Бруно е прострелян в крачето-спешно търси дом!
Публикувано: 06 April 2010 - 07:36 PM
Много спешно се търси дом на младо мъжко куче!!! Онзи психопат пак стреля на Великден и уби неговото приятелче и сега Бруно е в стрес, не може да остане на улицата , той ще е следващия. Моля някой с двор да му помогне :((
Ще сложа снимки малко по късно, тъй като в момента съм извън София. Кученцето Бруно е в Люлин.
Ще сложа снимки малко по късно, тъй като в момента съм извън София. Кученцето Бруно е в Люлин.
Публикувано: 06 April 2010 - 08:45 PM
Толкова много убити и осакатени кучета, и да не знаете кой е - ами не вярвам. Все пак това не се случва някъде в полето.
Съберете се една група от живеещи в квартала, срещнете се с него, разговаряйте. То иначе ни остава само да чакаме коя ще е следващата жертва. Тъпо е.
Относно това дали процентите са 90 или 100 - какво променя това нещата?
Съберете се една група от живеещи в квартала, срещнете се с него, разговаряйте. То иначе ни остава само да чакаме коя ще е следващата жертва. Тъпо е.
Относно това дали процентите са 90 или 100 - какво променя това нещата?
Публикувано: 07 April 2010 - 12:20 AM
Здравейте. След първите гърмежи миналата година по това време, съм викала и полицията, но те ми казаха,че без да знаем кой е не могат нищо да направят. Значи трудно е да се разбере кой е, тъй като там има няколко високи блока и не може да се установи от кой блок идват изстрелите. Единствено което стари хора са казали,че като чили се стреля от тераса, но никой нищо друго не иска да каже, може би от страх. Ходих и разпитвах много пъти от врата на врата, но всеки казва , че не знае нищо. Аз първоначално мислех,че е от един блок а жената която работи на близо в едно магазинче, каза, че се чува от блоковете които са от отсрещната страна.
Значи преди да изчезне Сара, жени които продават на магазинчетата ми казаха, че един ден Сара е била с тях и минал някакъв мъж които живеел в блоковете, ритнал Сара и казал, Аз и тебе ще те оправя.
След ново разпитване, разбрах къде живее този човек и отидох да говоря с него. Ето и разговра.
Аз: Здравейте, Незнам дали знаете, но тук много често се стреля по кучетата и има много ранени и убити кучета.
Той: Това ли ще ме питате, моля ви се не ме занимавайте с глупости ако ме питате нещо сериозно, питайте.
Аз: Ама наистина ли смятате, че това са глупости?
Той: Казах ви.
Аз: Вие полицай ли сте?(бях рабрала,че този човек е полицай, но в последствие разбрах, че е някъкъв вид общ работник )
Той: Ами... по принцип да.
Аз: А какво ви е по принцип мнението за кучетата?
Той: Ами то тука долу има една жена, нещо се грижи за едно простреляно куче, но мен кучетата ме дразнят защото кучетата са навсякъде и всичко е в лайна, а аз имам малки деца и те не могат спокойно да си играят на вън.
Аз: Ако вие стреялте, моля ви спрете защото кучетата много страдат и се мъчат и на мен ми е много гадно също, вече не съм много добре със здравето заради това, а и дадох няколко хиледи лева за лечения.
Той: Ама сега парите ли искате да ви върна?
Аз: Не, само моля ви ако сте вие спрете.
Той: (доближи се до мен, хвана ме за рамото и ми каза) не се притеснявайте.
Това е разговора. Нито един път не каза: "Аз съм" или пък да се защити и да каже: "Не съм Аз"
Жената която работи на магазинчето казва, че изстрелите се чували от отсрещните блокове, а не от този блок в който този живее. Затова не знам какво да правя. Моля ви дайте ми съвет. От разговора какво мислите? Аз в момента съм извън София, но като се прибера, ше се обадя на полицията непременно. Лошото е, че полицаите винаги искат доказателства...Моля ви дайте ми съвет.
Значи преди да изчезне Сара, жени които продават на магазинчетата ми казаха, че един ден Сара е била с тях и минал някакъв мъж които живеел в блоковете, ритнал Сара и казал, Аз и тебе ще те оправя.
След ново разпитване, разбрах къде живее този човек и отидох да говоря с него. Ето и разговра.
Аз: Здравейте, Незнам дали знаете, но тук много често се стреля по кучетата и има много ранени и убити кучета.
Той: Това ли ще ме питате, моля ви се не ме занимавайте с глупости ако ме питате нещо сериозно, питайте.
Аз: Ама наистина ли смятате, че това са глупости?
Той: Казах ви.
Аз: Вие полицай ли сте?(бях рабрала,че този човек е полицай, но в последствие разбрах, че е някъкъв вид общ работник )
Той: Ами... по принцип да.
Аз: А какво ви е по принцип мнението за кучетата?
Той: Ами то тука долу има една жена, нещо се грижи за едно простреляно куче, но мен кучетата ме дразнят защото кучетата са навсякъде и всичко е в лайна, а аз имам малки деца и те не могат спокойно да си играят на вън.
Аз: Ако вие стреялте, моля ви спрете защото кучетата много страдат и се мъчат и на мен ми е много гадно също, вече не съм много добре със здравето заради това, а и дадох няколко хиледи лева за лечения.
Той: Ама сега парите ли искате да ви върна?
Аз: Не, само моля ви ако сте вие спрете.
Той: (доближи се до мен, хвана ме за рамото и ми каза) не се притеснявайте.
Това е разговора. Нито един път не каза: "Аз съм" или пък да се защити и да каже: "Не съм Аз"
Жената която работи на магазинчето казва, че изстрелите се чували от отсрещните блокове, а не от този блок в който този живее. Затова не знам какво да правя. Моля ви дайте ми съвет. От разговора какво мислите? Аз в момента съм извън София, но като се прибера, ше се обадя на полицията непременно. Лошото е, че полицаите винаги искат доказателства...Моля ви дайте ми съвет.
Публикувано: 07 April 2010 - 07:28 AM
Цитат(nort2005 @ Apr 6 2010, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Съберете се една група от живеещи в квартала, срещнете се с него, разговаряйте.
Отидете повече хора, колкото повече - по-добре.
А за доказателствата - какви биха могли да бъдат? Не разбирам.
Публикувано: 07 April 2010 - 11:42 AM
Според мен, за съжаление, не може да се направи много в подобна ситуация - параграф 22. Надали такива хора биха се вразумили от разговори.
Единственото, което може донякъде да раздвижи духовете, е медиен шум.
Да се поканят журналисти (може в момента да проявят интерес покрай случая с Мими) да отразят ситуацията.
Или другото - частен детектив да разследва. И без това толкова пари са похарчени покрай ранените кученца - да се заделят за детектив, поне ако може да се спрат по-нататъшни стрелби. Като се установи кой стреля - от там нататък не знам. Законово не може да се постигне кой знае колко (ще искат доказателства). По-голям ефект би имал ответен удар някакъв (кола, прозорци, нещо подобно) да се замисли дали да продължава.
Или нещо по-изтънчено и играещо с нервите и психиката (ако сте гледали "Невероятната съдба на Амели Пулен")
Единственото, което може донякъде да раздвижи духовете, е медиен шум.
Да се поканят журналисти (може в момента да проявят интерес покрай случая с Мими) да отразят ситуацията.
Или другото - частен детектив да разследва. И без това толкова пари са похарчени покрай ранените кученца - да се заделят за детектив, поне ако може да се спрат по-нататъшни стрелби. Като се установи кой стреля - от там нататък не знам. Законово не може да се постигне кой знае колко (ще искат доказателства). По-голям ефект би имал ответен удар някакъв (кола, прозорци, нещо подобно) да се замисли дали да продължава.
Или нещо по-изтънчено и играещо с нервите и психиката (ако сте гледали "Невероятната съдба на Амели Пулен")
Публикувано: 08 April 2010 - 03:38 AM
Изглежда много добър и умен. Дано някой да му помогне.

Когато купуваш куче или котка от магазин или развъдник, ти си отговорен за нов член от семейството! Ти също си отговорен за смъртта на бездомните животни и тези в приютите, които се нуждаеха от дом...

Публикувано: 13 April 2010 - 08:45 PM
Бруно е по-добре. Но след стрелбата си изуби гласа. Явно е бил с другото простреляно куче докато умира, защото беше в голям стрес , а и докторите от Св. Антим казаха,че загубата на глас се получава от много тежка психоческа травма.
Ето снимки от днес. Дано да му намерим дворче с добри стопани.
Ето снимки от днес. Дано да му намерим дворче с добри стопани.
Публикувано: 16 July 2010 - 11:28 AM
Пиша отново за Бруно. Той вече е добре, дори много-добре.... Но явно отново е заплаха за хората в квартала. Наистина много лае по колите, двама човека се оптаха да го погалят и той им изръмжа. Но тои е много добър, може би се страхува от непознати...Да, обаче хората се опитват да го набеждават за агресивен, започнаха заплахите и предупрежденията кучето да се махне от мястото си. Така че просто не знам, сигурна съм че ще се случи нещо лошо много скоро, а той просто има нужда от любов, познавам го много добре. За домашно куче едва ли ще стане, но за двор с добри стопани ще е страхотен пазач. Моля, помогнете да го спасим от лошите хора !
Страница 1 от 1