще пиша и на още.....
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 03:44 PM

Темичката тук е за нашата кампания - "Срещу насилието" на "Град за отговорни хора".
Поддържаме контакт и с хората от Фейсбук, но за тяхната организация нямаме подробности и не можем да отговаряме.

Имаме много идеи, в момента упорито търсим варианти да ги задействаме, но тъй като повечето биха били на добра воля, а иначе струват доста пари, трябва да имаме сигурна информация преди да ги обявим.

Съвсем скоро ще ви представим страхотна задачка за всички - от София, Варна, Русе, Бургас, Ст. Загора, Долно и Горно Нанадолнище... ab_041.gif и ще очакваме да се включите с всички сили и идеи! af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 05:10 PM

Утре - статия във вестник 24 часа.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 05:15 PM

http://www.facebook....4...6291&v=info
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 06:00 PM

Моля ви, не мислете, че нищо не се прави. В момента ТРЕСКАВО СЕ РАБОТИ, но няма как да се представят изработени и стиковани планове, идеи и материали за толкова кратко време!

#136 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 10:44 PM

Напиши Мима

Всички вече чуха историята на Мима кучето от Дряново, чиито крайници бяха брутално отрязани.
Името й е свързано с голяма с трагедия, ужас, страх, безсилие...
Трагедията да видиш осакатеното куче, което лежи безпомощно след като са отрязали и четирите му лапи!
Ужасът, че този който го е направил е човек, който е наш съсед, приятел, роднина!
Страхът, че извършителят може би няма да бъде открит и спрян!
Безсилието, че дори няма закон, според който извършителят да бъде наказан адекватно за това зверство!

И над всичката тази чернилка просветва надежда!!!
Надеждата, че животинчето все пак оцелява, лекува се и има шанс за пригоден живот в приемливи условия.
Надеждата, че шокираното общество се обединява и настоява да се вземат мерки да се внесат промени в Наказателният кодекс, според които подобни прояви на особена жестокост да бъдат дефинирани като криминално деяние.

Покажете вашата съпричастност към идеята!
Изпишете името на Мима с каквото решите с телата си, с помощта на вашето куче или коте, със сърчица... идеите са Ваши!

Направете снимка, на която добре да се вижда конфигурацията и ни я изпратете на info@city4people.eu заедно с името си и града, в който живеете.

Събраните снимки ще публикуваме на сайта, а и ще използваме пред медии и институции, за да покажем обществения отзвук.

Нека заедно изпишем името на Мима като символ на нашето негодувание срещу подобни насилствени актове и като израз на желанието ни да няма повече подобни именни и безименни жертви, за чиято смърт и страдания никой никога не е поел отговорност и няма да бъде наказан!

Ще очакваме вашите снимки на е-мейл info@city4people.eu
Не забравяйте да напишете името/имената на автора/авторите и града, в който живеете!
Молим снимките да бъдат с добро качество и минимални размери 1024х768 пиксела.

Правата върху снимката остават изцяло на автора. Град за отговорни хора запазват правото да използват снимките с цел реклама и популяризиране на кампанията.
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   Artemida_L Икона

Публикувано: 01 April 2010 - 11:16 PM

mnogo qka ideq, moje li da go paste-na naaaa... navsqkude kudeto se setq? :)

#138 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 11:22 PM

Разпространявайте навсякъде където можете линка от сайта:
http://city4people.eu/как-да-помогнем

Навигация: Кампания "Срещу насилието" -> Как да помогнем

PS Редактирах линка
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 11:25 PM

Наистина е чудесна идеята
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 01 April 2010 - 11:37 PM

изпратих снимка, но ми върнаха веднага това:

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

<info@city4people.eu>: host omega.superhosting.bg[91.196.124.7] said: 550
Mailbox quota exceeded (in reply to RCPT TO command)
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема